Belle, mammas tösabit

Först och främst vill jag tacka för alla kommentarer & lyckoönskningar jag fått :) 
Denna veckan har varit den mest omtumlande & underbaraste vecka i hela mitt liv.
I måndags kväll, kl. 19.08 tittade vår älskade flicka ut. Att få barn är det allra mest känsloladdade händelse man kan vara med om. Det finns inget finare!

Allt började i måndags, klockan 01.30 på natten, då jag vaknade av att jag kände av något i ryggen. Det kändes inte som en värk, men det kom och gick ganska tätt. Efter en timme började jag förstå att det var värkar. Jag kunde känna hur det började värka, hur det blev starkare samt hur det avtog - och då stämmer det in på beskrivningen värk. Jag trodde först att värken skulle kännas mer i buken men det var endast i ryggen. Jag väckte Zoran efter någon timme, han skulle upp & jobba och jag ville inte väcka honom i onödan om det inte var någonting, men det började kännas mer & mer i ryggen så jag väckte honom. Han skulle upp och jobba klockan 05.00 och eftersom värkarbetet kan ta en riktig lång tid och han hade Halmstad-rundan så sade vi att han skulle jobba ändå. När han hade åkt blev det genast mycket värre och tätare mellan värkarna, så jag ringer min mamma >.< Jag var nervös och jag blev helt hispig när Zoran hade åkt, så jag ringde efter sällskap Hon & pappa kom en timme senare och vi började klocka tiden mellan värkarna. Det var aldrig mer än fem minuter mellan värkarna och runt 09.30 var det ibland två minuter mellan dem. Och värken började sätta sig framtill i magen också. Jag hade ringt upp till förlossningen klockan 03.00 och liksom meddelat att jag har börjat få värkar, då det står att man ska ringa om man har fler än 3 värkar på 10 minuter. Sen ringde jag åter igen upp runt 10tiden för att berätta att det var periodvis 2 minuters intervall mellan värkarna. "Är värkarna besvärliga? Måste du stanna upp när du går eller hur känns dem?" hade barnmorskan frågat. Stanna upp när jag går? Rolig fråga, för vid det här laget låg jag ner på alla fyra på golvet medan mamma febrilt masserade min rygg med massagerullaren. Zoran kom hem 10.30, hoppade in i duschen, satte in barnbilstolen och 11.00 var vi uppe på sjukhuset.  Resan upp till sjukhuset var känslosam. Då blev alltihop plötsligt väldigt verkligt. Vi skulle, inom bara några timmar, äntligen få vår lilla prinsessa.

När jag kom upp till sjukhuset hade jag öppnats 4 cm. Det första vi fick göra när vi kom upp var att ta ett bad. Det var jätteskönt och värkarna dämpades rejält av det. Men jag var trött och gick upp efter en halvtimme. Medan jag låg i badet skulle en barnmorska lyssna på Belles hjärtslag. Så jag fick puta upp magen ur vattnet så hon kunde lyssna. Dock så tog det ju sin lilla tid att hitta hennes hjärtslag och den lilla tiden hann skrämma livet ur mig. Allt detta om att hjärtat slutat slå.. och så hittade hon inte dem! Jag blev livrädd men efter att jag ställde mig upp så hittade hon dem. Riktigt otäckt!
Efter några timmar så undrade dem om jag ville ha lustgas, vilket jag tacksamt tog emot. Även Zoran, haha. Vi hade riktigt roligt med lustgasen, båda två faktiskt och det tog bort udden av värkarna. Klockan 17.00 tog de hål på vattnet och därefter gick det undan. Värkarna blev värre och jag flängde omkring på gåstolen samt pilatesbollen som en dåre för att huvudet skulle sjunka ned. Lustgasen blev en mycket, mycket, mycket kär vän. Zoran var en hjälte, verkligen. Bättre stöd går inte att hitta. Han fick tillochmed vara med i min journal, där de hade skrivit att mannen var ett mycket stort stöd för mamman :)

Vattnet gick, värkarna fortsatte och runt 18.30 började det trycka på och efter ca 40 minuters långa krystvärkar föddes vår älskling. Lustgasen fick mig att tappa tidsuppfattningen helt, så jag trodde att jag hade krystat i 3 minuter! Det var en tyst liten flicka som kom ut, inte ett knyst sa hon. Så fick jag henne på mitt bröst och nu började tårarna forsa för både mig & Zoran. Belle ville komma ut med handen tryckt mot kinden, så det blev ganska mycket bristningar för min del. Jag blev sydd ganska länge och då började jag få panik. Hela kroppen skakade, jag hade lustgasmasken tryckt mot ansiktet samt min ömtåliga lilla flicka på mig. Det blev lite mycket, jag trodde jag skulle skaka till och skada hennes lilla nacke. Så medan jag blev sydd fick Zoran hålla i henne. Jag minns inte så mycket av just ihoplappandet men jag vet att jag låg och tittade på Zoran som satt med ett litet knyte i famnen. Det var så overkligt att i det lilla knytet låg vår dotter ♥

BB-vistelsen blev kort. Vi kom till ett familjerum runt midnatt på måndagsnatten och åkte hem tidig eftermiddag på onsdagen. Allting har varit underbart. Vår lilla älskling är så fin. Att man kan älska någon så mycket! Det är ofattbart. Nä, nu ska jag gosa med mina två älsklingar. Tack igen för alla kommentarer & lyckoönskningar!

 


 


Vi två blir tre


26 oktober 2009, kl. 19.08 föddes vår lilla Belle
48 cm lång & vägde 2890 gram

Mamma & pappas älskling


Det närmar sig!

25 Oktober 2009  En bit av slemproppen lossnade igår! Jäklar vad pirrigt det blev helt plötsligt. Nu är det ju så, att slemproppen lossnar behöver inte betyda att förlossningen sätter igång eller dylikt, men det är ett tecken på att det börjar närma sig!
Jag & Zoran har bestämt att ta en promenad varje dag nu framtills hon vill komma ut. Vem vet, det kanske påskyndar lite ^^ Idag hoppas jag på att jag kan träffa min Hanna. Hon kanske tillochmed har lust att hjälpa mig piffa till mitt hår.. Just nu har jag alltid håret i en tofs eller knut, så det är inte så roligt -.- Men hon kanske hade kunnat klippa lugg eller något :]

Jag ska ta bilder på lägenheten. Dock är den fortfarande inte helt återställd efter renoveringen, så det är lite bröte framme, men så fort det försvinner ska det fotas och läggas upp :]
Nu ska jag dricka kaffe och kela med älsklingen i soffan. Ha det fint, allesammans!

v. 38+3 idag. 9 dagar kvar, älskling ♥


Hyllan på magen!



