Belles glädjeämnen 8 månader


Spegeln - Belle älskar att titta sig i spegeln. Det är en morgonrutin hemma hos oss. I vår lägenhet har vi ju en garderob med spegeldörrar, så man undkommer liksom inte att se sig i spegeln direkt när man vaknat. Belle älskar detta. Skrattar och sprattlar med benen så fort hon ser sig själv i spegeln. Speciellt när man går närmare spegeln eller när man låter henne få dutta fötterna mot den. Det är superskoj! :)

Barbarpappa - Ååå, Belle skrattar så fort hon ser detta gosedjur. Hon älskar den. Vi har både en rosa stor och en gul lite mindre Barbarpappa. Spelar dock ingen roll vilken man leker med henne med, för hon älskar dem båda!

Barn och hundar - När hon var halvåret började hon verkligen ha koll på barn och vuxna. Så fort hon ser en annan bebis eller ett barn så sprattlar hon med hela kroppen och slänger sig framåt. Är hon i ens famn får man verkligen hålla i henne, för hon kan nästan kasta sig ur famnen. Likaså med hundar ^^ Men nu är det ju så att lilla Belle får inte komma nära hundar. Och det handlar inte bara om att man är rädd för hundarna, utan för att Belles nypor är inte nådiga. Freja, min farfar & farmors hund, får Belle inte komma nära. Och Freja är världens snällaste hund. Men det är för att Belle nyper tag i allt hon ser. Tänk på hur hon skulle nypa i pälsen på stackars hunden -.- 

Sitta på axlarna - Så roligt man kan ha det sittandes på någons axlar ^^ Nu är det ju på egen risk man sätter henne på ens axlar, då hon greppar tag i ens hår och när hon väl greppat någonting... så släpper hon inte. Så därför är det mest Zoran som tar på sig denna uppgift. Hon kan inte greppa tag i hans år inte! Sen tycker hon att hans stubb kittlas under händerna, så bara det brukar vara jätteroligt :)

Åka karusell - Nu menar jag ingen riktig karusell, utan jag kallar det så när man slänger runt henne i famnen. Hon älskar det. För någon dag sedan lekte hon så i sin morfars famn. Han böjde sig framåt så hon kom upp och ner. Efter att hon lekte så med honom en liten stund, så har hon börjat med att slänga bak huvudet när hon vill leka. Man får verkligen vara beredd på det. Hon trycker ju med fötterna, så det är nästan att hon kan hoppa ur famnen på en. Det får man ha koll på. Men så roligt det kan vara att 'åka karusell'  ^^

Dra mamma i håret - Vet inte om hon tycker det är jätteroligt, men dra mig i håret gör hon iallafall! Ja, visst har det varit ett leende på hennes läppar när hon fått ett rejält grepp ^^ Nu kan jag på allvar säga att hon har dragit av minst en fjärdedel av mitt hår. Ni vet, man säger att när man fått sitt barn så tappar man jättemycket hår. Ska ha lite med amningen att göra, har jag hört. Men för min del, så har det varit bebisen i sig som dragit av det. Mina hormoner har inte gjort hälften så stor skada på mitt hår som Belle -.- Tur för mig att jag inte är ömhårad! För när Belle väl får tag på håret.. hon släpper som sagt inte. Samma sak med hennes nypor! Haha, hur många rivmärken och blåmärken har jag inte fått utav Belle? ^^  Min aggressiva lilla älskling ♥

Övrigt - Det är mycket som är intressat för en 8 månaders liten bebis. I princip allt hon får syn på är av intresse för henne. Numera undgår ingenting henne. Jag hade spillt vatten på hennes bord (som hör till matstolen) och det såg hon DIREKT. Belle vill ju också stoppa allting i munnen. Det är ju det stadiet. Men när hon låg ute på gräset med nappen, så kom ju ingenting in i munnen.. Att ta ut nappen för att smaka på det intressanta gräset, förstår hon ju inte att hon kan göra. Så nappen fungerar lite som en propp ^^ Jättesmidigt. Så länge hon har nappen, så vet jag att hon inte får i sig någonting dumt. Prassla med tidningen är också en favorit :)


