09-05-29 Min nya hårfärg!


Min nya hårfärg (och det korta håret)
Jag bjuder på den här osminkade sanningen ^^



Bilder på magen

                  
Bilder på hur magen har växt. Jag har inte känt av gullungen än, men det kommer väl snart :)


Jag har hört att magen fortfarande är så liten, men nu ser ni hur den ser ut uppifrån, alltså från mitt perspektiv ^^

09-05-26 Sluta köra över mig!

Jag klarar inte av den kvinnan längre. Tycker synd om henne samtidigt som hon står och kör över mig så totalt hela tiden. Det är min arma mormor som jag talar om, (ni som känner henne vet vad jag talar om) och jag orkar inte mer. Zoran ska ha sin student nu om två veckor och då ska vi bjuda hem släkt och vänner. När jag säger vi, tror min mormor att jag menar henne, och enbart henne. Hon pratar om studenten som om det vore hennes egen och vad vi (hon) ska bjuda på för mat till gästerna och vilka gäster som ska komma..
Och där sitter jag och ser dum ut när jag inte har alla recept i huvudet eller någon gästlista klar och hon babblar på. Jag har till och med bett henne att inte köra över mig gällande detta, för det är jag och Zoran som håller i det. Men hon förstår inte. Hon har fått mig till tårar på grund av den här jävla studenten! Okej, mina hormoner är inte som de ska, men ändå.
Till er som inte känner min mormor, och tycker att jag verkar helt stukad som talar så här om min mormor, så kan jag inte göra annat än att be er komma hem till oss och se efter för er själva hur hon är. (Vi bor nämligen i samma hus..)
Hon har ett behov av att alltid vara delaktig i allt, men just nu börjar det gå för långt.
Usch, jag är livrädd hur det ska bli när bebben kommer..
Nej, måste sätta ner foten nu, hon kommer ta över vårt hem snart!



19 - 24 Maj Update!

19 Maj 2009 Tisdag
Dags för mammagrupp igen. Andra gången för mig, och tyvärr blir det bara en gång till innan sommaruppehåll. Nästa tisdag 2/6 (samma dag som vårt ultraljud) blir det en liten avslutning.
Jag hade jättetrevligt på mammagruppen, blev väldigt babysjuk då alla satt med antingen en stor bebismage eller en bebis. Där satt jag med min än så länge lilla mage ^^
Vi talade om förlossning, vad man kan smörja in magen med osv. Sen fick jag hålla Lukas, Idas 3 månaders lilla bebis, medan hon gjorde iordning flaskan till honom. Ååå, en riktig söt liten pojke :) 
Efter mammagruppen träffade jag min Hanna i stan och vi gick till vattenporten och tog en kaffelatte :)

20 Maj 2009 Onsdag
För första gången var jag glatt nervös inför att åka till tandläkaren. Haha, jag skulle nämligen dit för att kolla om man hade kunnat bygga på mina två framtänder. Det gick prima och när jag gick därifrån en timme senare hade jag för första gången i mitt liv (iallafall vad jag minns) ingen glugg! Häftig känsla, men det är svårt att vänja sig. Jag sitter och känner med tungan hela hela tiden ^^
Träffade min Hanna efteråt :)

21 Maj 2009 Torsdag
Dags för plugg.. Jag blev klar med mitt turismarbete, vilket tog hela dagen. Men skönt var det!!

22 Maj 2009 Fredag
Jag var hos hårfrisörskan och klippte mig! Numera har jag snelugg och uppklippt hår, dock väldigt väldigt kort. Men det växer och nu kan jag äntligen bleka ner det :)  Mina toppar var så slitna att de inte gick att bleka ner dem men nu när allt det slitna är borta kan jag äntligen bli blond.

