Belle 4 månader

Belle fyller 4 månader idag! Grattis, älskling.
Din mamma & pappa älskar dig mer än allt annat i världen! ♥



Första smakportionen

Första smakportionen fick Belle smaka i tisdags! Potatis & majs, yummi. Eller nej, förresten. Usch! Man ska inte tro att bebisarna tycker att barnmaten är gott i början. Ickesenicke, det var inte gott alls! Denna smakportion består i princip av någon enstaka tesked av barnmat. Mer behövs inte. Smakportionerna handlar inte om att de ska äta sig mätta, utan det är mer att de ska vänja sig vid att äta någonting annat än bröstmjölk.
Gud, vad roligt det var att ge henne maten ^^ Hon såg så förtvivlad ut. 'Vad är det för äcklig gojja, ni stoppar i mig?!' Ungefär så kunde man tolka hennes minspel. Hon försökte bara spotta ut maten hela tiden.
Jag köpte en burk med potatis & majs och en med potatis & morot. Det är små burkar, men man hinner ju inte få i dem en hel burk, eftersom de håller bara i kylen i 2 dygn efter att man öppnat dem. Så jag frös ned dem som iskuber. Så man kan ta upp en i taget och värma som smakportion. Man skulle också hålla sig till en smak i taget, för att kunna upptäcka om barnen inte tål maten.



Vad är det ni stoppar i mig?!



Mamma, det här var inte gott!!



Usch, måste spotta ut det äckliga! ^^


Dåligt med inlägg på sistonde

25 Februari 2010   Just nu ställer jag mig frågan; Vad i helvete gör jag uppe halv två på natten?!
Herregud, tiden är sprungit iväg för mig. Jag har suttit och pluggat på om Kalla Kriget.. Alltid lika roligt! Nej, men allvarligt talat.. Jag har näst intill mått dåligt över hur dåligt insatt jag är på viktiga historiska händelser. Nu är väl kalla kriget inte en händelse, men jag menar liksom bakgrunder & orsaker till hur saker blev som det blev, under första och andra världskriget & kalla kriget, exempelvis. Det är, tro det eller ej, intressant när man väl läser på & blir insatt i ämnet. Historia är faktiskt roligt. Fast just nu, trött som jag är, känns det bara irriterande. Man blir trött på alla konflikter & problem. Varför håller inte bara alls sams, för f*n!!
Ungefär så är min inställning till alla krig som någonsin skett i vår historia, så jag ska nog avsluta detta & slutföra det imorgon istället.

Jag ber om ursäkt (speciellt till min mamma, som var besviken över att det inte var någon uppdatering på bloggen) över att det varit dåligt med inlägg på sistonde.
Belle har faktiskt smakat sin första smakportion! Det händer mycket nu, så det kommer både uppdatering & bilder imorgon :) Men som sagt, klockan är halv två på natten, så jag vill helst bara gå & lägga mig.. Godnatt, allesammans!


Nakenfis




       





Kroppsfixerad

23 Februari 2010    Lillebror med flickvän kommer över idag på fika i eftermiddag! Det ska bli jättetrevligt. Jag ska ställa mig och röra ihop en smulpaj om en liten stund. Belle sover gott just nu & jag har precis kommit ur duschen & i ett par jeans och linne. Absolut inget märkvärdigt, ellerhur? Men man känner sig sååååå mycket finare i ett par jeans än i mjukisbyxor. Jag lever ju annars i just mjukisbyxor.. En ovana som jag behöver bryta!
Igår kom mina kläder ifrån Laredoute! Ett par jättefina skor, leggings & en enkel svart klänning. Jättenöjd. Jag älskar skorna. Tyvärr så kan jag inte använda dem, nu med tanke på vädret. Men så fort snön smälter bort ska dem på :) Jag träffade min Hanna igår. Jättemysigt. Vi satt och planerade upp våra joggingrundor som vi ska börja med så fort snön smälter bort. Det ser jag framemot. Jag har ingen kondition alls, så får se hur det går. Men det ska iallafall bli av, sanna mina ord!
Jag har blivit så kroppsfixerad numera! Jag märker det av att läsa mina inlägg, exempelvis detta.. Jag pratar om att jag ska börja träna hela tiden -.- Fast det är väl ändå inte så konstigt att man blir mer och mer fixerad vid hur ens kropp ser ut, eftersom den inte ser ut som den brukar.. Jag hör hela tiden hur folk pratar om att de hoppas att de går ner alla de kilon som man går upp under en graviditet. Jag tror jag gick ner alla mina kilon på bara några dagar. Nu hade jag inte gått upp mer än 8 kilon, så jag hade väl tur. Men det slutar inte riktigt där, förstår ni.. Även om kilona är borta, så betyder det inte att kroppen ser likadan ut som förut. Huden runt magen är låångt ifrån fast & spänstig. Kanske inte så konstigt, med tanke på hur mycket magen töjdes ut! Brösten också, bristningar & ändrad form.. Usch ja. De kommer absolut inte se likadana ut som förut.! Menmen, de är ett annat bekymmer. Just nu vill jag skaffa lite muskler och förhoppningsvis få tillbaka magen någorlunda som den var, innan sommaren. Gällande brösten, så hoppas jag på att mina bristningar bleknar & vafan.. BH:ar kan göra underverk ^^
Nej, herregud. Nog med fåfänga för idag! Nu ska jag göra lite iordning här hemma. Ska ju få gäster inom kort!



Morgonrufset






                





Jag bara älskar hennes morgonrufs! Sötaste bebisen ♥


Söndag..

21 Februari 2010     Söndag.. den segaste dagen på hela veckan. Vi har ingenting planerat idag. Eller jo, Zoran ville visst ut i snön & bygga en snögubbe och vi ska upp på kaffe till mormor i eftermiddag. Igår var vi hemma hos Marina&Lubbe. Marina fyllde år, så det var fest hemma hos dem. Det var trevligt :) Vi stannade inte så länge. Jag mådde inte bra. Jag har haft ont i magen i flera dagar, jag vet inte vad det beror på. Jag fick skylla på att Belle behövde sova.. Vilket å andra sidan inte var något hittepå. Skitungen hade inte sovit på hela dagen! En halvtimme endast. Det var bara en tidsfråga innan hon skulle bli övertrött & jättearg, så det var lika bra att få hem henne och natta henne för natten i sin säng.

Imorgon ska jag träffa min Hanna och vi ska in till stan och kolla kläder. Jag är i så stort behov av nya kläder. Jag har ingenting att ha på mig. Kosta vad det vill, jag behöver nytt! Zoran får vara hemma med Belle, så kan jag in i stan utan att ha med barnvagnen. Det är inte speciellt roligt med att snö -.-
Nej, jag har inget roligt att skriva om, så jag lägger av nu innan det bara blir en massa trams ^^



Älsklingen





MAMMAS & PAPPAS ÄLSKLING ♥


Nytt på bebisfronten

18 Februari 2010    Vad är nytt på bebisfronten.? Ja, Belle växer. Jag fick rensa ut bland hennes kläder häromdagen och en hel ICA-kasse fylldes med för små kläder. Hon har nu storlek 62 på barnkläder! Tänk att storlek 50 var för stort för henne när hon föddes, och nu är hon i storlek 62.. Det går så fort! Vi har också fått byta till snäppet större blöjor till henne. Nu är det storlek 3, från 6-8 kilo som gäller.

Vi har också börjat med att ha en kudde under Belle i barnvagnen. Jättepoppis, tydligen. Nu ser hon allt som försiggår runt omkring henne. Det är med stora ögon som hon tittar på allt när vi går våra barnvagnsrundor. Förut stirrade hon ju bara rakt upp i sufletten, det kan ju inte varit så roligt. Förr somnade hon nästan direkt vi kommit utanför ytterdörren med henne i barnvagnen, men nu är hon vaken under nästan hela rundan. Är det en nattarunda, så gör det ingenting. För somnar hon inte i barnvagnen så somnar hon direkt när vi kommer in.

Tittut är också en favorit. Hon skrattar jättemycket när man leker det med henne. Hon tittar efter en så fort man gömt sig och blir överlycklig när man hoppar fram igen. Vi gömmer oss & säger "Var är Belle?".. så letar hon efter en, då hon hör rösten.. Sen hoppar man fram "Tittut!" och när hon ser en spricker ett leende upp och hon skrattar. Helt underbart att kunna leka med henne nu.
I love it!  

Igår vände hon sig ifrån rygg till mage när hon låg under sitt Babygym. Duktig tösabit! Ifrån mage till rygg har hon kunnat länge, men det är svårare att vända sig ifrån rygg till mage. Men det lyckades hon med igår.





