Inte på topp

Hej :) Lillan har somnat, Z. lagar mat och jag tar det lugnt. Jag har inte känt mig på topp idag. Kan ju bero på lite olika faktorer; För lite sömn, halsont, förkylningsblåsor i hela käften - ONT, ONT ONT samt så har jag fått någon period av 'breakouts' som man så fint kallar uppkomsten utav finnar i ens ansikte på engelska ^^ Har aldrig haft så här ful hy.. någonsin. Fattar inte vad som hänt. Men så är det med mig, allt på en gång. Hela kroppen blir i obalans när jag inte känner mig helt frisk. Men det är inte roligt alltså.. -.- Känner mig så patetiskt ytlig, men vafan >,<

Maten luktar jättegott här ifrån köket. Det ser ut att bli köttfärsbiffar, ugnsstekt potatis, brunsås samt sallad. Gott!
Skriver senare, när jag har lite mer engeri efter att ha fått mat i magen :) Då kommer även fler biler på älsklingen.


Barn är vår framtid, det vackraste vi har

Sitter och väntar fortfarande på att min man skall komma hem.. Lyssnar på John Mayer.. så sjukt jäkla fina låtar han gör. Minns att en liten tjej på 8 år på fritidset frågade mig om jag hade någon man. Vilken fråga ^^ Ja, svarade jag. Så frågade hon mig vad han hette och om vi var gifta. När jag svarade nej, så frågade om när vi skulle gifta oss. Väldigt frågvis ung dam. Svarade henne att det har vi inte planerat, så det har jag ingen aning om. "Nähä, men när vet ni det då? Det måste ni ju veta!" utbrister hon då ^^

Jag har verkligen insett att jag vill jobba med barn. Det måste verkligen vara det bästa man kan jobba med. Barnen är vår framtid och vi lär oss egentligen så mycket mer utav dem än vad vi någonsin kan tro. Barn är simpla, de är ärliga och de lever ut varenda känsla de har i kroppen. Är de ledsen, gråter de tills tårarna är slut. Är de gladna, skrattar de tills de får ont i magen. Barn är det finaste, det viktigaste, det vackraste vi har i vår värld.
Att bli förälder är det finaste vi människor får uppleva. Jag vet om att det är många människor som inte vill ha barn, inte alls känner det behovet av att få barn. Men jag tror på fullaste allvar att dessa människor missar det finaste i livet. Jag kan garantera att de gör det, tillochmed. Sedan växer man så mycket när man får barn. Det är väl kanske inte så konstigt, att det händer något väsentligt och omfattande hos en själv, när man får ett barn som från att det barnet bara precis kommit till, har blivit det viktigaste i ens liv. Det är klart att det händer någonting med en som människa när man får barn. Det är för stort för att man skall förbli oberörd.

Jag blev med barn som 17 år. Det var tufft, det var jobbigt. Men jag har inte en enda sekund ångrat mitt beslut om att bli mamma så ung. Inte en endaste sekund och det är verkligen sanningen. Jag älskar min dotter så mycket att det gör ont. Hon är det viktigaste för mig. Jag kan offra mitt liv för henne. Kan inte leva utan min solståle. Mamma älskar dig <3
Belle, Mitt liv Min kärlek Min dotter ♥


Belle och bästisen Kevin


Fått mycket gjort denna måndag

Precis kommit ur duschen nu. Har för vana att alltid smörja in mig i goda bodylotions som luktar himmelsk, och det är en av mina bättre vanor i livet ^^ Luktar så gott! :) Belle har somnat, ligger i stora sängen nu och sussar gott med sin nalle. Jag har som sagt jobbat på ett fritids idag. Det var spännande, minst sagt. Att ha hand om barnen var det enkla, man ordnade upp lite aktiviteter till dem. Jag märkte av några av barnen lekte skådespeleri inne i kuddrummet. Så jag och den andra vikarien satte in en massa stolar och ropade dit de andra barnen så det blev en riktig teater med publik. Det var uppskattat. Jätteroligt att se :)  Det som kunde vara lite svårt, var att hålla koll på vilka barn som gick. Hade 4 st listor med namn att kolla igenom och pricka av. Svårt när vissa barn skulle ta med sig en annan unge hem och leka vidare. Jag jobbade till kl. 18.00 så jag skulle stänga. Jag räknade ihop de sista barnen och märker att en unge saknas! Panik! Jag fick ringa hem till pojkens mamma och höra om han hade kommit hem. Han hade följt med en kompis hem och det hade vi missat att skriva upp. Det var jäkligt läskigt när det fattades en unge -.- Men annars var det jättetrevligt och jag jobbar gärna där igen!

