Bebisuppdatering 4veckor & 3 dagar

26 November 2009  Bebisuppdatering: 4 veckor och 3 dagar gammal. Idag har vi varit på BVC med lillskruttan. Hon väger nu 4135 gram & hon är 55 cm lång. Det är helt sinnessjukt som hon växer! Idag fick vi även med oss D vitamins droppar som hon nu ska ha varje dag upp till 2 års ålder. Vi har nu bokat in ett läkarbesök, den 15 december. Det ska bli spännande. Vår sköterska berättade att man tittar på hur barnens syn verkar vara m.m. Vad vi märker med Belles syn är nu att hon riktigt följer en med blicken, dock ingen ögonkontakt. Innan när man höll henne var hon nöjd med att ligga med huvudet mot mig, alltså mage mot mage. Men inte nu längre, då gnäller hon & så fort man vänder henne om så hon ser omgivningen så blir hon nöjd.
Under gårdagen var hon väldans sällskapssjuk. Hon var vaken nästan hela eftermiddagen/kvällen och skulle ligga i famnen på mig & Zoran hela tiden. Så fort vi lade ner henne blev hon sur & tystnade direkt när vi tog upp henne igen. Det är bara mysigt när man känner sig behövd ^^ Efter att hon var vaken såpass mycket, sov hon fram till klockan 12 idag! Zoran hann komma hem från jobbet och krypa ned i sängen jämte henne och sova i någon timme, innan hon vaknade. Zoran var riktigt glad för att han var hemma när hon vaknade. Det är nämligen då hon är som mest pratglad & sprattlig. Hon ligger och tjabbar jättelänge och det är jätteroligt att lyssna på.
Idag fyller Belle en månad! Mormor & morfar har varit här och grattat henne på hennes månadsdag & vi fick även rosor av mormor Lena :) Det är en minst sagt uppvaktad liten tjej vi har här hemma.
Jag håller ju som jag berättat innan, på att 'pumpa' ut mjölk till bröllopet, då Belle ska passas av Dannie&Therese. Jag köpte en pump för att pumpa ut här hemma innan, men det var ju värdelöst. Efter att Belle har ätit klart finns det inget kvar att pumpa ut. Däremot fungerade dessa mjölkuppsamlare betydligt bättre! Men barnsköterskan sade att börjar det bli stressigt, så köp istället ersättning att ha i nödfall, än att bli uppstressad - för då är det risk att det blir motsatt effektt.

Jag har hittat en jättesöt klänning som Belle eventuellt skall ha på sig på bröllopet. I H&M katalogen hittade jag en rosa liten urgullig klänning som jag ska köpa till henne. Sedan hittade jag också en klänning till nyår & Zorans födelsedag - en guldklänning :) Jag blir helt till mig av allt fint man kan klä dessa små bebisar i!



Att bli mamma.. Svåraste beslutet

Det sätter sig en klump i magen varenda gång jag tänker tillbaka i tiden, då jag fick reda på att jag väntade barn. Det kändes som igår jag stod med graviditetsstickan i handen, totalt chockad över att det visade två streck istället för ett i rutorna. Herregud, att Belle har kommit till världen känns nu lika självklart som att himlen är blå, men gud.. att bli mamma.. det var inte lika självklart.. Att bli mamma var inte planerat, långt ifrån. Och även efter att vi tog det beslutet att behålla barnet så har det funnit tusentals gånger jag tvivlat. Aldrig tvivel på om jag verkligen ville behålla barnet, det kom direkt från hjärtat att jag ville behålla det. Men skulle jag bli en bra mamma? Skulle jag klara av att ge barnet en bra uppväxt? 
Att "uppoffra" tonårslivet & den frihet som kommer med det, det var lätt. Tonårslivet var redan ett avklarat kapitel för min del. Det enda jag tänkte på var att, även om jag märker av att få barn tidigt; man måste växa upp & ta ansvar etc. så skulle aldrig barnet märka av att dens mamma var ung. Vad jag menar är att barnet skulle aldrig behöva växa upp annorlunda än andra barn, p.g.a. min ålder & livssituation. Nu hade jag mitt någorlunda på det torra. Jag levde ihop med pappan, han hade jobb & kunde försörja oss och framförallt vi älskade varandra. Att jag fortfarande gick i skolan och inte hade någon egen inkomst var bakslag, men vi fick väga upp det negativa mot det positiva. För oss var det rätta beslutet att behålla det lilla liv som växte i magen på mig.

Att få Belle var inte självklart, men det finns ingen som jag älskar såsom jag älskar henne. Min dotter är hela mitt liv, hela min värld. Jag ångrar ingenting och det har jag aldrig gjort. Att få en egen familj är det finaste man kan få och att bli mamma är det bästa som finns. Jag gråter av lycka varenda jag tänker på hur bra jag har det. Jag har fått världens finaste dotter och hon kunde inte fått en bättre pappa än Zoran. Jag är minst sagt lyckligt lottad.

Mamma älskar dig, Belle Morell Tadic - Du är det viktigaste i mitt liv ♥


Mammas pussekind

24 November 2009  Hejsan. Det var ett tag sedan jag skrev nu. Det har varit lite fullt upp denna helgen, så det har inte funnits tid över -.- Senaste inlägget var i fredags, där jag bland annat skrev att jag blivit vaccinerad mot svininfluensan. Anledningen till att jag tog sprutan var så att jag inte ska dra hem det till Belle samt att jag inte skulle själv bli sjuk och inte kunna ta hand om henne. Min pappa träffade en ung kille, runt 20års åldern, som blev sjuk och fick ligga på sjukhus i 3 veckor! Jag fick en kommentar om att även om jag vaccinerar mig mot sjukdomen, kan jag fortfarande vara bärare och då är Belle ändå inte skyddad. Detta är givetvis sant, men jag tror ändå att en baby på 1 månad som Belle med vaccinerade föräldrar har större skydd än om föräldrarna inte var vaccinerade. Nu återstår bara att Zoran skall vaccinera sig. Vi ska faktiskt in till stan idag och då ska vi gå runt till vårdcentralerna och kolla om det går att få sprutan. Han tillhör Tudor, men när jag kollade på internet igår stod det att det var slut där. Jag skall även in för att införhandla mjölkuppsamlare, nappflaska, dukar, plånbok & två jättefina ljushållare jag hittat på Indiska. Jag ska ju som sagt lämna Belle hos Dannie&Therese den 12de december, då Lubbe&Marina gifter sig. Jag har köpt pump, men tänkte inte på när jag skulle börja pumpa så det finns tillräckligt med mat till Belle den kvällen. Sen började jag känna av ännu en omgång mjölkstockning i ena bröstet, så då tänkte jag att efter att Belle ätit av det bröstet skulle jag försöka pumpa det, så att det verkligen töms. Jag har hört att om det inte gör det, kan det framkalla mjölkstockning. Så jag pumpade.. Det finns ingen mjölk kvar! Några droppar bara -.- Så jag får påbörja pumpandet inför bröllopet redan nu & så ska jag in idag till Apoteket för att köpa en mjölkuppsamlare. För när jag ammar på det ena bröstet, läcker det andra också. Så jag får pumpa efteråt & samla upp mjölken från det andra bröstet också. Sedan måste vi ju också kolla om Belle tar flaskan! Vi har ingen, så det ska vi också införskaffa oss idag. Nä, nog om det.
I fredags träffade jag mina Hannor. Det var jättemysigt & vi ska ses nu på fredag igen :] Belle fick ett par giraff-mjukis-skor & en filt/sovsäck av Hanna och en jordgubbsmössa av andra Hanna :) Skorna har hon använt varje dag faktiskt och de är jättesöta.
Emilio fyllde år i lördags, han fyllde hela 4 år! Pojken måste gå på anabola eller något, för han växer som bara den :) Så det var Belles allra första barnkalas, banne mig. Det var jättemysigt & det var en massa barn. 6 barn, allt som allt. Alla i olika åldrar & storlekar. Emilio 4år, Nicole 2år, Antonio 1 ½år, Ella 6 månader, Natalie 3 månader & Belle 1 månad. Jättemysigt!