24 Oktober 2009  Haha, en sådan här "hylla" har jag fått. Man kan verkligen sätta saker där utan problem ^^
Såhär ser magen dock inte ut när jag står upp, men när jag sitter så lutandes bakåt blir den såhär, hehe :)
v. 38+2 idag. 10 dagar kvar, älskling ♥


Inget att göra..

24 November 2009  Rastlöshet blandat med trötthet är ingen mysig mix. Min älskling ligger och sover just nu och jag har inget att göra. Jag har varit igång idag. Mamma kom hit med frallor till frukost till oss och senare följde jag med mamma&pappa in till stan. Jag köpte två förvaringsboxar (?) som man kan ha smink eller dylikt i till badrummet. Förut hade jag allt mitt smink i mina skattkistor som jag köpte förra året i Kroatien; jättefina men jag har hunnit tröttna på dem. Nu står de i bokhyllan istället, det passar också. Jag gjorde ordning i badrummet och fick rensa ut bland allt mitt smink. Nu har jag bättre ordning och jag har gjort mig av med sådant jag inte använder/behöver.




Imorgon ska jag träffa min Hanna och Paula. Vi ska in till stan och ta en fika, det ska bli trevligt :) Imorgon ska det också bli bullbak här hemma, minsan! Med tanke på att jag inte har någonting annat för mig, än att gå omkring här hemma och invänta min prinsessa, så kan det vara skönt att bli lite sysselsatt. Handtagen i köket skall visserligen upp imorgon, så jag får vänta på att Zoran & Leif blir klara innan jag sätter igång med baket, men det ska nog gå bra.

Filmen igår var jättejätterolig! 'The Ugly Truth' - KOLLA PÅ DEN! :] 
Nä, minsan. Nu får jag ta och hitta någonting att göra här hemma. Kommer få fnatt annars! Önska mig lycka till.

v. 38+2 idag. 10 dagar kvar, älskling ♥ 



Biokväll =]

23 November 2009 Biokväll med Therese&Dannie!
Ska fixa mig nu sen ska vi in till stan för att gå på bio med våra favoriter, Therse&Dannie :) Det blir komedin The Ugly Truth. Den verkar riktigt bra.
Ha det fint allesammans, hoppas ni får en trevlig kväll :]


Paj&bullar i frysen ^^

23 November 2009  Att göra-lista innan Belle älsklingen kommer hem ♥

 [x] Byta namn - ta bort Petersson & bara ha Morell som efternamn.
[x] Byta adress - äntligen skrivs jag på Kringelängsv. 42. På dörren står det snart Tadic & Morell.
[x] Lämna papper till Försäkringskassan på att jag är gravid & be om papper hem ang. föräldrapenningen.
[x] Hämta hem barnvagnen & skötväskan - kommer nu i början av oktober.
[x] Åka till Ullared, Gekås & inhandla resten av vad som behövs till spjälsängen & barnvagnen.
[x] Måla om i köket - inför de nya köksluckorna!
[x] Åka till IKEA; köpa kökshyllor - smidigast att det blir av innan bebbe kommer hem :]
[ ] Besök på förlossningen
[/] Packa BB-väskan!

Nu är det bara ett besök på förlossningen som skall avklaras, samt det sista av BB-väskan skall packas. Men att trycka ned tandborstarna, shampooflaskorna och det dära, känns lite onödigt att göra nu. Det får göras precis innan vi åker upp på förlossningen istället :) Besöket på förlossningen kommer förmodligen ske på måndag och denna gång ska jag hålla koll på tiderna bättre! Vad som också är bra om det är färdigt när Belle vill komma ut är att jag ska ha fyllt frysen med mat & bullar. Ska stå och laga tacopaj bland annat och trycka ned portionsvis i frysen samt baka kanelbullar, kärleksmums m.fl. (A) Det är lika bra att ha sådant klart i frysen, jag vill helst slippa leva på hämtmat när vi kommer hem från BB, då kanske ingen av oss orkar ställa sig och laga riktig mat. Sedan kommer det vara många som vill komma och hälsa på Belle i början, och orkar jag inte laga mat orkar jag nog knappast ställa mig och baka. Så det är också bra att det bara finns att tina upp. Sedan en smart sak som min mamma tipsade mig om. Ni vet, smulpaj? Vad är det för ingredienser i det? Någon dl mjöl, socker och rumstemperaterat smör. Och så äpple eller bär såklart.
Ner med mjöl, socker & smör och vispa runt med degvisp lite och sen in i kylen. Sen om det kommer gäster så är det bara att ställa sig och skala äpplen eller ännu enklare, ta fram frusna bär ur frysen. Ner med bären/äpplena och bara ös på smuldegen och in i ugnen. Det är bara smöret som är en kylvara och det håller sig fint ett par dagar.
Haha, va töntig jag låter -.- Äsch, vänta bara.. Snart kommer jag bli både småbarnsmamma och hemmafru!

v. 38+1 idag. 11 dagar kvar, älskling ♥


 


Barnvagn på ingång

23 November 2009  Nu är barnvagnen på ingång. Zoran ska åka och hämta den efter jobbet idag. Äntligen får vi hem den!
Jag fick också precis höra att han har fått körningar i Halmstad istället för Ängelholm i tre veckor framöver. Det känns jättebra, så Zoran inte är långt bort när det börjar hända saker & ting på Belle-fronten :) Jag förväntar mig absolut ingen snabb förlossning eller att hon ploppar ut innan vi hinner iväg till sjukhuset eller dylikt, så egentligen hade Zoran nog gott & väl hunnit hem från Ängelholm om det började sätta igång på morgonen. Men vid vidare eftertanke är det nog himla bra att han befinner sig i Halmstad istället. Jag kan börja tänka mig hur uppspelt och nojjig han kommer bli när jag ringer och berättar att det börjat kännas eller att vattnet gått. Jag menar, han har ju trott en massa nu om jag ringer honom på morgonen för att jag inte kunnat sova och han har blivit helt till sig så fort mobilen ringer ^^ Det är nog bäst att han befinner sig i Halmstad, så han kan komma hem snabbt och slippa stressa upp sig i lastbilen på motorvägen!

