09-07-17 Längtan till Kroatien

Imorgon natt åker vi! Ååå, vad jag längtar! Kroatien 09 - jag känner på mig att det kommer bli underbart!


09-07-15 Skräpmat

Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag.. 4 dagar kvar till Kroatien!

Hejsan, gott folk. Just nu sitter jag och väntar på mat, liknande en skrikig fågelunge, känns det som. Zoran är iväg och köper hamburgarebröd (och YOGHURT, som jag inte kan leva utan), vi ska steka hamburgare med pommes ikväll, tänkte vi. Vi har käkat hämtmat nu vareviga dag i nästan två veckor, och när vi sen väl ställer oss här hemma för att laga mat.. ja, då blir det hamburgare och pommes. Det är ju samma skräpmat >.< Nej, som sagt.. Efter semestern, då ska det bli ordning och reda här hemma. Jag ska inte längre sova bort hela dagarna och det ska vara riktig mat på bordet. Nyttig mat, observera! Nej, nu ska jag göra iordning en maskin tvätt. Jag har ingenting att göra, så nu ska allt som ska bli tvättat inför resan, tvättas och sen får vi leva i sunkkläder fram tills vi åker, helt enkelt. Sedan måste jag påbörja att städa och plocka undan våra grejer inför våra sommargäster. Vi har hyrt ut lägenheten en vecka till en familj, så måste ju fixa och dona med det också innan vi åker. Sommargästerna kommer på söndag, och vi åker ju lördag natt/söndag morgon, så Mormor&Leif ska vara här och visa dem runt när de kommer.
Nej, nu ska jag sätta på ugnen och greja med tvätten. Ciao


09-07-14 Rastlös

Rastlöshet.. Jag har funnit mig själv att sova bort hela sommarlovet. Visserligen behövdes all vila jag kunde få precis efter slutspurten av 2an, men jag måste ju komma i rytm igen inför 3an. Inte kan jag ha samma enorma sömnbehov som min kropp kräver nu, sen när skolan börjat. Tanken är ju att jag ska gå i skolan som vem som helst, och försöka få så mycket gjort som möjligt. Jag kommer ha extra lektioner i matte, exempelvis, upptill det säkerligen redan fullspäckade schemat och allt det där måste jag ha ork till att klara av. Det har jag verkligen inte just nu. Men jag intalar mig själv att efter semestern, ska jag komma i rytm igen. Efter semestern har jag ett arbete att göra också, så då kanske jag kommer in i skolarbetet som följer direkt efter skolstarten den 20de augusti..
Ja, hur har min dag varit, undrar ni läsare säkert intresserat >.< Idag har jag, såsom alla andra dagar, inte alls gjort mycket. Jag har mest väntat på att få åka till min Hanna hela dagen. Innan jag begav mig hem till henne, har jag fått tvättat lite tvätt, underhållit Tisha och legat och snosat jämte Zoran en halvtimme när han kom hem. Jag åkte hem till Hanna och drack lite gott kaffe. Hanna hade blivit orolig över att någonting hänt igår, då jag först inte svarade på min mobil och sen att mobilen dog - eftersom jag sov.. och det kändes jättedumt att jag bara inte hade kunnat vakna som normalt folk, alltså då i normal tid och inte sova bort en hel kväll som jag gjorde. Hon blev orolig att något hänt efter barnmorskan, då hon även ringde Zoran, vars mobil också hade dött, och en massa. Herregud, vad fel det kan bli. Jag fick iallafall spendera dyrbar kvalitetstid med henne och även i sällskap av Paulina. Det var jättetrevligt :)
Nu sitter jag hemma, väntar på Zoran. Jag ska strax ställa mig och göra iordning mackor till oss, för inatt ska vi sova i Ängelholm i en lastbil ^^ Måste ha mackor till frukost, ju. Jag tycker om att följa med i lastbilen, faktiskt. Bara det att Zoran faktiskt vill ha med mig, även på jobbet, då vi träffas hela hela tiden här hemma, tycker jag är både smickrande och mysigt ^^ Nej, nu kom han och Tisha hem! Ciao