Anna & Ella och striena Marina & Belle



Tekta Gagi & Belle och Damir & Ella



Kusinerna Antonio & Emilio och söta Nicole



Jag & Belle, Inga & Natalie och Anki & Ella



Jag & trötta Belle ♥ Hon var vaken hela kvällen. Tog en tupplur i soffan på en halvtimme, annars var hon uppe hela kvällen. Vakentiden är mycket längre & hennes närvaro har ökat jättemycket. Mammas pussekind ♥



Gårdagen spenderades på stan med Marina. Vi gick och glodde i lite affärer sedan satte vi oss uppe på övervåningen på Robert's Coffe. Jag smakade deras räkmacka & den var jättegod. Där satt vi i flera timmar & tjabbade. Haha, jag kände mig som en amma (förr i tiden, ammade inte de rika kvinnorna deras barn - utan de hade ammor till det) Jag kände mig som en sådan, när Belle skulle ha mat tog jag henne & när hon skulle bytas, annars satt hon fint i strienas famn hela dagen :) Striena betyder farbrors fru, ungefär, på kroatiska. Men jag är usel på stavningen, så -.- Senare på kvällen var det middagsbjudning. Vi hade bjudit hem Ljuba&Drago och mina föräldrar. Mormor&Leif tittade förbi också på kaffe. Det var jättetrevligt och det är absolut något som vi får göra om, helst med jämna mellanrum :) 
Igår var det fyra veckor sedan hon kom till världen. Tiden har verkligen gått fort. Det känns overkligt, att jag har varit mamma i en månad. Det har gått en hel månad av mitt nya liv! Belle växer så att det knakar. Som jag skrev innan, hon är mycket mer vaken nu. Innan slocknade hon direkt men nu är hon vaken och ligger & tittar & lyssnar. Natten till måndag var det första natten då Zoran fick sova på soffan för att Belle var gnällig. Hon skriker inte, utan det är jämmer & gnäll & framförallt en himla massa sprattlande. Det tog en timme ungefär att natta henne, så vi ska absolut inte klaga. Vi har haft bekymmerslösa nätter hela tiden & det var en timme hit eller dit hon inte kunde finna ro på, men Zoran fick ändå sova i soffan p.g.a. han skulle upp bara några få timmar senare.

Belle har fått mina tår! Haha, det har vi sagt under hela graviditeten, att hon inte ska få mina korvtår (som Zoran kallar dem) men det var minsan något som gick i arv ^^ Jag har ganska oproptionella tår och det har min käre Zoran retat mig för hela tiden och nu har även Belle fått dem. Haha, men jag är stolt som en tupp ;] Hon börjar likna Zoran över ögonen nu. Som ni sett på bilder, så är hon varken mörkhårig eller ljus. Hon är precis mittemellan. Jag tror inte hon blir blond, men som barn tror jag att hon kommer vara ljus i håret för att senare i livet bli mörkare. Just nu är hon gyllenblond, ungefär. Och hon har mycket hår! Och det kommer bli lockigt också! Det har hon fått från pappa. På BB när vi skulle bada henne påpeka barnmorskan att hon kommer nog bli lite lockig och frågade vem hon ärvt dem från. Jag stod som ett frågetecken, då ingen i min familj har några lockar men sedan efter någon minuts förvirring kom Zoran på att han har ju lockar! När han väl låter det växa ut, vill säga. Jag kunde verkligen inte koppla det där, för i min värld har Zoran alltid varit snaggad. Jag har aldrig sett honom med långt hår, så det kunde jag verkligen inte koppla ^^
Belle kommer få mammas tjockis tår & pappas lockar. Det låter ju jättebra :)
Vad gäller ögonfärgen, så kan det gå upp till 3 månader innan det 'fastställs'. Hennes ögon är mörkmörk blågråa men det känns som att de är föör mörka för att kunna bli helt blåa. Det är 50 % chans för att bli blåögd, men jag tippar på att hon ärver sin pappas ögon. Det är så sjukt att hon redan hunnit bli 1 månad gammal.. På torsdag blir det bebisuppdatering, då ska vi till BVC för vägning & mätning. Så får vi se hur mycket vår tösabit har växt. Hon har växt ifrån två par byxor & hennes pyjamas. Allting med fot får hon inte på sig, så vi fick sortera om i hennes garderob lite och ta fram de kläder som är snäppet större. Nu är det stl 56 som gäller och när som passar även stl 62. Stora tjejen!

Nej, nu ska jag ta & göra mig iordning. Zoran & Belle ligger & gosar i sängen. Det är nog dags för mat snart för Belles del, så jag får skynda mig. Ha det fint.


Vaccinerad mot Baconsmittan!

20 November 2009  Hejhej! Nu har jag äntligen tagit vaccinationssprutan & slipper förhoppningsvis nu att bli smittad eller ta hem smittan till Belle. Jag önskar att även Zoran gör detta, så vi slipper oroa oss. Men han är skeptiskt mot sprutan. Det förstår jag iofs, men det kändes faktiskt riktigt bra att ta den. Själva sprutan kändes ingenting och det är inte förän nu, 6 timmar, efteråt som det börjar kännas i armen. Det ömmar om man ska sträcka ut handen eller dylikt, men annars känns det ingenting. Det blir lite problem inatt om jag inte kan sova på den armen. Då får jag upp och amma när det är dags det det vänstra bröstet att mjölkas -.- Jag hoppas inte jag får andra influensa-symptom, såsom feber. Det hade varit jobbigt.. Men man säger ju att de personer som blir "sjuka" av vaccinet, är de som hade blivit riktigt sjuka av själva sjukdomen.

Idag har jag som sagt, blivit vaccinerad. Jag begav mig till skolan, i sällskap av mamma & Belle såklart, för att ta den. Sedan åkte vi hem till mamma och gick en promenad med barnvagnen. Sedan var det hem till farmor&farfar som gällde och så åt vi lunch där. Därefter blev vi hemskjutsade och har myst & tagit det lugnt sedan dess. Hannorna är på väg hit, as we speak, och det ska bli roligt att få träffa dem. Den ena Hanna har ju aldrig träffat Belle! Skandalöst, men nu blir det ju av iallafall :]

Imorgon ska vi ner till Helsingborg. Emilio fyller 4 år och vi ska ner på kalas :) Det ska bli mysigt. Så får Belle träffa sina kusiner igen. Jag hoppas hinna med en vända på stan imorgon, innan vi ska åka, men fårse hur det blir med det. Zoran kommer nog vilja sova ut. Det är han värd också, så vi fårse när vi stiger ur sängen imorgon. På söndag är det ännu ett kalas. Mina 3 kusiner ska firas. Så vi ska hem till moster Mona på mat. Det ska bli trevligt :) Nej, nu ska jag avsluta inlägget. Skriver senare ikväll & lägger upp bilder! Ha det fint


