Morsdag

30 maj 2010 Ojoj, vad trött jag blev.. Råkade somna bredvid Belle när jag skulle natta henne. Såå mysigt. Så nu sitter jag med en kopp kaffe och en Annanassplit och försöker få lite energi till att påbörja mitt geografiplugg.. Jag och Belle är hemma hos mamma och pappa just nu. Fast mina föräldrar är och kollar på Elliots fotbollsmatch. Jag och Belle har sovit här hela helgen. Det har gått jättebra att sova borta med Belle. Hon är så duktig så. Iofs är vi här väldigt ofta, så det känns ju inte främmande för henne. I fredagsnatt sov Belle mellan mig och mamma i stora sängen. Haha, stackars pappa fick sova i extrasängen. Då vaknade Belle halv nio och fick sin mormor att gå upp med henne, så Belles mamma fick sova lite extra. Efter frukost så begav vi oss in till stan. Jag letade efter en present till Belles kusin, Antonio som skulle firas. Hittade ett memory-bingo som jag köpte till honom. Han förstod inte riktigt poängen med spelet, men han lekte med träbrickorna på annat vis :) Så igår var Belle och jag nere i Helsingborg hela kvällen. Det var jättemysigt. Det var en himla massa barn där, i alla storlekar :) Gagi & Oliver med sina pojkar Emilio & Antonio, Ingas & Boros flickor Nicole & Natalie, Damir & Anki med sin lilla Ella och så jag med Belle. Lubbe & Marina har ännu sin bebis i magen, men snart så finns även den bebben inräknad i barnaskaran :)
Idag så vaknade Belle återigen halv nio. Jag försökte snosa med henne, men det gick inte så det var till att gå upp. Vi sov i lillebrors säng, då han var hos Kimsan inatt, så jag gick upp med Belle och lade henne mellan mamma & pappa i sängen. Bästa sättet att få upp dem på, banne mig. Så åt vi alla frukost, Belle åt duktigt sin gröt. Sedan ville hon nana lite, så jag fick natta henne en stund. Då passade jag på att övningsköra hem till mig med mamma. Duscha, byta kläder, städa lägenheten och göra fint inför att Zoran kommer hem ikväll. Jag hämtade även mina läxpapper och sedan åkte vi tillbaka hit för att plugga. Nu är mamma och pappa och kollar fotboll och Belle nanar, så jag borde egentligen påbörja plugget nu, så jag får så mycket som möjligt gjort. För klockan fem skall vi till min farmor&farfar och fira morsdag. Tänk, att jag inkluderas bland alla vi mammor som firas denna dag. Helt otroligt!! Som min pappa sa vid frukost "Tänk, att nu har vi två mammor som skall firas".
Ikväll kommer min man hem! Det har varit en av de längsta helgerna i mitt liv, haha. Känns som att han varit borta i evigheter. Då blir det familjemys i massor :)  Nä, nu får jag sluta här och börja plugga.



Mammas lilla älskling ♥



Vad mycket Belle får utstå ifrån sin mamma ..




Belle stackarn ^^ Ni kan ju tänka er hur roligt jag hade åt det här :) Hon såg så sööt ut. Lilla snuttan!

                     




Tuffing :)


Sommaren snart

27 maj 2010    Sitter hemma med Belle, Zoran och hans kompisar. De sitter och spelar TV-spel. Fifa fotboll.. Viktiga saker. Belle ligger på sin filt på golvet och kämpar med att ta sig fram. Det blir bara förflyttning bakåt dock, men jag märker mer och mer hur hon försöker putta med fötterna. Hon leker med en av sladdarna till Playstationet. Mycket mycket rolig. Hon har precis ätit en hel portion gröt. Duktig tjej :) Hon äter jättebra numera. Snart behövs jag inte längre! Hon äter sina måltider, både barnmat och gröt och hon tycker om vällingen. Jag ammar henne morgon, kväll och ibland runt lunch när hon ska sova middag. Mer än så är det inte. Och om Zoran har henne, klarar hon sig utan snutten och han ger henne en skvätt välling istället. Så hon klarar sig egentligen utan mig helt, det är bara att jag själv inte har valt att sluta helt.
Zoran och hans vänner gapar och skriker vid varje mål och Belle bara tittar på dem. Det ser jätteroligt ut. Som om hon förstår att någonting har hänt och försöker ta reda på vad det var :)
Jag funderar på att gå en liten runda med henne snart. Det är iofs ganska sent, så kanske får ta det imorgon istället. Imorgon ska Zoran åka till Stockholm med facket. Så de ska sova på hotell två nätter. Det blir alltså en helg utan Zoran för mig & Belle. Jag funderar faktiskt på att sova hos mamma och pappa imorgonnatt. Jag ska dit på middag och så ska vi hyra film, så kanske kan sova där. Det känns lite läskigt att sova utan Zoran, faktiskt. Jag tycker iofs mer synd om Zoran. Han är lite nojjig över hur mycket han kommer sakna Belle. Så det är nog mest jobbigast för honom. Det blir nog till att skicka många videos och bilder till honom under de två dagarna. Jag har mycket plugg i helgen. Ska sätta mig snart med lite geografiuppgifter. Jag har satt mig en egen deadline med körkortsteorin. Denna vecka ut. På måndag skall proven vara gjorda och jag ska försöka köra så mycket som möjligt nu i helgen. Sedan ska jag fanimej ta körkortet. Jag har 8 lektioner, eller 4 dubbellektioner, kvar och jag vill helst klara mig på dem.