Helg- och Bebisuppdatering, v. 23+5

14 Juli 2009  Helguppdatering:
Fredag: Samma veva om natten därja, jag vaknade vid klockan 3 och somnade vid halv 8, vaknade sen andra gången vid klockan 12.. Zoran kom hem, vi åt frukost/lunch och sen begav jag mig iväg in till stan för att träffa Hanna :) Vi gick och införskaffade oss körsbär och sen satte vi oss på ett fik. Snacket höll sig mycket till gymnasieskolor, utbildningar, betyg och allt som hör till. Jag har själv varit jättenöjd med min prestation första och andra året i gymnasiet och jag kan inte se annat än att jag ska försöka hålla mig på samma nivå under trean. Iallafall nu denna termin innan lillan kommer. Sen skulle Hanna iväg och jobba och jag strosade omkring i stan i min ensamhet och väntade på min kära mor som skulle komma och hämta mig. Jag införskaffade mig ett diadem till håret samt ett nagellack ^^ 
Åkte sedan som sagt hem till mamma&pappa, satt och snackade lite där. Zorans skjorta från Laredoute hade kommit, så den kom jag nöjt hem med till Zoran när han vaknat till från sin tupplur :)

Lördag: Jag hängde med älsklingen i lastbilen. Jag lyckades hålla mig vaken ifrån 3 - 8, men sen somnade jag och sov hela vägen hem. En läskig sak som hände, var att jag vaknade upp med kramp i båda vaderna! För det första så har jag aldrig vaknat upp med det förut så bara det var jätteläskigt. Sedan har jag fått höra att kramp i vaderna.. det blir bara värre.. Usch! När vi kom hem, åkte vi in till stan och träffa mamma, pappa & lillebror där. Vi gick runt lite i affärer, sedan satte vi oss och lunchade kinamat. Allt som allt, fick vi handlat ett par badshorts, några T-shirtar och strumpr till Zoran och två par linnen och en kjol till mig. Vi åkte hem, vilade ett par timmar, åkte sedan hem till min farmor som fyllde år. Efter ett litet besök där, åkte vi inom Dannie & Therese en stund. Riktigt mysigt, vi satt på deras altan och snackade :)

Söndag: När Zoran kom hem gjorde vi en liten tripp till Eurostop, träffade Therese&Dannie och söta Nellie där. Gick runt lite, sedan satte vi oss och åt lunch ihop. Sedan åkte jag och Zoran runt och letade dammsugare, hittade dock ingen just då. Vi åkte sen till Damir&Anki och deras 4veckors lilla prinsessa, Ella :) Sockersöt liten bebis. Så där satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord, inom kategorin 'barn' såklart.

Måndag: Vi åkte till MVC och träffade vår barnmorska. Mätte magen, SF måttet var 23 cm, och så lyssnade vi på hjärtslagen. Pratade om semestern och sådant, och vi ska in till apoteket och köpa stödstrumpa till mig nu inför bilresan. Det blev stick i fingret och ett blodprov också och .. FYFAN VA ONT STICKET I FINGRET GJORDE! mycket mycket värre än någonsin förr och blodprovet i armen var ingenting jämfört med fingret.. ONT! 
 På vägen hem åkte vi inom Expert och köpte oss en ny dammsugare. Vår gamla är värdelös, så det har blivit att vi varit tvungna att låna mormors, och det är ju någonting vi inte vill fortsätta att göra. Den nya känns jättebra iallafall, :) 
När vi kom hem, så däckade vi båda två. Inte så konstigt att Zoran somnade, men det gjorde ju såklart även jag och när vaknade vi? Jo, runt klockan 12 på kvällen. Ifrån lite över klockan 4 till 12 på kvällen.. Jag missade helt att träffa min Hanna.. När vi vaknade, så var vi uppe en stund. Sen somnade vi om vid klockan 2 ungefär, och sen sov jag till 11.. Jag kan inte förstå hur mycket jag sover! Aja, får väl passa på. När skolan börjar går det inte för sig, och sen kommer bebben.. Jag passar på ^^


