Stackars bebis

25 mars 2010     Godkväll. Jag bara måste få uttrycka min stora glädje över dagens UNDERBARA väder! Jag kunde stå utan jacka på mig idag. Det var så härligt. Varmt & soligt. Det blåste lite, men det var ingen kall vind. Åå, så skönt. Jag längtar verkligen tills våren och till sommaren.. Ska bli helt underbart. Idag lunchade Belle & jag med mamma&pappa i stan. Sedan hade jag studiebesök på Sveriges Radio med Litterär Gestaltningskursen. Intressant att se hur man arbetar på radio. Efter stan åkte vi hem till Zoran och åt middag. Begav oss lite senare på kvällen till Lubbe&Marina och fick våfflor. Mysigt :)
Imorgon ska Marina, Belle & jag in till stan (igen) och ta en fika. Jag ska även leta efter en vårjacka & födelsedagspresent till min Hanna som fyller 19 imorgon! Jag ska hem till Hanna på eftermiddagen, det ska bli jätteroligt :)
Det är snart dags att byta Belles ligginats i barnvagnen till sittern. Hon är inte alls nöjd med att behöva ligga ned i vagnen. Idag på stan så krånglade hon och försökte sätta sig upp. Hon grep tag i allt hon fick tag på och försökte dra sig upp i vagnen. Plus, hon börjar bli för lång för den också. Herregud som hon växer. Men jag tror att Belle klarar sig imorgon på stan. Annars är det bara att ta upp henne. Jag får klä på henne ordentligt så man kan ha henne i famnen.

Min lilla älskling fick ingen bra start på dagen. Vid frukostbordet slog hon på något sätt ögat med nappflaskan. Jag såg det inte, för jag stod vänd för att mixra Belles mat. Hörde bara ett gallskrik och sedan fick jag gå runt i minst tio minuter för att trösta henne. Ojoj, vad ledsen hon var. Stackars liten. Jag vet inte hur hon lyckades göra illa ögat med nappflaskan, men troligtsvis så fick hon väl själva 'nappen' i ögat. Ögat har varit rött & irriterat hela dagen. Jag har haft koll på det så gott det går och har försökt rengöra det så det inte är något skräp i ögat. Men hon tittar som vanligt, försöker inte stänga ögat men det är som sagt rött & irriterat och hon var känslig mot ljus. Min stackars baby. Nej, nu ska jag göra mig iordning för sängen. Får ju passa på medan jag har sällskap! Zoran beger sig hemifrån till jobbet runt kl. två varje natt. Fast ensam kan jag ju inte kalla mig, Belle vaknar ju för snutt på natten och då får jag gosa med henne :) Godnatt!  


Belle har fått ett bord till sin stol

24 mars 2010      Tänkte passa på att skriva av mig lite medan mina älsklingar sover. Belle somnar för natten runt denna tiden numera, så jag har hela kvällen för mig själv. Skönt, samtidigt som lite ensamt. Fast å andra sidan, så blir jag ju trött runt kl. tio på kvällen, så -.- Menmen, denna dag har spenderats med familjen på Väla & IKEA i Helsingborg. Jag köpte mig en skjorta & strumpbyxor, Zoran hittade en ny jacka & Belle fick sitt bord till barnstolen. Jättebra att vi fick det köpt, för nu sätter vi henne i vardagsrummet med oss & så sitter hon och leker med sina leksaker på bordet. Innan behövde hon ta köks- eller matsalsbordet tätt inpå barnstolen så hon kunde ha sina leksaker på bordet. Men nu kan man ha henne lite överallt ^^ Det är så mycket roligare för henne nu när hon ser precis allt som försiggår runt henne. Jag märker det när jag lägger henne på golvet. Hon tycker inte alls om att inte se vad man gör hela tiden. När jag skulle ha henne på golvet och skulle sätta mig i soffan, så hon inte såg mig, blev hon genast jättearg & ville inte alls ligga på golvet längre. Jag såg hur hon försökte sträcka på nacken allt vad hon kunde för att se vart jag tog vägen. Men när hon sitter i sin stol, då ser hon ju en hela tiden & det är betydligt roligare :) Men däremot ska jag inte sluta ha henne så mycket som möjligt på golvet. Jag har hört att barn utvecklas jättemycket när de får ligga på golvet och röra sig fritt. Men då får jag hålla henne sällskap på golvet. Vilket jag gör så gärna! :)
Iallafall, efter Väla & IKEA åkte vi hem till Gagi&Oliver och träffade dem och barnen. Det var jätteroligt och Gagi bjöd på morotskaka, som var himmelskt god! Sedan åkte vi hemåt. Belle var inte alls lycklig i bilen hem. Hon hade inte sovit någonting alls medan vi var på Väla & IKEA, så hon var jättetrött. När vi var inne i köpcentret fick jag gå runt och bära henne hela tiden. Vilket iofs är det mysigaste jag vet! Men det var för att hon var jättetrött och ville gosa. Annars, när hon är pigg, så går det jättebra att ligga i vagnen och bara titta och studera allting som händer runt omkring. Egentligen borde det vara tvärtom.. att hon vill ligga still när hon är trött & upp i famnen när hon är pigg. Menmen, jag känner av ryggen nu när vi kommit hem.. Väldigt öm. Men det var det värt :)

Nej, nu börjar jag bli komatrött! Måste göra iordning köket och sminka av mig.. sedan kan jag krypa ned i sängen.
Godnatt, sovgott


Solstrålen min ♥



Mammas lilla solstråle ♥

     


Man är aldrig för liten för att öppna presenter

22 mars 2010    Godmorgon. Idag vaknade jag av att Belle låg och drog mig i håret ^^ Hon vägrade verkligen att släppa, det kändes som om hon skulle dra alltihop. Det gjorde hon halvt också -.- Nu ligger hon på sin filt på golvet och snurrar runt för glatta livet. Det roliga nu är ju att hon inte bara vänder sig en gång, om ni förstår, utan eftersom hon kan vända sig ifrån bägge hållen, så rullar hon ju runt flera varv här på golvet nu. Haha, det ser jätteroligt ut.
Igår var vi uppe hos min mormor. Leif fyllde år. Jag & Belle köpte en fotoram och satte in en gullig bild på Belle, som vi gav till Leif. Han blev glad för den. Belle hjälpte honom tillochmed att öppna paketet. Hon slet verkligen i presentpappret. Tyckte det var jätteroligt. Men när hennes mamma inte ville att hon skulle få äta pappret, blev hon lite sne på mig -.- Belle fick också present. Jag har ju köpt den stora rosa Barbapapan & nu fick hon en gul, lite mindre också. Det var BarbaZoo, kom vi underfund med. Hon leker för fullt med sina leksaker, tycker dem är jätteskoj. Belle har varit snuvig & täppt inatt. Inte så farligt, men hon fick koksaltslösning i näsan idag iallafall.
Min lilla superbebis har faktiskt aldrig varit sjuk. Hon har varit lite snuvig någon gång, men det har aldrig brutit ut i en förkylning. Det är så skönt att hon sluppit att vara sjuk.