Jätteskojj att leka med pappa!


Behöver nya kläder

18 Februari 2010    Jag är vaken medan resten av familjen sover. Som alltid -.- Jag bara måste säga.. Jag är så trött på den här årstiden. Jag vill ha vår! Det har inte varit speciellt mörkt i vinter, eftersom snön gör att det lyser upp. Men jag är jättetrött på snön & det kalla vädret. Framförallt halkan! Fyfan vad halt det är. Jag har trillat flera gånger & jag halkar till hela tiden -.- Jag har dåliga skor, iochförsig. Men ändå, värmen får gärna komma nu!
Jag har precis läst igenom VeckoRevyn som jag unnade mig att köpa igår. Det är roligt med att ha lite att läsa, jag ska nog premenuera på den tidningen. Jag letar efter kläder på Internet nu för fullt. Denna månaden ska vi nämligen lägga undan pengar till just nya kläder till hela familjen, så jag letar efter lite fina kläder nu. Jag har sett så många fina sommarklänningar, och jag vill ha dem allihop ^^ Och skor... Jag skojjar inte nu. Men precis när jag blev gravid, så kom alla fina skor. Precis i tid för när man är gravid & inte kan använda högklackat.. jo, då kom alla fina skor -.- Jag har beställt ett par ifrån Laredoute, som jag hoppas på skall passa! Menmen, nog om det! Ikväll ska jag & Belle hem till mamma&pappa, jag får passa på att plugga medan Belles mormor & morfar leker med henne. Jag vet inte om Zoran orkar följa med. Han sover ju nu, så han kanske orkar en liten stund.
Aja, nu ska jag göra iordning köket & vika tvätt. Ha det fint, KRAM


Familjemys

17 Februari 2010    Familjemys ikväll! Vi ska snart sätta oss framför en bra film och gosa i soffan. Vi har precis lekt Tittut med Belle och det tycker hon är jätteskoj! Mammas lilla älskling ♥

Hoppas alla får en mysig onsdagskväll. Det ska iallafall familjen Morell Tadic ha! KRAM 


SKÖTVÄSKAN

Vad som är bra att alltid ha i skötväskan!

Blöjor - det är ju självklart man har det med sig. Jag har alltid en bunte blöjor, även om jag bara ska bort en liten stund med Belle. Belle har ju en tendens att göra i blöjan, DIREKT efter att man precis bytt på henne -.-
Vårtservetter - också självklart. Tips; dela våtservetten i två delar, så sparar man på dem.
Extra body - ifall blöjan läckt eller om barnet dreglat ned bodyn. Blir det blött, så blir det kallt. Så se till & byt!
Dreggellappar - observera att det är dreggellappar i plural. En extra dreggellapp räcker inte! Jag har alltid med mig 3 stycken. En på Belle & två att byta med när den blir blöt. Belle dregglar jättemycket, så det tar inte lång stund innan en lapp blir dyngsur.
Inotyolsalva - det krävs inte mycket för att huden på en bebis blir irriterad eller röd. Jag smörjer alltid in Belle vid varje blöjbyte.
Handduk - till blöjbyten.
Nagelfil - min bebis har jättevassa naglar, hon river både sig själv & den som håller i henne. Det går på ett ögonblick så har Belle massa rivmärken i ansiktet om hon har vassa naglar, så det är alltid bra att ha en nagelfil med sig.
AD-dropparna - bra att alltid ha med sig, så man inte glömmer dem. Man får ha med en sked också.
Koksaltsdroppar - till en snuvig liten näsa.
Nappar - Ett måste. Belle använder inte sin napp lika mycket som förut. Men ibland när hon ska sova och när man packar ned henne i bilbarnstolen.. Då behövs den, så den är viktigt att få med sig överallt.
Gosedjur & leksaker - självklart skall man ha med sig lite underhållning till bebisen.





Roligt med promenad



Tar en liten promenad med pappa. Eftersom Belle inte tycker det är roligt att sitta ned, så får vi gå runt med henne såhär :)



Tydligen så har jag en rödhårig dotter.. Visste jag inte, för hon är inte det i verkligheten.
Men.. allt klär en skönhet, så :)


Sökandet efter lägenhet fortsätter

17 Februari 2010   Jag är lite dum idag. Jag borde egentligen göra mitt geografiprov.. Men det verkar inte bli till att jag tar mig in till skolan, fastän jag borde. Igår, efter allt mitt klagande, fick jag iallafall klart en skoluppgift som jag kunde skicka iväg till min lärare. Känns alltid skönt när man kan pricka av en uppgift. Belle nanar i sängen & Zoran i soffan just nu.. Som vanligt, när jag sitter vid datorn, alltså. Zoran börjar bli trött på att jobba morgon numera. Jag förstår honom. Men om han skall jobba eftermiddag kommer han inte hem förän sent på kvällen, så det vill han ju inte heller. Han är duktig som arbetar som han gör. Jag beundrar honom verkligen för det.
Min dag: tvätt, städning, barnvagnsrunda, handla, laga mat & besök hos Ljuba&Drago. Helst hade jag velat få in lite pluggande också.. fårse om jag får ihop det.

Nästa vecka ska Zoran & jag på lägenhetsvisning på Vallås igen. Det är dock en 2a.. Jag hade gärna velat se att vi hittar en 3a, men man måste ju också titta på priserna & månadsavigften. Belle behöver inte ett rum förän något år, egentligen. Det är ju mest för förvaring av leksaker & kläder som gör att man behöver rum till dem tidigt. Hon kommer säkert sova i vår säng ett par år till. När de blir äldre vill de ju sova i mammas&pappas säng ännu mer än vad de vill göra det nu. Får jag hoppas, för jag älskar att sova jämte henne :) Vi betalar en hög hyra nu, så vi hoppas kunna spara ihop pengar om vi flyttar. Det tråkiga är att som vi bor nu, har vi tillgång till en jättestor trädgård och det är verkligen jätteskönt på sommaren. Speciellt om man har barn, kan jag tänka mig.. Menmen, nu är det som det är.
Nej, nu ska jag lägga över lite bilder på lillan på datorn. Visas i nästa inlägg!


Orken börjar tryta

16 Februari 2010 Det blev ingen Föräldragrupp på BVC för mig idag. Tråkigt, för jag hade velat få mer information om smakportioner och barnmat till Belle. Det börjar ju bli tid för hennes första smakportion! Det ska verkligen bli jätteroligt att börja med barnmat. Det finns inget sötare än en nedkladdad liten bebis med potatispuré över hela ansiktet :) Men jag ska snart till BVC med Belle för mätning & vägning, så jag får fråga ut barnsköterskan då. Just nu är jag hemma hos mamma&pappa. Det är tänkt att jag ska försöka plugga, men jag har ingen riktig ork till det. Att plugga känns bara jobbigare & jobbigare numera. Det går så långsamt och det är knappt att jag har ork över till plugg överhuvudtaget ibland. Jag längtar tills jag kommer så långt i livet att jag bara kan leva helt i nuet. Såhär ser det ut nu: Skoluppgifter → Körkort → PA → Sista terminen fram tills studenten → Jobb. Det är väl inte förän jag skaffat mig arbete som jag kan leva i nuet och inte behöva tänka på vad som komma skall. Jag har valt detta själv, så det är inte det. Jag är väl bara trött på att alltid ha en massa projekt framför mig.
Äsch, det kommer bli bra så småningom. Jag är bara lite trött just nu, antar jag..
Så om ni ursäktar mig; jag har skolarbete att göra -.- Ha det fint!

SINNENA

SINNENA - ett udrag ur Ett Barns Första År

Spädbarn är nyfikna. De vill veta vad som pågår omkring dem, de vill se, höra, lukta, känna och smaka på allt de kan. På det viset samlar de in oerhörda mängder information under det första levnadsåret, och detta är grunden till all inlärning. Men innan de ens kan börja detta långsiktiga arbete måste de kunna uppfatta den information de ska tillägna sig. Här kommer de fem sinnena in: syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Vi tar dem för givna, men för spädbarnet öppnar de en helt ny värld av kunskap.

Synen
Spädbarn ser tydligt redan från födseln. De har lättast att ställa in skärpan på föremål som befinner sig omkring tjugotre centimeter från ansiktet, allt annat blir lite suddigt. Det är samma sak som att vara ganska närsynt som vuxen. Spädbarn ser i färg, och det verkar styrkt att de har viss hum om avstånd och perspektiv redan som nyfödda. Det första ett spädbarn tittar på är oftast sin mammas ansikte. Det fascinerar barnet och det är mer intresserad av det mänskliga ansiktet än av något annat. Ofta härmar barnet sin mammas eller pappas minspel - gapar t.ex om någon av dem gör det - och visar att barnet inte bara ser utan också kan bedöma ett ansiktsuttryck. Detta är intressant. Det tyder på att en nyfödd, som aldrig har sett sig i spegeln, vet att han har en mun som kan öppna sig på samma sätt som mammas eller pappas. Barnet verkar veta redan från början att de är utav samma art.

