BVC besök inom kort



29 December 2009  Inom en timme bär det av in till stan i sällskap av min kära Hanna. Det börjar bli kris med att hitta någonting till nyår. Jag tänkte först mig en klänning, men nu är jag mer inställd på en tunika i något fin färg. Idag ska vi också till BVC med lillan. Vi ska mäta, väga samt få information om vaccinationer idag. Det ska bli intressant. Nu sussar tösabiten gott i sin säng, tro det eller ej. Förr gick det inte att få henne att somna i den, men det går lättare och lättare numera. Nej, jag hinner inte babbla på här. Belle ska matas och kläs på!


Belle 2 månader


26 December 2009  Tiden flyger iväg. Belle är nu 2 månader gammal! Stor tösabit ♥



Mammas älskling sussar gott på sitt bäbä vita lamm :)



Tjockisen min ♥


GOD JUL

Nu är julen över. Eller snart iallafall, det blir nog ännu ett julbord till middag, julskinkan i kylen räcker till någon frukostmacka till samt julgardinen skall tas ned. Men julafton är avklarad. I år var vi först hemma på julfrukost hos mina föräldrar. Därefter tog vi det lugnt hemma, sov middag några timmar också -.- Sedan var det lutfisk uppe hos mormor. Varken jag eller Zoran äter lutfisk och vi förstår inte heller vitsen med det. Det smakar ju ingenting.. Äcklig konstistens har den också. Aja, det blev potatis och vitsås till lunch ^^ Vi hoppade över Kalle Ankas Jul och glodde istället på Anna Ankas Jul -.- Hon är ju verkligen totalpantad men ändå någorlunda underhållande att lyssna på. Mamma, pappa, lillebror, mormor, Leffe och Jonas kom ned senare på kvällen. Vi spelade julklappsspelet. Jag fick ett paraply och Zoran fick pappas ficklampa -.- Pappa köper vanligtsvis alltid pannlampor när vi spelar detta, men i år blev det en ficklampa istället ^^ Kvällen var jättemysig. Vi åt julbord och sedan spelade vi sällskapsspel. En lyckad julafton. Belle var jättefin i sin röda julklänning. Hon var pigg och glad under dagen, men blev väldigt gnällig senare på kvällen. Jag vetinte riktigt varför, tror att hon hade svårt att koppla av och somna helt. Hon åt också väldigt konstigt under natten till julafton, alltså den 23. Hon somnade runt elva och vaknade åtta - hon åt bara en enda gång under hela natten. Jättemärkligt, det brukar minst vara två och det hör till ovanligheterna att hon bara äter två gånger. Hon fick en massa julklappar iallafall! Två fina klänningar, tre st tofflor, ett leksakstroll (både jag & min mamma har älskat att leka med dessa troll när vi var små) och en massa massa leksaker. Av sin mormor&morfar fick hon en registreringsskylt till barnvagnen med hennes namn och datum på den. Jag ser framemot nästa jul då hon är stor nog till att öppna sina egna julklappar. Eller iallafall att finna intresse i att dra i presentsnören ^^
God forsättning, gott folk!


Bebisuppdatering 7veckor & 1dag

  15 December 2009  Bebisuppdatering: 7 veckor & 1 dag gammal. Idag hade Belle sitt läkarbesök på BVC. Allting såg jättebra ut och Belle var jättepigg under undersökningen. När läkaren försökte få ögonkontakt med henne, låg hon bara och tittade på mig istället för läkaren. Så han fick själv ingen kontakt, men det spelade ingen roll då han såg hur hon tittade på mig. Det känns som att det är lättare för henne att få ögonkontakt om man står en meter ifrån. Kanske är lättare för henne att urskilja ögonen en liten bit ifrån? Vi vägde och mätte henne idag också. Hon väger nu 4840 gram och är 57 cm lång. Hon har hela tiden skjutit i både längd och vikt, så hennes kurva är nästan stikrak. Men på längden hade hon bara vuxit en halv cm sen sist (nästan 2 veckor sedan). Hon kan ju klart inte skjuta i vikt & längd hela tiden, utan vi har väntat oss att hon skulle "välja" sin linje på längd&vikt-diagrammet. Stora tjejen nu!