Nej, nu får jag gå och hålla min bebis sällskap. Hon ligger och tjabbar för fullt här. Jag får prata med henne :)


Stortån.. MUMS!



Haha, silken gam!
Håller ett krampaktigt tag om benet & kämpar för att få in stortån i munnen ^^

Titta in hennes toffs! Hon har kunnat ha toffs sedan hon var 3 månader gammal. Haha, ganska otroligt faktiskt.
Det är jätteroligt, hon har både toffsar & rosetter att ha i håret.
Mammas lilla krulltott ♥ 



Gottgottigottgott! :)


Nappen ersattes av pekfingret



En bekymrad liten Belle ^^ Med pekfingret i munnen. Såhär sitter hon jämt, med just pekfingret i munnen. Ibland tummen, men pekfingret är en favvis. Nappen är numera ersatt, jag minns inte när hon hade nappen sist. Det var ett bra tag sedan.
Men ibland kommer ju fingret för långt in och då är det inte längre skönt, då brukar hon se ut på detta viset ^^



Det finns ingen sötare. Jag älskar dig, älskling ♥


Belle kan själv!

18 mars 2010    Jag skrev för någon dag sedan hur Belle hela tiden ska ta nappflaskan själv. Hon leker hejvilt med den vid matbordet. Jätteskoj :) Här är lite bilder på just det. Hon kan sitta och försöka få tag på den hur länge som helst & när hon väl får tag på den.. tro inte att hon släpper den :)



Jag ska allt ta den där nappflaskan..



Titta, jag tog den!



Jag kan helt själv. Här behövs ingen hjälp, minsan!



Gott att tugga på :)


Barbafamiljen, högst på inköpslistan :)

18 mars 2010      Dimmigt & blött ute.. Jag som såg framemot en solig & härlig barnvagnspromenad idag -.- Menmen, det får bli en dimmig & blöt promenad istället, går lika bra det. Zoran har precis kommit hem och nu vilar han i soffan. Hela familjen ska in en sväng till stan idag, det ska bli trevligt. Om det nu blir av! Zoran är väldigt ombytlig när det gäller att planera in saker&ting.. Men om det nu blir av, ska jag in till Åhlens och leta efter lite leksaker till Belle. Jag såg att de hade Barbafamiljen, i olika storlekar & färger. Jättesött, ska försöka hitta några av dem idag.



Sedan kliar det i fingrarna att köpa lite nya kläder.. (som alltid). Men jag ska försöka hålla mig till nästa vecka. Vi ska nämligen till Väla nästa onsdag, så jag sparar mig tills dess. Snart kan jag också äntligen få börja köpa kläder till Belle! Det har jga kunnat göra hela tiden, visserligen. Men hon har fåt så mycket kläder, så det inte behövts. Hon har nu kläder med storlekarna 62 & 68 och de räcker bra. Men därefter får jag börja handla kläder till henne i stl. 74. Jag har längtat efter det. Storlek 74 är ju en storlek som de har ganska länge, har jag hört. Det ska bli roligt :)
Min mamma kommer hit ikväll också och hjälper mig med Belle så jag hinner få mitt arbete klart och inskickat. Jag ska göra en filmanalys på filmen Stone of Destiny, som handlar om stölden av kröningsstenen. Jag hade ingen aning om vad det var för någonting innan jag läste på. Denna kröningsstenen, är en sten som skottarna använt vid kröningarna av deras kungar genom alla tider. Den blev tagen till England som krigsbyte för längelängesedan och 1950 stal några skottska studenter tillbaka stenen ifrån England till Skottland. Det är vad själva filmen handlar om, men vad som är spännande är själva stenens historia. Ursprungligen skulle den vara Jacob's Pillow - den patriarken Jacob  hade som huvudkudde när Gud talade till honom i en dröm. Alltså för väääldigt längesedan i Israel! Ifrån Israel till Skottland.. Det är en jäkla lång bit att färdas med en sådan tung sten. Väldigt intressant, faktiskt. Tro det eller ej ^^ Nej, jag får väl börja skriva min analys nu. Får ju passa på medan mina älsklingar sussar.


Finast i världen




En helt vanlig dag

15 mars 2010    Idag har varit en jättemysig dag. Belle vaknade runt 8. Hon fick inte upp sin lata mamma förän trekvart senare dock! Vi gick upp och gosade. Belle är som allra piggast när hon är nyvaken, så det är verkligen bara att njuta av det. Hon skrattar hela tiden och ligger och pratar med en. Det går faktiskt att prata med henne nu, inte bara till henne. Efter att Belle vaknat för dagen, så är hon uppe drygt en timme, kanske en & en halv och sedan är det dags för första sovpasset. Det brukar vara ganska långa sovpass, iallafall den första. Då sover hon drygt två timmar. Det är jätteskönt. Jag hinner äta frukost, duscha, göra mig iordning.. ja, allt det dära. Sedan vaknar hon och då är det matdags som är på schemat. Alltså, barmat. En smakportion på förmiddagen, eller runt lunch blir det väl, beroende på hur länge hon sover middag. Sedan eventuellt en smakportion senare på eftermiddagen. Jag har tagit det ganska lugnt med smakportionerna eftersom hennes lilla mage inte riktigt hann med att ställa in sig. Jag har inte superkoll på hur ofta Belle äter vanligt, alltså hur ofta jag ammar henne. En gång på morgonen, brukar vara runt halv sju, sedan innan hon ska sova middag & efter hennes smakportion vid lunch.. Sedan har jag noll koll. Vissa dagar snuttar hon mer än vanligt, så jag vet inte riktigt. Åter till hennes sovtider. Hon brukar vara vaken några timmar efter första sovpasset. Eller det är ju helt beroende på hur länge hon sover då. Sover hon fullt ut, alltså runt två timmar, så är hon uppe länge på eftermiddagen, och annars inte. Sovpasset nr. två är runt 2-3 på eftermiddagen (om hon sovit middag ordentligt, vill säga) och varar i kanske en timme. Sedan är hon mer eller mindre uppe fram tills kvällen, runt 7. Hon brukar ta en powernap på kvällen, ca 15-20 minuter, som hon klarar sig på fram tills läggdags. Gällande hennes läggdags, så kan det vara allt ifrån 9 till 11 på kvällen. Nu de senaste dagarna har hon somnat tidigt, runt nio. Det har resulterat i att hon vaknat till ibland om natten. Men efter lite snutt så somnar hon om. Men det vanligaste är att hon sover hela natten, fram tills kl. halv sju på morgonen. 
Ja, vad ska jag säga.. Hon skämmer bort mig. Det är ofattbart vilken tur vi haft ändå. Amningen fungerade fint, hon började med att sova hela nätter efter bara någon månad och hon har inte heller haft problem med magen. En superbebis, helt klart! :)