Hörsel
Spädbarn hör utmärkt redan från födseln. De hör faktiskt höga ljudfrekvenser bättre än vuxna. Detta kan förklara varför de reagerar så starkt på vissa ljud som vuxna knappt kan höra alls. Precis som den nyfödde är fascinerad av det mänskliga ansiktet är han också intensivt intresserad av mänskliga röster, i synnerhet sin mammas och pappas.


Underbar helg

15 Februari 2010   Min dag har precis börjat.. Runt klockan 12 på dagen. Belle väckte mig halv 9 imorse. Perfekt, tänkte jag. Det är skönt att komma upp i tid. Men det varade inte så länge. Belle skulle sova middag & jag skulle natta henne.. Jag somnade ju såklart också. Vaknade för en halvtimme sedan -.- Det blir inte bättre, alltså. Menmen, jag missar egentligen ingenting. Zoran är inte hemma & vem vill inte ligga och gosa jämte sin lilla bebis? :)
Igår var det ju som sagt Alla ♥ Dag. Jag fick rosor av Zoran, jättegulligt av honom. Sedan bakade vi cupcakes, gick ut en lång runda med snuttan i barnvagnen, gjorde middag ihop - Lax på saltbädd, pressad potatis & romsås.. Det finns inget godare! När det blev kväll begav vi oss hem till Ljuba&Drago och lämnade Belle för att vi skulle kolla på bio. När Zoran & jag kommer in till biografen, så märker vi att bion inte alls börjar kvart över åtta, utan klockan nio istället. Så vi sätter oss och tar en kaffelatte på Roberts i väntan på att FARSAN skulle börja :) Filmen var skitbra! Jätterolig :) Efteråt åkte vi och hämtade hem vår älskling och så gick vi alla och la oss. Slutbetyg: En jättejättemysig Alla ♥ Dag!
Eftersom Zoran jobbar natt och ska upp klockan 2 på natten, så går ju han och lägger sig mycket mycket tidigare än jag & Belle. Därför älskar jag verkligen helgen. Då kan vi gå och lägga oss tillsammans, hela familjen & framförallt vakna upp tillsammans. Det är guld värt. Denna helgen har bestått av familjemys i massor, så jag längtar tills nästa helg :)

En kvinna ifrån Familjerätten ringde mig idag.. Ja, Belle är snart 4 månader och vi har fortfarande inte fixat faderskapserkännandet. Jag har ringt dem för någon månad sedan, men det är inte förän nu de ringde tillbaka. Menmen, på fredag ska vi dit och få ordning på det. Faderskapserkännandet & gemensam vårdnad.
Nej, nu är Belle uppe. Jag ska leka med henne nu. Ha det bra, allesammans!


Alla Hjärtans Dag

14 Februari 2010  Idag är det Valentines Day. Alltid lika mysigt. När vi vaknade, så skulle Zoran sticka iväg för att köpa frallor till frukost. Han kom hem med frallor och en bukett rosor till mig & Belle. Vad glad man kan bli av lite blommor, det är märkligt :) Det var 3 röda rosor, och det stod för 3 fina ord, 'jag älskar dig', sade Zoran så romantiskt. Jag har faktiskt inte köpt någonting till honom.. Jag minns Alla Hjärtans Dag för 2 år sedan. Då hade jag köpt en ros & en kort där jag skrivit lite gulligt till honom. Han hade inte köpt någonting alls och han skämdes jättemycket. Han är ju väldigt strikt med sådant, det är mannen som skall uppvakta kvinnan med blommor & sånt, inte tvärtom. Så efter det har jag inte köpt någonting sådant till honom på Alla Hjärtans Dag. Det är han som får stå för blommorna, så det blir rätt ^^
Just nu håller jag på att baka cupcakes. Vi ska hem till Zorans föräldrar lite senare ikväll, så jag tänkte ha med mig lite gott. Inte för att det någonsin är brist på godsaker hemma hos familjen Tadic, hehe. Alltid en massa gott :) Det är bio ikväll för Zoran & mig. Lilla Belle skall passas av Baba Ljuba. Vi ska kolla på FARSAN. Vi har hört att den skall vara skitbra, så vi ville titta på den ikväll.

Igår var det fest uppe hos G-mormor Lena. Hon fyllde 66 år i onsdags och det skulle firas med en Tacos-kväll. Det var rena släktträffen där, så det var jättetrevligt. G-mormor Lena & Leif, Jonas & Mimmi, Moster Mona & Christer med kusinerna Felicia, Felix & Fritz. Och sist med inte minst, deras lilla hundvalp Elfsborg! Störtskönt namn :) Det är en blandras mellan retriver & labrador. Den är kolsvart och jättesöt. Sedan var det Elliot & hans flickvän Kimberly, G-morfar Kurt & Britt, Belles mormor & morfar och Zoran, jag & Belle. Det var jätteroligt. Det bjöds på margaritas som fördrink, så festligt så. Jag tyckte bara om att lukta på den, men inte mer -.- Jag har blivit allergisk mot spritsmak, känns det som. Efter graviditeten mår jag illa av spritsmak. Minsta lilla, och jag vill inte ens smaka. Men eftersom jag fortfarande ammar, så gör det inte mig något att hoppa över en drink.

Nej, nu håller väl mina muffins på att eldas upp! Får gå och titta till dem.
Ha en underbar Alla ♥ Dag, allesammans!


HUVUDET FÖRE

HUVUDET FÖRE - ett utdrag ur Ett Barns Första År

Man kan lätt se hur stadgan i barnets huvud förbättras. Det märks tydligt när man drar upp barnet tIll sittande ställning. Strax efter födseln släpar huvudet efter och faller bakåt. Men vid sex veckor börjar barnet hålla huvudet upprätt när kroppen är lodrät. När barnet inte orkar hålla emot längre ramlar huvudet framåt.

Styrning uppifrån
Vid tre månader är full kontroll över huvudet uppnådd. Och det är inte bara huvudet som fått stadga. När barnet väl kommit så långt får det snart kontroll också över axlarna och övre delen av bröstet.
Senare sprider sig denna förmåga vidare neråt till korsryggen. När man håller ett nyfött barn i sittande ställning bildar ryggraden en jämnt rundad kurva med huvudet hängande framåt. Men tre månader senare är övre delen av ryggen rak och bara korsryggen krökt. När barnet är ett halvår är hela ryggen rak, och nu kan han säkert sitta upp själv korta stunder.


Det är stor skillnad på hur starka barnen är som nyfödda och nu.. bara tre månader senare. Jag har alltid tyckt att just människobarn är otroligt hjälplösa & ynkliga under en sådan lång tid, om man jämför oss människor med djuren. Där klarar sig ungarna jättesnabbt på egen hand. Fast det är klart, några veckor för en kattunge är väl några år i människotid. Eftersom människor lever mycket längre.
Men det går faktiskt väldigt snabbt hos spädbarn också. Utvecklingen och de blir starkare & starkare för varje dag som går. Belle vill nästan aldrig sitta i knäet längre. Hon sträcker ut hela kroppen och vill stå upp nu. Hon är rak i ryggen oftast, det är bara när hon är trött eller nyvaken hon inte har krafterna att sitta eller stå rakryggat.


Hungerkänslan borta

12 Februari 2010   Goddagens. Belle sover just nu och jag är klar med att ha dammsugit lägenheten. Zoran & Emilio kommer snart. De var på McDondals och jag bad dem köpa hem en hamburgare till mig. Jag har ännu inte fått i mig någon frukost och är nu alldeles för hungrig för att ens bre en macka -.-
Det brukar bli så.. Att jag hoppar över frukosten. Inte för att det är meningen att göra så. Det är inte speciellt bra, jag blir helt loj & om inte annat så är bröstmjölken beroende på att man äter & dricker ordentligt. Dricker gör jag konstant. Man blir verkligen törstig av att amma. Men efter att jag kom hem ifrån BB har jag inte varit hungrig.. Det låter skumt, det var över 3 månader sedan. Men min hunger har faktiskt inte kommit tillbaka. Jag kan gå en hel dag utan att äta. Det kunde jag INTE förut. Men nu är jag jäkligt hungrig!
Jag väntar på att Zoran ska komma hem och att Belle ska vakna. Då kan jag städa sovrummet. Sedan återstår bara att moppa, och det gör jag precis innan vi ska in till stan.