Dum mamma

18 November 2009  Godkväll. Jag är helt slut idag! Jättetrött & huvudvärk.. Jag får ju sova om nätterna, så jag förstår inte varför jag är så trött.. Fast idag har vi fått flänga runt ganska mycket. Mamma & lillebror kom hit på frukost, runt 10 tiden imorse. Sen begav vi oss in till polisstationen, för att mamma skulle anmäla att någon backat på deras bilkrok och då var vi tvungna att låta någon som jobbar med anmälningar notera skadan. Direkt därefter åkte vi och handlade. Senare åkte vi hem till Lars&Siw (Belles mormors morbror & hans fru). Deras dotter Anna & hennes dotter Moa(min syssling) kom också dit så vi hade det jättetrevligt. Varje gång man hälsar på dem, så är det alltid pepparkakor till kaffet :] Jag fick se gamla bröllopsbilder från deras bröllop.. min mormor & morfar var med på en bild. Lars är min mormors bror, alltså. Lite krånligt med dessa släktband ^^ Mormor & morfar måste ha varit runt 25 års åldern där.. Herregud, man kan inte tänka sig att det är dem! Jag har knappt sett några bilder på varken mormor eller morfar som unga. Mormor var riktigt söt på den bilden :)
En otroligt läskig sak som hände när vi var där. Mamma höll i Belle och skulle ge henne till mig. På något sätt under överlämnandet tappade vi taget om Belles nacke!! Huvudet flög bakåt och ni kan ju föreställa er min hjärtklappning! Nu är min lilla bebis stark i nacken vanligtsvis och brukar alltid hålla upp huvudet själv, så detta har ju aldrig hänt förut. Men jag blev så rädd! Belle skrek ju till, men det var visserligen för att hon blev väckt. Hon hade somnat i mammas knä och så skulle hon ge henne till mig. Så hon väcktes ju ganska brutalt, stackarn. Det hände ju såklart ingenting, hon blev bara arg på oss men så fort hon fick somna om var allting lugnt. Men jag hade hjärtklappning ett bra tag efteråt.. Kände mig verkligen som en dålig mamma & mormor kände sig också jättedum. Barn klarar ju mycket mer än vad man tror, men eftersom nacken är så skör och huvudet väger ju jättemycket i jämförelse med deras kropp så det är ju så tungt, så blir man helt hispig.
Usch, jag mår fan dåligt när jag tänker på det. Har ni hört talas om 'shakenbaby-syndrom'? Det är ju när man har skakat en bebis så att de fått hjärnskador. Det är fruktansvärt! Så rädd som jag blev idag.. det går fan inte att tänka på att det finns människor som har medvetet skakat sitt lilla barn!! Nej, det vill jag inte tänka på..
Belle sover jämte pappa nu i sängen och är så nöjd så. Oron i kroppen har fortfarande inte släppt.. Jag hoppas den gör den när jag får krypa ned jämte henne och gosa.



Vilket väder! Det är storm ute.. Jag hoppas verkligen det inte blåser & regnar såhär imorgon. Mammas kompis Inger kommer över på sushi imorgon. Det är som sagt första gången jag smakar sushi, så det ska bli en upplevelse. Efter lunchandet hade jag gärna velat bege mig en vända in till stan, så hoppas vädret är bättre! Jag har hittat en julduk som jag tänkte köpa och jag behöver lite annat smått&gott på inredningsfronten här hemma. Sedan vill jag titta efter en blus. Jag har köpt en svart, hög kjol på Gina&Tricot och skulle gärna velat hitta en fin blus jag kan ha till den.
Sedan behöver jag verkligen, verkligen, verkligen ta mig till ett solarium och få lite färg på kroppen! Jag är läskigt blek numera -.-

Nu har jag börjat ta tag i skolarbetet igen. Det är ju vissa lektioner som jag ska gå på nästa termin, fastän jag är mammaledig. Det är ca 3 lektioner i veckan vi pratar om, så det ska nog fungera. Men jag har en massa hemuppgifter & arbeten som jag har efter mig. Det har jag börjat ta tag i och det känns jättebra. Fick en uppgift klar & skickad igår och får jag gjort några uppgifter & kanske ett arbete i veckan så kommer allting gå galant och jag blir klar med allt jag är efter med till årsskiftet. Vilket jag verkligen strävar efter, det hade varit så skönt! För så fort jag får dessa arbeten klara, kan jag också påbörja körkortsteorin! Jag har ju tänkt att försöka mig på att börja på körskola i februari nästa år. Det går bra att åka buss och eftersom vi bara har en bil, kommer jag säkert åka mycket buss även efter jag fått körkort.. men det är ju om inte annat en FRIHET att ha sitt körkort. Jag har dock inte kört en enda gång sedan Belle kom & jag vågar inte köra med henne i bilen ännu. Menmen, det är nog bara en tidsfråga tills jag är såpass säker på min körning. Hoppas jag! Nej, nu ska jag diska & sedan hoppa in i duschen. Belle kommer nog vakna om inte alltför länge och vilja ha mat, så jag får skynda mig. Ha det fint, kära läsare! Skriv gärna, så man vet vilka ni är!


Mammas lilla hjärtegull

17 November 2009  Ville bara lägga upp de bilder jag tog i morse. Det är ju helt otroligt så mysigt det är att vakna upp till en pratande bebis. Belle låg och tittade & nästintill jollrade för sig själv när jag vaknade :]



Haha, den första bilden.. Mammas lilla tjockis! Kramgo är nog den bästa beskrivning på den bilden. Snuttan!!
Mamma älskar dig, pussekind ♥


Belle on tour ^^

17 November 2009  Hejhej. Idag har jag, Belle & mamma varit hemma hos gammelfarmor Hillevi, Belles gammelgammelfarmor banne mig! Vi åkte upp dit runt tolv och åt lunch & drack kaffe. Det var jättemysigt. Hillevi är nästan 90 år men hon är pigg som satan :) Hon är jättepigg & rolig. Dock så hör hon jättedåligt, kanske inte så konstigt med tanke på hennes ålder, men det gör det ganska strängt att ha ett samtal med henne. För min del, vill säga. Mamma är van och det går jättebra när hon ska tala med henne. Jag tror faktiskt att Hillevi läser på läpparna en aning också.. Äsch, det hade iallafall inte förvånat mig. Jag tycker det är tråkigt att jag är så dålig på att prata tydligt -.- Jag försöker verkligen prata tydligt & framförallt lååååångsaaamt men det går ändå inte. Folk förstår inte vad jag säger ändå..
Morfar & Britt var nere i helgen och det var jättemysigt :) Jag fick jättemycket fint ifrån dem. Bland annat en jättefin amningströja & såklart lite kläder till Belle :) Tyvärr så hann vi inte ta generations-kortet som vi hade planerat att göra med Hillevi, morfar, mamma, jag & Belle. Det är 5 generationer, banne mig!


Bilder från vårt besök hos Hillevi Så glad hon blev när hon fick hålla henne :)

Tillåt mig förklara rubriken 'Belle is on tour'. Jo, denna vecka då mamma är ledig, så ska vi åka runt och hälsa på släkten för att visa upp lilla Belle. Pappa&lillebror skojjar alltid om att Belle gör turné :] Idag har vi besökt Hillevi. Imorgon ska vi hem till min mammas morbror Lars & hans fru Siw. Torsdag kommer spenderas i sällskap av mammas vän Inger, vi ska äta sushi! Första gången för min del, fårse vad jag tycker om det. Om jag ens vågar stoppa i mig rå fisk, vill säga ^^ Senare på torsdagen ska vi upp till mormor&Leif. Stackars Leif har ju inte fått hålla i henne en enda gång sen vi kommit hem. Det är jättesynd, men vi kan inte hjälpa det. Mormor är nere hos oss varenda eviga dag och då känns det knappast aktuellt att gå upp till henne på middag. Tråkigt att Leif blir lidande. Får försöka förklara det för mormor, för såhär kan vi inte ha det..
Och sist med inte minst ska vi till min farmor&farfar på fredag på lunch. Det är fullt upp med andra ord. Jag kommer säkert försöka få in något mer på listan ^^ Jag vill så gärna träffa Linan & mina Hannor, som jag inte träffat på jättelänge!