En bild på gulleplutten :)


Du gör mig lycklig

         


         


Det här lilla livet ger mig glädje varje dag. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på hur lycklig Belle gör mig. Ett enda leende ifrån henne får mig sväva på molnen. Hon gör mig lyckligast i världen, och jag ska göra allt jag kan för att göra detsamma för henne.  
Mitt liv, Min kärlek, Min dotter.


Känslorna styr oss människor

15 mars 2010     Vilket underbart väder! Man blir så pigg när det är soligt ute. Jag längtar verkligen tills våren. Det ska bli så härligt. Fast man börjar ju undra när våren nu kommer att komma.. Det var nysnö så sent som igår -.- Menmen, 'den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge', säger man väl?
Jag har precis skickat iväg en beställning till Extrafilm. Jag tar ju i princip bilder på Belle varje dag, så det blir ju en hel del fotografier att framkalla. Men det är bara roligt. Jag älskar att ha många bilder. Belle har ju också börjat vänja sig vid kameran nu. Hon ler alltid mot kameran numera, hehe.
Måndag igen. Dagarna går så fort! Helgen var jättemysig. Vi bjöd hem våra föräldrar på middag i lördags. Vi satte oss och tittade på Melodifestivalen tillsammans. Vad tycker ni, vann rätt låt?

Jag läste Hallandsposten idag, och på sista sidan var det en artikel om att vi ska bli mer uppmärksamma på våra känslor och hur de påverkar oss. Tillåt mig citera.

"...Det är dags att uppvärdera känslornas roll, tycker psykologen Anna Kåver.
- När vi vet vad vi känner och varför, har vi lättare att hantera våra liv, menar hon.
Känslor är kittet som binder oss människor samman. Blir vi medvetna om våra känslor, blir vi mer toleranta mot oss själva och andra, och kan njuta mer av livet, enligt psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver.
- Vi har länge sett det som mera värdefullt att vara förnuftig. Men känslor är inte en onödig biprodukt som gör dig ineffektiv eller stör ditt prestationsinriktade liv. Vi behöver både känslor och förnuft, poängterar hon.
Vår känslopalett består av grundkänslorna glädje, sorg, nyfikenhet, rädsla, ilska, skam, stolthet och kärlek. Hur vi handskas med dessa känslor påverkar våra relationer med människor i vår omgivning.
I sin bok beskriver Anna Kåver kärlek och glädje som samarbetskänslor, eftersom de smittar och binder oss samman.
När du känner dig glad och nöjd har du lättare att överse med eller lösa problem och svårigheter i relationen.
Ilska, å andra sidan, är en konflikt- och tävlingskänsla, som gör det svårt att sammarbeta. Fokus hamnar på brister och felaktigheter hos den andre. För att få en fungerade känslokommunikation behöver vi ägna uppmärksamhet åt både vårt eget och andras inre.
- Om du vill ha en god relation till en annan person måste du göra dig nyfiken, ställa frågor och engagera dig i den andres inre värld, även om den ter sig annorlunda och främmande, menar Anna Kåver. Och har vi olika åsikter, erfarenheter ocgh känslor behöver vi inte döma och värdera varandra utifrån vem som har rätt och fel.
- Acceptera att vi tänker och känner olika, uppmanar Anna Kåver. När du slutar upp med att döma, händer positiva saker med dig själv och din relation till andra - det är första steget till att bli en empatisk och generös person"...

Vettigt, inte sant? Det stod mer i artikeln om just detta. Intressant. Den ska jag klippa ut, minsan. Jag tycker sådant att roligt att läsa. Min mamma håller också på det. För någon dag sedan uppfattade jag någonting som en person skrev till mig som tyket och.. ja, dumt, helt enkelt. Mamma uppmanade mig att först & främst tänka att det säkert inte alls var menat så, utan att jag misstolkade meddelandet. Och om det inte fungerar, så ska man tänka att personen som skrev det säkert var på dåligt humör och det kanske grunade i andra faktorer också, att denne skrev som den gjorde. Alltså, jag hade egentligen kunnat bli arg och upprörd, men om jag väljer att tänka på det sättet (även om det inte kanske är just så) så väljer jag därmed att inte tänka negativt och på så vis inte låta mig påverkas negativt. Nu ska man ju inte hålla på och hitta orsaker till varför folk skriver eller säger dumt, och därmed bagatelisera det. Men jag vet ju själv, att om man är på dåligt humör, att man kan resonera och tillochmed tänka negativt & därmed inte riktigt vara sig själv. Det är lättare att inte ta åt sig om man resonerar så, istället för att tänka att folk avsiktligen försöker såra en, eller hur?
Låter det vettigt?


Frukostbordet - så spännande!