  

Kanat ur Babysittern nästan! Haha, såhär låg hon och gnuffade en morgon. Det finns egentligen något slags bälte i Babysittern, så hon inte ska åka ur såhär, men den har försvunnit.. Haha, hon såg så fundersam ut och hon tittade upp på leksakerna som hänger ovanför henne som hon inte längre nådde. Haha, sötnosen.


Dirty Dancing

11 Februari 2010  Ååå, vad jag älskar Dirty Dancing.. Den gick på TV idag och jag blev överlycklig! Bäst av allt är all underbar musik. She's like the Wind, Time of my life och Hungry Eyes.. Ååå, jag älskar dem. Mamma&pappa har den skivan hemma, så jag ska dit nu i helgen och låna den. Lovely!
Idag var jag i skolan en snabbis för en lektion för att få information och komma igång. Nästa vecka kunde jag arbeta hemifrån, så då är det inga lektioner. Belle sov ingenting alls. Varken på vägen dit eller när vi var i skolan. Hon skrek sig igenom hela bussfärden. Trött & olycklig var hon, stackarn. Men när vi kom till skolan och alla kom fram och skulle gulla med henne, stortrivdes hon och smilade. Hon charmade sönder min lärare, hehe. Kanske gynnar mig att ha med mitt charmtroll fler gånger ^^ Jag skulle påbörja ett hyllningstal på lektionen, och jag ska faktiskt hålla talet till Belle. Det finns jättemycket att prata om och det behöver inte bara handla om min tacksamhet över att jag får sova på nätterna -.- Utan det finns ju jättemycket jag kan ta upp i ett sådant tal.

Ikväll har jag gjort iordning Belles fotoalbum. Alla bilderna är klara, nu saknas bara lite text samt lite dekorering ^^ Jag ska bland annat klistra in patient-armbandet som Belle fick på sig när hon föddes. Jag fick ett likadant också, för den delen. Och det hade jag tänkt klistra in. Det finns jättemycket inom Scrapbooking som jag kan använda för att göra albumet lite extra fint. Skall åka in till stan imorgon och kika lite. Det blev nämligen inte stanrunda idag, så det får bli imorgon istället. Imorgon ska Zoran & Alen hälsa på sina gamla lärare på Kattegatt. Roligt att de kom på den idén. Det blir tvätt- och städdag imorgon också. Först städa sen in till stan en vända.
Menmen, nu ska jag bära in Belle till sovrummet. Hon ligger i soffan nu och sussar. Sedan ska även jag gå och lägga mig. God natt!


Kyrkligt eller borgligt giftemål?

11 Februari 2010   Goddagens. Om ca en halvtimme ska vi in till skolan för en lektion. Jag har ingen barnvakt åt Belle så hon får allt följa med sin mamma. Hon sover just nu, men jag hoppas hon sover under lektionen också. I värsta fall får hon sitta med under genomgången ^^ Efter det ska vi in till stan och strosa omkring där. Ska bli trevligt. Zoran kommer och möter upp oss på stan efter hans jobb. Kanske tar en lunch på stan också. Det hade varit mysigt.

Igår kom ett inbjudningskort på posten. Det var inbjudan till Jonas & Mimmis bröllop i sommar! Det ska bli jätteroligt. Jag har fått smak för just bröllop, jag tycker det är så fint och romantiskt.
Marina berättade för oss att nu har det kommit en ny lag som gör att jag (icke katolik) inte behöver bli katolik för att gifta mig i en katolsk kyrka. Zoran är katolik och tydligen så räcker det med att en utav paret är katolik. Men då betyder detta att jag (icke katolik) kan skilja mig, men inte Zoran. Alltså, på pappret -.- Han kan inte skiljas och därför inte gifta om sig, för katolska kyrkan är ju emot det dära. Fast jag tror man får fråga om lov till biskopen eller vem det nu är som har hand om sådant. Fråga om lov att gifta sig?..
Äsch, jag vet inte. Jag vill gifta mig borgligt. Jag tycker inte att kyrkan eller ens tro har någonting med giftemål att göra. Det ska enbart handla om kärleken till varandra, inte till Gud. Enligt min mening. Jag har ju gett med mig om att våra barn ska döpas, då kan ju han ge med sig ang. borgligt giftemål ^^ Det är lååång tid kvar tills något sådant kommer på tal, iofs!

Nej, nu ska jag stoppa i mig lite cornflakes och göra iordning här hemma lite. Sedan får jag väcka Belle, packa ner henne i tvångsdräkten & ner i barnvagnen. Ha det fint, allesammans. Hejdå


Återförening med gammal barndomsvän!

10 Februari 2010   Godkväll. Jag har precis sorterat & rensat i mitt fotoalbum. Bilderna jag beställt kom med posten idag, nämligen. Det kommer bli så fint, så :) Idag har jag träffat min gamla barndomsvän Rebecca. Rebecca & hennes mamma Ulrika kom hem till mig & mamma på Härdgropsvägen idag. Så roligt! Rebecca är verkligen sig lik, fast större & äldre såklart ^^ Vi pratade gamla minnen från när vi var små men fick också en ganska bra inblick i hur våra liv ser ut just nu. Hon är hur mysig som helst. Precis som när hon var liten ;] Det var jättejättetrevligt och jag hoppas verkligen att det blir en repris snart!



Rebecca & Belle :)

         


En tröja, byxor & en sjal till Belle som vi fick utav Rebecca & Ulrika. Jättefina :)

Jag hinner inte skriva så mycket mer just nu. Jag har ett kök att ta hand om -.- Diskbänken full med disk.. Sedan ska jag faktiskt krypa ned i sängen. Jag är jättetrött av någon anledning. Jag ska upp klockan åtta imorgon. Det måste jag, för jag har lektion på förmiddagen. Jag har till&med bett mamma att ringa mig och se att jag kommit upp, hehe. Efter morgondagens lektion ska jag in till stan och titta efter lite kläder till mig. Sedan måste jag också leta efter present till mormor, som vi ska fira på lördag. Och nästa fredag fyller både svärmor & svägerskan år! Så det blir presentletande som gäller imorgon. God natt!


MAMMA ÄLSKAR DIG








HUVUDET FÖRE

HUVUDET FÖRE - ett utdrag ut Ett Barns Första År

Den nyfödde kan inte själv hålla huvudet uppe. Det är inte så konstigt, för huvudet är relativt tungt och barnets halsmuskler är svaga. Om barnet ligger på rygg och man drar upp det i armarna ett stycke från underlaget så 'ramlar' huvudet bakåt.
Vid sex veckors ålder börjar barnet få kontroll över huvudet och kan hålla upp det ett ögonblick om man utför samma övning som ovan. Ett barn i den här åldern sover på mage, i fosterställning med knäna uppdragna under sig så att stjärten sticker upp. När barnet vaknar sänker den ibland stjärten och sträcker ut benen. Kanske höjer det huvudet ett ögonblick och ser sig omkring, men den ställningen orkar barnet inte med särskilt länge.

Huvudet högt
Omkring tremånadersåldern har huvudets styrsel förbättrats enormt. När barnet ligger på mage på golvet kan det lyfta huvudet, axlarna och övre delen av bröstkorgen från golvet och bära tyngden på underarmarna. I den ställningen kan barnet titta rakt fram och dessutom se lite av det som pågår brevid. Barnet sprarkar med benen. Naturligtsvis är barnet stolt äver vad han kan och jollrar glatt för sig själv. Det är viktigt att kunna hålla upp huvudet medan man ligger på mage, för då kan man se mycket mer. Utan denna förmåga skulle vi människor ha ett ytterst begränsat synfält jämfört med andra djur, eftersom våra ögon är framåtriktade. I början av människans utvecklingshistoria måste det här sättet att utvidga synfältet ha varit livsviktigt.
Somliga spädbarn tycker inte om att ligga på mage utan skriker av missnöje när de läggs ner på det viset. Precis som vuxna har spädbarn sina åsikter, så det är ingenting att oroa sig för. Försök istället att lägga barnet på rygg, helst i en bra liggstol, så att barnet kan se sig omkring och röra armar och ben fritt. Alla städbarn tycker om omväxling i sättet att ligga och sitta.