Som ni vet var vi ju på bröllop i lördags. Då lämnade vi bort Belle hos Dannie&Therese under kvällen. Runt halv sju lämnade vi henne, precis efter hon hade ätit och sedan hämtade vi henne runt elva, halv tolv (tror jag?) Under den tiden hade hon ätit 2 gånger hemma hos Dannie&Therese, men jag själv kunde inte pumpa ut någon mjölk.. Jag är så rädd för mjölkstockning så det kändes inte alls bra att jag inte fick ut någon mjölk! Jag försökte pumpa, men det kom bara lite droppar. Jag frågade just om det på BVC för jag förstod inte varför jag inte kunde pumpa ut. Då hade jag ändå gått ca 5 timmar utan att "mjölkats". Men hon sade bara att det mycket väl kunde varit för att jag var lite uppstressad eller dylikt. Kroppen reagerar väldigt mycket på psykiska påfrestningar, tydligen. När bröstet känns ömma och överfyllda, då ska man pumpa ut.
Jag ska kanske ut med min Hanna på lördag, nämligen. Eftersom det gick så bra med att Belle passades så känns det tryggt att lämna henne några timmar. Herregud, det är ju hennes egna pappa som ska ta hand om henne :) Men jag kommer inte få någon ro om jag ska oroa mig över brösten hela tiden. Men min barnsköterskan på BVC lugnade mig och sade att det går att pumpa, det gäller bara att göra det när det behövs.
Belle kom ju till oss på festen på bröllopet, så när hon kom så ammade jag direkt. Jag hade knappt druckit något, endast ett glas vin, så det var inga bekymmer. Men usch vad jag hade saknat henne under kvällen! Jag längtade efter henne kopiöst mycket. Vi stannade inte på festen länge efter att vi hämtat Belle. Musiken var jättejättejättehög och även om Belle tillsynes inte verkade ha några problem med det, hon gnällde ingenting, så kändes det ändå inte bra att inte ha några hörselskydd till henne.
Det häftiga med att ha barn, är att jag chockas varenda gång jag ser henne över hur vacker hon är. Jag menar, nu när jag inte hade sett henne på några timmar, blir jag sittandes stirrandes på henne. Har hon sovit i sin säng i någon timme och sedan när jag ska ta upp henne - samma sak.. Det är chockerande som man kan älska sitt barn. Det är verkligen det dyrbaraste i ens liv. 

Min tösabit svettas jättejättemycket! När hon ligger i bara body, så svettas hon så att hon blir helt blöt i nacken och håret. Speciellt när hon somnar i ens famn. Var tvungen att googla det, för jag har inte hört så mycket om just att de svettas. Blev orolig att det kunde vara tecken på något dåligt, men det verkar vara helt normalt bland så små barn. De kan som sagt inte reglera deras kroppstemperatur såsom vi vuxna.


 


Lubbe & Marinas bröllop

12 December 2009  Här kommer bilder ifrån Lubbe&Marinas bröllop. Det var en jättefin vigsel, jättetrevlig fest & framförallt ett jättevackert brudpar!



Jag, Belle, Marina, Lubbe & Zoran i kyrkan



Vår lilla familj :)



Brudparet på festen



Belle i famnen på sin farmor



Min älskade pappa & mamma


Nattarundan runt TV-bordet

10 December 2009 Godkväll. Det är bara jag & Belle hemma ikväll för Zoran ska sova i lastbilen inatt. Belle sover i soffan just nu och jag har precis ödslat alldeles för mycket tid framför dåliga TV-program -.- Imorgon ska vi träffa Linan & det ska bli jätteroligt. Vi kanske beger oss in en stund till stan eller så är vi här hemma. Det hade varit skönt att komma ut. Idag har vi bara varit hemma, med undantag för en liten kvällsrunda med barnvagnen som hela familjen tog innan. Nu är äntligen min klänning klar. Den hänger här på en krok, nystruken & allt. Klänning, skor, midjeband, bolerokofta & strumpbyxorna. Allting är klart. Likaså för både Belle & Zoran. En vit body, klänningen & vita strumpbyxor åt Belle och Zorans fina kostym. Jag ska in på fredag med lillebror för att hjälpa honom att hitta en skjorta. Då ska jag även leta efter en svart liten väska till mig. Jag har ingen & jag ska dra med mig en bröstpump -.- Den får inte riktigt plats i en liten kuvertväska. Äsch, hittar jag så hittar jag. Annars får det bli någon nödlösning, helt enkelt. Det hade iofs varit bra att hitta en väska, för nästa lördag ska jag nämligen ut med min Hanna och även då kommer jag behöva dra med mig min pump. Eller jag tror att det blir en vända på stan, vi får ju se lite nu med Belles barnpassning. Går allting bra så lutar det åt en tjejkväll på stan. För ska jag gå ut, så vill jag varken känna mig orolig eller stressad över hur det går med Belle, så det är ju om allting går bra med passandet. Jag har inte varit ute någonting på krogen, faktiskt. En enstaka gång innan jag fick reda på att jag väntade barn. Då plankade vi in på Valentine.. Ingen lyckad kväll. Men jag ser framemot att få komma ut och bättre sällskap går inte att hitta :)