Z. är inte hemma förrän 23.30, fårse om jag är upp då.. Jag är såå trött, nämligen. Men jag har fått mycket gjort idag och varit igång hela dagen, så det är väl inte så konstigt. Eftersom vi började sent idag, både jag & Z. så tog vi en sovmorgon. Vaknade kl. 10, hur härligt som helst! Belle åt en jättebra frukost, 2 portioner gröt samt så hade hon fått 2 vällingflaskor tidigare, en vid kl. 5.00 och en vid kl. 8.00. Jag var så glad, så glad att få se henne äta bra. Efter frukosten lät Belle mig att ta en dusch, snäll unge jag har va? :) För det, gott folk, är inte alls så självklart som man kan tro. Eller jo, jag får ju ta en dusch, men det är ofta som Belle tvunget skall följa med, vilket gör att en snabbdusch kan ta tre gånger så lång tid som vanligt. Men imorse fick jag ta en dusch själv medan Belle tittade på TV. Jag hann med att hänga upp tvätt, slänga i en ny tvätt, diska, plocka undan, bädda, städa undan och kunde lämna lägenheten i fint skick. Det är kämpigt när man har det stressigt och får lämna allt huller om buller. Inte roligt att komma hem till det sedan, liksom.

Efter jobbet hämtade jag upp Belle hos mormor & morfar. Jag jobbade ju till kl. 18.00 så mormor hämtade Belle från dagis idag. Så jag åkte förbi ICA och handlade lite, hämtade Bellis, hämtade upp bästa vännen Hanna. Hanna höll mig och Belle sällskap några timmar. Mysigt! Belle tycker så mycket om Hanna, det är så roligt att se :)
Belle har pratat så mycket idag, jag älskar att höra henne prata. Hon pratar så duktigt också. Fint tal har hon.
Hon sprang runt och hade fått en skål med klementin, som hon skulle mata varenda docka med samt mig och Hanna, förståss ^^ Det roliga är att hon är lurig, hon säger 'mamma smaka' men så fort man närmar sig så slukar hon snabbt biten själv och skrattar jättegott åt det  ^^ Mammas busunge! <3


Jobb på fritids idag :)

Hej! Om lite mindre än en halvtimme ska Belle och jag åka till dagis och sedan skall jag för första gången åka till en skola och vicka på ett fritids :) Spännande! Jag är jätteglad för att få jobb på bemanningen. Roligt att få jobba med lite äldre barn också. Jag har ju planer på att plugga vidare till lågstadielärare och på fritids är det ju barn i den åldern som jag vill jobba med i framtiden. Jag tror att jag kommer bli en rolig leksak bland barnen idag ^^ Barn i den åldern brukar tycka om unga, då vi är precis mittemellan barn och vuxna och det är roligt för barnen.

Japp, nu är det måndag igen och det är en ny vecka;

Måndag:  Jobba på fritids kl. 14.00 - 18.00

Tisdag: Jobba på Tylöhus kl. 9.00 - 15.00

Onsdag: Jobba på Tylöhus kl. 9.00 - 15.00

Torsdag: Jobba på Periform kl. 8.00 - 16.00

Fredag: Jobba på Tylöhus kl. 9.00 - 15.00

Ja, som ni ser.. det är bara att kämpa på :) Jag är faktiskt bara glad att jag får jobba. Denna vecka på 3 olika arbetsplatser dessutom. Roligt :)
Nä, nu ska jag sleva i mig en skål cornflakes och därefter skall vi bege oss till dagis & jobb :)



Jättefin present utav Sara vännen. Massa massa goda recept som jag vill baka :)



Denna presenten blev jag överlyckligt utav, en tavellist med texten "Kärleken övervinner allt". Den var jättefin :) Fick den utav mina tjejer Alexandra, Emelie & Erica!
Tack så mycket <3


Tack för igår, älskade vänner!