13 mars 2010     Hejdär. Det blev en relativt kort sovmorgon för familjen Morell Tadic idag. Belle vaknade vid åtta, men vi kom inte riktigt upp förän halv nio. Låg och snosade med Belle, som låg och tjabbade mellan oss i sängen. Gulleplutten! Sedan kom vi upp, gjorde frukost och satt & åt alla tre. Det är, som jag sagt förut, jättemysigt att kunna ha Belle med oss vid matbordet. Det hade vi ju iofs innan också, då satt hon i knäet. Men det är mycket roligare nu när hon sitter i barnstolen. Hon sitter och tittar på allt på frukostbordet. Juicepaketen i olika färger är hon jätteintresserad av och allting som låter. Det blev potatispuré till frukost. Den glufsade hon glatt i sig. Hon har börjat gapa efter skeden nu. Nu vet jag ju inte om hon kopplar att 'om jag gapar, så kommer mat' eller att hon bara vill smaka på skeden. Skedarna, som är i massa olika färger, är också väldigt intressanta, nämligen. Hon försöker alltid greppa dem när man ska ge henne mat. Så hon kanske bara vill ha själva skeden när hon gapar, men det är ju bara bra. Det gör matningen lättare och så ser det väldigt sött ut :) Vi har börjat med att vänja henne vid vatten i nappflaskan också. Det är inte så att hon dricker några mängder med vatten, det tycker hon fortfarande inte är gott. Men det är bra att lära henne att ändra teknik så. För att äta barnmaten, då ska hon tugga maten och svälja, men med nappflaskan, så suger hon i sig vattnet. Så hon får ju ändra teknik där mitt i allt, men det är väl lika bra att vänja henne vid det. Hon dricker ju inte precis vattnet, utan bara smuttar på det. För bebisarna behöver ju inte vattnet, så länge man ammar. Nu vid frukosten försökte hon dricka ur flaskan själv. Hon kämpade med att först få grepp om flaskan med händerna, sen att föra in 'nappen' i munnen. Haha, det så jätteroligt ut. Men hon lyckades minsan! Envis liten tjej :)  
Efter frukosten så passade jag på att städa lite här hemma - vi ska ju få gäster ikväll! Zorans föräldrar & mina kommer på middag. Det ska bjudas på köttgryta & sallad, sedan cheesecake till efterrätt. Det ska bli trevligt att samla familjen :)  I somras så bjöd Zoran & jag hem Zorans familj, föräldrar & syskon, och jag också. Zorans familj trodde att vi hade förlovat oss, så de satt helt spända och väntade på att vi skulle berätta ^^
Iallafall, nu sitter Zoran & jag och degar oss. Belle sover middag. Mina föräldrar skall gå på husvisning här i närheten, så vi ska följa med dem. De kommer hit, så promenerar vi till huset tillsammans. Det är ju så underbart väder, så jag riktigt längtar efter att få komma ut. Sen kanske Belle & jag hänger med och tittar på när Elliot spelar match. Det var jättelängesedan jag hängde med till Elliots matcher. När Belle blir större så kommer det bli lättare och framförallt roligare för henne att följa med. Hennes morfar&mormor är ju alltid där, så det blir skoj för henne :) Sedan, runt 5års åldern så är det ju fotbollsskola som gäller! Mamma&pappa har ju besämt att de ska vara tränare då när hon ska börja. Jag var ju tränare där i somras, det var jätteroligt faktiskt. Då kom barnen med sin föräldrar, som stod jämte och tittade på. Barnen tyckte det var jätteskoj, sprang runt och sparkade på allt förutom bollen, haha :) Tänk att se Belle springa runt där i sina fotbollskläder & fotbollsskor (som jag kan garantera att hennes morföräldrar kommer förse henne med). Jag har faktiskt svårt att tänka mig att Belle ska bli så stor. Det är alldeles för långt framåt för hennes stackars mamma. Denna bebistiden går så fort, snart är hon ju ingen bebis längre! Herregud, det är knappt så man hänger med.



Belle har fått en ny bok! Jätterolig att titta på.. och framförallt att tugga på :)



Älsklingen min ♥


Nya pyjamasen



Älsklingen i sin nya fina pjyamas! :) Ser lite förvånad ut, tycker jag ^^
Belle, mitt liv, min kärlek, min dotter.


VÄNDPUNKTEN

VÄNDPUNKTEN - ett utdrag ur Ett Barns Första År

Bebisen har nu blivit tjugofyra veckor och har just lärt sig konsten att vända på sig. Han har rullat över från rygg till mage, och det märks att han är stolt över det. Det är en ganska invecklad manöver som de flesta barn klarar någon gång mellan fem och sju månaders ålder. Först lär de sig rulla från mage över på rygg. Några veckor senare lyckas de vända sig åt andra hållet.
Nu måste man som förälder vaka över sin bebis ännu noggrannare än förut. Men barn ska aldrig lämnas utan tillsyn på t.ex. skötbordet. Många barn har rullat av det medan mamman vänt ryggen till ett ögonblick för att ta fram en ren blöja. Även nyfödda kan ramla ner på grund av reflexerna!
Spädbarn är mycket tryggare på golvet, där de kan rulla runt av hjärtans lust. När de börjar känna sig säkrare kan de rulla över golvet med god fart.

IAKTTA DITT BARN
• Se till att det inte är för kallt i rummet och bred ut en stor filt på golvet. Klä av ditt barn och ta av blöjan så de kan göra på sig fritt. Sedan kan du sätta dig och njuta av dess lek.
• Vid sex månaders ålder kan de flesta barn sitta utan stöd en liten kort stund. Håller man de upprätt på ett fast underlag stöder de sig på benen och gungar kanske upp och ner. De kan vända på sig - först från magen till ryggen och senare tvärtom. Der tycker om att sträcka sig efter olika saker.
• Barnet iakttar allt och följer sina rörelser med blicken. Det vänder sig mot dig när du ropar och det skrattar och piper av förtjusning.
• Barnet är ständigt syselsatt med att titta, lyssna, peta och tugga - det lär sig något nytt hela tiden. Samtidigt tränar ditt barn sin kropp för att kunna krypa. Nästan varje dag klarar det någon ny rörelse.
• Nu när barnet kan flytta sig självt - även om det bara rullar runt - måste du ständigt se upp för faror. Se till att barnet aldrig lämnas ensamt där det kan ramla ner.