23 Maj 2009 Lördag
Therese, Dannie & lilla Nellie kom hem till oss på förmiddagen. Vi bjöd på scones och sen stack pojkarna iväg för att leka soft airgun (eller vad det nu än kallas) och vi tjejer satt och snackade här hemma :) Jag lekte med Nellie också (A) Sötare unge finns inte, hon skrattade och busade hela tiden. Tisha blev helt såld på Nellie också, ville pussa på henne hela hela hela hela tiden. Första gången Tisha fått komma nära ett sånt litet barn och jag och Zoran höll andan när Dannie satte ner Nellie på golvet och Tisha gick fram och nosade. Tisha skulle aldrig bitas men den hunden är så klumpig så jag var rädd att hon skulle välta ner Nellie. Men det gick så bra så, Dannie höll koll och de har ju själva en likadan hund där hemma :) 
Jag, Therese och Nellie promenerade in till stan och Therese fick sin efterlängtade Frapino :) Sen tog vi bussen hem till dem. De hade en jättefin lägenhet med en jättefin inglasad altan till. Och deras hund Pimpim var jättesöt. Mycket pussande, haha.
Killarna skulle spela lite fotboll innan vi skulle äta på Sannarp, så vi promenerade upp dit allihop och satt och tittade på dem. Nellie tyckte säkert att det såg en aning komiskt ut, en massa killar springer efter en boll.
Senare på kvällen åt vi pizza och kollade på en film. Haha, Therese somnade visst till ett antal gånger under filmen ;p



Tack Therese, Dannie & Nellie för en jättetrevlig dag/kväll :)  Nästa grej blir middag hemma hos oss!

24 Maj 2009 Söndag
Dagen började med att mamma och pappa kom hem till oss på morgonen med frallor. Sen bar vi iväg till fotbollsskolan.
Sen kan jag bara beskriva resten av min dag med ett ord; Plugg..



09-05-14 En helt vanlig dag

Hejsan. Sitter hemma idag igen, känner mig ganska värdelös att jag inte är i skolan men idag ska jag iallafall göra lite nytta här hemma. Jag tänkte sätta mig och kolla igenom turismen och göra lite instuderingsfrågor.
Just nu har vi en främmande man i vårt kök som ska laga lamporna till vår fläkt som gick sönder för några veckor sedan. Tisha är helt bestört att hon inte får leka med honom. Hon vill ju bli kompis med alla som kommer in hit. Kan ju inte vara lätt för en vakthund att inte få inspektera alla som kliver på, så jag ligger och kelar med henne nu i hopp om att hon kan lugna ned sig en smula.
Min kära moder fyllde år igår så vi åkte hem till henne (pinsamt nog utan en present. shame on us) och såklart passade vi allihopa, inklusive vovven, att vara hungriga när vi kom dit. Vi fick pannbiff med pappas jättegoda potatismos och sen hade mamma gjort någon äpplestrudel till efterrätt. Tisha åt upp stackars Misses mat och sen hoppade hon över till grannhunden Maja och lekte.
Zoran jobbar nu och kommer väl hem runt femtiden så får väl sysselsätta mig med något i väntan på att han kommer hem. Att göra idag lista; åka och köpa något till mamma, göra turism, städa lägenheten, ringa till mvc och boka tid till min barnmorska i samband med ultraljudet 2/6 samt köpa blommor.

Skulle egentligen träffat Therese & Nellie idag, men hon hade dubbelbokat sig. Vi får försöka ses på söndag istället :] Måste bara påpeka att Thereses lilla flicka är bedårande. Gå in och beskåda gullungen på Nelliebellibus.blogg.se :)

Nu ska fläktmannen gå, jag får säga adjö! Ciao

Bebisuppdatering v. 15+0 - Ultraljudet

12 Maj 2009 Bebisuppdatering: Ultraljudet igår. Det gick jättebra, det var en pigg bebis jag har i magen. Den hade hicka och den var livlig. Den var nästan aldrig still så det tog ett tag att hitta allt hon ville ha mätt på den. Lite chockande var att jag inte alls är i v. 17+4 utan jag är i v. 15+0. Alltså jag är 18 dagar mindre gången än vad vi trott.
Det är alltså beräknad att vår lilla bebis kommer i slutet av oktober/ början av november och inte mitten av oktober.