Idag har jag & Belle också varit på mammagruppen. När jag gick därifrån tänkte jag på de stackarna som fortfarande har förlossningen framför sig. Jag tror att jag, Pauline & Sara skrämde upp dem rejält med våra förlossningsberättelser. Fast å andra sidan, hur otäcka dessa historier är.. Jag menar; vi överlevde, vi mår bra & framförallt (nu talar jag för mig själv) det är absolut någonting jag kommer gå igenom flertalet gånger igen. En förlossning jämfört med en bebis; BAGGIS! (enligt mig & mina erfarenheter, vill säga. Det finns riktigt hemska förlossningar, med risk för ens eget & barnets liv, och det är inte dessa jag talar om.) Jag kommer, som det ser ut som nu, skaffa en hel bunt med barn ^^ Haha, nej kanske inte. Men syskon ska Belle allt få. Men det ligger långt fram i tiden. Nu vill jag bara kunna koncentrera mig fullt på Belle och enbart ägna all min tid åt henne och sedan när man har sitt på det torra; Belle är stor, jag har jobb & vi har större lägenhet.. DÅ skaffar jag gärna en liten Zoran Jr :)
Jag är helt bisarr! Tänker framåt hela hela tiden -.- Tillbaka till nuet, Melanie! Din 3 veckors lilla bebis vill ha mat ^^
Haha, ha det bra folket!


Bebisuppdatering 3veckor

16 November 2009  Bebisuppdatering: Hej igen. Nu blir det bebisuppdatering, efter vårt BVC-besök idag. Jag skrev på förra inlägget idag att det kändes som om jag inte hade någon mjölk, då Belle helt plötsligt ändrade rutiner och det kändes som om hon inte fick i sig tillräckligt med mat, då brösten inte längre var spända.
Så är inte fallet. Jag har gott om mjölk & Belle äter precis så mycket som hon ska. Idag, 3 veckor gammal, vägde hon 3755 gram. Med andra ord; hon växer så det knakar. På BVC sade dem att några kläder i den minsta storleken är helt onödigt att köpa för hon kommer växa ur dem på nolltid. Sedan angående att Belle vill ha mat på båda brösten, det betyder ingenting speciellt. Iallafall inte att jag inte har mjölk, det är att Belle vill äta mer helt enkelt. Precis såsom Malin, Tesse & Pauline skrev som kommentarer. Tack för att ni skriver & lugnar! :) Sedan att mina bröst inte är lika spända.. De är ju inte spända hela den tiden man ammar. Det är precis i början, när brösten ställer in sig. Så det var inga bekymmer kring det heller. Skönt! Vi berättade att det inte är lika många bajsblöjor längre. Det var tydligt helt normalt och det förklarar också varför hon var mer gnällig på sistonde. Hon tipsade om magmassage och vi fick en brosyr om det.
Ajuste, gissa vem som blev helt nerkissad när vi skulle väga henne? Haha, hon kissade ner nästan hela mig >,< Lilla skitungen! Varför kunde hon inte valt pappa istället? :)
Vår lilla lugna bebis har blivit mycket mycket piggare nu på bara några dagar. Hon har jättepigg blick och det är nästan så att man verkligen får ögonkontakt. Hennes vakentid är mycket längre nu och man ser hur och ligger och tittar & lyssnar. Alla dessa grimaser och miner hon gör. Haha, det är underbart! Det kan se jätteroligt ut också. Jag har försökt få med dessa grimaser på bild och jag tror att jag har några att lägga upp :)



På tal om bilder, så beställde jag igår en massa bilder på Extrafilm.se till våra fotoalbum. De blev jättefina och jag hoppas de kommer nu vilken dag som :) Idag var vi som sagt på BVC och det gick ju som sagt jättebra. Sedan så begav vi oss in en vända på stan. Kollade lite kläder, Zoran letade efter ett skärp bland annat och jag hittade en ljusrosa topp/tröja på H&M. Dock inte amningsvänlig, men det ska nog fungera ändå. En otroligt pinsamt sak som skedde idag var att jag gick runt med SKOSKYDD på stan!! De sätter man på sig på BVC och jag glömde såklart att ta bort dem, så dem gick jag ju runt med -.- Tills jag började undra varför det prasslade så hemskt, vill säga, och förstod att det var mina skor som lät. Haha, sådant är alltid lika trevligt ^^ Och det är såå typiskt mig!
Iallafall, Tesse ringde runt klockan 2 och vi satte oss och åt kinamat.  Belle hade på sig mjukisbyxor & kofta som vi fått av Tesse&Dannie, men Belle sov hela tiden så de gick inte att visa upp ;]  Efter att Therese begett sig tillbaka till sin praktik på Hemtex, så tog jag & Belle bussen hem till mormor&morfar. Mamma var orolig över att jag åkte buss själv, så hon mötte mig vid busshållsplatsen för att hjälpa till vid avstigandet ^^ Men det går bara bra att åka buss själv, faktiskt. Det är en nybörjarmorsa som Belle fått, så mamma är inte speciellt smidig, men jag tror att det går bra ändå :) Nu är vi hemma hos mormor&morfar och ska strax äta pannkakor. Zoran är hemma och sover förmodligen. Han skulle upp hemskt tidigt inatt, stackarn.
Imorgon ska vi hälsa på Belles gammelgammelfarmor Hillevi (min morfars mamma) och därefter strosa på stan en vända samt att gå på mammagruppen. Fullt upp :) Men det ska bli trevligt. Nä, nu ska jag bege mig. Ha det fint!

Mormor-mamma-barn-vecka :]

16 November 2009  Halihallå! Just nu väntar jag på min kära mamma som skall komma med mumsiga frallor till mig (A) Vi ska äta frukost härhemma idag. Mamma har tagit ledigt hela veckan för att umgås med mig & tösabiten. Vi ska åka runt till släkten och hälsa på & visa upp Belle, bland annat. Sen ska vi mysa & ta det lugnt. Vi ska titta på en massa filmer, bland annat Jane Eyre - den verkar jättebra, så den vill jag verkligen se! Egentligen hade jag velat läsa boken, men den ska tydligen vara översatt på mer gammelsvenska, då det är en gammal gammal bok, så jag valde filmen istället.
På tal om filmer så tittade vi på The Proposal igår, med Sandra Bullock som en av huvudpersonerna. Den var riktigt rolig faktiskt, fastän det fattades lite granna romantik i filmen ^^ Haha, nu låter jag som min mamma!
Idag ska vi till BVC med Belle, sedan ska jag luncha med Therese i stan, ska bli supertrevligt :) Det kommer en bebisuppdatering senare ikväll. Jag är orolig över att hon får i sig ordentligt med mat numera.. Jag vet inte riktigt varför, men hon har börjat äta av båda brösten. Det gör ju barn ibland, men det känns som att det inte finns tillräckligt med mjölk för henne, därför äter hon av båda. Det är nästan bara kissblöjor vid blöjbyten också och så sover hon annorlunda om nätterna. Det kan räcka med att jag ammar två gånger på natten sendan sover hon fram tills klockan 10 på förmiddagen! Äsch, jag vet inte. Men brösten känns inte lika spända längre, så jag har väl förhoppningsvis bara fått för mig att det inte finns mjölk.. Men vi väger ju henne idag, så då får vi se om hon följer viktkurvan!