Idag är det fredag och förutom ett prov som jag ska genomföra i eftermiddag ska jag och Zoran bara ta det lugnt idag. Vi pratade om att eventuellt gå på bio ikväll. Det hade varit supermysigt, hoppas det går någon bra film.
Efter idag ska jag i regel inte komma tillbaka till skolan något mera. Men jag tror att det blir som det varit nu på sistonde, att jag får komma då&då och prata med lärare, göra något muntligt anförande ibland och så. Vilket jag inte har något problem med, och det har inte min lillebror heller - för om jag ska till skolan en snabbis för att hämta upp något eller prata med någon lärare, är det han som får passa Belle sålänge. Det kom han på igår och verkade se framemot det, hehe ^^

Nä, nu ska jag plugga inför provet i eftermiddag. Det blir inte så mycket gjort efter att Zoran kommer hem - han tenderar att ta hela min uppmärksamhet, haha ;]  Ha det fint, kära läsare!

v. 38+1 idag. 11 dagar kvar, älskling ♥


Halloween förstörd

 22 November 2009  Älsklingen har precis kommit hem och jag passar på att skriva inlägg medan han är i duschen. Stackarn, han är jättetrött idag. Men jag ska ändå in till stan och göra lite ärenden samt åka till skolan för att hålla mitt retoriktal idag, så då kan han passa på att sova. Det har hänt någonting fruktansvärt.. Mina Halloween-prydnadssaker är puts väck. Jag är helt förkrossad och jag är rädd att det är Zoran som slängt dem av misstag... Jag lever ihop med en otroligt pedant man som älskar att slänga saker & ting. Visserligen är detta jättebra, för vi slipper en massa onödigt bröte här hemma och det är ordning & reda i våra förråd, men.. jag tror att han råkat slänga alla mina Halloween-prylar!! Jag fick en massa ifrån mamma och jag har tjatat om att få ställa fram dem jättelänge och nu när det närmar sig Allahelgonanatten, så hittar jag inte dem! Jag har inte gett upp hoppet helt ännu, jag ska ner till förrådet och leta ytterligare en gång. Men jag bävar inför att de inte är där och att de har blivit slängda av Zoran . . .

När vi har på Gekås sist så köpte jag ett fotoalbum till Belle. Jag tänkte sätta mig och pyssla lite med den. Jag har några ultraljudsbilder samt några bilder på magen som jag hade kunnat sätta in nu. Sen ska ju såklart hela boken prydas av bilder på vår flicka, men hon måste komma ut först :)

Nu har Zoran duschat klart och jag ska visa hur mycket av BB-väskan som jag packat (A) Alla Belles saker är nedpackade; Två uppsättningar kläder, långärmad body & mjukisbyxor i färgerna ljusrosa och vitt. En vit stickad kofta, hennes vita overall, strumpor, en litenliten mössa samt hennes snuttefilt.
Sen har jag packat ned amningstoppar till mig, tajts, massagerullaren (heter säkert något annat, menmen) och underkläder till både mig & Zoran. Nästan klart, med andra ord.
Nu ska jag kela med Zoran, ha det fint!

v. 38+0 idag. 12 dagar kvar, älskling ♥


Drömde om dig inatt

Hej älskling. Jag höll dig i min famn inatt.
Du lyser upp mitt liv i mina drömmar och jag längtar tills du kommer ut och får göra det på riktigt.
Du är mamma & pappas allt och vi älskar dig mest.
Vi längtar efter dig, snuttan ♥



 


Duktig i hemmet - Dålig i skolan -.-

22 Oktober 2009  Inget besök på förlossningen idag inte.. Jag hade hört fel på tiderna, visst -.- Nästa vecka får det bli av istället. Vi räknar inte med Belles ankomst förrän v. 45, så det är lugnt :)
Kökshyllan har äntligen kommit upp! Det blev bara en, men det blev jättefint ändå. Ska in till Åhlens imorgon och införskaffa mig några fler förvaringsburkar att ställa fram på hyllan. Vi har även köpt en matta i köket och när vi var på IKEA i tisdags letade vi upp mattklister, så de inte glider runt. Jag ska ta kort och lägga upp det imorgon på bloggen (:
Handtagen till våra köksluckor saknas fortfarande men de kommer upp på lördag, tack&lov. Därefter är köket ett avslutat kaptiel. Jag är visserligen inne på att införskaffa mig en ny gardin, men det är ingen brådska med det (A)

Jag missade Ungmammagruppen igår.. Klant som jag är. Glömde helt bort det. Jag och Zoran åkte upp till Helsingborg, gick på IKEA och besökte Gagi och barnen, och jag hade ingen tanke på mammagruppen what so ever >,< Jag fick höra från Gagi att en bekant i Malmö hade förlorat sin ofödda son. Tjejen var fullgången, i v. 40 och bara gick och väntade när de på ett mvc-besök fick reda på att hjärtat slutat slå. Jag har hört mycket sådant hemskt nu på sistonde och blir bara orolig av det. Jag vill bara få ut henne så snabbt som möjligt, så ingenting sådant kan gå snett. Däremot kanske det hade gått snett ändå, dagarna efter att barnet fötts. Nej, usch. Sådant är det sista jag vill tänka på! Nu byter vi samtalsämne..

Nu är det ända som saknas i min skötkorg en babyolja, därefter är vi klara. Eller jo, barnvagnen saknas fortfarande såklart. Men förutom den är alla grejer klara här hemma när väl babyoljan fixas. Och barnvagnen hämtar vi ju på fredag :) Det ska bli jätteroligt att få hem den och "bädda" den med den fina rosa filten vi köpte till den och köpa små nallar att hänga upp i den.
Min mormor kommer ned varje dag och frågar om jag känner något, vilket jag inte gör och det börjar bli lite av ett irritationsmoment. Istället för att hon kommer och frågar hela tiden, kan vi väl säga att jag hör av mig när det börjar hända saker & ting -.- 

Idag missade jag ett geografiprov.. Just smart! Jag hade inte pluggat ordentligt och istället för att ha lagt några extra timmar på att plugga eller några timmar överhuvudtaget på att plugga, kanske jag hade kunnat få det ur världen. Men nää, typiskt mig och nu är jag istället efter med ett prov.. Jag ska sitta och plugga på det under lovet och om Belle tillåter kanske jag kan göra provet måndag v. 45 (Belle är beräknad på tisdagen) Imorgon ska jag iallafall till skolan och göra mitt retoriktal som jag missade i 2an. När det är avklarat och förhoppningsvis godkänt, kan jag stryka det från listan och bli av med ett IG i betygen. Sen på fredag har jag ännu ett prov att göra, i människa i utveckling. Jag har både imorgon och fredagsförmiddagen på mig att förbereda mig, så det ska inte vara någon fara med det.