Bebisuppdatering: Jag är idag i vecka 23+5 och jag har gått upp 3 kg. SF måttet låg på 23 cm, och 140 hjärtslag per minut. Hon var jättelivlig när vi skulle lyssna på hjärtslagen hos barnmorskan, vid något tillfälle sparkade hon precis där ultraljudsmackaperen satt ^^ Mammas lilla sprattelgroda! Det är så sjukt hur mycket hon redan nu har utvecklats. Känslen, hörseln och inom bara någon vecka kan hon tillochmed se! Det är verkligen helt otroligt. Åå, jag längtar efter henne.. Haha, stackars Zoran är nästintill livrädd inför förlossningen ^^ Han är rädd att jag ska bli arg på honom mitt under allt, eller att jag ska börja gråta. Som han sa "Skrik så mycket du vill, men börja inte gråta.." Haha, han är för gullig. Själv är jag inte alls nervös inför förlossningen. Det är något som skall genomföras, helt enkelt. Det är också några ynka timmar. Okej, det kan ta jävligt lång tid, men i jämförelse med allt annat, med graviditeten, med när barnet föds, är det bara några ynka timmar. Nej, jag är inte orolig. Sen vet jag också, att oavsett hur mycket jag föreställer mig hur ont det kommer göra och hit och dit, så kan jag inte alls föreställa mig den verkliga smärtan med att föda barn. Det värsta jag kan tänka mig, måste jag gånga med 10 i princip. Så varför tänka på det, det kommer ändå chocka mig hur ont det faktiskt gör.


Jag i mina vanliga jeans, så skönt att jag fortfarande kan ha dem! Jag kan visserligen inte knäppa dem, och gummibandet är också för litet numera. Menmen, det går bra hitills :)

09-07-13 Trött & grinig

Godmorgon. Jag vaknade precis, men jag är fortfarande jättetrött. Jag gick upp i natt när Zoran vaknade, det gick ju inte att somna om.. Satte mig och läste bok och åt yoghurt.. i 1 ½ timme. Halv fem försökte jag somna om, men då ville varken Tisha eller lillflickan i magen sova. Jag vet att det kanske låter lite konstigt, men det är näst intill omöjligt att somna när man har en bebis i magen som i princip försöker sparka sig ut. Men sen så är det ju också det mysigaste som finns, att känna att hon finns där :)
Jag kan inte lägga över bilder från telefonen till datorn, blåtandkopplingen verkar kaputt.. Högst irriterande. Aja, en uppdatering om min helg kommer inom kort, men just nu ska jag göra frukost till mig och lunch till Zoran, som snart kommer hem. Ciao
P.s Idag ska vi till Mvc och kolla hur det är med vår älskling :) ♥

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag.. 6 dagar kvar till Kroatien!