Belle börjar äta ordentligt

29 juni 2010 Sitter hemma hos mamma och pappa framför datorn. Letar förgäves efter ett par stövletter eller skoletter, vad det nu än kallas, som jag vill ha.. Men de verkar inte finnas på marknaden längre -.- Eller jo, fast med öppen tå. Inte riktigt vad jag vill ha, menmen. Belle ligger och sussar nere i sängen. Hon vaknade inte förän klockan nio idag. Sov jättelänge idag. Somnade runt halv elva och sov till nio - i ett sträck. Hon måste varit trött, stumpa lumpa. Men efter en flaska välling så somnade hon om, och verkar inte vilja vakna på ett tag. Zoran är på väg hem ifrån jobbet, så jag sitter och väntar på honom just nu. Vi ska in ett ärende på stan. Kanske inte det bästa vädret för en stanrunda. Man vill ju ner till stranden idag! Vi har faktiskt inte varit på stranden ännu. Får nog ta och göra det. Problemet är att vi måste köpa ett parasoll först. Kan inte åka ner med Belle utan parasoll. Så fram tills ett sådant införskaffas nöjer vi oss med trädgården. Går minst lika bra. Belle tycker det är jätteskoj att ligga i skuggen under den stora björken. Hon ligger och tittar på när grenarna vajar i vinden och verkar tycka det är ytterst intressant. Men höjdpunkten är ju självklart när hon får tar på en av grenarna och rycker för kung och fosterland. Då vajar ju alla grenarna ännu mer! Superskoj :)

Belle har börja äta mer och mer nu de senaste dagarna. Någonting som jag är överlycklig över! Inte för att det var någon riktig fara med att hon inte gått upp i vikt som hon borde, men det känns helt underbart att det går åt rätt riktning nu. En dags meny för lilla Belle ser numera ut ungefär såhär:

Frukost: En full flaska välling, som hon brukar få runt klockan sex på morgonen.
Förmiddagsmål: En brödskiva vitt bröd, utan kanter, med leverpastej på. Samt en skål med barnyoghurt.
Lunch: Antingen lagad mat eller burkmat. Hon äter numera fulla portioner och så får hon efterrätt också.
Middag: Samma som lunchen, fast annan mat.
Kvällsmat: En full flaska välling, som hon brukar få runt klockan halv tio - tio om kvällen.
Till dricka är det vatten som gäller.

Midsommar

Jag älskar dig
Mitt liv, Min kärlek, Min dotter





Bebisuppdatering, 8 månader

Bebisuppdatering: Belle har blivit 8 månader gammal. Jag var på BVC med henne häromdagen för att se hur hon låg till med vikt och längd. Tyvärr visade vågen att hon knappt gått upp någonting alls på två månader. Det var ca två månader sedan jag vägde henne senast och då vägde hon ca 7,4 kg. Nu låg hon precis över 7,5.. Med andra ord; INGENTING. Jag blev helt förskräckt. Belle har alltid följt sin viktkurva och det har aldrig varit några problem. Men nu har hon ju varit sjuk en hel del och det har hon ju inte varit förut. Sedan förklarade sköterskan att det är inte konstigt med tanke på att hon varit mycket sjuk, hon börjat röra på sig mer samt att jag slutat amma. Det knöt sig i magen när hon sa det, som om det var lite mitt fel för att jag slutat amma. Menmen, nu har jag ju slutat. Och jag höll ändå på i nästan 8 månader, så jag får tänka så istället. Men stackars lilla älskling.. Hon hade växt 1,5 cm. Så nu är hon 68,5 cm lång. Sedan pratade vi mycket om mat, hur mycket hon borde äta och vad. Lite snack om semestern och vad som borde packas ned till henne.
Belle har ännu inte börjat krypa men alla som ser henne kravla på golvet säger "Nu är det inte långt kvar". Haha, dock så har det "inte varit långt kvar" i flera veckor ^^ Aja, snart förstår hon väl hur man gör och sedan går det inte att stoppa henne :)  Min lilla älskling ♥