Nu är mamma sen, jag ska slå henne en pling! Ha det fint.


Mamma & Pappa & Belle




Mamma & Belle ♥



Hela familjen. Mamma & Pappa & Belle älskling ♥ 



En trött mamma & en nyvaken Belle (som ser ut att ha en jättelång arm ^^)

Roliga formuleringar a la Oliver

12 November 2009 Jag har helt glömt bort att skriva hur rolig Zorans svåger var när han & Gagi var här för att se Belle förrförra helgen. Oliver heter han, och han jobbar med att fixa rutor på bilar.. (?) Jag hoppas jag inte fått hela hans karriär om bakfoten, men jag tror det var någonting sådant iallafall. Huvudsaken är att han jobbar med bilar. När de var här så hade Belle rivit sig ganska illa på kinden och när Oliver får hålla henne, hör man honom utropa "Mannen, hon har en repa!" Haha ^^ Sedan började han tala om att det där man säger att alla barn är söta, att det inte stämmer. Men enligt honom var Belle en av de söta. Det gjorde han klart för oss när han sedan säger att vår bebis har fina former (det var fina ansiktsdrag han syftade på)^^ 
När vi sedan återberättade detta för min pappa, sade han att Oliver verkade vara en redig karl. Det är bara bilar & kvinnor i hans huvud ^^ Haha, det verkar nog stämma rätt bra med tanke på hans formuleringar :)



Bebisuppdatering 2veckor & 3dagar

12 November 2009  Hej allesammans. Idag har jag & Belle varit och hämtat ut Belles allra första bok på Statsbiblioteket. På BVC fick vi ett presentkort på en bok med massa med sagor, visor & bilder. Jag satt och bläddrade lite i den förut och den verkar jättemysig. Ska bli kul att börja läsa sagor för henne :] Efter statsbiblioteket gick vi till apoteket för att kolla om det fanns medicin för mjölkstockning, som inte var receptbelagt, att köpa. Det fanns det inte.. men vad jag har förstått nu är det också bara till för de fall där det är riktigt illa med mjölkstockningen. Det är det ju inte för mig, jag är bara livrädd att det ska bli värre.. Men jag köpte amninginlägg i ull som flitigt skall användas hädanefter! Sedan efter BVC-besöket fick jag tipset om att köpa Ipren, för det innehåller något antiflammatoriskt.. (jag kommer inte riktigt ihåg vad det hette) och det skulle kunna hjälpa att dämpa mjölkstockningen. Så det är införskaffat, samt en bröstpump. När jag såg hur de där sakerna såg ut, blev jag jätteskeptiskt. Hur fasiken fungerar de där egentligen? Men förpackningen innehåller instruktioner så jag ska nog klara mig ^^ Jag kanske skall förklara mig angående pumpen. Det är inte för mjölkstockningen, trots att det kan hjälpa vid sådant också. Det är till för den 12 december i år, då Zorans bror Lubbe och hans fästmö Marina skall gifta sig! Vigslen är i Helsingborg och sedan är själva festen på Gallejan. Lilla Belle ska följa med till vigslen men eftersom det både är förkylningstider samt influensan så har vi valt att inte ta med Belle till festen. Snälla Therese&Dannie skall passa henne den kvällen. Men under kvällens gång kommer det behövas pumpas mjölk, för att inte rucka på mängden mjölk (som hela tiden anpassas efter Belles behov) samt för att inte få mjölkstockning(!). Fårse om jag ska ha mjölk med mig till Dannie&Therese i 'iskubs-format' eller om vi ska köpa ersättning för den kvällen. Det får ju vara smidigt för dem, de kommer ha två små bebisar hos sig då :)
På tal om bröllopet.. Jag har fixat klänning!! Jätteskönt att ha det överstökat, så jag slipper tänka på det sen. Det var min duktige man som hittade klänningen åt mig :] Den är gammelrosa, utan ärm eller band och veckad nertill.. Äsch, jag är usel på att beskriva kläder. Finner aldrig rätt ord.. Bilder från bröllopet kommer ju sen ^^ Så köpte jag ett par svarta pumps med silvrig klack. Nu saknas bara en liten söt kofta (i kyrkan skall man aldrig vara bar över axlarna!) och lite smycken. Sen är jag klar! Fast lilla Belle ska ju också vara fint klädd givetvis :) Jag tror att Marina ville vara med och välja ut en söt klänning till henne. Det glömde jag säga, Marina kommer bli Belles fadder när hon döps, så därför måste ju Belle vara med iallafall en liten stund under bröllopet :)
Imorgon kommer min Hanna över på frukost. Ska bli jättemysigt ♥ Det kanske bli en vända på stan lite senare också, det ser jag framemot!


Bebisuppdatering: Dagens BVC-besök visade att vår tösabit som idag är 17 dagar gammal nu väger 3595 gram och är hela 53 cm lång! Hon växer jätteduktigt :] När hon föddes mättes hon till 48 cm, och att hon ska ha blivit hela 5 cm längre kändes lite väl mycket, men barnmorskan/sjuksköterskan förklarade att när man mäter de nyfödda sträcker man inte ut den ordentligt, så det kan bli någon centimeter kortare. Tänkte väl, för 5 cm? Det är rätt ordentligt. Men hon växer som hon skall och allt ser jättebra ut. Lilla skruttan ♥
De senaste nätterna har det blivit betydligt fler matstunder. Innan gick det aldrig mindre än 4 timmar mellan jag ammade, men nu är det nästan varannan timme periodvis. Inatt ville hon ha mat varannan timme, framtills klockan 03.00. Då ammade jag henne och sen sov hon gott fram tills klockan 08.00. Jag har också märkt att när hon inte somnar med nappen så vaknar hon mycket lättare och vill ha bröstet. Ammningen ger ju så mycket mer än bara mat, det är närhet och värme samt så är själva sugandet rogivande och det kan dämpa att hon har ont i magen. Nappen hjälper jättemycket i det sistnämda fallet.
Mammas lilla hjärtegull ♥


Mjölkstockning -.-

12 November 2009  Tillbaka efter två dagars feber -.- Jag hatar hatar hatar hatar att vara sjuk. Jag blir så jäkla svag i hela kroppen och helt lealös. Tack&lov att Zoran jobbar som han gör och kommer hem så tidigt om dagarna. De gånger på nätterna jag skulle byta blöja kände jag mig svimfärdig. Belle har nog inte lidit något, hon har fått sova mellan mamma & pappa båda nätterna :] Jag var orolig att det var influensan och att jag skulle smitta Belle men det är att konstatera nu att det är mjölkstockning.. Bara på ena bröstet men det verkar vara en mild variant, så det är inte så farligt som det kan vara. Jag har nog haft tur. Bröstet spänner & är ömt, det gör ont att amma samt jag har en rodnad på bröstet.. Men jag känner mig mycket bättre nu. Idag ska vi in till stan & köpa medicin och göra ett besök på BVC. Det ska bli spännande att se hur mycket Belle vuxit, både i vikt & längd.

Nej, Zoran skulle åka och kolla om han kunde få vår bil fixad och om så är fallet och den "läggs in" idag, får vi åka buss in till stan och då måste vi vara klara en halvtimme tidigare. Jag skriver senare idag, jag har en massa att skriva & en massa bilder att lägga upp :)

Tack Nicholas, för din kommentar! Det betydde jättemycket. Jag hoppas vi ses snart :) Ta hand om dig!