Idag har jag banne mig varit duktig (om man bortser ifrån geografiprovet) Jag har städat trappan, hela hyreshuset, med andra ord. Sopat och moppat. Jag har restat alla sängkläderna, tvättat de gamla samt dammsugit sovrummet. Jag hjälpte Zoran att slänga skräp på tippen. Hela vår altan var fylld med skräp från att vi renoverade köket, så det känns skönt att det är borta nu OCH så har jag faktiskt pluggat idag, inför retoriktalet samt inför provet på fredag. Fullt upp, ajemen. Det var iallafall skönt att dagen inte bara försvann utan att vi fått någonting gjort, speciellt inte när vi missade besöket på förlossningen. Det hade varit irriterande. Menmen, nu ska jag borsta tänderna och krypa ned i sängen jämte älsklingen. Ha det fint, kära läsare. Godnatt & sov gott!

v. 37+6 idag. 13 dagar kvar, älskling ♥


Bebis- & förberedelseuppdatering

20 Okober 2009  Nu är det banne mig tredje morgonen i rad jag vaknar upp med en dånande huvudvärk och en konstig trötthetskänsla att jag ibland börjar tänka tillbaka till kvällen innan, om jag möjligtsvis klunkat i mig en hel flaska vodka eller liknande.. Bakfull känner jag mig -.- I detta inlägget kommer en bebisuppdatering & en bebisförberedelseuppdatering :) Tänkte lägga upp bilder också. Men innan allt detta, måste jag ha vatten (typsikt bakfulle-känsla...) och kaffe (typiskt morgon-känsla ^^) BRB 

Bebisuppdatering: Under gårdagens MVC-besök kunde min barmorskan konstatera att flickan har sjunkit ned ytterligare, men hon är ännu inte helt fixerad, men är på god väg. Som sagt; jag hade inte inbillat mig trycket mot blåsan ^^ Hennes hjärtslag låg på 140/minuten som hon brukar göra. Förra gången var det lägre, men det var för att hon sov men igår var hon vaken och pigg. Vi kunde känna hennes fot i ena sidan som stack ut rejält. SF-måttet låg på 34 cm (+1cm från förra gången, som alltså var 33 cm) Hon växer duktigt :) Detta var mitt nästsista MVC-besök, inbokat alltså. Nästa är 30 oktober och om jag kommer dit oförlöst bokar man in ett besök därefter, men jag hoppas att det är det sista besöket då. 
Jag tycker inte jag känner mig särskilt annorlunda nu, jag menar idag är det exakt 2 veckor till BFdatumet. Visserligen räknar jag med några dagar till, men jag var bombsäker på att det skulle vara jättepirrigt nu när det närmade sig. Jag längtar ju såklart, men jag är inte sådär jättejätteotålig som jag varit innan! Jag tror att det är för att jag räknar så stenhårt på att det blir en novemberbebis och att det är först efter BFdatumet eller förste november som jag kommer vara helt hispig. Denna månaden ut är jag alltså mig själv, men efter förste november kommer jag vara helt tossig ^^ 
Belle har hicka hela tiden, tycker jag. Det tickar till i magen jättemycket. Det känns mycket, som om hon boxas med jämna mellanrum. När jag ligger och sover, så brukar jag alltid "försöka" klänga på Zoran så mycket det går. Förr, när man var smal (kommer knappt ihåg den tiden..) så låg jag i princip PÅ honom när vi sov. Men nu.. 8 kilo tyngre samt med en fotbollsmage, så har det inte riktigt fungerat lika smidigt. Men jag försöker ändå, och då ligger jag med magen tryckt mot hans rygg. Han känner varenda rörelse hon gör och varje gång hon hickar till. Det är jättemysigt. Jag har fått höra att jag ska ligga still, ibland när han är riktig sömndrucken - när det i själva verket varit Belle som rullat runt :)

Hur mår jag? Tröttheten verkar aldrig vilja försvinna, men jag blir ju bara större & tyngre för varje dag, så det kanske inte är så konstigt att jag inte bli piggare. Som ni ser på bilderna har jag inte fått några bristningar på magen eller sidorna.. ÄN. Jag räknar absolut inte med att komma hem från BB utan en enda bristning. Hela magen kommer säkert spricka dagen innan hon vill komma ut, jag lovar. Jag har inga svullna fötter eller anklar, tack&lov. Jag har frågat ut min mamma och hon hade ingenting, så jag hoppas att iallafall man ärver liite genetiska graviditetsdrag av sin mamma (A) 
Den berömda gravid-walken sitter verkligen som smort nu! Nä, jag rullar inte fram utan jag vajar när jag går. Ohja, bredbent & allt >,<  Otroligt vackert.


 


Bebisförberedelseuppdatering: Ja, denna vecka är det en massa som har blivit gjort och som skall bli gjorda. Igår var det MVC-besök, imorgon (onsdag) ska vi upp på förlossningen och på fredag ska vi hämta barnvagnen.
Jag har bäddat klart hennes lilla säng, blåst upp skötbordsdynan ^^ och påbörjat packningen av BB-väskan. Jag håller nu på att tvätta Belles babykläder som hon ska ha med sig upp.
Sen har jag även packat min hemma-skötkorg. Det är ursprungligen en vanlig picknick-korg men jag nu är det min hemma-skötkorg ^^ Eftersom jag inte har något skötbord, så blir det ju till att använda mig av min skötdyna på sängen eller soffan. Och istället för att springa runt och hämta våtservetterna, salvorna och leta upp blöjorna, har jag allt detdära i min skötkorg som jag bara tar med mig vart jag nu ska byta på henne. I den ligger nu blöjor, salvorna, våtservetter, tvättlappar, filt, napp samt lite kläder till henne.
Vi har ju alla hennes kläder i sovrummet, men eftersom Zoran jobbar natt kanske han behöver ha sig en fristad någonstans i huset där han kan vila och då är det inte så smart om jag måste in dit för att hämta blöjor eller kläder om vartannat.
Nu ska jag göra iordning i köket, ha det fint!


