Ny blogg, Mammastösabit.blogg.se

Nu blir det lite ändring, gott folk. Jag har nämligen gjort en ny blogg. Ska bara fixa till den, sen är det den nya bloggen som gäller.

Mammastösabit.blogg.se (mammastosabit.blogg.se)

Uppdatering inom kort!!


Belle 10 månader

Nu är det full hålligång här hemma. Bellis är överallt och ingenstans. Snabb är hon också. Hon kryper ju lite tokigt. Ett knä och en fot i golvet. Så hon halvt sitter samt halvt kryper. Men shit, vad det går snabbt! Sedan är ju i en principsak för min lilla älskling, att man ska ställa sig upp mot allt och alla. Jajemen, precis mot allting du ser! Och hon följer sina principer, minsan. Hon ställer sig vid borden och går runt, TV-bänken är hon också på, soffan försöker hon ta sig upp på, alla kökslådor - hon hävar sig upp i handtagen, stolsbenen ställer hon sig mot och sedan är det ju roligt att försöka klättra upp i folks famnar på egen hand. Hon drar i byxbenen och försöker komma upp. Jag har ett par jeans med en massa hål i och dem älskar hon. Hon får ju jättebra grepp när hon får tag på ett hål och så drar hon sig upp. Släpper taget.. det gör hon heller inte ^^

Hon har lärt sig vad en lampa är för något samt att den sitter i taket :) Frågar man henne "Belle, var är lampan?" så tittar hon upp i taket och pekar. Ibland finns det ingen lampa just där hon pekar, så egentligen tror jag är "Belle, var är taket?" är en mer korrekt fråga ^^

Det går att prata med Belle nu också. Jätteroligt. Man pratar med henne och hon svarar. Hon tjabbar hål i öronen på en ibland. Det är en riktig melodislinga, så det låter som en riktig konversation när hon pratar på. Sedan är det ju inte bara mamma, pappa eller de närmsta hon pratar med. Utan också med sina leksaker. Där pratas det massor. Hon har fått en pojkdocka av Zoran. Egentligen vill ju inte Zoran att Belle ska leka med pojkar -.- Hennes leksaker är ju bara tjejer, har Zoran bestämt. Men ändå så köper han henne en pojkdocka.. med SNOPP! Det är ju lite motsägelsefullt. Zoran svarade med att Belle ville ju så gärna ha just den dockan, när de var och skulle handla. "Det var ju den hon pekade på".. Haha, Bellis pekar ju på det mesta här i världen, så Zoran kommer bli fattig om han ska köpa allt hon pekar på ;)
Men iallafall, Belle tjabbar som in i tusan med den här David, som pojkdockan heter. Det står så på hans ljusblåa T-shirt :) Hon sitter också och roar sig med att peta honom i ögat, slår honom i huvudet och jag har även funnit min dotter sitta med ett stadigt stryptag på stackars David. När jag då ser hur Belle behandlar sina leksaker och dockor, så är det tydligt att; Några småsyskon.. ja, det väntar vi med!







Jag uppdaterade ju bloggen skamligt lite i somras, så här kommer lite sommarbilder på Belle.
Leka i gräset var en favorit :)


Repat fälgen !!!!

9 september 2010     Precis kommit hem. Zoran sover med Belle och jag har varit och handlat till middagen. Det blir kycklingfilé, potatisgratäng med brunsås och en sallad. Sedan inhandlade jag även till en blåbärspaj och lite vaniljglass. Det är ju som fredag för vår familj varje torsdag. Zoran är pappaledig varje fredag, så vår helg börjar på torsdagen. Vilket är jättehärligt, tycker jag. Extra mycket familjemys ♥
Sedan försöker jag vara extra gullig mot Zoran idag.. Igår så gjorde jag nämligen något dumt.. Jag råkade nämligen repa .. hans .. fälg ..  Inte så farligt, tänker ni? ... Men ni förstår.. att ha fina fälgar på bilen - det är viktigt. Att då ha fina fälgar UTAN REPOR på bilen - det är YTTERST viktigt.
Så jag känner mig ganska dålig och tycker hemskt synd om min lilla Zoran. Det är ju överlag ett stort steg att låta någon annan köra hans bil. Men han har ju inte riktigt kunnat ha några invändningar mot mig, nu efter att jag fått körkort. Han har försökt, tro mig. Han har tjatat om att hans bil är ju mycket bredare än pappas, som jag övningskört med, och att hans bil är mycket längre än pappas bil osv osv. Men nu.. nu jag har ju lyckats repa hans fälg och gett honom all anledning i världen att inte låta mig köra -.- Typiskt. Menmen, jag fick åka och handla med bilen idag. Men det kanske var för att han skulle natta Bellis. Annars kommer han nog dra sig för att låna ut bilen till mig i fortsättningen  >.<