Känner mig aningen tung i huvudet idag ^^ Men det var det så värt. Hade en jätteroligt kväll med mina flickor igår! De som kom och gjorde kvällen helt underbar var Alexandra, Hanna, Emelie, Erica, Therese & Sara. Underbara tjejer :) Den enda som saknades var Linan, som inte kunde komma. Hon har fullt upp i Göteborg med nytt jobb och ny lägenhet så det gick inte ihop att komma ner. Saknade dig, Linan!

Therese kom först och hade med sig både man och dotter. Z. och Belle var hemma hos mina föräldrar och hjälpte mig göra iordning, så våra små tjejer fick leka lite här hemma :) Satt med och åt middag med oss också, jätteroligt. Therese dotter Nellie är strax  3 år, så det skiljer bara 1 år och 1 månad, exakt, på våra töser. De lekte jättefint hela kvällen. Så roligt att se :)

Hela kvällen bestod av massa, massa snack om allt mellan himmel & jord. God mat & trevligt sällskap, det blir inte bättre då! Framåt tolvslaget drog vi in till stan, först till Lilla Helvetet därefter begav vi oss till Tre Hjärtan. När det stället stängde, begav vi oss iväg för att avsluta kvällen med massa dans på The Corner.
Personligen tycker jag att Halmstad inte har speciellt mycket att erbjuda oss ungdomar gällande nattklubbar, men egentligen.. Allt blir vad man gör det till. Har man rätt sällskap, ens bästa vänner, så blir alla ställen roliga att gå till :) Dagens visdomsord, mina vänner! Roligt att det kom att handla om nattklubbar, bara ;]














Festligheter på gång

Nu ska jag strax bege mig till mamma & pappa. Var där innan idag och städade undan lite och dukade bordet. Så det är inte så mycket som skall göras nu därhemma. Det blir en baggis. Hanna kommer snart hem dit och ska hjälpa mig med håret. Hon är en pärla som hjälper mig :) Jag är ju hopplös på sådant själv, så det är tur att jag har Hanna!

Var inne på Systembolaget igår för första gången :) Köpte vin till ikväll. Ett vitt, sött vin som heter Dr. L. Jättegott! Sedan så har jag även lite hittegodscider ifrån jobbet som jag har att ta med ikväll :) Det är ju nämligen så att när en gäst på hotellet lämnar efter sig alkohol, alltså inte hotellets alkohol, så får man ta med det hem. Har hittat 2 ciderflaskor som ska bli goda att smutta på ikväll.
Kameran skall med ikväll och det ska tas många kort ikväll. Kommer bli en minnesvärd tjejkväll :)


Efterlängtad tjejkväll på gång!

Hej! Mannen och lillan sover. Belle däckade här i soffan med vällingflaskan i handen och Z. ligger i sängen. Han var ute och röjde på stan igår, så han var rätt så sleten imorse. Jag däremot vaknade 07.30 med Bellis ^^ Borde kanske passa på att sova lite jag med nu när alla andra sover. Det kommer bli en lång kväll, faktiskt. Jag har bjudit över mina tjejer på tjejkväll idag. Kommer bli jättemysigt! Det var längesen jag träffade vissa, så att få träffa alla på en gång kommer bli jätteroligt. Ska ha tjejkvällen hemma hos mamma & pappa. Större plats, helt enkelt samt så ska jag få hjälp utav pappsen att laga lasagne till oss. Han är världsbäst på att göra lasagne!

