Bebisuppdatering, 2 veckor

09 November 2009  Bebisuppdatering: Belle är idag 2 veckor gammal. Dagarna har bara sprungit iväg. Idag var Zoran sista dag som pappaledig. Inatt ska han upp och börja jobba igen. Det känns trist, men å andra sidan så jobbar han natt och är hemma runt lunch varje dag. Det är då jag & Belle stiger upp för dagen numera! Så Zoran kommer absolut inte missa någonting här hemma. Han kommer hem ungefär då Belle vaknar och har hela eftermiddagen ledig för att kela med henne. Tänkte skriva leka, men det är fortfarande lite svårt med henne ^^ Hon är fortfarande jättesnäll. Hon skriker aldrig och är allmänt väldigt lugn av sig. Vi har visserligen inte någon att jämföra med, men vi har fått höra det från "erfarna" att hon verkar vara en lugn liten flicka.
Jag är rädd för att Belle har ont i magen ibland. De senaste nätterna när vi nattat henne, har vi hört hur hon ligger och spänner & jämrar sig halvt i sömnen. Det gör verkligen ont i hela kroppen när man hör att hon har ont.. Hon är så liten och hjälplös och det värsta är att man inte kan göra någonting. Barnmorskan sa att den första tiden är en stor omställning för hennes mage. Från att hon låg i min mage och fick sin föda & näring genom navelsträngen, till att komma ut och börja äta. Föräldrarna vet inte vad barnet vill och det vet knappt barnet själv. Men hon sade att barnet o fta vill suga på någonting. Därför kan det vara skrik efter bröstet väldigt ofta under första tiden, trots att de inte är hungriga. Men då kunde nappen också hjälpa, fick vi höra. Nappen hjälper jättemycket när man märker att Belle är orolig och barnmorskan sa att få de suga på någonting kan det dämpa det onda i magen. Många säger ju att det är jättedumt att ge napp till sina barn, och visserligen är det kanske dumt att fästa dem vid en napp. För oss, så hade vi med oss en napp till BB bara-för-att, men när vi märkte att Belle började riva sig i ansiktet, så gav vi henne nappen så hon höll i den istället. Och jag har faktiskt läst nu efteråt, att barn som somnar med napp löper mindre risk att dö i plötslig spädbarnsdöd. Nu vet jag inte om det är sant, men det var en brosyr ifrån BVC, så jag antar att det ligger någonting i det.
Amningen går fortfarande som smort, även på nätterna. Vi försöker somna Belle i hennes egna säng men under 'nattamaten' så somnar hon i vår säng.
Här hemma har vi Belles barnvagns ligginsats som vi kan lägga henne i och ha med oss ut i vardasgrummet eller köket. Jättesmidigt, faktiskt. Vi har en babysitter också, men medan hon är såhär liten känns det bäst att ha henne i en riktig "säng". Hon har fäst sig väldigt till ligginsatsen och när hon inte kan somna på nätterna i sin spjälsäng, så har det hänt att vi lagt henne i den istället och då har hon somnat. Ligginsatsen har vi med oss när vi åker på besök också.



Kommentarer
Postat av: Nicholas

Såg att bebisen kommit till världen. Har inte hunnit gratulera, så gör det nu 2 veckor för sent. Tror det kommer gå kanon. Om det är någon som klarar av att vara ung mamma så är det ju du :).Har alltid tyckt väldigt bra om dig och är så glad för din skull. Jag både hoppas och tror att ni tre kommer få underbara dagar tillsammans. Ha det alldeles underbart och njut av tiden du lever nu, för det går fort :)



/Nicholas

2009-11-09 @ 19:49:19
Postat av: Pauline

Så underbart att sambon är hemma så mycket!

Vi va också emot napp först men efter 2veckor så testade vi och idag är den guld värd :)



Mjukliften till vagnen har vi också användt oss av sen vi kom hem från BB och den funkar perfekt som säng!

2009-11-11 @ 12:13:17
URL: http://kaerleksbarnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0