Eftersom barnuppfostran går i trender så har en generation lagt barnen på mage tidigt och en annan knappt någonting alls. Belle ville ju sova på mage när hon var runt 2 månader och jag var livrädd i början. Allt det dära med spädbarnsdöd.. Det ska ju öka risken genom att sova på magen, tydligen. Men min mamma däremot, hon lade både mig och min bror på mage direkt. Och jag vände på mig, från mage till rygg, när jag var 6 veckor gammal. Belle vände sig när hon var 10 veckor. Barn är ju olika, men jag tror att det hade mycket med att göra att jag inte lade henne på mage direkt. Belle tyckte jättemycket om att sova på mage innan, men inte nu längre. Jag tror det hade med att hennes mage var lite dum innan, men att det lagts sig helt nu. Ligger barnen på mage, dämpas magont. Men hon har inte bekymmer med det längre så nu vill hon inte sova på mage längre.

Tjabblisa!

10 Februari 2010  Godmorgon! Jag lyckades komma upp ur sängen kl. nio idag! Självmant, Belle behövde inte ligga och sparka upp mig ^^ Jag hade ställt klockan på åtta, men det blev ju några gånger man tryckte på snooze, så jag kom upp en halvtimme senare. Men jag är nöjd ändå ^^ Belle sitter i sin Babysitter och skriker. Det låter hemskt, men hon är inte ledsen eller något. Hon bara skriker. Det är ungefär som om hon övar upp rösten ^^ Hon tjabbar ju bara mer & mer nu. Det är jätteroligt. Det är väldigt mycket mer egen vilja i henne nu. När man ska byta blöja på henne numera, sätter hon hälarna i marken och lyfter upp rumpan och ryggen. Ungefär som om hon försöker gå upp i brygga -.- Så blöjbyten har börjat ta aningen längre tid nu, hehe.

Idag ska jag träffa min gamla barndomskompis Rebecca! Jag & mamma har bjudit över henne & hennes mamma på fika i eftermiddag. Det ska bli sanslöst roligt. Jag & Rebecca bodde på samma gata när vi var små. Två hus ifrån varandra, om jag minns rätt. Vi lekte konstant! Jag minns speciellt att vi lekte hästar med våra cyklar på gatan ^^ Vi hade en varsin röd cykel som blev våra hästar som vi 'red' omkring på på gatan. Fantasi.. det kan man ju lugnt påstå att man hade gott om på den tiden. Så det räckte och blev över, rent ut sagt.
Jag & Rebecca har gått på samma skola fram tills gymnasiet, men det är inte förän nu vi fått kontakt igen. Hon skrev en kommentar på bloggen och sedan har vi mejlat till varandra. Jätteroligt, verkligen. Hon hade inte vetat om att jag fått barn, så när hon såg mig på stan med barnvagn hade hon blivit chockad ^^ Men idag ska vi iallafall träffas. Ska bli jätteroligt :)
Nu ska jag göra mig & Belle iordning. Ha det fint, allesammans.


Grimaser



Haha, mitt i en gäsp! Hon ser helt tokig ut ^^
Mammas ljubavi ♥



Hahaha! Surpuppan Belle.
Roligt när man fångar roliga uttryck & grimaser ^^


Amning, det allra bästa för ditt barn

Amning, det allra bästa för ditt barn - utdrag ur Pampers hemsida

Att amma ditt nyfödda barn är en underbar upplevelse, det är naturligt men ändå ibland krävande för både mamma och barn. Många upplever lite svårigheter i början men när både du och barnet hittat rätt tekniker kommer ni att få många underbara stunder tillsammans. Stunder som skapar unika band för livet mellan er.
När det nyfödda barnet läggs på mammas mage börjar det redan inom någon timme att söka efter bröstet och börjar suga. Barnet har medfödda sök- och sugreflex för att kunna tillfredställa detta primära behov, att få i sig föda. Barnet börjar slicka sig om munnen, knyter sin hand och för den till munnen och försöker suga. Om bröstet inte finns i närheten lyfter barnet huvudet och söker sig till bröstet. Sökreflexen utlöses när barnets läppar berörs, barnet gapar och vrider huvudet åt sidan, öppnar munnen och tar tag om bröstvårtan och börjar suga.
Din mjölk innehåller alla de näringsämnen ditt barn behöver under sina sex första månader, utom D-vitamin, som barnet får i sig i form av D-droppar. Börja ge dem vid fyra veckors ålder och fortsätt med dem under hela förskoleåldern.
 Mjölken innehåller: protein, fett, socker (laktos), salter och mineraler i precis rätt proportioner och i sådana former att barnet kan tillgodogöra sig dem.
Nyfödda barn har ett outvecklat immunförsvar. I början finns ditt immunförsvar kvar i barnet, men det avtar och försvinner sedan. Barnet måste bygga upp ett eget immunförsvar och det gör barnet delvis genom de antikroppar som överförs med mjölken.
Bröstmjölkens konsistens förändras vid olika tidpunkter på dagen. Tidigt på dagen produceras mjölk med lågt fettinnehåll och den fetaste mjölken produceras på kvällen. Bröstmjölken förändras även när barnet växer för att anpassas till barnets behov av mer proteiner och mineraler. 


Lite fakta kring amning. Jag har sagt förut, att jag tycker att man absolut ska amma sina barn. Det finns inget bättre. Jag känner en mamma som inte kunnat amma. Hon försökte men hennes barn fick inte i sig ordentligt och hade gått ner alldeles för mycket i vikt. Det blev hon såklart jätteorolig av och började ge i flaskan. Genom flaskan kunde hon se exakt hur mycket bebisen fick i sig och behövde inte oroa sig mer över det. Men hon har sagt att om det var något hon saknade med att få barn, så var det just att amma. Det är jättemysigt & som sagt, det bästa. Det är både närhet & näring för barnet och man skapar ett band.
Nu har jag själv ammat Belle i ca 3 ½ månad. Jag vet inte riktigt exakt hur länge jag kommer fortsätta. Saken är den, att i nuläget står amningen för alla Belles måltider. Men efter ett halvår kan man börja ersätta måltider med barnmat, så man ammar ju inte fullt ut hela tiden. Jag tror att jag kommer amma i iallafall 4 månader till. Sedan får man ju se, men så ser planeringen ut just nu. Inte mindre än ett halvår, har jag iallafall bestämt.

Jag satt idag och tänkte tillbaka på när Belles precis fötts. Så fruktansvärt ont det gjorde att amma då.. Inte för att skrämma upp ni som väntar barn, men det gör ont i början. Jag minns att jag ringde in några barnmorskor till mig på BB för att få hjälp med hur jag skulle hålla Belle och hur jag skulle se så att hon åt på rätt sätt. Haha, Belle verkligen attakerade brösten på mig ^^ Hon pickade sig fram och sög stenhårt! Dessa småttingar är starka. Första dagen på BB så gick det inte så bra med amningen. Belle hade fel grepp och jag hade ont. Jag minns att jag märkte att hon fick tag fel och försökte få Belle att släppa taget -.- Haha, jag fick bända upp gapet på henne. Barnmorksan visade hur man skulle stoppa in fingret i munnen på henne och bända upp gapet. Innan jag fick reda på det, drog jag bara ut bröstet ur munnen på henne... Det ska man INTE göra. Aj, vad ont det gjorde! När jag kom hem från BB hade jag blåmärken på bägge bröstvårtorna.. Blåmärken!
Jag fick Belle på måndagen och på fredagen klarade jag av smärtan utan att få panik. Sedan efter några dagar kändes det knappt någonting. Jag tror jag skrev ett inlägg när Belle var en vecka gammal, där jag skrev att det gjorde lite ont precis i början av amningen, men sedan gick det över. Så det gick ju över relativt snabbt.
Också en sak angående amningen när man är nyförlöst. Brösten är jättespända de första dagarna. Men det berättade en barnmorska att var pga att bröstproduktionen började sätta igång. Det är liknande mjölkstockning, denna spända känsla, tydligen. Men det försäkrade hon mig om att det inte var. På BB är personalen jättebra och de hjälper till med allting. Man ska inte vara rädd för att fråga ut dem på alla de miljontals frågor som snurrar i huvudet på en. Det är det dem är till för. Att hjälpa!


Brist på familjemiddagar..