Bilder på skötkorgen, skötväskan samt (tillskrynklade) hennes säng & rosa niinen :)

v. 37+5 idag. 14 dagar kvar, älskling ♥
2 veckor till BF


Ett nervvrak

18 Oktober 2009  Godmorgon. Fint väder ute ser jag, alltid lika mysigt :) Idag är det plugg som gäller för min del, kökslucksmontering för Zorans del och så hoppas jag att vi hinner träffa Therese&Dannie en stund idag. Igår var det rent ut sagt kalabalik här hemma ett tag, då allting körde ihop sig. Tanken med kvällen var att Zorans skulle ha sina gäster här, som på förfest innan de begav sig ut på krogen och att jag, i sällskap av min Hanna skulle passa Freja. Att Zoran har gäster samtidigt som jag brukar i vanliga fall inte vara något problem. Han sitter i vardagsrummet eller matrummet, medan jag kanske är i köket. Bara att stänga en dörr, så fungerar det jättebra. Men inte igår, allt var stressigt och bökigt. Jag vet inte riktigt varför heller, men jag var superstressad och så stod jag inne i köket med ugnen på och svettades ihjäl! Spädbarn kan ju inte reglera kroppstemperaturen, men seriöst.. det kan inte gravida heller! Ena minuter fryser jag, andra är jag helt svettig. Jättejobbigt, faktiskt. Sen kom Zorans syster med de söta barnen, 10 minuter senare kom Hanna och jag var i full gång med att göra maten så jag kunde knappt prata med någon av dem utan att hekta runt. Sen kom allt på en gång -.- Farmor&farfar kom med Freja. Samtidigt som hälften av killgänget skulle ut i hallen, där vi inte har någon belysning heller - alltså bäckmörkt och det är ingen stor och rymlig hall heller(!), och skulle hämta sina skor för de skulle ut på altanen och röka. Alltså, farmor&farfar i dörröppningen, 5-6 killar letandes efter deras skor, Freja som vanligtsvis inte har problem med främlingar, men en lång man i kappa, blev för mycket för henne. Så lilla lilla Freja börjar skälla. Gagi tycker inte om hundar, så det var ju att mota bort Freja från köket och stänga den dörren. Så då tänkte jag ta in henne i sovrummet, men där stod ytterligare en som inte tyckte om hundar och gömde sig. Farmor & farfar såg lite bekymrade ut, men jag och Hanna hade tänkt att gå ut med Freja direkt - om inte annat för att lugna mig >,< så det gick bra. Jag fick bära upp Freja och ha henne under armen (hon är alltså såpass liten) medan alla hittade deras skor och gick ut. Sen in i sovrummet och klä på oss och hälsa ordentligt på Freja så hon inte skulle bli alltför uppspelt. Sen direkt ut. Samtidigt ringde Hannas föräldrar och sa att de skulle upp och hälsa på hennes farmor på sjukhuset och hon borde följa med. Så de kom och hämtade Hanna just när vi kommit ut. Samtidigt skulle plötsligt Gagi & Oliwer hem med barnen. Jag hade knappt hunnit prata med Gagi, så det kändes jättedumt. Väl ute på promenaden lugnade jag mig ^^ Hehe, jag låter som nervvraket, men det blev föör mycket på en gång. När jag kom hem, så gick allting jättebra. Killarna var inne i vardagsrummet och jag och Freja var inne i köket och gjorde iordning. Freja kunde tillochmed gå ut och hälsa på killarna, fast det var några som inte tyckte om hundar, men hon var så lugn och bryr sig inte så mycket om andra utan gick runt och nosade mest. Senare när alla killarna hade gått, det blev ingen krogrunda för någon av dem. Kanske inte är så konstigt; de hade varit runt på stan och busat, spelat airsoft (inte paintball som jag trodde), åkt gokart och sen bowlat! Så de hade varit i gång hela dagen. Sen kom Hanna tillbaka efter sjukhusbesöket och vi åt kvällsfika. Gick ut en lång runda med Freja, sen åkte Hanna hem. Jag satt och myste med Freja tills farmor & farfar skulle hem. När de hämtat deras lilla prinsessa damp jag ned i sängen jämte Zoran som redan sov och däckade direkt. 
Full fart på den lördagen, minsan! Och jag är helt slutkörd >,< Nä, nog skrivit för mig. Jag ska göra mig iordning sen påbörja pluggandet. Ha det fint!  

v. 37+3 idag. 16 dagar kvar, älskling ♥


Inför kvällen

17 Oktober 2009  Hej igen. Nu är allting städat och iordning inför ikväll och jag har handlat ihop allt som behövs. Det blir nachotapas bland annat som Zoran får bjuda sina gäster på. Deras dag hade varit lyckad, blev jag underrättad när han ringde för en liten stund sedan. De hade åkt gokart bland annat och nu var de på B&B och bowlade.
Jag ska fixa till mig och byta om från mina städkläder >.< Slappelinne, mjuktajts samt raggsockar, haha. Snyggt, ajemen!

Jag ska göra iordning lite Pannacotta till mig och Hanna tills ikväll. Det ska stå i kylen ett tag, så det kan man ju röra ihop nu :) Sen blir det att packa BB-väskan (A) Mysigt. Ha det fint, allesammans!

v. 37+2 idag. 17 dagar kvar, älskling ♥


Köket (nästan) klart!

17 Oktober 2009  Hejhej! ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN är det (sisådär) iordning här hemma igen. Matrummet ser ut som förr, bortsett från några omonterade köksluckor och en låda som ska monteras upp imorgon. Och skafferiet och alla kökstillbehör är där det ska vara. Det saknas en låda och några köksluckor nu, men annars är allting färdigt. Jovisst, handtaget fattas fortfarande med de åker upp på måndag förhoppningsvis. Jag har lovat att lägga upp bilder på lägenheten, vilket jag ska.. så fort luckorna, handtagen & mina hyllor och skoskåpet kommer upp (A) Då kommer jag vara nöjd, haha ^^
Zoran är på svensexa just nu. Hans storebror Lubbe utsätts för en massa bus just nu på stan och sen ska gänget spendera eftermiddagen och skjuta ihjäl varande med paintballkulor -.- Senare ikväll skulle de vara här innan de drog vidare ut på stan, så jag är i full färd med att göra iordning här hemma nu. Eller ja, just nu är det paus :)