09-07-09

Hejdär. Jag har varit och träffat mina Hannor ikväll :) Bara en snabbis, för jag kom dit sent, men det var jättemysigt. Det är sjukt, så mycket man faktiskt uppskattar sina bästa vänners sällskap. Jag menar, bara det är rätt personer man är med så kan vilken situation som helst bli bra. Nej, kanske inte alla situationer - jag tänker på sorgliga situationer.. men ja, alla andra. Tråkiga, jobbiga, tröttsamma.. I rätt sällskap - så mycket bättre.
Varning, jag är trött som fasiken (men kan inte sova..) så om detta inlägg känns lite märkligt eller innehåller lite märkliga saker, så vet ni.. >.<
Nå, vad har hänt.. Jag träffade Linan i tisdags, det var mysigt :) Vi gick runt i stan, satte oss i Picassoparken en stund och snackade :) Jag fick för mig att en 'Hammock' är någonting i ett stall.. närmare sagt, det hästarna stod i.. men det var tydligen helt fel.. jag kan ingenting om hästar eller stall eller någonting åt det hållet >.< Iallafall, jag hittade mig en svart hel vanlig T-shirt på Vila för 40 kronor, på rea. Okej pris, och det fanns plats för magen ett tag till ^^ Linn hittade ett par jättefina jeans tajts, eller något liknande.
Zoran kom och hämtade mig senare på eftermiddagen, vi skulle upp till Helsingborg. Zorans syster med familj skulle ner till Kroatien dagen efter, och de skulle få låna vår Skoda till att köra ned i. I utbyte fick vi en liten Opel.. silken uppgradering. . . . ironi, ja. Hela bilen kränger när man kör och den är jätteseg. Iallafall, när vi kom dit så lekte vi med Emilio & Antonio. Emilio satt och pratade låtsasspråk, det lät lite som zwahili ^^ Zorans syster är så himla snäll! Hon skulle visa upp en tubtopp hon köpt, ett randigt linne, långt så man kan ha den som klänning. Hon var jättefin i den och så tyckte hon att jag skulle prova den. Så jag provade den och den var jätteskön, lagom lång, och den var stretch - alltså plats för magen. Så hon ger mig den - och bara 'ta du den, jag ska in till stan imorgon - jag köper en till mig då' Jättesnällt! Sen fick jag också ett rouge från Make up Store, dyra saker, som hon köpt i fel färg. Hon är verkligen jättejättesnäll :)
Nu kommer jag till 'the mainevent' som hände i tisdags. Vi hade sagt hejdå till Gagi och barnen, och skulle ner och byta bil med Oliver. Jag ska precis hoppa in i bilen, då jag får någonting i huvudet. Det känns som en sten, men då jag hör en fågelmes skria över mig, förstod jag vad som skett.. En fågel har skitit ner rakt i huvudet på mig! Bakhuvudet, som tur var, alltså det var inte i närheten av mitt ansikte, men ändå.. Hur ofta sker sånt? Jag fick gå upp till Gagi igen och hon hjälpte mig tvätta bort det. Men ändå.. så jävla typiskt. Tänk om jag varit någon annan stans? Utan tillgång till en hjälpsam svägerska och dusch? Usch, säger jag bara >.<
Igår hände inte så mycket, jag hängde med Zoran i lastbilen med Tisha. Morgonkörning, jajemen. Vi måste ju kolla om det går att Tisha hänger med Zoran i lastbilen ibland. Jag kan tänka mig att han kommer få ta med henne ganska ofta sen, om jag inte har tid med henne när lillan kommer. Det gick jättebra, hon blev helt hispig så fort Zoran gick ifrån henne, men hon vänjer sig väl. Vi åkte inom pappa på vägen hem, fick kaffe och fralla och sen åkte vi hem och degade precis hela dagen. Maddox kom ett tag och hundarna fick leka av sig, annars hände ingenting speciellt igår.
Samma sak idag, ungefär. Jag sov skitlänge.. till klockan 12.00 ungefär. Sen tog jag bussen till pappa, för lillebror kom ju hem igårnatt. Var tvungen att hälsa på skitungen :) Zoran kom också efter jobbet och fikade med oss, sen åkte vi hem och slappade. JAG GÖR INGET ANNAT, KÄNNS DET SOM.. jag är rastlös.. Sov bort hela dagen, besökte sedan Ljuba, som skall åka till Kroatien inatt. Sen som sagt, mina Hannor :) Och nu? Zoran och Tisha ligger båda och sover och jag sitter vid datorn.. I sällskap av lillan, såklart. Hon har varit aktiv konstant hela dagen. Då kanske hon sover hela natten, förhoppningsvis. Nej, man ska inte klaga, men hon vet verkligen hur man håller en vaken om nätterna :)  Ja, tänk då när hon kommit ut.. Jag längtar verkligen till den stund då jag för första gången får ha henne i mina armar. Det är en obeskrivlig längtan, den går inte att förklara. Jag måste erkänna att jag är lite trött på att vara gravid, men samtidigt, tacka gud att man har i regel en 40 veckors graviditet. Förberedelsen, psykigt, den behövs. Det tycker jag är så synd om dem som får reda på sin graviditet för sent, (egentligen har jag svårt att förstå hur det fungerar, med allt som sker i kroppen) men man behöver verkligen förbereda sig inför att få barn. och man behöver också framförallt längta till barnet. Man kan aldrig föreställa sig hur det är, att faktiskt bli förälder, men graviditeten ger ändå en en viss förberedelse till hur det kommer att vara. På måndag ska vi till Mvc och det ska bli jätteroligt. Längesen man var där nu, det ska bli roligt att kolla upp hur det står till med lillflickan i magen :) Är i v. 23 +0 idag, tiden går snabbt!