Belle hade lite svårt att komma till ro innan ikväll. Ville inte somna själv. Så det blev en traditionella rundan runt TV-bordet. Jag går runt runt runt runt bordet med Belle i famnen. Det kan ju ta ett ganska bra tag ibland innan hon somnar, så jag passar på att glo TV samtidigt. Men nu sover hon gott iallafall, min lilla älskling.
Jag har stoppat i mig en hel jävla skål popcorn nu, så jag känner mig nästintill illamående.. En lärorik kväll: Stoppa aldrig i dig en hel påse popcorn igen.. Herregud, jag & mitt sötsug nu förtiden >,< Jag slapp det under graviditeten, men nu.. Det är sanslöst. Jag blir glad varje gång jag ätit upp all glass i frysen, för då finns det inget kvar som jag kan stoppa i mig dagen efter. Haha, patetiskt. Nej, jag ska allt ta tag min figur.. Om man kan uttrycka sig så. Sittups varje kväll & måttligt med sötsaker! (jag kan inte säga 'inga sötsaker' för det kommer jag bryta direkt ^^)
Nu ska jag göra mig & Belle iordning för sängen. Belle sover visserligen redan, men vi måste byta blöja. Hon kommer bli lagom glad på att bli väckt, stackarn.
Ha det fint, gott folk.



Mammas flicka


Myspys


Kelar med mamma ♥


Belle, morfars favorit :)

8 December 2009 Jag sitter och vräker i mig en massa onyttigheter, i form av en kalorifylld snickers -.- Zoran ligger och sover och min lilla älskling har precis somnat i soffan, omvirad i en gosig filt. Hon ligger och gör ifrån sig små ljud, vilket hon alltid gör innan hon somnar tungt. Samma sak när hon är på väg att vakna, då gnyr hon & pustar till. Det är  sinnessjukt som jag älskar henne. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att hon har legat i min mage i nio månader & att nu är hon här. En levande liten varelse, som har skapats i min mage.. Det är faktiskt otroligt häftigt hur det där fungerar. Det är min kropp som har skapat henne. Jotack, pappa Zoran hade väl också något med själva skapandet att göra.. tack för den minimala insatsen ^^ Men bortsett ifrån det, är varenda cell i Belles kropp skapad ifrån min kropp. Hon är mitt kött & blod, rent ut sagt.  Det är verkligen otroligt!

Idag har det varit en slappedag. Iallafall förmiddagen. Vi vaknade 07.30, då är det upp & hoppa som gäller. Snosa i sängen, sedan upp & byta blöja. Sätta oss framför TV:n, Belle får sin frukost sedan är det morgongympa för hennes del. Om hon är pigg, vill säga. Ibland däckar hon mitt i maten, med munnen full av mjölk och blöter ned både mig & sig själv ^^ Iallafall, morgongympa eller ej, hon somnar runt 09.00 snåret. Och är jag pigg då, äter jag frukost & hoppar in i duschen & sen lägger mig och snosar med tösabiten. Oftast brukar jag hoppa över den biten med frukost & dusch, utan följer Belles intiativ och somnar i soffan, med henne på magen.
Iallafall, idag var det en sådan dag där både hon & jag sov i soffan när Zoran kom hem runt kl. 10.00. Men han lyckades få liv i oss efter ett tag och strax därefter tog vi en runda med barnvagnen upp till Lidl för att handla till lunchen. Det blev spagetti&köttfärssås på menyn idag. Enkelt & gott. Efter maten hände inte så mycket, ärligt talat. Vi glodde lite TV och gosade i soffan. Runt kl. 16.00 begav vi oss in till stan. Zoran skulle godkänna någon design som ska tryckas på en T-shirt. Sen åkte han hem och jag stannade kvar i stan för att träffa mamma&pappa. Mormor träffade jag också, hon hade precis varit och fixat frisyren nu inför bröllopet på lördag. På H&M hittade jag en klänning till Belle. Stl. 62 blev det, men den ska nog passa sötnosen ändå. 