Vi har också varit och kikat på lite möbler på Stenalyckan idag. Gick in på Chilli, Blooms samt på Cervera. Ååå, vad mycket fint det finns. Jag vill ha alltihop. Jag är helt öppensinnad till hur nästa lägenhet ska inredas. Det enda jag vet att jag vill ha en ljus soffa. Det finns benvita/gräddvita soffor som jag tycker är så fina. Sedan har jag också sett en ljusgrå soffa. Oavsett färg, den ska vara ljus.
Det roliga kommer ju bli att vi har inte tänkt att ta med någonting härifrån till nästa lägenhet. Förutom vår säng, Belles säng samt TV:n. Resten ska vi försöka få sålt. Ska bli så roligt med ny lägenhet, nya möbler. Allting nytt!
Men.. vi ska bara hitta lägenheten först. Men Zoran har varit på möte med banken, så vi vet hur mycket lånet kan vara på osv. Så det är bara att börja leta nu.



Hm.. Belle var till en början väldigt skeptiskt till sanden. Och speciellt när hon inte fick smaka på den ^^

   

Solen i ögonen var hon också lite skeptiskt mot, haha



Wiiiiiie :) Sitta på pappas axlar!

 


Fråga av läsare


Anonym läsare: Min fråga; i vilket program har du gjort din bloggdesign? Så otroligt söt! :)

Svar:
Jag har absolut ingen aning. Jag bad Denise Norén, deddenisen.blogg.se, att fixa min desgin. Jag är supernöjd. Har bett henne hjälpa mig att göra en ny till mig också. Den behövs lite nyare bilder på Belle.
Hör av dig till henne. Hon är jätteduktig.


Mamma som höggravid & Belle som nyfödd

8 september 2010     Belle sussar gott i sin barnvagn. Jag gick en runda tills hon somnade och nu sover hon utanför i sin barnvagn. Jag sitter framför datorn och tittar på bilder på Belle som nyfödd! Jag hittade även bilder på mig som höggravid.. Det kändes märkligt att titta på dem. Att Belle faktiskt låg inuti min mage. Man tror att efter att ha fått barn, så tycker man det är helt naturligt. Jovisst, naturligt är det, men det känns ännu mer otroligt efter att ha fått barn, att man faktiskt hade ett barn inuti sin kropp. Det är häftigt, alltså.
Men vad som också slog mig är att jag var ju inte ens särskilt stor, inte ens som höggravid. Jag menar inte kroppen överlag, för jag la inte på mig speciellt mycket. Gick upp 8 kilo allt som allt med Belle. Men själva magen var inte speciellt stor heller. Jag minns att jag kände mig helt enorm, men jag var faktiskt inte speciellt stor. Skönt, annars hade jag väl kollapsat ^^

   

Dessa bilder togs bara några dagar innan Belle föddes.



Här håller jag Belle för första gången i min famn. Som jag hade längtat efter det. Helt underbart.
 Alla känslor kommer över mig nu, när jag tittar på dessa bilderna. Börjar nästan gråta.
Kärlek vid första ögonkast! Plus 8 månader innan dess ♥


Belle vet nu hur man sminkar sig och hur man busar >.<

8 september 2010 Idag vaknade Bellis klockan sju. Vi gick upp, gosade lite och sedan var det vällingdags. Gosade och somnade om, båda två, i sängen. Och nu klockan nio ville Belle upp igen. Däremot sitter hon och gäspar stort nu, så hon kommer nog vilja ha en tupplur till snart. Jag antar att det var lite för ljust i sovrummet för att kunna sova. Men Bellis ska snart ha sin gröt sedan blir det väl att somna om. Belle äter havregrynsgröt varje morgon. Jätteduktig är hon. Med en skvätt mjölk och en klick fruktpuré - supergott!!
Det är härligt väder ute, börjar fundera på om man ska ta en runda med vagnen, så kan hon sussa i vagnen istället. Jag ser ut som en vrak dock. Hade behövt ta en dusch. Vilket är lättare sagt än gjort när Belle är i full gång här hemma. Kanske kan ha  henne i badrummet medan jag duschar. Hon blir nog sysselsatt. Hon är helt tossig i mitt smink ^^ Man får alltid ha koll på henne, så hon inte smyger in i badrummet och kastar ut alla saker på golvet. Eller sminkar sig! Haha, hon tog min puderborste en gång och när jag hittade henne satt hon och strök borsten mot sin kind. Bellis, du är allt en aning för liten för smink ^^

Jag försöker lära henne  AJJA när hon är på saker hon absolut inte får, men det går inte sådär värst jättebra ^^ När hon pillar på saker och ting hon inte får pilla på och jag säger AJJA till henne, så rycker hon till, vänder sig om och tittar på en. Hon granskar mig ett tag, sedan brukar hon peka på mig och ge mig ett leende. Haha, charmknutte. Kommer aldrig gå att säga ifrån till henne, den sötnosen -.- Jag kan absolut inte förlita mig på Zoran heller, för han smälter precis lika mycket som jag när Belle sätter på charmen :)

Jaja, jag har lite skolarbete att göra idag samt en lektion att gå på. Jag hade velat åka in till stan med Bellis för att hitta en present till Belles morfar som fyller år på lördag samt införskaffa lite leksaker till Belle. Men det får nog bli imorgon. Nu ska jag se till att Belle får sin gröt.