Så jag har gått runt och provat kläder för att se vad man ska ha på sig för något ikväll.. Denna vecka har jag faktiskt skämt bort mig själv samt blivit bortskämd utav älsklingen. Jag fyllde 20 år i måndags, så jag har fått en jättefin klocka utav Z. Jag har önskat mig en klocka länge, så det är jätteroligt att äntligen fått en! Införskaffade mig även ett par skor samt ett halsband :) Så mycket brukar jag verkligen inte köpa på en och samma gång, men wtf, ibland så får man göra så, helt enkelt :)







Så jag vet iallafall 3 saker att ha på mig ikväll. Blir dock aningen lättklätt om jag inte har något annat, haha, så jag får leta vidare i gareoben efter något mer ^^


Potträningen har blivit toaträning :)

Godmorgon! 07.30 väckte min lilla mig och ville 'kissa pottan'. Hon satt och tjabbade med mig en stund och trötta jag försökte bara sova vidare. Men när man pottränar sin dotter så är det snabba ryck när hon säger 'kissa pottan'. Nu är det faktiskt inte pottan som hon kissar på, utan toaletten :) Hon är jätteduktig. Men visst är det lite meck med potträning ^^ Småbarn kissar väldigt, välidgt ofta. Så det blir många toalettbesök med Belle. Men det är roligt att se att hon är så duktig att hon kan kissa på toaletten redan nu. Känner mig så stolt över min älskling!



Z. var rolig häromdagen. Belle vaknade runt kl. 6.00 på morgonen och ville upp och kissa på pottan. Jag försökte få Z. att ta henne till toaletten, men han var inte pigg nog till detta. Så jag hör honom mumla "kissa blöjan, vettja". Haha ^^ Belle såg lite frågande ut, som om hon tänkte "Hur ska dom ha det, egentligen?!" :) Så det blev jag som fick gå upp -.-




Belle har blivit stor

Belle är 22 månader imorgon! Det är svårt att förstå att hon är så stor nu. Hon fyller ju 2 år snart!! Det har hänt så mycket på sistonde. Hon växer och växer, börjar bli en lång tjej nu. Dock så ligger hon fortfarande dåligt till på viktkurvan. Talet har verkligen lossnat nu. Hon tjabbar och tjabbar och tjabbar.. Jag får inte tyst på henne! Hon lägger ihop långa meningar nu och man förstår nästintill alltihop. Hon är så duktig!
Ex, så att koppla ihop meningar. Jag har sagt till henne mycket att det är farligt att springa ut på vägen, för bilarna och att hon alltid skall hålla mig i handen då.
Så nu när vi går ut mot bilen varje morgon, så tjatar om om att; "väägä faali. biila, hålla handen mamma"
Det är så roligt att höra henne säga meningar, för det låter så sjukt gulligt :) ♥

Idag så vaknade vi halv 8, Belle åt duktigt upp all sin gröt imorse. Jag ger henne risgrynsgröt med en skvätt vispgrädde på. Någon slags variant av ris a la malta. Hon tycker om det, så det är bara bra. Sedan var det dags för dagis. Hämtade henne efter jobbet, runt halv 4. Hon blev jätteglad :) Fröknarna fick henne att berätta om att barnen varit och matat ankorna. Även att man inte fick stoppa in fingrarna genom stängslet, för ankorna var så hungriga att de kunde bitas. Belle är snabb med att snappa upp att någonting är farligt, sedan är det det enda hon tjatar om :) "Ankorna. Akta fingrana, faalitt" lät det som när hon berättade :) Min älskling!
Efter att vi kommit hem, så var det dags för mellanmål, vi handlade på ICA. Tog ett bad, Belle hjälpte mig att städa i köket. 'Jäääpa mamma, jäääpa mamma' :) Åt kvällsmat och därefter somnade Belle jämte mig i soffan, kl. 20. Hon har börjat med att somna i soffan nu faktiskt. Jag tycker det är jättemysigt och Belle somnar gott ändå.