Mammas gullegris


Belle på stan

11 mars 2010    Goda nyheter av tandläkaren. INGA HÅL! Skönt&höra. Men jag fick bestämda order om att använda tandtråd & flour. Jag lovade min tandläkare att gå direkt och införskaffa mig flour, men jag glömde av det -.- Jag får göra det imorgon. Belle fick följa med till tandläkaren och det gick jättebra. Hon var inte helt nöjd när hon fick ligga still i vagnen, men det kom en annan sköterska som underhöll henne. Jag träffade den sköterskan förra gången jag var där, då hade jag precis blivit med barn, så hon kom fram och grattade mig :)
Belle somnade i vagnen direkt när vi gick därifrån och sedan tog jag bussen med min Hanna in till stan. Fortfarande så fattar inte busschauförer att ställa sig NÄRA kanten när en barnvagn skall på, men men.. Det motiverar mig bara ännu mer (om det nu är möjligt) att skaffa körkortet snabbt. Vi strosade omkring i stan och tittade lite i affärer sedan avslutade vi med att äta lunch på Peking restaurang. Det går så smidigt nu med Belle, nu när hon kan sitta själv. Jag satte henne i en barnstol, med en kudde som ryggstöd och en filt framför henne för stöd, och så satt hon där jättefint och lekte med sina leksaker. Hon får ju vara med mycket mer, ibland finner man henne stirrandes på en med stora ögon när man äter eller pratar. Hon är så duktig. Det är verkligen roligt att ha med henne överallt. Det fick jag som råd precis när hon fötts; att alltid ta med henne överallt. Vissa lämnar ju alltid barnen hos barnvakt när de ska handla, eller åka på besök, eller åka in till stan eller vad som helst. Men egentligen ska man ju ha med ungarna överallt. De lär sig jättemycket av det. Vissa kan tycka det är kämpigt, men jag tror att det är en själv som gör situationen jobbig. Har man den inställningen så är det väl klart det kommer kännas bökigt! Nu har jag iofs bara en unge att hålla koll på, plus att hon är så liten. Men jag tror ändå på att man inte ska göra situationen jobbigare än vad den är. Man kommer långt med rätt inställning!
Det blev inget plugg med Linn & Sara idag. Linan mådde inte bra. Så efter lunchen åkte jag hem med Belle. Zoran hade kommit hem. Belle hade somnat i vagnen, så jag tog upp ligginsatsen och lät henne fortsätta sova. Så Zoran & jag passade också på att vila. Jag tänkte bara slappa lite, men somnade och sov i två timmar tills Belle vaknade och ville upp. Skönt med en tupplur, faktiskt. Sedan lekte vi med Belle, busade riktigt ordentligt med henne :) Det är så mysigt nu när hon verkligen skrattar! Man vill inget hellre än att locka henne till skratt hela hela tiden. Underbart, verkligen. Hon sov knappt någonting ifrån kl. tre tills hon somnade för natten, nu runt kl. tio. Bara en kort tupplur på tjugo minuter. Men hon var nöjd ändå och somnade gott nu istället. Jag ska nämligen försöka att få henne i sängs tidigare om kvällarna. Det kommer ju resultera i tidiga morgonar, men det gör mig ingenting. Hellre att vara uppe längre om dagarna, när det är ljust ute, än att sitta uppe sent inpå natten. Belle vaknade imorse halv sex och ville ha mat. Sedan somnade hon om och jag gick upp kl. sex. Sedan sov hon tills kvart i åtta. Då hade jag ju hunnit duscha, läst tidningen, sminkat mig & druckit kaffe. Jätteskönt. Allt det går ju att göra när hon är vaken också. Ja, det går att duscha ändå. Belle ligger under sitta gym medan jag hoppar in i duschen. Nu kanske jag ska tillägga, att mina duschar är inte mer än någon minut långa -.- På allvar, jag tror att jag lyckats duscha mig ren på mindre än två minuter. Det måste jag ju, jag kan ju inte lämna Belle ensam en längre stund. Eller kan & kan, man finner ingen ro till det när man vet om att Belle är uppe. Plus så sällskapssjuk som min bebis är!



Hanna leker med Belle inne på Peking. Hennes nya leksak Tummen har blivit en favorit :)



Mamma käkar kinamat & Belle mumsar på Tummen. Yummi :)


Belles första pass

11 mars 2010    Fullt upp idag. Jag har tandläkartid kl. 9, sedan skall jag möta min Hanna i stan. Vi tänkte kolla affärer & luncha ihop. Därefter skall jag träffa Linn & Sara på stadsbiblioteket för att påbörja vårt grupparbete i naturkunskap.
Det har varit en jätteskön morgon. Jag gick upp kl. 6, satte på kaffet, hoppade in i duschen, tittade på nyheterna & fixade sminket. Och allt detta medan Belle fortfarande sover. Hon bör vakna när som helst nu, men jag är iallafall klar. Känns skönt. Annars kan det bli så himla stressigt, om jag ska göra mig iordning & Belle samtidigt.

Igår fixade vi Belles pass! Hennes allra första pass :) Hon fick sitta i Zorans knä och de satte en vit plastskiva bakom henne. Jag skulle hålla en skallra så hon tittade in i kameran. Men när jag höll skallran ovanför själva kameran, var munnen vidöppen när hon skulle rikta blicken uppåt. Såg jätteroligt ut. Så jag fick hålla den precis under kameran, och då blev det bra. Jättegulligt foto, med håret på sne ^^ Men det är ju så hon alltid ser ut, hehe. Jag fixade också mitt pass, då jag bytt namn ifrån Petersson till Morell. Mitt pass (som håller i ca 10 år) kostade 400 kr. Belles pass (som varar i 5 år) kostade också 400 kronor! Det borde ju inte kosta så mycket med tanke på att vi måste byta ut det inom bara några år.. Dumt.
Menmen, det skulle ta 5 arbetsdagar att få passet, så när vi väl fått hem dem ska vi boka flyg till Kroatien direkt. Hela familjen verkligen längtar ner till, ska bli helt underbart!
Nä, nu ska jag göra iordning frukost till mig & slänga av mig mina mjukisbyxor och hoppa i ett par jeans! Eller tajts.. Vad som helst är bättre än mjukisbyxor -.-