En kramgo liten bebis

20 juni 2010      Hej allesammans. Hanna har precis åkt hem och jag tänkte passa på att skriva av mig lite. Belle och Zoran ligger och nanar i stora sängen. Belle ligger säkert och kramar om sin pappa. Hon har ju börjat med det, lilla gullungen - att ligga och kramas. Hon ligger på sidan, vänt mot en, och lägger över både armen och benet på en. Jättejättemysigt! Åå, nu längtar jag på att lägga mig. Hon är för söt, min lilla älskling.

På midsommarafton ska Zoran och jag fira vår 3 årsdag. Vi har lite planer på att åka någonstans och picknicka, hela familjen. Kanske Grötvik eller klipporna.. fårse vad vi åker. Mysigt kommer det bli iallafall. Och eventuellt senare på kvällen ta en runda på stan. Kanske sätta oss på någon uteservering eller fik. Åå, det ska bli mysigt. Älsklingen hade ju planerat att han ville att vi skulle åka till ett hotell i Varberg på fredag. Med lite spa och massage och övernatta en natt. Men vi bestämde oss för att ta det till min födelsedag istället. Jag fyller år i augusti, så det är inte så långt dit. Blev så glad att han ville göra något sådant. 

Denna vecka som kommer nu är den sista veckan nu innan semestern som vi bor hemma. Vi har hyrt ut lägenheten i fem veckor i sommar. Så under den tider kommer vi bo först hos mina föräldrar, fram tills vi åker till Kroatien och ca en vecka efter vi kommit hem också. Sedan får vi komma och bo hemma ^^ Bra att vi lyckades få lägenheten uthyrd, så man kan tjäna lite pengar. Får se hur mamma och pappa kommer orka med oss så länge -.-  Denna vecka är det mycket övningskörning som gäller. Imorgon måste jag köra lite med pappa. Bland annat åka ut på motorvägen igen. Jag har en dubbellektion på tisdag samt en enkellektion på onsdag med körskolan. Så efter de lektionerna ska jag ha halkan bokad, riskettan bokad samt uppskrivning och uppkörning! Fårse om jag hinner ta körkortet innan semestern. Hoppas, hoppas! Nu måste jag göra iordning mackor åt Zoran samt göra iordning köket. Det ser ut som ett bombnedslag just nu..



Belle tycker inte om att ha mössa på sig längre. Det tar ca två sekunder, sedan är den av igen.



Kämpar, kämpar!



Lilla skitungen ♥ Mamma älskar dig


TBC-vaccinationen

18 juni 2010     Idag var det dags för TBC-vaccinationen för lilla Belle. Sprutan gjorde lite ont men Belle var så duktig så. Efter lite bus, så var hon glad igen :) Jag tabbade mig ju totalt när det gällde tiderna för vaccinationen idag. Vi hade tid 10.45, men jag hade fått för mig att det stod 11.30 på lappen. Lappen har ju ändå suttit på kylskåpet, men jag hade inte kollat speciellt ordentligt. Så det märker jag när vi ska svänga in till akutmottagningens parkering. Så jag ringde och fick då en ny tid, 13.30.. så det ordnade sig ändå. Så vi begav oss till Vallås, hem till min farmor&farfar och fikade. Jättetrevligt. Belle tycker ju att deras vovve Freja är jätterolig. Hon tycker om hundar :) Stackars Freja opererades för tumör i magen för bara en vecka sedan. Stackars lilla Freja.. och stackars min farmor&farfar! Den hunden är deras allt. Så när vi kom dit hade Freja på sig en tratt, för att inte slicka på stygnen. Men de skulle till veterinären idag för att ta bort den. Hoppas verkligen att Freja blir bättre. De skulle få svar nästa vecka om tumören var godartad eller elakartad. Är den det sistnämda alternativet, så har hon bara några månader kvar i livet.. Hemskt. Men hon var pigg idag. Ville leka som vanligt och åt ordentligt, så det var ju positivt.