Belles morfar är väldigt glad över henne, sanna mina ord. Det är visserligen vi alla, men det syns extra mycket på pappa. Han är först fram och ska kika in i barnvagnen, först med att erbjuda sig att köra vagnen, först med att ta upp henne ur vagnen när hon vaknat osv. Och så är det bara han som kan få Belle att skratta! Jag fick för mig att Belle var kittlig, för när pappa killade henne under hakan en gång skrattade hon till. Det kan vara att hon är kittlig, men det är bara när hennes morfar kittlar henne som hon skrattar ^^ Det är så mysigt att se.


Belle i famnen på sin morfar

Mamma hittade ett par jättesnygga & hööga klackaskor på Din Sko och jag letade efter en BH som jag ska ha på bröllopet, till min klänning utan några band. Men det fanns ingen som passade och jag har faktiskt inte lust att slänga pengar på en BH som jag ändå kommer växa ur! Brösten kommer ju att återgå till sin vanliga storlek, HOPPAS JAG! Och då kommer jag inte kunna ha den BH:n. Nej, usch på tal om att man växt över bysten.. Det är hemskt. Jag hatar det! Det är inte alls något som man, som inte har världens bröst, njuter av. Jag avskyr det.. Dock så har jag hört att när de väl krymper, att de krymper lite vääl mycket & då blir man ju knappast nöjd, då heller! Så det bävar jag lite inför. Men det bekymret tar jag då ^^
Vi avslutade stanrundan med en fika på Roberts Coffee och sedan begav vi oss hemåt. Väl hemma gick jag upp till mormor. Vi behöver sy in den klänningen som jag ska ha på bröllopet och så hade mormor köpt ett svart band som jag ska ha i midjan. Imorgon ska jag återigen in i den klänningen, fylld med nålar i alla sidor! Jag har fobi att stå så, men om man ska vara fin - får man lida pin. Nej, nu ska jag tömma diskmaskinen & göra mackor till Zoran. Ha det fint, allesammans!  



Att göra-lista

Barnförsäkringen [x]
Byta bank & ordna med Belles sparkonto [x] Ska dit på fredag!
Faderskapserkännandet [ ]
Belles namn [x]
Försöka byta tillbaka till min gamla tandläkare, ist för den nya vars namn jag inte kan uttala -.- [ ] 
Ta ett tackkort och skicka till alla som givit presenter & dylikt till Belle [ ]


Andra advent

6 December 2009  Godkväll. Helgen har varit jättemysig & lugn om inte annat. I fredags fick vi besök av Gagi&Oliver. Belle fick presenter av sin tekta. Hennes första par jeans, en rosa tunika & ett par strumpbyxor fick hon. Jättefint alltihop :) Gagi&Oliver är roliga ^^ De var ute på altanen & hade tydligen haft krig med varandra. Olivers glasögonbåge gick sönder när Gagi skulle knocka honom! Haha, jag har sett dem brottas och utövat karate & ninjasparkar mot varandra, men det här var något nytt. Men men lite superlim gick det att lappa ihop glasögonen, så ingen skada skedd :]
Lördagen spenderades med sovmorgon, besök av Emilio & sedan middag uppe hos mormor. Idag har vi bara tagit det lugnt. Sovmorgon idag igen - tack Belle :) Sedan bjöd vi ned mormor&Leif på våfflor. Vi försökte lära dem dansstegen som kommer dansas på bröllopet.. Det gick sådär att lära dem, men de skulle öva däruppe ^^
Nu ska vi strax klä på oss och promenera hem till mamma&pappa. De ska bjuda på middag. Jag är så tacksam, har inte behövt laga mat denna helgen ^^

Gud, tiden springer iväg! Det är ju bara några dagar kvar tills julafton.. Herregud. Vi har inte handlat klart julpyntet & julklapparna har vi inte ens börjat tänka på.! Jag vet vad Zoran önskar sig iallafall. Men han fyller 21 den 1 januari.. så tänkte köpa något litet i julklapp & sedan en lite större födelsedagspresent.
Aja, det ska nog gå bra. Men nu måste vi göra oss iordning. Ha det fint!