Lägenhetssökandet skjuts fram

8 mars 2010    Ja, ni ser rubriken? Zoran & jag har nu kommit överens om att vänta med att flytta. Vi vill ha sparat ihop ett litet startkapital inför den nya lägenheten. Den lägenheten kommer då vara en trea, så Belle får ett eget rum. Flytten skjuts fram drygt ett år, har vi planerat. Det känns bra, trots att jag gärna hade velat flytta härifrån. Denna lägenheten har faktiskt aldrig riktigt känts som ett riktigt hem för mig. Mycket på grund av att det alltid känts som att vi bara ska bo här ett litet tag. Och det är ju iofs så det kommer bli, vi kommer ju inte bli kvar här särskilt länge till. Ett år går snabbt. Men under det året skall jag iallafall trivas, har jag bestämt. Nu när våren börjar komma, så ska det vårpyntas minsan! Jag har tjatat mig till att vi ska byta tapeter också, i vardagsrummet & sovrummet. Och med nya tapeter i nya färger, skall givetvis också gardinerna bytas ut. Det kommer lyfta rummen jättemycket. I nästa vecka ska jag till IKEA och införskaffa mig mitt efterlängtade skoskåp till hallen också. Det ska bli fint. Nä, nog om det.
Idag har stackars Belle inte sovit alls mycket. Två sovpass på en halvtimme, ungefär. Nu har hon däckat i soffan, vi fick natta en ilsken liten bebis som skrek sig hes innan hon fick ro till att somna. Lilla älsklingen. Nu sover hon iallafall och jag hoppas det är för natten. Om inte, så är jag nog uppe när hon vaknar. Jag har ett tal att göra i skolan imorgon som jag ska öva på ikväll. Lite svårt, då jag inte vill väcka Belle. Men jag får väl viska, antar jag.
Jaja, det var väl allt för mig. Inga bilder idag heller. Det får bli imorgon. Godnatt!


Allt för min syster



En helt underbar film. Måste ses!


Vi två blev tre

Vi två blev tre. Varför glöms det bort ibland? Det finns ingen som jag kan tacka så mycket som jag kan tacka dig. Utan dig hade jag inte haft min dotter idag. Utan dig hade jag inte varit så lycklig som jag är. Utan dig hade jag inte varit den person jag är idag. Utan dig hade jag inte fått uppleva det vackraste som finns; en familj.
Det började med oss, det började med vår kärlek. Vi får aldrig glömma bort att det började med oss, med dig & mig.
Du och jag, älskling. Jag älskar dig ♥


Lördagsmys ikväll

6 mars 2010    Inget badhus idag.. Zoran var trött & kände inte för det. Trist, för jag ville jättegärna åka dit. Det får bli nästa helg.. Eller kanske imorgon.? Ingen aning vad badhuset har för öppetider, så får väl se hur det blir. Belle vaknade halv åtta imorse.. Det är ytterst sällan hon vaknar så tidigt och vill upp. Zoran tappade upp ett bad åt henne & mig som en liten kompensation för badhuset ^^ Mysigt att bada tillsammans med Belle. Hon tycker det är jättemysigt att bada :)  Det är ju babyolja i badet, så hon får en så söt frilla av det. Helt oljig blir hon, hehe. Det ser på allvar ut som att vi lagt i vax i det. När det var färdigbadat, tog hennes pappa hand om henne. Torkade, på med blöjan & kläderna, som hennes pappa omsorgsfullt valt ut. Han kan stå hur länge som helt och välja vad hon ska ha på sig. Det blir oftast lyckat, men ibland har jag funnit min dotter i knallröda mjukisbyxor och en pastellrosa body.. Usch usch. Han lyckades med kläderna idag. Det var skönt, jag hann ta en lång dusch & när jag kom ut så satt Belle i sin matstol och kaffet var på. Lovely ;)

Efter frukosten, så lekte vi med Belle tills hon blev trött. Sedan sov hela familjen middag innan vi tog en promenad in till stan. Lunchade med mormor på restaurang Peking. Gick och letade skor till Zoran och lite pekböcker till Belle. Efter stan åkte vi till Ljuba&Drago så de fick gosa med Belle.
Nu sover Belle och Zoran skall strax åka till Hemmakväll och hyra en film och ikväll skall förstås bli lördagsmys! :)


Belle träffar kompis :)

Så här såg det ut under gårdagens besök hemma hos Angelica & hennes två sönder Tim 4,5 år & Hampus 5 månader. Jag fick dock ingen bild på Tim. Pojken sprang runt och visade oss trolleritrick :) När Angelica, mamma & jag började prata, tyckte Tim att vi pratade i mun på varandra och sa då "Det är lättare om vi pratar en i taget!" Haha, jättesöt.








Magont efter barnmaten!

Min stackars stackars bebis har haft ont i magen hela dagen! Det började i eftermiddag och har hållt i hela kvällen. På BVC varnade dem för att bebisarna kan bli tröga i magen av barnmaten och att det är därför väldigt bra att ha exempelvis katrinplommonpuré hemma, ifall ifall. Så det fick Zoran åka och köpa idag till henne. Katrinplommon har blivit hennes nya favorit, vilket inte är så konstigt för att det är ju ganska sött. Så det är inga bekymmer med att mata henne med det iallafall. Imorgon får det nog bli en 'vanlig' portion, med potatis & maj, och en portion med katrinplommonpurén. Det har inte alls varit roligt ikväll. Hon spänner magen hela tiden och har ont. Nu har hon iallafall somnat. Helt utmattad, stackarn.
Vad som annars har hänt på just barnmatsfronten, förutom att katrinplommen är favoriten, är att hon inte gärna äter mat med morot i. Jag har morotpuré och potatis & morotpuré som hon totalvägrat att äta. Hon bara spottar ut det. Potatis & majspurén är däremot jättegod, så den är inga problem att stoppa i henne.
Vi har inte börjat med att ge henne någon bär- eller fruktpuré, då det inte är smaker som man behöver vänja henne vid. Allting som är sött tycker barn om, helt enkelt. Så nu till en början är det grönsakspuréerna som gäller. Jag väljer att ge henne färdig barnmat. När hon blir större, äter hon ju det vi äter. Men nu till en början med, så blir det barnmat i burk. Precis rätt mängd salt & socker och så är det smidigt.  

På vårt BVC-besök få fick vi reda på att Belle nu väger ca 6.500 gram & är 64 cm lång. Det är inte klokt som hon växer! Vi bokade tid för nästa vaccinering, 5 månaders vaccinationen. Jag bad om en tid senare på eftermiddagen så Zoran hinner följa med. Han hade så dåligt samvete för att han inte hann vara med när Belle fick sin första vaccinering. Han fick nästan ångerst när jag berättade hur det hade gått. Det hade ju gått jättebra, men när jag sa att hon blev ledsen, så fick han så dåligt samvete. Så nästa gång blir det hennes pappas famn som hon får tröstas i.



Vem behöver leksaker när man har en fot att leka med?