Jag och min Hanna ska passa Freja ikväll! Va mysigt det kommer bli. Freja är en liten Parson Russel Terrier (en Jack Russel med aningen längre ben) Min familj köpte henne när jag gick i femman och elliot i trean. Efter något år så behövdes det en dagmatte och det blev min farmor, som är sjukpensionär. Dagmatte övergick till veckomatte och det gick längre och längre tid utan Freja hemma. Det slutade med att farmor & farfar blev så fästa vid henne att de grät när hon skulle "hem" till oss. Freja hade det bättre hos dem; det var alltid folk hemma hos henne och hon blev bortskämd till max :) Så nu bor hon där och behandlas som ett litet barn, vilket passar den lilla hunden perfekt ^^ Farmor & farfar ska iallafall upp till mormor ikväll på middag och frågade då om jag kunde passa henne. JAA :)


Nu är det inte långt kvar tills vår lilla bebis kommer! Jag kan inte beskriva längtan efter henne. Jag ska till MVC på måndag och då återstår det och se om hon fixerats sig eller inte. Jag tror att magen har sjunkigt, för jag har liksom fått en liten "hylla". Jag kan banne mig ställa kaffekoppen där på ^^ Trycket mot blåsan har ökat, faktiskt. Eller så är det jag som inbillar mig för jag väntar på att hon ska fixeras.. Nä, jag håller ju förfan på att kissa ner mig ibland. Det är inte inbillning -.- Flickan sparkar och gnuffas ordentligt i magen på mig. Det är ju inga tydliga sparkar längre, visserligen. Hon får inte riktigt plats för det, men det är ofta jag känner hennes hand eller fot peta ut i sidan på mig. Det är så att man kan ta tag i handen/foten ibland. Men det ska man inte göra, har jag fått höra ifrån min mormor. För det gjorde hon nämligen på Mona, min moster i slutet av graviditeten och när Mona kom ut rörde hon inte foten på flera dagar. Nu vet jag inte om detta stämmer, men det är inte värt att prova. Idag ska jag som sagt göra iordning, men sen tänker jag sätta mig och bädda fint hennes säng och packa BB-väskan. Det är dags nu, tycker jag. Innan var jag lite orolig att jag skulle bli ännu mer otålig om BB-väskan var klar, men jag räknar inte med en bebis förän i november månad, så det är ingen fara. På fredag ska vi hämta hem barnvagnen, gott folk! Och på tisdag, tror jag det blir, blir det besök på förlossningen! Nä, nu måste jag bege mig och moppa klart! Ska åka och handla sen, så måste bli klar. Ha det fint!

v. 37+2 idag. 17 dagar kvar, älskling ♥ 
Mamma längtar efter dig, Belle


09-10-13 Godkväll

Godkväll! Hinner inte skriva någonting just nu, jag ska köra hem nu strax till min trötta pojke som vill bli nattad ^^ Skriver imorgon. Ha det fint!

v. 36+5 idag. 21 dagar kvar - 3 veckor till BF, älskling ♥

09-10-12 Renovering av köket -.-

Goddag, folket. Det var ett tag sen man skrev här, men lugn.. bebisen har inte kommit ^^ Vad som däremot har skett är en renovering av köket. Jätteroligt, men också jättejobbigt. Vi fick nämligen rensa ut HELA köket, alltså varenda skåp skulle rensas ut, ALLTING skulle ut. Och vart ska ALLTING ta vägen? Jo, ut till matrummet >.< Så hela vårt matrumsbord är fullpackat med tallrikar, skafferimat och massa massa annat som man tydligen har haft i sitt kök. En jäkla massa, alltså. Däremot har vi faktiskt snart bott i 3an i ett år! Förste november förra året flyttade vi in och det är snart ett år sedan, banne mig. När vi flyttade in förra året, var det bara jag och Zoran. Sen kom Tisha inom kort och nu ett år senare, kommer vår lilla Belle :) Sanslöst så fort tiden har gått!
Iallafall, om vi fokuserar på köket lite mer. Vi ska få nya köksluckor, som sagt. Men det behövdes ju såklart rensas ut, slipas, torkas, grundmålas, lackmålas (med en lackfärg som har 18 timmars ommålningstid!!) och lackmålas igen (efter 18 timmar!!) och sen ska som sagt köksluckorna upp. Allting drar ut på tiden, för det första tog slipningen av köket en dag längre än planerat. Stackars Zoran jobbade direkt efter han kom hem efter jobbet i både torsdag och fredags och jobbade fram till kvällen. Med tanke på att han vaknar klockan 3 varje morgon och ska då först jobba, sen hem och slipa i flera timmar i sträck, så är det ganska strängt. Jag kunde ju inte precis hjälpa till heller.. Nu fanns det visserligen bara en slipmaskin, men jag tvivlar på att jag hade blivit anförtrodd med en sådan ändå -.-
Men när slipningen var klar, kunde jag sopa undan allt damm. Det tog faktiskt en timme att göra det, tro det eller ej. Sen så fick jag blöttorka ur alla skåpen också, så liite delaktig har jag allt varit, hehe.
Nu är det iallafall grundmålat och målat med en omgång lackfärg och as we speak målar Zoran nu på andra omgången. Så imorgon kan luckorna komma på (om man nu inte behöver experthjälp för det)
Vad jag inte nämnt är att vårt kök har fått ett lyft! Zoran har nämligen målat dit en helsvart fondvägg!! :) Det blev skitfint och det kommer passa jättebra med mina IKEA kökshyllor på den väggen. Hyllorna är vita, så det blir en snygg kontrast. Nä, nog tjatat om köket.

Just nu sitter jag hemma hos mina föräldrar och försöker plugga på religionskunskap, litterär gestaltning samt jag ska påbörja ett skrivarbete i svenskan. Det är bara jag som är här, men hemma i lägenheten har jag ingen tillgång till internet, då vår internetsladd finns inne i matrummet, och där kan man knappast sitta för alla köksprylar som är i vägen och Zoran målar ändå, så..
Jag ska försöka få så mycket klart som möjligt, så jag kan få träffa min Hanna senare ikväll. Det var jättelängesen. Jag har saknat henne! Hon och Hanna har varit i Stockholm nu i helgen, så jag måste inspektera alla klädinköp och höra vad de hittade på, ju :)