Ikväll ska jag till Hanna på tjejkväll. Ska bli jättemysigt. Det blir ingen utgång, utan vi ska bara sitta hemma och ha det mysigt. Äta tacos, spela lite spel och bara ha det trevligt. Tesse hämtar upp mig runt sju så ska vi ta följe dit, så jag får nästan börja fixa mig redan nu -.- Jag är så sjukt seg när det gäller sånt. Plus så tänkte jag göra iordning håret för en gångs skull. Jag har ju det annars alltid i knut. Men det känns lite trist ikväll. Fårse hur det blir. Men kameran ska med, så ska jag ta lite kort och lägga upp :) Så Zoran och Belle får ha myskväll här hemma ikväll :)
Just nu ligger Belle och kravlar för fullt på golvet med sin barbapappa ^^ Ena stunden ligger hon på mattan, andra stunden är hon bakom soffan och ibland ända bort i hörnet ;] Hon kan ännu inte krypa, men hon ligger absolut inte still för det. Mammas lilla hjärtegull ♥



Om jag glömt att nämna det; Belle har börjat ta nappen så smått igen. Kan ju vara nu när jag slutat att amma, som hon vill ha extra tröst. Men hon tar nappen endast när hon är pömsig och vill nana. Men så söt hon är med napp! Haha, hon ser sjukt gullig ut ♥


Belle, hejarklack åt morbror

15 juni 2010     Jahop, nu är det kvällen.. rättare sagt, natten. Belle ligger och sover i sin egen säng. Det har inte hänt sedan flera veckor tillbaka. Hon somnade så gott i soffan med vällingflaskan i munnen, så jag lade henne i sin egen säng. Idag har hon varit sig själv, lilla stumpalumpa. I princip helt frisk nu :) Aptiten har inte kommit tillbaka helt, dock. Jag blev jättefrustrerad när hon vägrade att äta innan idag. Hon fick i sig lite lunch vid tolv, sedan åt hon ingenting fram tills klockan åtta på kvällen. Eller jag tvingade i henne några skedar gröt samt lite middag. Men det var ju ingenting jämfört med vad hon ska få i sig. Men jag gav henne ett mellanmål på kvällen och det slukade hon minsan. Belle har varit och tittat på fotbollsmatch idag. Hennes morbror spelade, så hon följde med sin mormor&morfar och hejade på. Själv så följde jag med mina Hannor in till stan och fikade. Mormor skjutsade Belle till stan och lämnade henne efter matchen. Hon hade varit så duktig så. Min lilla superbebis :)
Imorgon ska vi in till stan återigen med Hannorna. Det ska bli mysigt. Ska kolla kläder (det blev aldrig något sådant idag nämligen) till mig och Belle. Jag kom på att det är mycket som jag behöver nytt nu.. Har dock inte pengar till alltihop, men hoppas att jag kan ha råd med det viktigaste. Ny bikini, en kofta & skor står högst på listan.. Måste ha -.-





Sitta på pappas axlar. Superskoj!!