Nu ska jag göra mina situps samt armövningar ^^ Det låter så töntigt, haha. Och det är det också. Eller inte töntigt att jag gör lite hemmaträning. Men det är töntigt med tanke på hur liite jag orkar! Menmen, jag försöker. Målet är att öka mitt minimini antal situps och armövningar tills nästa vecka. Fårse om jag orkar ^^
Godnatt på er!

KRAM ♥


Jobba, tjäna pengar, köpa mat :)

Klockan är 21.30 och jag sitter ensam och glor TV -.- Precis tagit en dusch, smort in mig i en massa ansiktskrämer samt bodylotion. En bodylotion som luktar koksnöt.. Så gott :) Mannen är fortfarande på jobbet, kommer hem om ca 1 timme. Jag fårse om jag orkar vara uppe sålänge. Har inte träffats alls idag. Jag och Belle åkte hemifrån ca halv 9 imorse och då sov Z. fortfarande. Stackarn kom hem 2 igårnatt, så inte konstigt att han behövde sova. Men som sagt, jag hade ju gärna velat träffa min älskling iallafall en liten stund idag! Värt att stanna uppe för, så jag tror att jag får hålla mig vaken, helt enkelt. Det är mycket jobb just nu. Känns som att hela världen kretsasr runt det. Och egentligen.. hela vuxenlivet gör ju faktiskt det. Jobb, jobb, jobb.

Jag har börjat jobba på Hotell Tylösand som hotellstäderska. Har jobbat där i 2 månader nu. Jag trivs bra där och hoppas på att få tillräckligt med jobb så jag kan stanna. Som jag känner nu så stannar jag gärna. Jag ska försöka jobba så mycket jag kan. Vi har pratat ihop oss här hemma, att får jag mindre än 80 % så får jag hitta någon nytt. Men att jobba 80% hade varit perfekt och såklart att ta mer om jag får! Här tackar vi inte nej till jobb, minsan! Jag tycker det känns jättebra att kunna tjäna lite pengar nu. ÄNTLIGEN, liksom. Nu när vi har blivit en familj igen är det snart dags för att lägga upp en budget. Vi har levt på en lön förut, så att jag nu har fått jobb kommer bara ge oss det lilla extra i vardagen samt en chans till att spara undan pengar.

Haha, vilket trevligt samtalsämne jag fick till det här på bloggen ^^ Pengar -.-

KRAM


Dags att blogga igen!

Tillbaka till denna bloggen nu! Jag påbörjade mammastosabit.blogg.se, men det blev aldrig någon reda med uppdateringarna. Nu känner jag för att påbörja denna gamla blogg igen istället. Kan vara pga namnet, Mammahjärtapappa, som jag tycker är passande och lite smått symboliskt.

Jag och Z. separerade i februari 2011 och det var helt slut mellan oss i ett halvår. Efter att tiden gick och man fick vara isär och ifrån varandra, längtade vi båda tillbaka. Till varandra, till att få vara en familj igen, till att Belle skulle få vakna upp jämte sin mamma & pappa samt att vi skulle få vakna upp jämte henne varje morgon.

Att gå tillbaka till varandra är det lättaste beslut jag någonsin fattat i mitt liv samtidigt som jag vet att det kommer bli svårt att lappa ihop vårt förhållande. Kärleken finns där, men det var mycket annat som inte riktigt fungerade. Men vi kommer kämpa, vi kommer få det att fungera. Vi är inte lyckliga utan varandra.

SÅ därför går jag tillbaka till denna blogg. Och nu ska det blir ordning och reda med bloggandet, fanimej! Vill ju blogga, tycker det är roligt. Det har bara varit brist på tid på sistonde. Men nu ska jag se till att ta mig tid till bloggen och till läsarna. Nu har jag INGA läsare kvar ^^ Hade en hel del innan, så jag ska nog försöka få er att börja läsa igen samt att fler vill kika in på bloggen :) Hade varit roligt!

Nu kokar pastan för fullt och Belle sitter och väntar otåligt på kvällsmaten. Spagetti och köttfärsås står på menyn. Skriver senare ikväll!

KRAM ♥


RSS 2.0