9 Februari 2010   Det blir en godmorgon hälsning fastän att klockan är halv ett på eftermiddagen. Jag har varit farligt trött idag. Jag kom knappt ur sängen imorse och sedan när vi väl hade kommit upp, längtade jag bara efter att Belle skulle bli trött, så vi båda kunde sova middag -.- Zoran kom hem nu för en halvtimme sen och drog upp mig. Belle ligger på sin fäll på golvet och sprattlar för kung och fosterland ^^ Jag ska ge henne sina D-droppar (vitamin D) och lite koksalt i näsan. Hon är fortfarande snuvig till & från, så det är lika bra att fortsätta med koksaltet. Dessa D-dropapr är någonting som hon skall ha varje dag i 2 år. Men jag är hopplös på att komma ihåg dem! Det hade nästan gått en hel vecka utan att jag givit henne någonting en gång. Nu står flaskan alltid framme. Så fort jag ställer undan den, glömmer jag bort den. Det är så roligt att ge henne dropparna, för hon tycker inte alls det är gott. Haha, jag har smakat dem.. De smakar absolut ingenting alls. Ingenting alls. Men Belle gör grimaser och ser högst olycklig ut när hon har fått dem. Men det är ju så.. Hon har i princip bara ätit bröstmjölk. Hon har smakat vatten och mjölkersättningen. Men that's it, inget mer. Så allt som inte smakar mjölk, kan ju bara inte smaka gott! 
Zoran skall snart iväg med Alen och träna och jag hade tänkt gå ut en runda med Belle. Sedan får jag hem och laga middag. Eftersom Zoran jobbar de tider som han gör, blir det krånligt att planera in vilken tid vi ska ha middag. Vi äter ju lunch helt olika och är alltså hungriga helt olika tider. Zoran säger att han kan värma maten, så det är inga problem. Men jag hatar det. Hur roligt är det att laga mat för att sedan sitta och äta helt själv? När Belle blir större kommer även hon följa våra mattider och då ska vi äta middag tillsammans, hela familjen.
På tal om mat och Belle, så ska vi på Föräldragrupp på BVC nästa tisdag och prata om barnmat, smakportioner och allt som hör till ämnet. Det ska bli intressant. Vi kan ju snart börja med smakportionerna. Både jag & Zoran tycker det ska bli jätteroligt.
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig. Ha det fint, allesammans


Pappas flicka

      


                          


Glädjetjut

8 Februari 2010    Just skickat iväg lite bilder för framkallning. Jag ska göra fint Belles fotoalbum, hade jag tänkt. Jag har köpt ett album med svart papper, så man får klistra på bilderna. Men det är roligare så, lite pyssel. Min Hanna kommer förbi mig idag. Ska bli mysigt :) Zoran & snuttan ligger och sover just nu, så jag har passat på att tvättat och gjort lite ordning här hemma. Det finns så mycket jag hade velat göra om här hemma, men eftersom vi letar efter en ny lägenhet så känns det bara onödigt att fixa för mycket här. Vi ska på visning nästa vecka på en 3a. Det ska bli spännande.
Jag tänkte promenera med Belle ner till Netto och handla till middag. Ska gå ner dit snart, så kan Hanna hoppa av bussen där och så promenerar vi hem. Jag får ringa henne och se vilken buss hon tar först. 

Belle har tjutit och skrikit hela förmiddagen ^^ Glädjetjut, alltså. Jag satte henne i sin Babysitter och skulle ut och hämta tidningen. Jag hörde henne utifrån huset, haha. Det är roligt när hon gör ljud ifrån sig :)  




Belle gosar i mammas famn. En trött liten tösabit ♥

                     



Längtan till Kroatien

7 Februari 2010   Godkväll, allesammans. Det har varit en skön & lugn söndag. Vi fick sovmorgon till elva sedan har vi bara tagit det lugnt. Vi gick en runda hem till mamma&pappa med barnvagnen. Jätteskönt väder. Kallt & friskt. Vi satt och planerade inför Kroatien. Ååå, vad jag längtar. Det är lite roligt med våra semesterbilder ifrån Kroatien.. Första året vi var där, -08 var det bara jag & Zoran. Året därefter, -09 var det jag, Zoran & Belle i magen. Och nu denna sommarens semesterbilder kommer Belle vara 8-9 månader! Det har gått snabbt, speciellt när man tänker på det sådär. Jag tror det lutar åt att vi kommer vara där 2 ½ vecka i sommar och i år flyger vi ner. Inte en chans att vi åker så långt i bil med Belle. Det ska bli jätteroligt att fira semester med hela familjen. Mina föräldrar och Zorans föräldrar också. Förra sommaren var jag 26 veckor gravid och det var jobbigt med värmen & magen -.- Jag minns att enda sättet för mig att sola ryggen var att gräva en grop i sanden under mig, för att det skulle vara plats för magen, haha.
Nej, nu måste jag avsluta. Zoran skall lägga sig och vår superpigga dotter är inte nöjd med att sitta still. Hon vill upp & leka :)


Ut och bowla ikväll

6 Februari 2010   Hejsan! Ikväll ska vi ut och bowla med Lubbe&Marina. Vi ska börja med att sätta oss på Harrys och äta lite sen blir det av till B&B. Ska bli jättetrevligt!
Mamma&pappa hade varit i stan idag och de kom förbi på vägen hem. Mamma hade köpt en jättefin klänning/topp till mig, som passar jättebra tills ikväll:), och en kajal. Tack, mamma! ♥
Idag gick vi upp kl. tio. Jag var helt död. Belle har vaknat till & från hela natten, så jag kände mig ganska sliten -.- Zoran var raka motsatsen och ville bada Belle direkt på morgonen. Så vi badade Belle sedan satt vi och åt frukost. Drago kom förbi lite senare och lekte med Belle. Sedan promenerade vi till Netto för att handla. Jättehärligt väder ute! Solen sken & det var inte alls speciellt kallt. Jag halkade inte, kan jag också glatt påpeka. Annars har jag ju en tendens att göra just det -.- Nu har vi ätit lunch och jag ska göra iordning mig. Provade en ny håruppsättning igår. Lockade hela håret och satt upp det bakåt, ungefär. Det var fint. Haha, jag läste om hur man skulle göra på en tjejs blogg. Där skrev hon att det tog henne ungefär 5-10 minuter att göra uppsättningen... Det tog mig förfan 45 minuter, haha! Iallafall, ska prova det ikväll igen. Jag hoppas jag kan göra det aningen snabbare ikväll -.-  Gagi&Oliver kommer förbi om en stund, så får skynda mig lite.

Igår var vi som sagt hemma hos Therese&Dannie. Jätteroligt. Nellie tjabbade som bara den och sprang runt. Haha, hon är halvt rädd för Zoran. Ibland är han roligt, men ibland är han läskig ^^ Hon var kramgo, så jag fick många många kramar igår :)


EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER

EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER - ett utdrag ut Ett Barns Första År

"Spädbarn suger ofta på fingrarna eller tummen – men ultraljud kan man faktiskt se dem göra det redan i livmodern. I början suger de förmodligen som tröst, men senare använder de munnen till att utforska saker och ting. De undersöker yta, form och smak på olika föremål med läppar och tunga, därför är det helt naturligt att de stoppar allting i munnen.
Barn håller också händerna framför sig och knäpper dem. Detta kan de sitta och göra i långa stunder. De stirrar stint på händerna, börjar lära sig var de finns i förhållande till resten av kroppen och vad han kan göra med dem. Om tre månader, när barnet är ett halvår, kommer det att kunna sträcka ut handen efter leksaker, ta upp dem och flytta dem från den ena handen till den andra.
Vid denna ålder kan de greppa tag om en leksak. Men de vet inte ännu hur de släpper den, så det är av reflexer som de tar upp och lägger ifrån sig leksaker."


Det är häftigt så mycket som händer nu i deras utveckling. Barnen är som en svamp och suger åt sig alla nya intryck. Belle har haft handen i munnen konstant nu i några veckor. Det började med att hon viftade och kämpade med att få handen till munnen. Det tog några dagar innan hon lyckades hitta rätt ^^ Efter det har hon sugit och tuggat på handen hela tiden. För någon dag sedan märkte jag att hon hittat tummen sin. Den satt hon nöjt och tuggade på. Jättegulligt. Jag har på känn att tummen kommer bli en kär vän till henne.