Mammauppdatering

10 November 2009  Mammauppdatering: Va trevligt med en ny rubrik ^^ Det blir antagligen bara detta inlägg med mammauppdateringen, dagarna går och kroppen börjar återställa sig och bli starkare för varje dag som går. Snart är jag väl helt återställd :]
Det har gått lite mer än 2 veckor sedan Belle kom till världen. Det har alltså gått lite mer än 2 veckor av mitt nya liv. Det är verkligen precis så man kan se på det. Att Belle kom till världen blev början på mitt & Zorans nya liv. Jag föreställde mig att saker & ting skulle kännas annorlunda när man kom hem med ens lilla bebis. Och det gjorde det ju såklart, det tog som sagt en vecka innan jag kunde känna att jag landat efter förlossningen, men jag trodde inte att man kunde 'anpassa' sig till att komma hem med sitt barn så fort. Jag har dock drömt om att allt var en dröm, en fantasi, och att jag fördes tillbaka till februari i år, den 23 februari för att vara mer exakt, och jag står med graviditetstestet i handen och det visade negativt istället för positivt. Det var den värsta dröm jag någonsin haft. 
Det händer att jag bara börjar gråta av lycka när jag har Belle i famnen. Att bara få hålla i henne är en sådan underbar känsla, det går inte att beskriva. Det är minst sagt omtumlande och det är den bästa känslan i hela världen. Hon är det viktigaste i mitt liv och kommer alltid att vara det.

Det har som sagt gått lite mer än 2 veckor sedan förlossningen. Första veckan var hemsk, nu när man kan tänka tillbaka på den. Jag var i princip handikappad. Jag behövde hjälp att komma ur sängen, in i duschen, jag behövde hjälp att förflytta mig överhuvudtaget! Under BB-vistelsen fick Zoran stå för allt. Varenda blöjbyte, han fick bada henne, han fick lyfta upp henne från vaggan och ge henne till mig. Skulle jag amma liggandes, fick han hjälpa mig att lägga mig rätt i sängen och lyfta ner Belle till mig. Jag kunde ingenting. Så fort jag kände mig pigg, så försökte jag ställa mig upp men där sjönk hoppet direkt, då benen inte bar mig. Ja, det kanske jag ska tillägga. Detta 'handikapp' berodde inte bara på att jag hade ont, utan hela kroppen var så matt och svag. Det jag minns speciellt precis efter förlossningen, då jag & Zoran blev lämnade ensamna med Belle för första gången, var att hela kroppen skakade verkligen. Utmattad, det kan man ju lugnt kalla sig efteråt!
Nästa barn.. Jag ska vara supervältränad! Innan jag ens funderar på att bli med barn igen, ska jag iallfall besitta några ynka muskler i kroppen -.- Det gjorde jag inte denna gången. Ryggen ömmar fortfarande och när det väl sätter igång kan jag knappt röra mig. Jag har kännt av magsmärtor, det känns som rejält med mensvärk och det är inte heller speciellt mysigt. När jag ammar, kan jag få sådana smärtor och det är för att livmodern "drar ihop sig" (?) Äsch, något gör den iallfall, och det känns också som rejält med mensvärk. Menmen.. Vad mer kan man tillägga på denna mammauppdatering.? Jo, det alla gravida undrar bland annat inför att föda barn.. Hur magen ser ut? Ja, vad kan jag säga.. Magen sjönk ihop rejält precis efter att Belle kom ut. Pösig är ett ganska bra ord för att beskriva den precis efteråt.. Men den fortsatte att sjunka och sjunka. Och nu ser den faktiskt ut som den gjorde innan, mer eller mindre. Den är mjuk och fortfarande lite pösig, men den syns knappt längre. Jag kan ju se att jag har lite mammahull kvar, men med kläder på syns det nästan inte.
Efter en vecka, alltså förra måndagen, kunde jag få på mig mina jeans igen. Dock går de inte att knäppa, hehe -.- Jag var orolig att det skulle ta lång tid innan jag kom i mina gamla jeans igen, då de bristningar jag har sitter mestadels på låren. Tänkte då att det var där alla överflödiga kilon satt sig, men jeansen sitter som de ska. Det är mina lovehandels/kärlekshandtag som är i vägen nu >.< Jag fick inga bristningar på magen, faktiskt. Det var jag annars helt inställd på att få, men det slapp jag. Några småsmå märken, liknande blåmärken, har jag iochförsig precis ovanför troskanten på ena sidan, men det är ingenting som jag kommer tänka på. Jag passade på att väga mig samtidigt som vi vägde Belle, då hon var 10 dagar gammal, och då var jag tillbaka till mina 53 kilon. Såsom jag vägde innan jag blev gravid. Nu fann jag bara gå upp 8 kilon innan hon ville komma ut, så jag hade nog tur.



Bebisuppdatering, 2 veckor

09 November 2009  Bebisuppdatering: Belle är idag 2 veckor gammal. Dagarna har bara sprungit iväg. Idag var Zoran sista dag som pappaledig. Inatt ska han upp och börja jobba igen. Det känns trist, men å andra sidan så jobbar han natt och är hemma runt lunch varje dag. Det är då jag & Belle stiger upp för dagen numera! Så Zoran kommer absolut inte missa någonting här hemma. Han kommer hem ungefär då Belle vaknar och har hela eftermiddagen ledig för att kela med henne. Tänkte skriva leka, men det är fortfarande lite svårt med henne ^^ Hon är fortfarande jättesnäll. Hon skriker aldrig och är allmänt väldigt lugn av sig. Vi har visserligen inte någon att jämföra med, men vi har fått höra det från "erfarna" att hon verkar vara en lugn liten flicka.
Jag är rädd för att Belle har ont i magen ibland. De senaste nätterna när vi nattat henne, har vi hört hur hon ligger och spänner & jämrar sig halvt i sömnen. Det gör verkligen ont i hela kroppen när man hör att hon har ont.. Hon är så liten och hjälplös och det värsta är att man inte kan göra någonting. Barnmorskan sa att den första tiden är en stor omställning för hennes mage. Från att hon låg i min mage och fick sin föda & näring genom navelsträngen, till att komma ut och börja äta. Föräldrarna vet inte vad barnet vill och det vet knappt barnet själv. Men hon sade att barnet o fta vill suga på någonting. Därför kan det vara skrik efter bröstet väldigt ofta under första tiden, trots att de inte är hungriga. Men då kunde nappen också hjälpa, fick vi höra. Nappen hjälper jättemycket när man märker att Belle är orolig och barnmorskan sa att få de suga på någonting kan det dämpa det onda i magen. Många säger ju att det är jättedumt att ge napp till sina barn, och visserligen är det kanske dumt att fästa dem vid en napp. För oss, så hade vi med oss en napp till BB bara-för-att, men när vi märkte att Belle började riva sig i ansiktet, så gav vi henne nappen så hon höll i den istället. Och jag har faktiskt läst nu efteråt, att barn som somnar med napp löper mindre risk att dö i plötslig spädbarnsdöd. Nu vet jag inte om det är sant, men det var en brosyr ifrån BVC, så jag antar att det ligger någonting i det.
Amningen går fortfarande som smort, även på nätterna. Vi försöker somna Belle i hennes egna säng men under 'nattamaten' så somnar hon i vår säng.
Här hemma har vi Belles barnvagns ligginsats som vi kan lägga henne i och ha med oss ut i vardasgrummet eller köket. Jättesmidigt, faktiskt. Vi har en babysitter också, men medan hon är såhär liten känns det bäst att ha henne i en riktig "säng". Hon har fäst sig väldigt till ligginsatsen och när hon inte kan somna på nätterna i sin spjälsäng, så har det hänt att vi lagt henne i den istället och då har hon somnat. Ligginsatsen har vi med oss när vi åker på besök också.