Slutar med amningen

14 juni 2010      Mina Hannor har precis gått hem och mina älsklingar ligger och sussar. Jag bara måste bli bättre på att uppdatera bloggen! Det är skandalöst så dålig jag varit på sistonde >,< 
Idag så har Belle varit jättepiggare. Tack&lov.. Hon börjar bli sig själv igen och det är helt underbart. Näsan rinner fortfarande konstant och hostan har ännu inte lagt sig helt. Men idag så åt hon duktigt och hon har, som sagt, varit mycket piggare. Idag har jag träffat min mentor på skolan. Skrev på lite papper om PA:et som jag ska göra nu över sommaren. På torsdag ska jag ha ännu ett möte, med min syo, om de kommande terminerna. Fårse hur allting kommer se ut för mig. Det blir nog bra. Det känns segt att fortsätta skolan. Jag är så mentalt inställd på att komma ut i arbetslivet, så att börja skolan känns lite.. ja, tråkigt. Men man lyckas då inte i arbetslivet utan gymnasiekompetens, så det är inget alternativ.
Jag och Zoran har letat lägenhet nu ett tag, men banken kräver ju en kontantinsats på 10%, så det är bara att lägga lägenhetssöknadet på hyllan. Vi får spara så mycket vi kan och vänta på att jag hittar jobb och får inkomst, helt enkelt. Man kan inte få allting på en gång.

Över till mammasnack.! Jag håller på att sluta amma. Har jag kanske sagt förut, men nu ska det bli av. Jag ammar knappt någonting längre, eventuellt snutt morgon och kväll. Men Belle älskar vällingen, så att få henne dricka det istället för bröstmjölk kommer inte bli några problem. Så nu har jag inte ammat sedan igårmorse, så det är snart två dygn. Brösten är spända, men inte så det gör ont. Det kommer nog imorgon -.- Det ska bli skönt att sluta nu helt. För det första så har Belle inte lika stort behov av det, om ens något alls just nu. Jag är glad att jag har anpassat mig efter henne och inte slutade tidigare. Sedan är jag så trött på att behöva ha amningsbehå, amningsinläggen och amningsvänliga kläder.. Så fort jag slutat, ska jag in till stan och köpa nya behåar ^^
Imorgon ska Belle och jag in till stan och träffa Hanna, så då kan jag passa på att kika runt. Behöver massa kläder till Belle också. Hon har helt gått över till stl. 74 nu, så hon behöver en massa nytt. Nya T-shirts, linnen, shorts, kjolar.. Ååå, det finns så mycket fint till småttingarna, så man får verkligen tvinga sig till att inte köpa massa onödiga saker -.- Fårse vad jag kommer hem med imorgon. Om jag lyckas följa inköpslistan eller om det går helt överstyr :)



Majskrokar är gott. Varje gång hon får en så sitter hon och utforskar den först :)




Sedan stoppar man såklart in hela i munnen



'Oj.. nu fick jag plötsligt två!'



Mumsigt :)


Sommaren -10

Att göra

• Ta körkort - antingen innan eller efter semstern, men nu ska det banne mig bli av!
• PA - lite skolarbete över sommaren blir det allt. Projektarbetet skall vara klart i augusti.

Plus i kanten

• 3 års dag med älskling - 22 juni, med firande på midsommarsafton ♥
• Kroatien - 2 veckor i sol & värme med hela familjen. Kan det blir bättre?

Ska verkligen njuta av denna sommaren. Nästa sommar är det jobb som gäller, så jag ska njuta till max av min mammaledighet nu. Det är Belles första sommar! Det ska bli roligt :)
Sommaren ska spenderas med familj och vänner, det kommer bli helt underbart!


Första tanden börjar kika fram!