Det är så sött när hon försöker gripa saker med tårna. Det är samma gripreflex som med händerna. Det har vi människor kvar ifrån aporna, sägs det. Sött är det iallafall!



Så viga bebisar är. Här försöker hon stoppa fossingen i munnen. Hon lyckades, banne mig!
Mammas & pappas älskling ♥ 




Badhuset på lördag

4 mars 2010   Idag har jag & Belle fått besök av Linn & Sara. Det var jättetrevligt! Vi satt och planerade en tjejkväll. Vi ska träffas nästa torsdag för att plugga, så då ska vi planera vidare och så hoppas jag att det blir av inom kort! :) Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Zoran & jag lagade middag efter att Linan & Sara åkt och sedan kollade vi på film. Filmen var dock jätteknepig, så vi stängde av. Lekte med Belle istället. Zoran kittlade henne så hon skrattade jättemycket och jag var snabb med kameran så jag fick med det!
Imorgon ska jag, mamma & Belle hem till mammas jobbarkompis Angelica, som också är mammaledig just nu med sitt andra barn. Hon har två pojkar, och den yngsta är bara en månad äldre än Belle. Det ska bli trevligt att få träffa dem.
På lördag ska Zoran, Belle & jag till badhuset tillsammans med Lubbe&Marina, Gagi&Oliver plus pojkarna Emilio&Antonio. Det ska ju jätteroligt. Första gången för Belle på badhuset. Jag har inte gått Babysim med henne och jag är inte heller insatt i det, men det ska nog gå bra. Jag har inte tänkt att slänga i henne i vattnet, utan bara plaska lugnt & med huvudet ovanför vattenytan ^^

Jag måste bara få säga att min mammas kommentarer på den här bloggen är så goa! Pepptalk rakt igenom.
En riktig klippa, det är min mamma, det!


Matdags!



Leka med Mumintrollet & Humlan medan mamma gör ordning maten. Roligt att slänga ner allt på golvet också!



Munnen full med potatispuré´.. Gottgottigottgott!



Mammas alltid lika glada & goa tjej. Kan man starta dagen på ett bättre sätt än att få vakna upp jämte ett sådant här charmtroll? Hela min värld handlar om att göra min tösabit lycklig. Och utan att hon vet om det; så gör hon sin mamma till den lyckligaste på jorden. ♥


Vara lycklig & leva i nuet

3 mars 2010     Det har varit en underbart fin dag, härligt väder & mycket sol. Belle & jag begav oss en vända till skolan för att tala med min geografilärare & träffa Linan (såklart!), annars har det inte hänt någonting speciellt idag. Eller jo, jag kom till underfund med att jag fullkomligt HATAR att åka buss! Jag blir så trött på att busschaufförer inte tänker till när de stannar bussen flera decimeter ifrån 'hållsplatsrampen' (den upphöjda trottoarkanten, som är till för när resenärer går av & på, ni vet?) Hur ska jag ta mig ur med barnvagnen då?! Jag bara undrar, hur hade de tänkt att det skulle gå till..? Jag fick hjälp av en hjälpsam tjej, så jag klarade mig. Men ändå, HUR TÄNKER DE? Jag kan förstå att de inte behöver tänka på det avståndet speciellt mycket i vanliga fall men när det nu finns den där blåa knappen med en barnvagn på, som betyder att det är en barnvagn som skall av, så tycker man ju att de borde tänka på att ställa sig nära kanten.. Nej, jag är så jäkla trött på att åka buss hela tiden. Körkort nästa! Jag ska prata med pappa, så får vi lägga upp ett schema för övningskörningen. Efter att jag repeterat lite, ska jag skriva in mig på körskola. Dock så vet jag inte vilken som är bäst..?

Usch, det är svårt att leva i nuet, när man bara blickar framåt hela tiden. Det är svårt att leva i nuet, faktiskt. Jag läste några bloggar där folk skrev om hur viktigt det är att tillåta sig vara lycklig NU och inte bara tänka "om jag bara fixar det & det, så kommer jag bli nöjd." För dessa mål, "att fixa det & det" poppar ständigt upp. Om man då ständigt ska gå och eftersträva och invänta dessa mål, går man miste om nuet. Det är kloka ord. Jag känner däremot att jag faktiskt, tack&lov, kan skilja ifrån 'nuet med mig själv' & 'nuet med min familj'. Jag tycker att jag tar dagen som den kommer med Zoran och med Belle. Jag går inte och längtar efter att Belle ska börja krypa, gå, börja prata och allt sådant. Det är klart att jag ser framemot det, men jag koncentrerar mig på vad som händer idag och inte vad som kan komma ske imorgon. Men när det gäller en själv, så tänker man ju helt annorlunda. Hela tiden är det någonting som skall göras för att man skall vara lycklig. Jag ska ta körkort - då blir jag lyckligare. Jag ska ta studenten - då blir jag lyckligare. Jag ska börja träna - då blir jag lyckligare... Ja, listan kan bli lång! Jag satte mig ner idag och verkligen försökte knuffa bort alla de tankarna och rikta all fokus på vad jag har nu, idag. Jag kom faktiskt till underfund med att jag är lycklig, och att allt jag vill göra.. tja, det kommer nog göra mig nöjdare med mig själv & mitt liv, men jag är så lycklig jag kan bli just nu. Jag har det finaste man kan ha; en pojkvän som jag älskar & som älskar mig tillbaka och en vacker liten dotter, som jag älskar mer än någonting annat. Belle, Mitt liv, Min kärlek, Min dotter ♥


Roligt att bada



Baddags! :)



Haha, sötaste i världen!



Lilla Belle, ren & fin. Med världens krull på huvudet :)



Mammas glada lilla bebis. Jag älskar dig mest ♥


Härligt väder

2 mars 2010    Goddagens! Idag är det BVC, runda på stan och plugg som gäller. Jag och mormor skall promenera in till stan om en timme - det är så otroligt härligt väder! Ska bli jätteskönt att komma ut i den friska luften. Sedan ska vi som sagt in till BVC, och mäta & väga Belle. Det var längesedan vi var där nu. Jag ska också pumpa barnsköterskan på mer information om smakportionerna som vi nu börjat med. Ska bli intressant. Sedan är det plugg hemma hos mamma&pappa. Zoran skulle åka en sväng till Ljuba&Drago och då ville han ha med Belle, så Belle ska följa med sin pappa hem till farmor&farfar en stund idag.
Gårdagen spenderades till en början på stan. Belle & jag lunchade med Belles morfar och sedan gick vi runt och kollade kläder. Medan vi åt lunch så satt Belle fint i sin barnvagn och lekte med sina leksaker. Hon har blivit så stor, så fort. Vart tog tiden vägen? Haha, det var så roligt, för hon lekte också med min mobil i barnvagnen. Och så börjar den ringa & vibrera. Belle blev jättechockad, stackarn ^^ Ögon stora som tefat, sötnosen :)
Jag köpte en söt liten klänning på Vila & en svart jacka på GinaTricot. Sedan begav vi oss hemåt och så kom mina Hannor hem till oss. Vi satt & tjabbade, lekte med Belle och sedan stannade de även på middag. Jättemysigt!