Mammas flicka


Farsdag

8 November 2009 Farsdag idag, alltså. På uppdrag ifrån Belle så åkte jag och köpte en halsduk på Nordic Safari till pappa sin :] Den var jättefin och Zoran verkade nöjd med den :) Vår dag började med en låång sovmorgon, klockan tolv, steg vi upp. Vi var uppe och kollade på film till klockan ett igårnatt, ungefär. Belle vaknade vid fyra, sju, tio efter att vi nattat henne för natten. Vår lilla superbebis :)
Sedan åkte jag & mamma in till Eurostop, för att införhandla farsdag present till Zoran. Sedan begav vi oss hem till min farmor&farfar på middag. Kalkon, potatis, brunsås samt rödkål.. Kan det bli bättre? ^^ Kvällen avslutades med ett besök hemma hos Ljuba&Drago (Baba&Diddi får jag väl börja kalla dem nu :) Farmor&farfar på kroatiska) De två nästan kivas om vem som ska hålla i henne, hehe. Lubbe kom också förbi en liten stund. Han&Marina har precis kommit hem från en liten tripp till Milano. De verkade ha haft det mysigt samt införskaffat sig lite fler kläder inför bröllopet. Knappt en månad kvar! Och jag har fortfarande inte hittat något.. Men nu fick jag reda på att det var okej att ha en svart klänning. Det är faktiskt lättare att hitta en svart. Jag har ju bara lilla Halmstad att gå på, samt Väla Helsingborg. Gagi skulle upp till Göteborg och leta klänning och det blev jag också sugen på att göra, men det blir nog lite väl krångligt med lilla Belle. Aja, imorgon ska vi in till stan och leta ytterligare. Det blir en bussresa till & från stan, faktiskt. Jag måste lära mig hantera barnvagnen bättre, både på och av bussar samt bli mer 'city-anpassad' -.- Jag passar på att ha med mig Zoran första gången på bussen >.< 
Nej, nu ska vi gå och lägga oss. Vi ska kolla på skräckis (A) Jag skriver en bebis- och mammauppdatering imorgon, då Belle är två veckor gammal! Tänkte lägga till mammauppdateringen, hur det är att vara nyförlöst - både känslomässigt & fysiskt. Hoppas det blir av lite intresse, iallfall. Ha det fint, allesammans. Och återigen, tack för alla kommentarerna. Jag har inte hunnit att svara er, men ni ska veta att det värmer :)


Belle, mamma & pappas tösabit

Bilder på mina två älsklingar ♥



Bebisuppdatering 11dagar

6 November 2009  Bebisuppdatering: Ja, den rubriken kan jag ju fortsätta med :) Dock så är det inga MVC-besök längre, utan nu är det på Barnavårdscentralen, BVC som gäller! Vi har skrivit in oss på Hertig Knuts barnavårdscentral och idag var det vårat första besök där. Idag var det enbart vägning som gällde och numera väger vår lilla flicka hela 3365 gram! Hon vägde 2890 gram när hon föddes, 2950 gram när hon var 4 dagar samt 3365 gram nu när hon är 10 dagar gammal. Hon växer så det knakar, vår tösabit! Hehe, när vi skulle klä av henne innan hon skulle läggas på vågen, kissade hon nästan ner hela Zoran! Att en sådan liten bebis kan kissa så mycket, haha :) Barnmorskan tyckte även att Belle hade en väldigt pigg blick. Hon fokuserar blicken väldigt mycket för att vara så liten. Bara en massa positivt på första BVC-besöket. Underbart!
Jag fick veta att det finns ett grupprum inne på BVC där man kan gå in närsom på dagen och amma samt använda deras skötbord inne på toaletten. Vilket är jättebra ifall man är i närheten och inte har lust att flasha bröstet inför massa folk på ett café eller dylikt. Det är väl något man får vänja sig vid kanske ^^ Jag har visat bröstet för folk jag aldrig trodde jag skulle se ens bröst -.- Det är inte lika kinkigt, då det handlar om matdags och inget annat.

Idag var vi som sagt inne på BVC, sedan begav vi oss in till stan och letade efter klänning till bröllopet. Jag har hittat en på Vila, men efter att ha provat den kändes det inte lika klockrent. Jag måste ha en storlek större numera, för brösten är ju en aning större än vanligt, och då satt det inte lika bra. Jag letar nu istället efter en hög kjol och en fin topp till det. Samt ett par pumps och något smycke. Zoran var inne och köpte sig en kostym igår. Jättejättefint. Svart kavaj samt byxor, vit skjorta & fluga. Trodde inte han kunde se så proper ut, haha :] 
När vi var på stan, mötte vi upp mormor och satte oss på Robert's coffee och tog oss en varsin kaffelatte. Jag känner att jag måste bli mer van vid barnvagnen. Att dra upp den för trappsteg är än så länge inte min grej..! Jag kan inte ens lyfta in eller ut barnvagnen ur bilen. Visserligen har jag inte körtkort ännu, så jag kommer inte åka iväg själv med Belle i en bil på ett tag. Men det är ganska vettigt att iallafall kunna, även om det handlar om få tillfällen, lasta in & ur barnvagnen ur bilen -.-

Imorgon ska jag in till stan med mamma&mormor. Jag vet inte om Belle ska med ännu. Först var det bara snack om mig & mamma och då hade vi kunnat flänga runt och leta efter kläder en snabbis och sen åka hem. Men nu är vi ännu en person som ska kolla kläder, så jag tror att Zoran får spendera alone-pappa-dotter-tid en annan dag. Det handlar om två-tre timmar mellan matstunderna och jag vill inte att Belle ska ligga och vara hungrig. Jag läste att hungerkänslan för så små barn är rent av smärtsamt!
Amningen går fortfarande som smort. Jag hade verkligen förväntat mig mer bekymmer med det. Brösten spänner om det är "mjölkningdags" och att ligga på mage är kanske inte den bekvämaste sovställningen, men annars går allting prima. Jag är livrädd för mjölkstockning. Jag går runt med kofta hela tiden och går jag ut, så har jag alltid en filt över brösten - under koftan, plus min enorma tjockisjacka över. Jag går inte ner i källaren eller ut i trapphuset, herregud, jag öppnar inte ens frysen utan kofta! Jag kan bara föreställa mig hur hemskt det är! Sprängfyllda bröst som gör ont, smärtsamt att amma PLUS att vara febersjuk! Usch.. 


Farsdag snart!

5 November 2009 Tänkte passa på att skriva lite medan lillflickan ligger och nanar gott i sängen. Jag får inte ritkigt tid att skriva på bloggen så mycket numera. Jag tar vara på varenda stund Belle är vaken; sitter och pratar med henne, gosar & så blir det såklart många många matstunder. Sen då hon sover blir det mycket fixande här hemma, sådant man inte hinner med med en bebis i famnen.
Inatt hade hon svårt att somna. Vi hade ändå varit hemma hos mormor&morfar (underligt det känns att kalla ens föräldrar det!) och de hade lekt och stojjat med henne (till den grad det går med en nyfödd, vill säga) Jag trodde hon skulle somna direkt när vi kom hem. Men ickesenicke, hon ville vara vaken. Hon ville ha mat hela hela tiden, jag tror jag fick amma henne kanske 5-6 gånger i omgångar under bara en & en halv timma. Hon ville äta, sen bli uppburen, sen äta, sen återigen bli uppburen osv. Men hon är än så länge väldig lätt att ta hand om. Hon skriker knappt ingenting och i regel sover hon jätteduktig. Med 4-5 timmars intervaller på natten. Då hinner man själv somna och få sina sömntimmar.
Igår badade Zoran henne. Det tyckte hon var mysigt, tro det eller ej. På BB skrek hon så att jag trodde hon hade ont. Det riktigt gav en en klump i halsen! Men igår gick det jättebra. Hon såg väldigt chockad ut i början visserligen ^^
 Belle, mamma & pappas duktiga flicka ♥

Idag ska vi in till stan. Jag måste kolla efter någonting att ha på Lubbe&Marinas bröllop, Zoran likaså samt så skall det införskaffas farsdagpresenter. Även till Zoran! Jag ska leta upp någonting som jag kan åka in i imorgon eller på lördag och köpa till honom. Så rörd han blev när han förstod att numera inkluderas även han till de som firas på farsdag :)
Vi ska hem till farmor&farfar på farsdag samt inom till Zorans föräldrar. Ljuba var dock krasslig, så hoppas hon blir frisk tills på söndag. Nej, nu måste jag hoppa in i duschen. Skriver senare!