13 juni 2010       Usch vad det har varit kämpigt här hemma på sistonde.. Det började med att Belle blev förkyld för några veckor sedan. Den förkylning höll i sig ca en och en halv vecka. Sedan var det ju såklart min tur att bli krasslig.. Det började med halsont, som blev till förkylning som höll på att sätta sig i bihålorna. Jag hade så ont, så ont.. sjukt jobbigt. Jag som precis innan förundrats över hur få gånger jag varit sjuk det senaste året. Jag kom på att jag inte varit sjuk sedan jag blev gravid.. Såklart blir man dåligt precis efter att ha uttalat sig så -.- Ska aldrig mer påpeka min hälsa på så vis! Ja, men jag var krasslig i några dagar och så fort jag blev bättre, så blir Belle sjuk igen. Och denna gången var det mycket mycket värre. Det började med att hon var uppe en hel natt, vägrade sova. Hon hade blivit snuvig och fått feber. Hon åt ingenting. Och det lilla jag fick i henne, spydde hon upp så fort vi kom ur sängen. Det var nu i onsdags förra veckan. Så hon hade det ju bara så jobbigt. Hon hostade jättemycket, helt täppt i näsan, hög feber, åt ingenting och grät hela tiden. Det var jättejobbigt. De två första dagarna gick åt till att ständigt natta henne. Jag nattade henne, hon sov i 10 minuter och vaknade sen. Så det var nattning hela tiden. För hon var ju helt slut, jättetrött hela tiden men fick ingen ro att sova. Nä, det har varit så jobbigt nu de senaste dagarna. Imorse blev jag rejält uppskrämd! Belle sover mittemellan mig och Zoran i vår säng nu när hon är sjuk och så skulle jag upp imorse för att värma välling. Så jag gick upp, det var kolmörkt inne i sovrummet. Värmde välling, gav flaskan till Zoran och skulle in i badrummet.. Tittar mig i spegeln och ser att jag har blod på kinden! Inte alls mycket, men förstår ju att det inte var mitt så det var med hjärtat i halsgropen som jag rusar in i sovrummet, tänder lampan och springer fram till Belle. Stackarn var helt yrvaken och gnällde till av att det blev så ljust. Hon hade blött näsblod och både jag och Zoran blev helt hispiga. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och de försäkrade mig om att det kan vara på grund av förkylningen och att man har känsligare slemhinnor då. Men gud, vad läskigt det var -.- Men iallafall, Belle har känts bättre idag. Ingen feber och hon har varit mycket piggare nu ikväll. Så det går åt det bättre. Imorgon hoppas jag att jag får vakna upp till en glad bebis. Har saknat det nu medan hon varit sjuk..

BELLES FÖRSTA TAND HAR BÖRJAT KOMMA! Det borde jag ju skrivit först! Stora nyheter ju, haha :) Jag kände den lilla lilla tanden idag. På tandraden där nere kände jag ju det börjar komma en liten tandabissing :) Jag har sagt det förr, men nu kryper hon nog när som. Hon är uppe i fyrfotaställning jämt och varje gång så stor hon och gungar fram och tillbaka på alla fyra. Jag har sett hur hon försökt dra fram ena knäet, men har inte riktigt förstått hur det ska gå till. Min kära pappa har bettat på att hon skulle krypa den 15 juni och t.om. jag trodde att det faktiskt kunde varit möjligt, men nu har hon faktiskt varit rejält sjuk, så man får ha överseende :)




                           

Jag kan inte fatta att Belle blivit såhär stor så snabbt!! Hon är 8 månader den 26.. Jag kan inte förstå det.
Mammas lilla bebis bara växer & växer. Knappt så att jag hänger med!

Jag älskar dig, mitt hjärta ♥


Solstrålen!

3 juni 2010     Nu är det nog inte långt kvar tills Belle kryper. Igår var det full fart här hemma. Hon gick upp i fyrfotaställning hela, hela tiden :) Det kommer öpnnas som en helt ny värld för henne när hon själv kan ta sig dit hon vill. En helt ny värld för mig och Zoran också, iofs! En värld där ingenting kan ligga framme, varken på golv eller soffbordet och då alla sladdar till lampor måste fästas på väggen så Belle inte kan dra i dem.. Ja, det är mycket som händer nu! Belles förkylning har lagt sig och det har varit så skönt för henne. Nu är hon sig själv igen. När hon var sjuk så kände man knappt igen henne. Men det är klart, så jobbigt som det är att vara förkyld. Så nu de senaste dagarna har hon varit en riktig liten solstråle! Det ordet passar in perfekt. Det är ett leende på läpparna på henne hela, hela tiden och hon skrattar åt allting. Supermysigt!! Mamma älskar Belle ♥


RSS 2.0