Nej, nu har jag babblat på alldeles för mycket. Jag ska gå och lägga mig nu, ska träffa Hanna imorgon - måste vara pigg!God natt, gott folk. Ciao


09-07-07 Godmorgon (alldeles för tidigt)

Godmorgon..Jag väcktes av fotsteg på övervåningen, varför min mormor är uppe och går omkring klockan 3 på morgonen vet jag inte, men det väckte iallafall min lilla vovve, som i sin tur förmodligen väckte hela huset.. Nu är jag uppe, lillflickan vaknade och sen blev jag hungrig. Sitter och äter yoghurt med corn flakes. Tisha sover och Zoran är inte hemma. Hade Zoran legat jämte mig i sängen hade jag lätt somnat om, men numera är man ensam från klockan 2 ungefär varje natt. Inte alls roligt.. men det är skönt att man kan ringa honom ändå.
Idag ska jag spendera lite kvalitetstid med Linan, och det ska bli så roligt så :)  ♥ Det är så tråkigt att mestadels av vår kontakt har kommit i samband med endast skolan. Det är ju nu det är sommarlov och man har tiden över.. (säger jag som inte har något sommarjobb.. tar nog tillbaka det där, men ni förstår principen)


Haha, några otroligt lyckade foton på mig & linn >.< och en bild tagen på linan på skolavslutningen! :)

Igår så vaknade jag runt klockan 10, fick ofrivilligt sällskap av mormor, som kom ner ca 25 gånger på förmiddagen fram tills att Zoran kom hem. Lagade lunch till oss, sen sov vi middag (mmm.. sova) sen begav jag mig in till stan för att träffa min Hanna. Vi gick och köpte pärlor, hemskt dyra pärlor, till hennes armband och sen gick vi och köpte oss en varsin latte på Espresso House och körsbär på torget och satte oss i parken. Sen skulle jag och Zoran hem till mamma och pappa och äta tacos. Det var jättetrevligt, men nu har man börjat sakna lillebror.. Han är i Italien fortfarande, men skall komma hem på fredag!! ♥ Vi avslutade kvällen med att övningsköra, jag och pappa. Vi åkte på landsväg, och jag tyckte det gick himla snabbt att köra i 70 >.< Äsch, jag vänjer väl mig snart.

Nej, nu är frukostskålen tom på yoghurt och jag vill försöka somna om. Ciao & godnatt


Bebisuppdatering, v. 22+5

6 Juli 2009   Bebisuppdatering: Jag är idag i vecka 22+5, fortfarande inte gått upp någonting i vikt och jag känner mig fortfarande rätt liten om magen. Lillflickan sparkar jättemycket och det är himla mysigt. Har dock ganska mycket sammandragningar, så att man får stanna upp eller sätta sig ned tills dem gått över.
Detta ständiga behovet efter en toalett har börjat bli ganska jobbigt, jag är kissignödig jämt numera >.< Det har inte börjat komma på nätterna, så att man måste upp och kissa om natten, men om dagen kan man väl räkna med ca hundra toalettbesök..
Det är tur att det finns amningsskydd.. Jag läcker nämligen som en öppen kran, enligt mig. Men Tesse har förvarnat mig om vad som komma skall sen när lillan kommit ut, så jag ska väl egentligen inte klaga ^^ men vad har man annars en blogg till? Det är väl att risa eller rosa? ^^ Ciao