Tösabiten, 1 vecka gammal

2 November 2009  Jag vet inte riktigt var jag ska börja.. Det är först idag som jag känner att jag har landat. Fötterna är nere på jorden igen efter att Belle föddes. Jag svärar fortfarande på rosa moln, självfallet! Men innan var det att jag kunde vakna mitt i natten och inte riktigt kunde koppla att i den annars tomma spjälsängen nu ligger vår lilla bebis och att den långa väntan faktiskt är över.. Jag har fått min prinsessa. 

Idag är Belle en vecka gammal. Allting går som smort här hemma. Tösabiten är jättesnäll mot mamma&pappa. Det är sannerligen en tyst bebis vi fått. Hon skriker knappt någonting. Det är mer jämmer och gnäll som hörs men eftersom man förstår vad hon vill, så blir det sällan några höga skrik. Hon sover bra om nätterna. De senaste nätterna har hon somnat för natten runt 11 efter amning, vaknat och velat ha mat runt 04.00 samt 08.00. Sen snosar vi fram till 10-11.00 på förmiddagen. Helt underbart!
Amningen fungerar jättebra. Jag har ju hört att bröstpump är guld värt samt att brösten kommer vara så hemskt sprängfyllda i början m.m. men ingenting har "stämt in" på mig. Jag har mjölk men inget överflöd som resulterar i blöta kläder eller smärtsamt sprängfyllda bröst. Belle äter duktigt och har bra grepp.
Så var det dock INTE i början....  Efter att Belle fick i sig den allra första mjölken precis när hon kom ut, s.k. råmjölk, klarade hon sig på det i flera timmar, så det var inte förän en bit in på tisdagseftermiddagen som hon ville ha mat igen. När jag skulle amma de första gångerna kände jag ett kopiöst stort behov av lustgasen! Det gjorde ont som fan, rent ut sagt. Det fortsatte när vi kom hem, men på BB hade barnmorskorna visat hur man skulle amma och de såg att hon hade ett bra grepp, så det var bara att bita ihop och hoppas på att det gick över. Sedan i fredags, då vi åkte tillbaka till sjukhuset för att ta PKU provet samt väga henne, vägde hon över födelsevikten. 2890 gram vägde hon när hon föddes och hon vägde 2950 gram när vi vägde henne. Det betydde ju att hon fick i sig ordentligt med mjölk och det är ju det viktiga. Nu går det jättebra med amningen. Visst, det känns precis i början, men sen försvinner smärtan och man sitter och tittar på det mest värdefulla i ens liv. Det är verkligen den mysigaste känslan som finns. Hon mår så bra av det. Både av näringen som finns i bröstmjölken samt den närhet som hon får när jag ammar, det är värt all smärta i världen. 

Nu när jag har landat har jag också börjat tänka tillbaka lite på förlossningen. Folk frågar mycket om hur just förlossningen var och om det var som jag tänkte mig. Jag måste säga att jag hann banne mig inte varken föreställa mig hur förlossningen skulle vara eller att förbereda mig inför den. I måndags hade jag & Zoran planerat att ha bullbak här hemma sen åka in på förlossningen på studiebesök. Det blev visserligen ett besök på förlossningen, men inte riktigt ett sådant som vi tänkt oss :) Förlossningen var inte så hemskt som jag hade tänkt mig. Trots att jag inte var förberedd har jag ju alltid varit medveten om att det är en av de smärtsammaste man kan gå igenom. Nu är det ju en speciell händelse, för efter allt det onda kommer det finaste i världen. Hade det varit en operation eller något annat, hade smärtan varit mycket mycket värre. Men som sagt, jag var ju självklart medveten om att det skulle vara smärtsamt och tröttsamt. Men i slutändan, så var inte förlossningen så hemsk. Krystvärkarna var av det häftigaste jag varit med om! Det var helt & hållet bara till att lyssna på sin kropp. Kroppen sa till när det var dags att krysta och kroppen gav verkligen en kraft till det! Herregud, det måste vara ett sådant tryck, ju! Jag minns att barnmorskorna ville att jag skulle trycka på mer. Men utan en värk var det helt omöjligt; jag hade ingen kraft till att trycka om inte kroppen pushade på. Nej, det var verkligen en häftig upplevelse. 
Sen ska jag inte försköna någonting. De bristningar jag fick gjorde mig mer eller mindre handikappad. Jag kunde knappt gå från förlossningsavdelningen upp till BB. Jag var så matt i kroppen de första dagarna att hela kroppen skakade mer eller mindre få fort jag försökte resa mig eller ens vända mig om i sängen. Jag gick till duschen och tillbaka till sängen som mest, och tillochmed under den pyttelilla sträckan behövde jag att Zoran hjälpte mig. Gud, Zoran var verkligen underbar. Han hjälpte mig upp & ned i sängen, till & från toaletten/duschen, på & av med kläderna. Han hjälpte mig med allt. Utan honom att jag inte klarat mig alls! Det var blandannat därför vi åkte hem så snabbt som vi gjort ifrån BB. Vi kunde inte sova riktigt och hade hemlängtan. Men det var också snack om att onsdagsnatten skulle jag få spendera ensam på BB - och det kunde jag helt enkelt inte. Jag hade fått ringa barnmorskorna konstant efter hjälp. Det är det de är till för, men det hade ändå blivit för kämpigt. Utan Zoran hade jag inte varit återställd idag. Okej, återställd kanske är fel ord. Jag går fortfarande på värktabletter och jag kan inte flänga runt som normalt. Men iallafall, jag hade inte klarat av någonting utan honom.
Pappa var mammas hjälte ♥
Imorgon är det den 3 november, Belles BF-datum. Det känns overkligt, att det datum som jag & Zoran gått och väntat på hur länge som helst, just nu inte har någon betydelse alls längre. Det är inget pirr i magen av att just den dagen är imorgon, för vi har redan fått hem vår lilla älskling. 

Imorgon ska vi in till stan en vända, sen har jag ungmammagrupp att gå på. Det ser jag framemot :) 
Idag åkte vi in en snabbis till Stadium för att köpa en jacka till mig. Jag hittade en jättefin tjockis jacka, som jag kallar dem. Den var grå, lång och VARM om inte annat. Jag har aldrig haft en sådan innan, för jag tycker man ser enorm ut i dem, men nu behöver jag en bekväm och varm jacka. Många barnvagnsrundor med Belle och det börjar bli ruggigt kallt ute nu. 
Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Belle har precis somnat, så jag får passa på att ta vara på sovtimmarna! Ha det fint. 

Belle, mamma & pappas lilla tösabit ♥ 


  


RSS 2.0