Nej, nu ska jag göra mig iordning. Får passa på medan Belle sover! Ha det fint, KRAM



Sitta i barnstol

1 mars 2010  Nu har varit och köpt en barnstol till Belle. Hon är såpass stor att vi kan börja med att lära henne sitta själv i en stol. Vi har provat några gånger nu och det fungerar jättebra. Hon sitter ju som en liten hösäck, men vi köpte någon slags stolsdyna som går runt om på sidorna, som hjälper till och gör så hon sitter "fast" mer. Sedan trycker vi ned en filt framför henne så hon inte dunkar i med huvudet i stolen. Belle är jätteduktig och sitter fint i den. Roligt nu när hon kan vara med vid matbordet, så hon slipper ligga under gymet medan vi äter.



Vi var på IKEA och köpte barnstolen. Inhandlade även haklappar, som ni ser på bilden, för klabbigt blir det när man äter barnmat!



Belle blir matad av pappa. Potatis & majs stod på menyn :)



Det går lättare och lättare att ge henne barnmat. De första gångerna var det ju pest & pina för henne, hon var inte alls lycklig. Men nu äter hon det iallafall. Det är ju svårt att äta denna maten jämfört med bröstmjölken. Det är ju en helt annan teknik att få i sig maten då. Att suga i sig maten och att 'smaska' i sig den, det är stor skillnad. Ungefär hälften av maten på skeden spottas ut igen, men det går framåt.
Duktiga tjejen!


SINNENA

SINNENA - ett utdrag ur Ett Barns Första År

Lukt & Smak
Spädbarn känner lukt och smak från födseln, även om de kanske inte tycker bäst om samma lukter och smaker som vuxna. De kan t.o.m verka förtjusta i vissa lukter som vuxna finner vidriga. Nästan alla barn tycker om söta saker redan från början, och induviduella tycken brukar ge sig till känna vid avvänjningen.

Kroppsuppfattning
Som vuxna vet vi självklart var våra olika kroppsdelar befinner sig i förhållande till varandra. Vi vet var vi har händer och fötter och behöver inte tänka innan vi rör dem. Men en nyfödd vet inte instinktivt var han har händerna. Så småningom "hittar" han dem - först genom känsel vid omkring sex veckors ålder och senare genom synen. Ett tremånaders barn kan t.ex hålla i en skallra om man sätter den i handen på honom, men han kan inte titta på den på samma gång. Han kan t.om. råka slå den i ansiktet på sig själv - det visar att han inte kan samordna synen och handrörelserna ännu. Men skallrans ljud kan fånga hans uppmärksamhet och få honom att titta på handen coh skallran i den.
Barnet lär sig gradvis att sträcka sig efter saker och ting. Vid tremånader ålder måttar han grovt mot olika föremål och slår till dem med handflatan. Omkring en månad senare sträcker han ut handen lite försiktigare, tittar först på sin hand och bedömer var den befinner sig innan han vänder blicken mot föremålet. Sedan flyttar han handen igen och upprepar prodecuren tills han får tag i det.
Men vid sex månaders ålder vet han precis var han har handen, och nu ser han också föremålet tydligt. Alltså sträcker han sig efter den med elegans och precision. Det visar hur väl han kan samordna blick och handrörelser. Nu kan han ta vad han vill ha.


Nu är ju Belle 4 månader och det stämmer verkligen hur mycket som förändras under en månad när man talar om hennes kroppsuppfattning. Innan fick man sätta allting i händerna på henne för att hon skulle kunna greppa tag i saker & ting. Nu kan man lägga hennes leksaker inom räckhåll och hon kan ta dem. Ibland slår hon iväg dem och ibland får hon grepp om dem, men man ser jättestor förbättring nu för bara en månad sedan.
Bara det att hon ser jättemycket mer. Innan, för någon månad sedan, såg hon i princip bara det som var rakt framför henne. När hon får syn på någonting nu, som rör på sig, vänder & lyfter hon på huvudet för att följa föremålet med blicken. Det är jättestor skillnad.
Ser hon någonting nu som intresserar henne, så flaxar hon med armarna för att få tag på det. Får hon tag i det, så greppar hon med bägge händerna stenhårt och försöker föra det till munnen. Allting ska ju in i munnen på henne. När hon inte har en leksak, räcker händerna gott & väl. Hon stoppar i dem så långt att hon klöks, men hon förstår ju inte det så hon försöker inte heller ta bort händerna. Det får jag göra, men då blir hon arg på mig, haha ^^ Eftersom hon alltid har händerna i munnen, så börjar jag undra om det kan vara att tänderna kliar.. Eller tandköttet, blir det ju - tänderna har ju inte kommit! När hon började dreggla och stoppa saker i munnen så trodde vi ju först det, men på BVC sade dem att det behöver inte bero på tänderna. Att hon dregglar kan vara för att hon började använda munnen mycket mer och då bildades mer saliv i munnen. Och att hon stoppar allt i munnen.. så gör ju barn, oavsett om det kliar eller inte.

Belle skrattar mycket mer nu också. Smilar hela tiden och tycker att allting är roligt. Jättemysigt verkligen att se henne så glad & nöjd. Man vill få henne att skratta hela tiden. Någonting som nästan alltid får henne att skratta är när man gör brumbrum ljud med läpparna. Det roliga är att hon har börjat göra dem också! Vi gjorde det så ofta, så en dag började hon också. Och när hon väl började, slutade det aldrig. Hon brumbrumar med läpparna konstant. Bara det att när hon gör det, så spottar hon kopiösa mängder ^^ Det ser jätteroligt ut :) min älskling


RSS 2.0