Nu är det snart sommar. Jag älskar, älskar, älskar det. Hur underbart som helst! Belle kan sitta ute i trädgården på en filt och leka med sina leksaker i det härliga vädret. Det är jättemysigt. Idag var vi i stan för att leta efter en bikini till mig. Tanken på mig i en bikini känns inte så där jättebra.. Jag kom på att jag har en bikini ifrån förrförra sommaren. Känns jättelångt borta. Den hade jag inget förra året, så den kanske jag kan rota fram ur garderoben. Det är ju precis bara i Kroatien jag har på mig bikini, så jag orkar inte lägga pengar på en ny.
Menmen, Belle börjar tycka det är tråkigt på golvet. Ska ta upp henne och gosa.


BELLES DOP 22/5 -10



        

Här ser ni Lubbe, Zoran med Belle i famnen. Belle & Marina som gosar. Och jag, Marina & Belle ute i trädgården precis innan kyrkan.



              



        





           

Bilder ifrån kyrkan. Vi döpte henne i Mariakyrkan. Allting gick jättebra. I slutet blev det dock lite för mycket. Dopklänningen var jättevarm och hon var inte alls glad efter att fått vatten över huvudet. Annars var hon jätteduktig :)



Jag & Marina på dopfesten.
           

Lite bilder på dukningen och tårtorna. Herregud, det var nio stycken tårtor plus kakor!
Oliver med Antonio i famnen :)


 
Dragana med Belle i famnen. Belle fick tag i hennes hår och det fångades så klockrent på bilden :)
                 

Lite bilder ifrån festen. Damir & Alen. Anki med sin sötnos Ella i famnen. Antonio & Nellie. Och gammelfarmor Hillevi med Belle i famnen :)


Fotbollar & vovvsingar.. Skojjigt!

19 maj 2010    Min otroligt förkylda lilla älskling ligger och sover just nu. Det är så synd om henne. Nässugen fungerar och gör det lättare för henne att andas. Men herregud, så upprörd hon blir av det. Jag har aldrig sett henne så ledsen som efter att vi använt nässugen. Det är inte lätt för henne nu.. Jag önskar att hon blir frisk!
Tack&lov så har hon inte haft någon feber. Hon äter precis som vanligt också, så det är skönt. Jag höll ju på att trappa ned med amningen, men nu när hon varit så sjuk och gnällig, så har det blivit väldigt mycket snutt. Det tycker jag är självklart. Hon har aldrig varit sjuk innan, så det är klart hon ska få så mycket tröst som möjligt. Jag har gott om tid att trappa ned sedan.
Idag ska Belle, jag & G-mormor in till stan. Först en sväng inom Duni, för att köpa servetter, bordslöpare och eventuellt lite ljus till dopfesten. Allting i ljusrosa, ofcourse :) Sedan skall vi in till stan. Jag måste hitta ett par rosa ballerinaskor till Belle som hon kan ha på lördag. Sedan skall jag lämna tillbaka en kjol om jag först tänkte ha till dopet, men ångrade mig. Jag hittade en klänning i garderoben som får duga :) Ska försöka hitta mig ett fint armband istället. Jag tycker om märket Pearls for Girls, så jag ska leta efter ett sådant.

Just nu sitter jag också och letar efter bilder på Belle som min kära mamma vill ha till ett fotokollage. Hon skall göra ett fotokollage på Belle som vi ska hänga upp på väggen i lokalen. Hon är för mysig, hon :) Det ska bli roligt.
Igår var Belle och jag och tittade på Elliot, när han spelade match med HBK. Det är en duktig lillebror jag har, minsan! Belle satt i mitt knä och tittade på matchen :) Jättesöt. Det kom vid något tillfälle en boll flygandes utanför planen.. Den såg hon minsan! Hon följde den med blicken hela tiden, tills någon sprang och tog den. Samma sak med hundar. Hon är helförtjust i hundar. Tittar efter dem med blicken och böjer sig framåt när de kommer ut hennnes synfält. Jättegulligt. När vi var hemma hos Hanna igår, så fick Belle syn på deras katt Sven. Hon var inte lika intresserad av honom, som om det vorit en hund. Just när det gäller hundar tittar hon mest på deras svansar när de viftar ^^ Men stackars Sven var livrädd för Belle. Allvarligt talat.. livrädd ^^ 
 Nä, nu får jag ta och göra mig iordning. Ha det fint, KRAM



Håller hårt i sin nalle :)



Tuggar på pappas tumme ^^ Gottgottigottgott


En förkyld liten flicka..