Vecka 20 - 22

09-07-06 Stockholmresan

Hej igen! Vi har som sagt kommit hem ifrån Stockholm, vi kom hem igårkväll. Det har varit hur mysigt som helst och bättre sällskap får man leta efter :)  På vägen upp åkte vi inom Gränna, så att pojkarna kunde få bada lite (visserligen bara Dannie som hoppade i det kalla vattnet ^^) och jag och Therese fick oss polkagrisgodisar. Sen har vi bland annat besökt Gamla Stan, kollade på slottet (gjorde narr av de stackars "soldaterna" som stod och "vaktade" slottet) Vi har varit inne på Sturegallerian, NK och PKhuset och gått runt i affärerna där omkring. Vi har gått ifrån NK till Aquamuseumet vid Gröna Lund, varit inne på Gröna Lund - pojkarna åkte massa karuseller, jag och Therese 'åkte' bara Kärlekstunneln och Spökhuset. (Den rosa apan på bild längst ned, är apan Pinky som Zoran vann och som han gick runt och kånkade på resten av dagen/kvällen ^^) Sen kollade vi på Stockholm Live på Gröna Lunds Teatern - skitroligt var det! På vägen hem åkte vi inom Barkabys (tror jag det hette) Outlet en snabbis. Fem av fem toast, som sagt :)




Jätterolig resa! Detta måste vi göra om! Tack Dannie & Therese, för en jättemysig weekend :)

09-07-06 Hemma igen ifrån Stockholm!

Jag hinner inte skriva mer ingående om vår Stockholmresa med Dannie & Therese, men jag kan lätt ge betyget
 FEM AV FEM TOAST ^^  (ni som gillar Björn Gustavsson förstår nog)
Bilder kommer inom kort. Nu hinner jag inte skriva mer, är i full gång med lunchen. Ciao


09-07-01 Tonårsgraviditeter..

Ni får förlåta min frånvaro här på bloggen på sistonde. Det har varit mycket att göra och jag har försökt njuta av varje stund det är sol och varmt ute, vilket de senaste veckorna har varit konstant. Härligt med fint väder! Dock så får jag ingen riktig färg på mig.. menmen, det är ändå ingen ide att försöka sig på att få någon snygg beachlook för min del i sommar ^^ Imorgon är det äntligen dags för Stockholm! Det ska bli så otroligt roligt och skönt att få komma iväg lite. Ska hämta upp tvätten och sen packa vår resväska snart. Vad har jag gjort idag då? Jo, gott folk, jag gick upp klockan 03.00 imorse med Zoran och vi begav oss iväg efter frukosten för att hämta hans lastbil och sen åkte vi iväg till Ängelholm. Motorvägen klockan 04.00 på morgonen är sövande, förstår inte hur Zoran orkar. Vi kom hem vid 10.00 - 10.30 och då kom Bea med Maddox. Maddox är sötnosen på bild jämte Tisha och de två är bästa vänner. Vi gick till hundstranden och de badade och lekte, sen gick vi upp och lagade mat medan hundarna nanade. Sen ville även jag sova lite, och vaknade upp tio minuter senare med TVÅ hundar i sängen ^^ Nu är hundarna ute och jagar varandra i trädgården och jag passar på att skriva av mig lite.



En liten sak som jag kom att tänka på är detta med tonårsgraviditeter.. Vad tänker ni när ni hör det ordet? Jag är en av dessa gravida tonåringar, men jag tänker inte på mig själv någon som passar in i det begreppet; tonårsgraviditeter. Det låter som om det handlar om barn som kommer till för att tonåringar inte vet hur man använder preventinmedel.. Jag vet att folk tycker att jag har förstört mitt liv, men jag är själv aldrig orolig över framtiden eller känner ångerst över vad som ska ske. Jag ska bli mamma i höst till en liten dotter, jag är inte ensam om att bli förälder, jag lever ihop med pappan och vi älskar varandra mer än någonsin. Vi har ett hem till vårt barn och vi kommer aldrig känna att vi försummar vårt barn. Vissa menar på att blir man tillsammans såhär unga, så håller man inte i längden. Men går den tanken verkligen ihop? Ung eller gammal, oddsen i kärlek påverkas väl inte av det?

RSS 2.0