          
Hemma hos Therese&Dannie igår. Tesse skulle visa mig vilka mascaror hon använder ^^ Belle tyckte om dem. Tills hon började vifta så mycket att hon nästan fick dem i ögonen. Snuttan ♥


Morgonmys

            


Viktigt att ta hand om parrelationen

5 Februari 2010   Gud, vad tröttsamt det är att städa! Jag har storstädat hela lägenheten idag -.- Jag är helt slut! Linan kom förbi en liten stund innan, hon hade glömt sina vantar här så hon skulle hämta dem. Det blev kaffepaus och lite snack också, givetvis :) Just nu är mormor&Leif ute och går en runda med Belle. Jätteskönt, så jag kunde bli klar här hemma med städningen i lugn & ro. Zoran sover just nu, så sovrummet kommer jag inte åt med dammsugaren, dock. Jag vill ut i friska luften! Jag var jättesugen på att följa med på rundan, men var tvungen att städa. Jag ska banne mig sätta mig ute på altanen strax. Andas friskt kall luft!
Belle verkar bättre idag. Hon har sovit som hon brukar och nu i barnvagnen sover hon också. Skönt, så slipper hon bli så övertrött som hon var igår.
Imorgon ska vi bowla med Lubbe & Marina. Det ska bli jätteroligt. Längesen man bowlade! Mamma&pappa ska passa Belle och det ser de framemot :) Skönt att ha familjen nära till hands, när man ska ut någon helg. Jag har haft så dåligt samvete när jag lämnat bort Belle en kväll eller en natt. Det har inte alls känts bra. Men å andra sidan, man behöver vara barnledig ibland. Så jag och Zoran kan umgås som par, inte bara föräldrar. Föräldrarollen tar lätt över och ibland kan förhållandet bli lidande av det. Så det är viktigt att man får umgås på tu man hand ibland. Vare sig det är att man går ut på krogen en kväll, eller bowlar eller går på bio tillsammans. Det är viktigt. Vi har kommit överens om att försöka ta en kväll en gång i månaden och hitta på någonting sådant tillsammans. Antingen bara vi två eller med vänner. Jag tror på det.

Nej, nu ska jag göra mig iordning. Jag går runt i mjukis, rufsigt hår & osminkad. Inte alls speciellt mysigt! Ha det fint! Hoppas alla får en mysig fredag!


En jobbig kväll

5 Februari 2010    En jobbig natt igår. Hon var övertrött men kunde inte somna. Hon däckade, vaknade, däckade, vaknade etc etc. Hela eftermiddagen och kvällen. Stackars lilla älskling. Tempen visade ingen feber men jag valde att ge henne två omgångar med panodil under kvällen. Hon betedde inte sig som vanligt, gallskrek i perioder och var otröstlig, så jag var rädd att hon hade ont i benen efter sprutorna.
Klockan ett igårnatt somnade hon. Då hade hon bara sovit sammanlagt runt en och en halvtimme på hela dagen/kvällen. Jag hoppas att hon mår bättre idag. Nu har hon precis vaknat och sitter i sin Babysitter & tuggar på sina händer ^^
Idag blir det storstädning, en runda med barnvagnen i friska luften & sen ikväll skall vi hem till Dannie&Therese på middag. Ska bli supertrevligt!


Upp & Stå!

    


Mammas lilla sälunge!

3 Februari 2010  Stort tack till Denise som fixade min blogg! Det blev jättefint! :) Tack tack!
Idag gick jag & Belle upp vid klockan halv tio. Jag ställde klockan på halv nio, men det blev en jäkla massa snoozande för min del -.-  Mormor kom ner och knackade på, så jag passade på och be henne koka kaffe. Hon höll mig sällskap medan jag åt frukost. Belle satt fint i sin Babysitter, som alltid, och gosade med sin kanin. Efter frukost lade jag ner Belle på sin fäll på golvet så hon fick 'träna' lite. Hon ser ut som en liten sälunge när hon ligger på magen :) Lyfter jättehögt med huvudet och tycker det är roligt också :)

      


                 


Marina & Lubbe kom förbi en stund på eftermiddagen, annars har vi inte hittat på särskilt mycket idag. Jag kan lättat berätta att Belle inte verkat ha märkt av sprutorna. Hon har dock varit mycket snorig, men det hjälpte med att droppa koksalt i näsan.
Haha, idag när mormor var nere hos oss pratade vi om att bowla i helgen. Så sa vi "Ja, vi får fråga mormor&morfar om de kan passa Belle, hon kan ju inte följa med" och så tittade Belle arg på oss och putade med läppen. Hon gjorde det flera gånger också, så fort vi nämnde att hon inte kan följa med. Sedan när vi sa att hon kan få följa med ändå, sken hon upp! Haha, det var verkligen precis som hon förstod ^^ Jättesött!

Imorgon kommer Linan hit. Vi ska plugga -.- Inte speciellt roligt, men bättre sällskap finns inte :) Nu dessa dagar har det varit väldigt mycket plugg. Det är skönt att jag fått mycket avklarat, men det är så strängt. Jag har ju sagt att jag först & främst är mammaledig och att skolan kommer därefter, men på sistonde har det inte känts så. Jag vill inte behöva känna att det är stressigt om Belle inte somnar i vanlig tid eller sover mindre än vanligt, för att jag har skolarbeten att göra. Jag vill ju vara hemma och vara med henne så mycket jag kan. Alltså inte bara passa henne, utan vara med henne. Jag vill inte missa ett enda leende eller inte vara där och trösta henne när hon är ledsen. För när jag pluggar som jag gjort nu på sistonde, är det precis vad jag missar.. Nej, jag kan inte hålla för högt tempo. Det är som sagt inte först på listan - Belle är det! 


EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER

EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER - utdrag ur Ett Barns Första År

"Förmågan att använda händerna är ett av människans viktigaste särdrag. När människan utvecklades från apstadiet miste hon förmågan att springa på alla fyra och hålla fast föremål med fötterna. Benen blev längre allt eftersom hållningen blev rakare, och armarna blev kortare. Men framför allt var det händernas utveckling till precisionsredskap med förmåga till många olika rörelser som bidrog ttill vår speciella utveckling.
Alltså spelar händerna en viktig roll i barnets utveckling från tremånadersåldern och framåt. Den nyfödde håller nävarna hårt knutna och att barnet griper tag i föremål är bara en ren reflex. Så småningom upptäcker den sina händer. Vid ungefärs tio veckors ålder börjar barnet öppna händerna och titta intresserat på dem när det leker med dem framför sig.
Det är första steget mot den samordning mellan ögon och händer som är nödvändig för att man ska kunna gripa ett föremål. Senare - när barnet blir omkring fem månader - kommer det att lära sig gripa tag i saker och ting medvetet. Först är det en grov rörelse som oftast kräver båda händerna, men vid nio månader förfinas greppet till ena handens tumme och pekfinger."


3 Februari 2010  Det är jätteroligt och se hur mycket Belle använder sig av händerna. Hon greppar allting. Speciellt MITT HÅR! Haha, inte alls mysigt med tanke på att mitt hår har börjat bli slitet, så hon har hela näven full med mina hårstrån. Mitt hår & naglar är inte vad de varit förr -.- Det är ju så med gravditeten och amning. Man säger att under graviditeten är håret och naglarna som starkast, då kroppen är fylld med hormoner. Under amning, då går ju alla hormoner ut ur kroppen och lämnar efter sig sköra naglar & slitet hår..
Jag har brutit 3 naglar på två dagar, så det säger ju en del >.<





Bebisuppdatering, 3månader & 8dagar - Belles första vaccination

2 Februari 2010  Jag hatar hatar hatar att åka buss med barnvagnen. Kanske är det detta väder som är lite av orsaken till det iofs, men det är verkligen strängt och bökigt att åka buss. Först idag så skulle jag gå på bussen med vagnen och dörrarna stängs när vagnen är halvvägs på bussen. Sedan tvärnitar busschaufören för att någon som inte hann hoppa på vid busshållsplatsen, sprang jämte bussen och försökte stanna den >.< När jag skulle kliva av bussen så tryckte jag på den blåa knappen, som skall visa att det är en barnvagn som skall av bussen - så bussen skall helst befinna sig precis vid hållsplatsrampen, så man lätt kan kliva av. Hände det? Nejnej. Bussen ville inte ens öppna dörrarna, så jag fick skrika och be dem öppna dörrarna precis innan chauffören hann börja köra vidare. Jag fick även be en kille att hjälpa mig av med barnvagnen, för det var ingen chans att jag skulle kunna göra det själv.. usch, vad jag är trött på att behöva åka buss överallt. Körkort, nästa! Eller nu ljuger jag.. Skolarbeten nästa. Körkortet därefter -.-

Idag har stackars Belle blivit vaccinerad. Två sprutor i vardera ben fick hon idag, stackarn. Hon fick ligga på skötbordet när hon fick sprutorna. Först tänkte jag att jag skulle ha henne i famnen, men hon var så nöjd så efter att hon fick syn på deras mobil (en sådan där som kan hänga över spjälsängen) som hängde i taket. Så sköterskorna tog ett ben var och satte in sprutan samtidigt. Jag stod jämte, med blicken åt ett annat håll. Jag tycker verkligen inte om sådant. Inte på mig själv och absolut inte på Belle! Någon sekund tog det innan Belle skrek till. Jag plockade upp henne direkt och försökte trösta henne. Jag fick en leksak att leka med henne och det fångade verkligen hennes intresse. Det var svårt att vara ledsen och nyfiken samtidigt, och nyfikenheten tog över. Jag satte mig ner och gav henne bröstet som tröst. Det verkade hjälpa. Ibland slutade hon äta och snyftade till, men efter en liten stund var hon glad igen. Det varade dock inte speciellt länge, för sedan skulle hon ju ner i den där hemska overallen (även kallas tvångsdräkt) och det var ju absolut inte roligt. Men hon somnade direkt i barnvagnen som tur var. Vi vägde och mätte henne också idag. Hon väger nu 5860 gram och är 62,1 cm lång. Följer sin vikt- och längdkurva jättefint. Efter BVC gick jag inom Apoteket och köpte Panodil till henne och koksalt till hennes snuviga näsa. Sedan tog vi som sagt bussen och nu är jag hemma hos mamma & pappa. Zoran har fortfarande inte kommit hem, så jag passade på att komma hit för att plugga lite. Mamma är hemma idag ifrån jobbet. Hon är förkyld och ligger och vilar just nu. Belle har fortfarande inte vaknat och ligger och sover i ligginsatsen. Nej, jag får väl passa på att plugga också medan Belle sover. Ha det fint!