Här har vi en bild på bebisen,
ser ni hur h*n vinkar? ^^
Eftersom jag var lite för tidig, så kunde man inte se om det är en William eller Isabelle jag har i magen,
men vi hoppas att man kan se det tills nästa gång ♥

Ååå, vad vi längtar efter dig! ♥


09-05-10 Ultraljudet imorgon

Hejhopp. Nu sitter jag hemma hos mamma&pappa och väntar på att vi ska beställa pizza ^^ Jag har precis vaknat och sitter nu med en kaffekopp jämte mig. Jag har faktiskt hållt det där med att man inte skall dricka mer än 3 koppar kaffe per dag. I början bara, det är ju jättemycket och så mycket kaffe får jag ändå aldrig i mig, men det ska gudarna veta att jag kan.. Jag tror jag hade kunnat pimlpa kaffe tillochmed. Men jag har hållt det, max 3 koppar per dag. Plus jag har nästan mer mjölk än kaffe i mitt, så det är lugnt.
Det är ju ultraljud imorgon. Nyss var det jättelång tid kvar tills ultraljudet. I v. 10 var jag på inskrivning och då kändes v.18 som en evighet och nu.. nu ska vi dit imorgon! v. 17+4 kommer jag vara i imorgon, så då får vi se hur stor Liten har blivit. Vi såg Liten en snabbis när vi hade åkt in på akuten då jag hade ligamentsmärtor (som det så fint heter). Det är en månad sen, så får se hur h*n har växt :) Jag måste medge att jag är också hemskt nervös inför detta, i rädsla för att dem ska hitta någonting fel. Men istället för att bäva inför detta, har jag bestämt mig för att se allt det positiva i det. Vi får se Liten och se hur stor h*n blivit och bara det är underbart. Sedan är det också en sådan sak, att vi kanske kan få reda på könet. Zoran vill veta och för mig spelar det inte någon roll, så ser barnmorskan och hon är säker på könet, så kommer vi komma hem med vetskapen om det är en flicka eller pojke som vi väntar. William eller Isabelle, det är våra namn förtillfället. Så imorgon kanske vi får veta vilket av namnen som kommer vara det aktuella ♥

Usch, vad jag längtar. Jag längtar till ultraljudet, tills bebismagen och till sparkarna! Har aldrig längtat såhär ♥


09-05-10 Fotbollsskola med älsklingen

Jag och Zoran hade det fullt upp igår. Vi hade nämligen grillkväll med familjerna :) Mamma, pappa, lillebror, mormor & Leif från min sida och Zorans föräldrar, hans syster Dragana & Oliver med Emilio & Antonio, hans bror Lubbe & Marina. Vi fick precis plats här inne, med matrumsbordet och köksbordet ihopsatta. Hela Zorans familj väntade på att vi skulle komma ut med att vi förlovat oss eller någonting sådant haha, men vi ville bara samla familjen :) Nästa lördag ska vi hem till Zorans föräldrar, så det ska bli jättetrevligt! Jag försökte öva på min kroatiska, men blev mest utskrattad haha >.< Jag vill verkligen lära mig att förstå kroatiska, även om jag inte helt kan tala det flytande. Men Zorans mamma Ljuba tycker det är så roligt när jag försöker prata, så det är för hennes skull jag gör bort mig ^^

Idag åkte vi hem och åt frukost hemma hos mamma&pappa, sen bar det iväg till Söndrums IP. Det är fotbollsskola där varje söndag och jag har erbjudit mig att hjälpa till att träna. Det är småttingar, fem-sex åringar som för första gången ska börja spela fotboll. Zoran och lillebror hängde med idag, vilket var både överaskande samt uppskattat. Annars är vi bara tjejer som tränar, så småkillarna tyckte ju det var jätteroligt med manliga tränare. 