Bebisförberedelseuppdatering: Vilken rubrik >.<
Barnvagnen har kommit. Vi har dock inte hämtat hem den, men den står på lagret hos Babyproffsen i säkert förvar. Vi väntar med att hämta hem den, iallafall tills nästa lön. Det är ingen brådska med vagnen och vi har ärenden till lägenheten (mina kökshyllor, bland annat) som också måste införskaffas nu denna månaden. Men skötväskan har jag hämtat ut. Jättefin, helsvart och med mycket förvaring och fickor. Jättenöjd!
Sen i lördags var jag och mamma inne i stan och jag gick inom apoteket och köpte inotynolsalva, idominsalva och kirurgtejp (som ska med i BB-väskan) Sen hittade vi ett par inomhusskor, sådana mjuka fast med rejälare sula ungefär, som kommer vara bra att ha med sig upp på BB. Zoran ska också få ett par, men det fanns inte i hans storlek i den butiken ^^ Mamma köpte ett midjeskärp till mig, som matchade mina bruna skor och min väska. Det är kanske inte riktigt än som jag kommer använda ett midjeskärp, ska bara klämma ut Belle först, men det var gulligt av henne :) Igår fick jag ännu mer av bebisförberedelsen avklarad! Jag köpte mitt efterlängtade fina vita spetspåslakan till spjälsängen. Och jag köpte fyra små ursöta flanellfiltar på BRIO samt en rosa gosedjurskanin till Belle. Någonting måste vi ju ha med oss upp till BB i gosedjursväg och det blir nog den rosa kaninen :)
Jag ska bara tvätta lakanet och filtarna, sen ska jag bädda fint och ta kort, så ni får se hur sängen ser ut. Bilder på lägenheten kommer också inom kort (renoveringen ska bara avklaras) samt magbilder :)

v. 36+4 idag. 22 dagar kvar, älskling ♥
Imorgon (tisdag) är det 3 veckor exakt kvar till BF

Jag har inte alls hållt er informerade över hur min övningskörning går! Det kanske inte är det allra mest spännande, menmen. Det går "förvånansvärt bra", som min pappa uttryckte det. Så fort jag ska åka någonstans med mamma&pappa, så kör jag. Jag körde från Österskans i stan och körde hem till min farbror som bor i Åled. Pappa frågade mig om det fortfarande kändes nervös att köra, och då svaret blev ett nej, sade han att då var hälften av jobbet nästan klart. Det är nog så faktiskt, har nervositeten väl släppt är allting mycket mycket lättare.

Ja, detta blev ett rejält inlägg. Jag ska försöka uppdatera oftare! Ha det fint!


09-10-06 Helguppdatering

Helguppdatering; Det var mycket håll i gång förra helgen. Fredagen spenderades på Bond med mamma, Therese & hennes mamma Mona. Vi hade jättetrevligt. Det var modevisning, kläder från Dodici (stavning?), Soda samt underkläder från Twilfit. Jag såg ett par jeans från Dodici som jag blev förtjust i. Kostar säkert skamligt mycket, men man kanske kan önska sig presentkort där som julklapp ^^ Sedan var det underhållning med "gruppen" Fallen Angels. Två dragqueens vid namn William & Philip (tror jag..) som uppträdde och mimade till massa tjejlåtar i olika outfits och peruker. Underhållande, faktiskt :)

I lördags var det dop. Damir&Ankis lilla tösabit Ella döptes. Först var det dopet i Mariakyrkan, sedan begav vi oss tillsammans med Lubbe&Marina till festlokalen. Det var ett kroatiskt dop, gott folk. Alltså inte som vi svenskar och våra söndagsfikor efter kyrkan. Det var en riktig fest. De hade hyrt en stor lokal, hyrt in livemusik samt bjudit runt 90 personer. Det bjöds på massa god mat och dricka. Min älskling fick i sig en skvätt för mycket, haha ^^ Han försvann iväg till Alens bord hela hela tiden och kom tillbaka ibland med ett nytt glas med någon ny alkoholrelaterad vätska i. I slutet sammarbetade jag och hans mamma med att byta ut hans jägermeister mot avslagen cocacola. Men utan framgång, för då hittar jag honom ute med en ölburk i handen, haha. Han var jättesöt visserligen. Jag vet inte hur många gånger han skulle förklara sin kärlek till mig och hur många pussar jag fick under kvällens gång. Han ritade hjärtan på fönsterrutan när han stod ute och rökte flera gånger också, hehe. Vi blev hemskjutsade av hans föräldrar och valde att gå sista biten upp för gatan så han kunde få lite frisk luft innan vi kom hem. Han babblade om hur mycket han saknade Tisha, stackarn.. Vi försöker att inte tänka på henne, vilket låter jättehemskt, men vi kan fortfarande sitta med tårar i ögonen så fort hon kommer på tal. Vår lilla vovvsing. Tisha i våra hjärtan ♥ Iallafall, han hade vid det här laget börjat sluddra på talet. "Jag saknar Tisha" blev istället "Jag torskar Fishka".. Haha, det tog ett tag innan jag förstod vad han menade.
När vi kom hem ville han såklart ha litervis med vatten och en spann jämte sig, men natten gick bra. Han vaknade upp med huvudvärk, stackaren men annars klarade han sig utan någon bakfylla ^^ Jo, just det. Glömde säga det; Zoran var uppe och dansade kollo flera gånger! Det är ganska stort, eftersom han inte kan dansa, haha. Fast nu kan han nog allt! ♥

 

Bilder på den jättefina doptårtan, familjen Pezer, en bild på bland annat Katarina, (hon jag snodde bilderna ifrån ^^) lilla Ella, Anki och Ellas godmor! Samt en bild på mig. Jag sitter såklart själv, då Zoran var ute på äventyr hela kvällen, hehe :)


Dagen därpå, söndagen, åkte vi till Gekås med Therese&Dannie. Vi hittade en massa; mysiga koftor, halsdukar, fotoalbum till Belle och ett till våra semesterbilder, lite köksredskap - en slickepott bland annat ^^ Ja, nu står det såklart still i huvudet när man ska rabbla upp vad man spenderade pengar på -.- Jag hittade ett par stövlar i Skokanonen, butiken jämte Gekås. Blev jättenöjd minsam. Nu har jag två stövlar, vilket räcker gott och väl i höst & vinter.