Belle har sin kvälls workout :)



Oj, vad hon kan :) Börjar nu även ta i med armbågarna, så hon kommer upp ännu mer. Gulleplutten ♥


Mammas älskling



Mammas älskling ♥


Bebisuppdatering 5veckor & 4dagar

4 December 2009  Bebisuppdatering: 5 veckor och 4 dagar gammal. Min tösabit bara växer & växer! Numera väger hon 4.385 gram  & är 56,5 cm lång. Med tanke på att hon bara väde 2890 gram & var 48 cm lång när hon föddes, så är det sjukt så mycket hon växt! För övrigt var de nöjda med Belle på BVC och det är ju alltid skönt & höra. Hon tycker verkligen inte om att bli vägd eller mätt -.- Börjar direkt skrika när man ska klä av henne kläderna, varenda gång också. Tyckte absolut inte om det på BB heller.
Att sova på magen har verkligen blivit poppis & det verkar dämpa magonten också. Egentligen säger man ju att de inte bör sova på mage men sålänge vi har översikt över henne, så hon inte hamnar med ansiktet nedåt eller liknande, är det okej att hon sover så. Det handlar bara om dagarna & så nattar vi henne för natten på så sätt också. För hon däckar direkt när vi lägger henne på magen.
Som det ser ut nu på nätterna, sover hon i våran säng hela natten & ingenting i sin egen. Hon vill inte sova själv & jag har inga problem med att skämma bort min lilla älskling så mycket det bara går. Men om hon somnar i soffan så ska vi försöka få henne att sova "första tuppluren" i sin egen säng & sedan iochmed amningen får hon sova i vår. Jag älskar att somna jämte henne & framförallt att få vakna upp jämte henne. Det är guld värt. Byter inte ut de ögonblicken för någonting i världen. Men de första sovtimmarna hade varit skönt om hon sov i sin egna säng. Jag ligger numera lite i kläm under natten. Belle på ena sidan, jag i mitten & Zoran på andra sidan. Belle ligger ju i mitten av själva sängen, oavsett vilken sida om henne jag ligger på. Är livrädd för att hon ska rulla runt eller liknande. Nu kan hon ju inte göra det ännu, men när den tiden väl kommer vill jag inte att första 'snurren' ska vara i vår säng & åt fel håll!

Vår tösabit har blivit jättestark i nacken! När hon ligger på mage, lyfter hon upp huvudet - tittar sig omkring & vänder på huvudet ^^ Även hur hon greppar med händerna. Riktigt tjuvnyp kan man få av henne numera ;]



Upp med hakan :)
På bilden ser ni Belles allra första par jeans! Jättesöta som vi fick av tetka Gagi :) Fick även en rosa tunika av henne, som får bli morgondagens outfit ^^ ♥



Mammas älskling ♥


Melanie med lugg ^^

3 December 2009 Hejhej! Efter klippningen igår kom jag hem och har nu hellugg istället för snelugg. Det känns bra, det är bara svårt att vänja sig. Vad jag ville ha ut av att gå till frissan var att jag kunde fortsätta med mitt ständigt uppsatta hår, i vare sig tofs eller klämma, men ändå ha lite mer frisyr än tidigare. Då blev det ju att klippa en lugg. Men jag är nöjd iallafall och hon klippte också bort allt det slitna och klippte upp det & hade sig och det behövdes verkligen!
Lite roligt hur folk reagerar när jag svarar på frågan 'går du i skolan' med att säga att 'jag är mammaledig'. På frågan 'bor du kvar hemma?' känns det bra att spricka hål i den förutfattade uppfattningen, genom att svara att jag bor ihop med barnets pappa & har gjort det de senaste två åren. Men det är ju klart att man inte föreställer sig att man har flyttat hemifrån när man är sexton år, så..    
Igår natt somnade hela familjen runt 22.30. Belle ville upp 00.30, 03.00, 05.30, 07.30 och sedan vaknade hon runt 09.00. Hon vaknade inte bara ofta, utan hade det svårt att somna om igen. Så idag känner jag mig ganska trött, faktiskt. Nu sover hon iallafall. Hanna kom nämligen hit på kaffe, hon har lång sovmorgon på torsdagar. Efter kaffet gick vi en runda och då somnade Belle direkt och sover fortfarande. Man får se till att ta barnvagnsrundan nu medan det är ljust ute, när mörkret faller blir det svinkallt ju. Denna dag kommer innehålla plugg inför geografiprovet imorgon, röja i köket, rensa ut alla de kläder som blivit för små för Belle & sedan plugga lite till -.- Jag hoppas jag får allting gjort iallafall, men pluggandet går före det andra. Provet är imorgon förmiddag, så jag ska få skjuts till skolan av mamma. Jag kan inte riktigt tänka mig att hoppa på de överfyllda bussarna som går till sannarp med barnvagnen. Det känns bara bökigt.. Sedan måste jag också lämna in en blankett där det står att jag ska ta studieuppehåll, så jag inte får bidrag från CSN & samtidigt få föräldrapenning. Jag är efter med att ha lämnat den till Håkan, så han ringde mig idag. Jag har helt glömt bort det dära, men jag ska lämna den imorgon.