17 maj 2010    Belle är jätteförkyld.. Näsan bara rinner och rinner på henne. Det är svårt att sova om nätterna för att hon blir så täppt.. Usch, det är jobbigt för henne just nu. Mammas älskling. Jag använder koksaltslösningsdroppar på henne, men de hjälper liksom inte så bra. Så vi var och köpte nässug till henne idag. Tror ni hon tillät det? Ååå nej.. Gud vad arg hon blev. Stackarn gallskek och skakade i hela kroppen så fort vi kom nära henne med den. Så det gick knappt att använda det ikväll. Hon var visserligen jättetrött, så det gjorde nog inte saken bättre. Jag ska försöka imorgon, när hon är pigg. 
Idag så väcktes jag av att Belle jollrade för full hals. Hon hade även rullat runt på mage i sängen, så att hon fick mitt ansikte inom räckhåll ^^ Haha, så efter några lavetter samt att hon försökte dra av halva mitt hår, var det dags att gå upp :) Hon hade en hel hårtuss i handen -.- Lilla skitungen.


 

Oj, vad var det för något? Spännande..



Ge mig det. Ge mig det. Ge mig det.
JAG VILL HA!



En sur liten min på en sur liten flicka, då hon inte fick leka med cocacola-burken.. ^^


Belle utan rufs :)



Var bara tvungen att fota detta bakslick ^^
Det ser knappt ut som Belle utan hennes rufs.







Älskling ♥

Om Belle bara visste hur lycklig hon gör sin mamma och pappa..
Bara man ser på henne fylls hela kroppen med kärlek.

Den kärlek man känner för sitt barn.. den går inte att beskriva.


Teori- och skolplugg -.-

12 maj 2010     Vilken underbar onsdag.. det är grått & regnigt ute. Så jäkla trist. Jag hade velat ta en långpromenad med lillan idag. Får hoppas att det slutar regna snart. Belle ligger och nanar jämte sin pappa nu. Hon var jättetrött och gnällig innan jag fick henne att somna, stackarn. Idag har jag ingenting på schemat. Hade iofs velat sola med Tesse ikväll. Ska kolla om hon kan :) Så dagen kommer bestå av att tvätta allt i vår överfyllda tvättkorg, dammsuga lägenheten samt teoriplugg. Gårdagens körlektion gick helt okej. Jag var väl kanske inte jätteduktig men jag var iallafall ingen trafikfara. Framsteg ^^ Nästa lektion skulle vi sätta om två veckor ungefär och fram tills dess ska jag ha gjort ABCF-proven. Jag är klar med prov A, så det är väl bara att sätta igång med resten. Denna vecka får gå till teori och nästa vecka till skolplugget. Jag längtar tills allt det är över. Jag kommer väl iofs ha lite arbeten över sommaren, men det kommer vara långt ifrån allt jag har nu. Det ska bli skönt att släppa allt som har med skolan för ett tag. Och så har jag körkort i sommar, förhoppningsvis!! Hur det nu ska gå med att köra Zorans nya bil, är ju iofs oklart. Han och hans nya (jävla) fälgar! Den bilen är verkligen hans ögonsten -.-

Nej, nu får jag komma igång med allt som skall göras. Ha det fint, KRAM


Körskolan

11 maj 2010     Godmorgon allesammans. Jag inväntar mitt efterlängtade morgonkaffe så jag lyckas att hålla ögonen öppna.. Jag är av någon anledning jättejättetrött -.- Belle ligger på sin filt och tittar på TV:n. Hon ser helt fascinerad ut, lillan ^^ Zoran ligger och sover nu efter jobbet. Han kom hem när jag skulle stiga upp från sängen. Denna förmiddag kommer bestå utav övning inför en redovisning som jag har idag i skolan. Sara kom hit igår så vi övade inför varandra och det kändes jättebra. Men jag får nog finslipa det en aning nu idag. Efter skolan idag så har jag körlektion. Det blir en dubbellektion på 70 minuter idag igen. Jag har ju kört med körskolan en gång tidigare. Det var för att bedöma hur mycket jag kunde och vilket paket jag behövde köpa. Att killen inte sade runt sisådär 1000 lektioner förvånade mig stort. Han tyckte jag skulle ta ett 10-paket och behövdes det mer så får jag köpa till bara. Jag körde fruktansvärt dåligt.. Alltså riktigt riktigt ritkigt dåligt. Min pappa, som hängde med, sade att jag aldrig kört så dåligt innan. Men som sagt, såsom läraren sa, allt var tillåtet på första lektionen >.<  Dock så höll jag på att köra på en tant och en fasan. Vid något tillfälle tittade jag på varvmätaren som hastighetsmätaren. Han sa höger och jag svängde vänster. Han sa rakt fram, jag körde i en cirkel. Jag var helt borta i hvuudet. Men ändå så säger han att om jag pluggar ordentligt med teorin kan vi försöka sätta en uppkörningstid i slutet av maj.!! Helt sanslöst. Nu tyvärr, så jag har inte hunnit att plugga speciellt mycket, så jag har bara gjort Fas A-provet. Men det ska bara lugna ned sig med skolan, så ska jag banne mig göra klart teorin.