Idag, tisdag, var det mammagrupp. Det var trevligt :) Kikade på Paulines lilla lilla bebis, jättesöt! Jag var längst gången av de gravida av de som var där idag, så jag kände mig lite som en veteran bland "gröngölingarna", haha ^^ Nej, skämt å sido. Jag blev bara mer och mer otålig av att veta att jag har minst kvar att gå -.- Belle älskling, vi vill ha hem dig!

v. 35+5 idag. 28 dagar kvar, älskling ♥


Bebisuppdatering v. 35+4

5 Oktober 2009  Bebisuppdatering: Idag är jag i v. 35+4, har alltså gått in i v. 36. MVC besöket gick bra. Tydligen så slipper jag stick i fingret eller blodprov framöver, jag har legat så bra till att det inte behövdes mer. Det var skönt&höra (: När vi mätte magen sade hon att hon växt ett par centimeter och det svaret nöjde jag mig med, så jag vet faktiskt inte hur SFmåttet ligger nu. Förra måttet låg på 32cm, så jag antar att jag ligger på 34-35cm nu. Mitt blodtryck var faktiskt ganska högt, trots att jag inte stressat eller så på vägen dit. Menmen, det var inte föör högt, så det gjorde ingenting. Jag vägde mig iallafall, min vikt ligger nu på 61 kilo (+ 3,4 kilo och en total viktuppgång på 8 kilo)
Jag bestämde mig för att prova på Barnavårdcentralen vid lilla torg i stan, där vid Hertigknuts. Jag tänkte att om jag och Belle ändå ska iväg med buss någonstans, kanske det lika bra är vid stan ifall man behöver handla någonting. Det kanske inte blir av att man beger sig in till stan för att shoppa i början, men ska man ändå till BVC som ligger i lilla torg, så :)
Hur jag mår? Det har börjat tära riktigt rejält på mig nu att vara gravid. Det är världens mysigaste upplevelse, men nu såhär i slutet är det faktiskt rent ut sagt en riktig pina också. Jag känner mig för det första som en stor klump. Jag kan knappt sätta på mig mina strumpor eller skor själv(!) Kan knappt böja mig ned heller. Så det känns ganska jobbigt det dära. Sen har jag fått problem med migrän, vilket jag tror förvärrats av graviditeten. De närmsta veckorna har inte känts så bra, men jag hoppas att det börjar bli bättre nu. Tröttheten sitter fortfarande kvar och är nästan värre än förr.
Nätterna... Herregud, de ska vi inte tala om. Hellre att jag blir väckt stup i kvarten av Belle än att vakna gång på gång för att det känns som om jag ska kvävas eller för att höfterna ömmar. Förklaring; jag kan bara ligga på sidorna numera för trycket över bröstet. Detta lättar inte speciellt mycket och jag får också ont i höfterna av det. Slutbetyg; jag hade kunnat må bättre >.<
Belle älskling: Min lilla bebbe har inte fixerat sig ännu. Hon ligger med huvudet neråt men har ännu inte sjunkit ned. Det kallas att huvudet är ruckbart. Jag hoppas hon fixeras snart så att sparkarna mot revbenen avtar men framförallt för att en fixering känns som sneppet närmare förlossningen. Fast där kan man lura sig minsan. Det behöver inte betyda att hon kommer fortare för det. Men ändå (A) Hennes fot eller armbåge, svårt att säga, barn är jätteviga och så vet man inte riktigt hur de ligger i magen, petar ut på sidan på mig hela tiden känns det som. En riktig liten knöl som petar ut långt kan man känna allt som oftast :) Hennes sparkar kan faktiskt göra ganska ont, det är nog en stark liten tösabit jag har i magen! Stark som pappa, säger Zoran alltid då, hehe ^^




Vi längtar efter dig, Belle älskling! Både mamma & pappa.
v. 35+4 idag. 29 dagar kvar, älskling ♥



09-10-04 Uppdatering kommer imorgon :)

Godkväll, kära läsare.
Det kommer en helg- och bebisuppdatering imorgon. Jag ska till BM imorgon, så lika bra att vänta tills man kan berätta hur det gick där :) Ska även lägga in bilder på magen, i promise! Bilder från Ellas dop kommer också in på inlägget imorgon, samt ska jag se om jag kunde sno några Tjejkvälls-bilder ifrån Therese (A)
Nu ska jag krypa ned jämte min man och försöka få lite sömn. Migränen har nästan släppt, tack&lov, så jag hoppas på en god natts sömn :) Ha det bra!

 v. 35+3 idag. 30 dagar kvar, älskling ♥


09-10-03 Ellas dopdag idag :)

Idag en månad kvar tills vår lilla flicka är beräknad att komma! En ynka månad.. Och det är mycket som ska hinnas bli klart fram tills dess. Imorgon blir det iallafall Gekås för mig och Zorans del. Fårse om Therese&Dannie kunde hänga med eller inte, det berodde lite på barnvakt till Nellie. Måste skriva inköpslista inför imorgon. Tänker följa den till punkt och pricka, om jag så får tillbringa hela dagen på Gekås -.- 
Gårdagen spenderades först med en sjuk jävla migrän, som höll mig uppe hela natten. Sen på kvällen, efter lite ompyssling av älsklingen och vila, hängde jag med mamma, Tesse & Mona ut på Tjejkväll på Bond. Hade inte med min kamera, så jag har tyvärr inga bilder just nu. Men ska försöka sno några bilder av Tesse och lägga upp ^^ En lyckad kväll! Vi hittade bra sittplatser också, TACK&LOV. Jag tvivlar på att jag hade kunnat stanna hela kvällen annars. Så det var tur! Tack, Tesse&Mona för sällskapet. Detta får vi göra om nästa Tjejkväll :) 

Idag är det Ellas dop! Stor fest om jag känner Damir&Anki rätt :) Klockan två skulle vi vara i kyrkan och klockan är redan elva.! Vetifan vad jag ska ha på mig.. Hade en svart klänning igår, den satt fint över magen och var lagom lång, som jag fått låna av Zorans syster Gagi. Hon lånade ut ytterligare en svart klänning till mig som hon tyckte jag skulle ha, problemet är bara att jag har inga klackaskor.. Tisha tuggade sönder mina svarta pumps -.- Sen kan jag fan inte ha klackar på mig, min rygg hade dött. Alltså jag får ha mina stövlar till klänningen.. så klänningen kan inte vara för lång, för då ser det ut som en dräkt alltihop, haha. Äsch, jag är gravid, folk får ha överseende ^^

Nu ska jag börja fixa mig lite smått. Zoran får stå för matlagningen idag, så ska vi nog hinna med allt som ska göras innan dopet. 
Måste bara tillägga; TRÅKIGT JÄKLA VÄDER! Grått och regn.. Jag som ville ut och gå en promenad.. vilket jag ändå inte skulle hunnit, menmen >.< 
Besök hos barnmorskan imorgon, lovar att fixa en bebisuppdatering efter det :) Ha det fint, kära läsare!   

v. 35+2 idag. 31 dagar kvar, älskling ♥


RSS 2.0