Jag älskar dig mest i världen, min älskling.
Mitt liv, Min kärlek, Min dotter ♥

Ingen mat på natten

1 Februari 2010  Godkväll, gott folk. Just avnjutit min passion här i livet; Daimglass. Både Zoran & Belle sover just nu och jag skall strax göra detsamma. Igår kollade jag & Zoran på Snabba Cash på bio. Det var en jättebra film. Höll måttet, om man säger så. Belle passades av sin baba & diddi och allting hade gått jättebra. Hon hade inte sovit någonting dock, så det resulterade med att hon sov hela natten i sin egen säng. Vaknade inte och ville snutta en enda gång. På BVC fick jag tipset att om Belle vaknar på natten och vill snutta, så skall jag inte ge henne brösten utan vatten på nappflaskan. Om nappen inte räcker, vill säga. Det är så att jag ska avvänja henne vid att äta på natten. Jag tyckte det lät lite konstigt, alltså att avvänja henne helt, eftersom hon är så liten. Men som sköterskan sa; hon har ju själv visat att hon faktiskt inte behöver äta på natten. Då kan man ju avvänja henne fullt ut. Det jobbiga är bara att mina bröst inte är vana vid att inte bli "mjölkade" på natten, så jag läcker igenom amningsskydden -.- Det är inte alls mysigt att vakna upp helt blöt & kall. Absolut inte bra för brösten att bli kalla heller!

Idag har Belle inte följt sina sovrutiner. Det har inneburit en jätteledsen och otröstlig bebis. Stackars henne. Det skär i hjärtat när man ser henne så ledsen. Hon har också varit snorig & täppt idag. Imorgon skall hon vaccineras och jag ska inom apoteket och inhandla medicin till henne ifall hon får feber av vaccineringen. Jag skall även se vad det finns för förkylda småttingar. Barn som blir förkylda kan ju lätt få ont i öronen. Det hoppas jag verkligen att Belle slipper, det gör ju så ont. Jag hoppas hon är bättre imorgon, älsklingen min.

Imorgon skall jag även inom skolan för att vara med på en genomgång. Min mamma är hemma ifrån jobbet och kunde passa henne medan jag är i skolan. Usch, det börjar bli mer och mer nu som jag måste göra i skolan och jag måste snart vara klar med allting. Aja, imorgon ska jag lämna in en uppgift & ett arbete som jag är klar med. Sedan skall jag göra klart en annan imorgon, som jag kan skicka in. Det går ju att plugga hemifrån med bebis.. Det tar mycket längre tid, men det går.
Nej, nu ska jag göra iordning Zorans smörgåsar tills imorgon, ta en dusch & krypa ned i sängen. Ha det fint!






Superglad bebis ♥ 
Såhär vaknar hon. Hon öppnar ögonen efter en tupplur, och sekunden senare ser hon ut såhär.
Nyvaken & lycklig, det är min tösabit det!



Haha, Belle i chock ^^ 
Ni ser väl hennes fina blåa ögon? Jag var bombsäker på en brunögd liten flicka som sin pappa, men hon ville visst få mammas ögon. 


SITTA UPP

1 Februari 2010  Just nu ligger Belle & Zoran och pratar i soffan. Belle tjuter av lycka när Zoran gör roliga miner & ljud. Det känns som att det verkligen går att prata med henne nu. Man pratar och hon skrattar eller tjuter till svar. Jättemysigt!
Jag satt och läste en bok om barns utveckling, som jag fick av mamma någon dag innan Belle föddes. Hon använde den när hon precis hade fått mig, så den är lite äldre. Mamma sade att det är säkert en massa som ändrats nu, barnuppfostringtips går ju i trender. Men både jag & min lillebror klarade oss fint, så det är nog inte fara ^^ Boken heter Ett Barns Första År. Jag tycker om innehållet i boken, det låter vettigt & bra. Jag har hoppat fram till kapitel 2 i boken. SITTA UPP, lyder rubriken. Det är om barnets tredje levnadsmånad & det passar ju mig då Belle precis blivit tre månader.

SITTA UPP - ett utdrag ur Ett Barns Först år

"I början av tredje månaden har barnet blivit knubbigasre och ser inte så ynkligt nyfött ut längre. Huvudet har fått mer regelbunden form och mer hår. Nu börjar barnet faktiskt se ut som en baby ska se ut.
Vid det här laget har barnet vuxit in i familjen, och alla börjar lära sig hur barnet vill ha det. Relationen mellan föräldrarna och det nya barnet är djupnat. Kanske var det inte kärlek vid första ögonkastet, men efter de här månaderna tillsammans har de kommit varandra mycket nära. Barnet är fortfarande totalt beroende av föräldrarna för att få mat, värme och trygghet, men kan nu ge tydliga gensvar.. och det gör allt arbete mer tacksamt.
Som de flesta barn i den här åldern lär sig barnet något nytt varje dag, och självförtroendet växer i takt med lärdomarna. Barnet är tyngre och starkare och kroppen är mycket stadigare än när det föddes. Nu börjar barnet nämligen lära sig att styra olika kroppsdelar. Muskelkontrollen börjar uppifrån och fortsätter neråt. Barnet rör sig mycket mer än förut, sparkar med benen och leker med händerna. 
Den lilla pojken/flickan är intresserad av allt och följer sin mammas rörelser i rummet. Ofta vänder barnet huvudet mot hennes röst. Barnet har börjat begripa vad som pågår omkring honom/henne och blir ytterst upphetsad när han/hon förstår att det är bad- eller matdags. Barnet har bara levt i ca tre månader, men har redan lärt sig en hel del."

Ja, det mesta stämmer in med Belle helt & hållet. Det här med kärlek vid första ögonkontakt.. Det var det definitivt för både mig & Zoran. Mamma&pappa och Belle.. Vi klickade direkt! 
Det här med att hon leker med händerna. Det är lite roligt för att när Belle ser sin hand, vet hon inte att det är hennes. Hon kan ju fläkta med händerna & vifta med dem. Men när hon ser handen så kan hon tycka att den ser jättespännande ut, för hon har inte koll på att den tillhör hennes kropp. Nu har hon alltmer börjat känna på sina egna händer och greppa tag i allt hon ser. Hon sitter och klämmer på sina egna händer och ibland knäpper hon händerna och det ser ut som att hon ber. 
Jag tycker iofs inte att Belle har den koll på vad som händer, att hon vet när det är dags att bada. Men däremot blir hon jättejättearg när vi ska packa ner henne i sin overall. Då räcker det med att vi lägger henne på overallen, för att sedan stoppa in händerna & fötterna, för att hon ska bli jättearg. Så hon har nog den kollen, trots allt! Jag tänker fortsätta med att skriva in vad som står i boken, (kanske inte exakt allt) men det som känns relevant, i bloggen. Det är roligt att följa vad som händer och i vilken ordning & ålder.


Belles utveckling

Riktig ögonkontakt - 6 veckor
Ge svarsleenden & prata - 7 veckor
Rulla runt, från rygg till mage - 10 veckor
Första skrattet - 10 ½ vecka

Att jag inte skrivt med när hon började bli stark i nacken & dylikt, är för att hon har alltid varit stark i nacken. Jag har en bild på hur hon lyfter huvudet när hon låg på mitt bröst, på BB. Då var hon inte ens ett dygn. Så hon har alltid varit stark i nacken. Sedan när hon blev lite större och när vi la henne på magen, så har hon alltid lyft upp huvudet det högt & bra.


RSS 2.0