Nä, nu är mitt kaffe klart. Måste försöka vakna till liv nu. Ha det bra :)


Bebisuppdatering, 6 ½ månad

10 maj 2010    Alltså, min uppdatering har gått åt skogen. Ni får förlåta mig! Det var varit så sjukt mycket nu på sistonde, på alla håll & kanter. Skolplugget har ökat kopiöst samt så håller jag på att försöka ta körkort.

Bebisuppdatering:
Belle har blivit 6 månader! Jag förstår inte vart tiden tagit vägen, men stor börjar hon bli. Vi var på BVC förra veckan, hon väger nu 7395 gram och är 68,5 cm lång. En riktig liten tjockis är hon nu :)
Ingenting nytt på att-börja-krypa-fronten. Hon puttar sig bakåt och så cirkulerar hon runt på golvet, men har ännu inte förstått vinken med att putta sig framåt. Hon växer ur alla sina kläder nu också. Hon börjar gå mot stl. 74 nu. Så när vi var inne på H&M för att köpa skor till henne, slutade det med att vi kom hem med kläder till henne för över 800 kronor -.- Och inga skor hittade vi! Så stackarn är utan skor. Men jag ska in till stan snart så ska vi skaffa henne ett par dojjor :)
Igår testade vi att ge henne en babysmörgås. Mjukt bröd med leverpastej i små små bitar. Belle var jätteförtjust. Jag la ju fram lite brödbitar så hon kunde få pilla med dem. Trodde hon ville utforska med munnen, men hon nöjde sig med att ta alla bitar i handen och klämde sönder dem. Jätteroligt tydligen :) Så när vi var klara, var min bebis totalt nerkladdad i leverpastej. I hela ansiktet, i håret, på kläderna ^^
Hon äter överhuvudtaget mycket mer i barnmatsväg nu. På ett sätt vill jag försöka sluta amma, men på ett sätt absolut inte. Det är ju bara dessa få månader som barn ammar, så det känns dumt att korta dem. Men jag vet inte, på sistonde har jag haft ett enormt behov av att få tillbaka min kropp -.- Eller ja, mina bröst. De är liksom inte riktigt mina längre. Låter konstigt, men så är det.
Men jag ska iallafall minska ned på amningen nu. Belle äter duktigt, så det ska nog inte vara några problem. Hon tyckte inte om gröt innan. Jag hade en banangröt som hon efter ett tag totalvägrade. Men nu köpte jag havregröt och så lägger jag på en klick mango puré. Så nu är ju gröt supersupergott. Gällande vanlig barnmat, så är allting med pasta mums. Allting annat är inte alls lika gott, tyvärr. Välling tar hon också jättebra. Vissa barn tycker ju inte om smaken alls, men Belle glufsar i sig det. Men det får hon ju på kvällen, så när jag ger henne välling, vill hon ju mycket hellre ha bröstet. Så det blir ju en slurk välling & sen ammar jag resten.
Vi har börjat med att försöka natta henne i sängen nu. Annars går jag ju runt med henne tills hon somnar. Vilket också är smidigt, men vi skulle försöka natta henne helt i sängen. Vi sätter på en vaggvisa och så ligger vi och gosar med henne. Det fungerar jättebra. Vi låter ju absolut inte henne ligga och skrika i protest, då får hon komma upp. Men när hon är riktigt trött, så pratar hon lite och vrider & vänder på sig, sedan somnar hon. Jag & Zoran låtsas sova jämte henne. Får hon ögonkontakt, vill hon leka. Så vi låtsas sova. Oftast så somnar vi på riktigt också, iochförsig :)

Just nu har min lilla älskling gått och blivit lite förkyld. Näsan rinner och rinner på henne, men är det OK att torka näsan? Ååååå nej. Hon protesterar och tjuter så fort jag kommer nära med näsduken. Lilla stumpan.


RSS 2.0