Nej, nu ska jag ner till tvättstugan och hämta upp tvätt. Hoppas man kan hitta på någonting roligt idag :)  Ciao 


09-05-08

Dagen började med nationella prov i engelska, läs & hörförståelse.. Det gick allvarligt talat jättedåligt, jag hann inte med och blandade ihop frågorna. Förr fick man höra alltihop två gånger, men nu var det bara en gång och det förstörde pretty much för min del. Efter nationella var jag helt död, åkte hem och vilade lite. Men jag fick även lite nytta gjort, jag fick lite tvättat och jag städade samt bytte sänglakanen. Sen åkte jag in till stan igen för att träffa Therese och Nellie. Det var jätteroligt att få träffa dem båda för första gången och samtalet flöt på fint. Mestadels om hur det är/var att vara gravid, om förlossningen samt om lilla Nellie :)
Tack Therese & lillflickan, för en jättetrevlig fika :)

Nu har jag precis moppat golven och plockat upp efter Tisha.. Denna veckan har dumhunden käkat upp/tagit sönder;
· Halva hennes korg - som är fylld med vadd.
· En äggskärare - hennes andre..
· Vedkorgen
· En mobilladdare
· Sitt läder halsband - uppkäkad till intet
Ja, behöver man säga mer? Gullig vove, verkligen! ♥

Nu ska jag ringa Zoran och kolla när han kommer hem. Ska försöka träffa min Hanna innan han kommer hem ikväll :) Ikväll blir det mys med pizza & hyrfilm (det blev ju inte av igår)
Allt för mig, Ciao

09-05-07 Torsdag


Jag och min älsklingsvovve ♥

Idag har jag varit i skolan hela dagen, det kändes väldigt bra att komma upp på morgonen. Jag satt och snackade med Sara och Linan mestadels och de två flickorna är alltid lika mysiga att vara med.
Zoran kom och hämtade mig efter skolan och vi åkte hem för att laga mat. Det var faktiskt han som stod för matlagningen och det blev jättegott. Spagetti och köttfärssås (med aivar i såklart)
Sen hade han till och med köpt jordgubbar till mig ♥ riktigt gulligt av honom.
Därefter somnade vi båda och jag sov från klockan tre till sju.. Missade helt att träffa min Hanna innan hennes sykurs och jag har inte fått tag på henne än.

Vi har varit ute med Tisha, hon fick leka med hennes kompis Maddox ett tag och nu ligger hon i soffan helt utmattad.
Det var allt för mig, nu ska jag gå och försöka övertala Zoran att vi ska köpa pizza och hyra film (A) Ciao

Idag är jag i v. 17+0  -  längtar fortfarande till bebismagen och sparkarna <3

Kärlek bortom rimlig förklaring


Jag älskar dig ♥

09-05-06 Tvivel

Everywhere I'm looking now 
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

Do you feel the same anymore or has mine faded away..

09-05-06 Jag går sönder

Nu går det inte längre. Jag kan inte, jag vill inte, jag orkar inte, jag klarar inte längre av det. Det förstör alltihop. Träffar knappt vännerna längre, orkar inte ens städa eller ta hand om hunden. Jag gråter av ingenting, sover dåligt och har huvudvärk hela tiden. Jag vill så gärna hinna med allt jag kan nu innan sommarlovet, men det går inte..
Det irriterande i allt detta, är att jag kan ligga riktigt bra till i skolan. Men jag väljer visserligen hellre att må bra.
Jag har gått ner i vikt också, mina byxor sitter löst på mig. Jag vet inte riktigt hur min viktkurva ska ligga; men jag vet  iallafall att man skall inte gå ner i vikt när man är gravid. Men ska till barnmorskan på måndag, så vi får kolla hur jag ligger till med vikten då. Jag äger nämligen inte en våg, det har aldrig min familj gjort och inte jag heller. Men har jag gått ner i vikt, får jag köpa en så jag kan kolla hur jag ligger till. Zoran trodde att jag gick ned i vikt medvetet.. Hur den killen tänker ibland kan man undra.. Men vi ska ju till barnmorskan snart, så vi får höra vad hon säger.
Inatt hade jag en jätteläskig mardröm. Jag åkte till barnmorskan för att göra ultraljudet och hon började tala om att hon tvivlade att barnet skulle bli friskt, eftersom jag ätit p-piller, rökt & druckit.
Det går inte att beskriva så hemskt det var. Jag vaknade hela panikslagen med hjärtklappning och det var inte speciellt lätt att somna om. Jag har börjat oroa mig över ultraljudet efter den drömmen.

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen igen och inte röra mig tills Zoran kommer hem vid tvåtiden.

RSS 2.0