Majskrokar är supergott!! Roligt att hon fortfarande tycker så mycket om dem. Det är inget socker, knappt något salt eller fett.. Tja, de innehåller i princip ingenting. Nyttiga snacks.

Älskar att få vakna upp bredvid dig

7 september 2010    Godmorgon. Belle och jag har precis vaknat. Ååå, jag måste bara få berätta hur underbart det är att få vakna upp bredvid Belle. För det första är hon ju helt underbart söt när hon sover, så jag kan ligga i timmar och titta på henne. Uttrycket att 'sova som en bebsis' - jag förstår nu vad det menar. Det är så fridfullt att se Bellis sova. Numera ligger hon inte still när hon sover längre, utan hon rullar runt, vänder på sig. Jag kan vakna till och så har hon bytt håll och ligger med fötterna på hvuudkudden. Men trots detta - helt fridfullt.
Men när hon vaknar.. det är det bästa. Hon går från att sova tungt till att bli helt pigg. Så sätter hon sig upp i sängen och kastar sig över en. Pratar - det gör hon ju såklart ocksåa. Ibland ligger hon och tittar på en och pratar en massa. Då känns det ibland som att hon haft en dröm som hon vill berätta om. Tjabbandet innehåller också uppmaningar som "UPP OCH HOPPA, MAMMA! UPP OCH HOPPA! UPP, UPP, UPP!" Haha, är man aningen för seg på att komma upp, så försöker hon komma ur sängen på egen hand. Inte att rekomendera, vi har en hög säng hemma, så det är bara att kliva upp ur sängen.

Belle brukar vaknade mellan sju och åtta på morgonen. Men hon är inte vaken speciellt länge. Hon somnar om efter en knapp timme. Och det gör även hennes mamma.. Mina dagar börjar runt tio på förmiddagen, för jag somnar alltid om med Belle efter frukost.. Ååå, jag älskar det. En nackdel är ju att jag missar lite egentid när Belle sover. Så att jag kan duscha och göra mig iordning ifred. Men det är ingenting jämfört med att få gosa med min lilla älskling.








Idag ska jag skicka en beställning till extrafilm.se på en massa fina bilder på Bellis. Från hennes dop och semstern bland annat. Sedan tas det ju underbara bilder på henne varje dag, så det blir en stor beställning. Måste in och köpa fotoramar också, så man kan rama in alla bilder.


Vink-, dans- och klapputbildad liten tösabit!!

6 september 2010        Herregud, nu är min lilla flicka vink-, dans- och klapputbildad!! Kan ni förstå detta? Haha, hon är så duktig så. Hon kan alltså nu vinka, dansa och klappa händerna. Det är helt underbart att se! Hon dansar så fort hon hör musik. Det räcker med bakgrundsmusiken till olika reklamer på TV, så börjar hon gunga och studsa upp och ner. Och att dansa tillsammans med någon - SUPERSKOJJIGT.
Att kunna vinka, det har hon kunnat nu någon månad. Ser jätteroligt ut. Hon sträcker fram handen och 'greppar' med handen som en vinkning. Jättegulligt. Och nu.. nu kan hon tillochmed klappa händerna. Jag satt jättemycket med henne för några veckor sedan och uppmuntrade till att klappa händerna. Men då ville hon inte riktigt och så nu, för någon dag sedan, så satt hon i vagnen och plötsligt så klappade hon i händerna. Jättesött. Och nu så fort man börjar sjunga 'Klappa händerna när du är riktigt glad, klapp, klapp' så skiner hon upp och klappar sina små händer. Det kan bli lite tokigt, då händerna ibland inte ens träffar varandra, utan hon vevar med händerna i luften ^^ Men det är så gulligt, så gulligt :)

Och nu börjar Belles tredje tand komma fram. Denna gång där uppe. Skitungen bits redan hårt med sina två små tänder där nere, så nu får man akta sig ^^



På Lorenas dop i helgen. Belle i sin nya tunika. Syns inte så bra här på bilden, men den var jättejättesöt. Här hade musiken precis börjat spela för fullt och Belle ville dansa :)



Pappa & dotter ♥
Här ser ni tydligt Belles två små tänder :)


Sötnosen min.


RSS 2.0