Nej, jag ska passa på att plugga lite nu medan både Zoran & Belle ligger och sover. Skriver kanske senare, ha det fint!


Hannorna & Belle



Mina Hannor med Belle



Sluta fota mig, jäkla paparazzi ^^



En glad liten tösabit ♥


Läsa saga ur geografiboken ^^

2 December 2009  Hejsan. Idag väcktes man kl. 07.30 av lilla stumpan. Det verkade inte vara hungern som var orsaken till att hon väckte mig, utan hon verkade bara trött av att ligga i sängen. Direkt när vi gick upp blev hon nöjd och med stora ögon satt hon i mitt knä och tittade på TV ^^ Om det var TV hon tittade på, vet jag inte. Det är ju nämligen så att hon kan se ett helt rum numera. Innan när hon precis var nyfödd var det väl bara någon decimeter framför sig hon kunde se, men nu är det en massa mer hon kan uppfatta. Jag nattade henne för natten igårkväll runt 24.00 tiden, sedan var det matdags runt 03.00 och 5.00 och en stund efter att vi gick upp ur sängen. Nätterna går som smort! Jag kan inte förklara det bättre, allting rullar på jättebra. Hela familjen får sin sömn och amningen på nätterna är inprogramerad i bakhuvudet på mig nu, så det är i princip i sömnen som jag tänder sängbordslampan, halar fram bröstet och sedan somna om. På nätterna somnar Belle om direkt efter att hon fått mat också. När Zoran går upp på natten, runt 03.00-04.00 så tar han hand om eventuella blöjbyten, så jag byter när vi ska lägga oss & när vi vaknar.
Denna veckan har jag behövt plugga en hel del. Jag har nämligen ett geografiprov på fredag. Det är på förmiddagen, så jag har inte kunnat skaffat mig någon barnvakt för Zoran jobbar fortfarande vid den tiden. Så Belle får helt enkelt följa med. Jag räknar med att jag får ett grupprum för att skriva provet, annars blir det kanske lite bökigt. Jag har iallfall behövt plugga denna vecka. När Belle sover är det inga problem och det är det egentligen inte när hon är uppe heller. Jag sitter nämligen och läser högt för henne ur boken, ungefär som en godnattsaga. Haha, det låter ganska roligt när jag försöker läsa med inlevelse för henne om hur en karta är upplagd & om naturens kretslopp ^^ Men hon är nöjd, ligger i famnen och tittar upp på mig när jag läser.
Idag, gott folk, ska jag klippa håret! Jag färgade håret i måndags och trots lite väl gula toner, så är jag jättenöjd. Jag använder silvershampoo varje dag i princip så det ska nog ordna mig med det gula. Klockan 15.00 ska jag vara hos frissan, så jag måste nog faktiskt påbörja lunchen & göra mig iordning. Zoran & Belle ska med, de går en runda medan jag klipper mig. Fårse om jag orkar in och köpa en tunika på GinaTricot.. Jag behöver helt vanliga, enkla tröjor/tunikor som jag kan ha över både jeans & strumpbyxor. Och självklart, de måste vara någorlunda amningsvänliga -.- Svårare än ni tror att hitta sådana klädesplagg (som inte är mammakläder, vill säga) >.<  Ha det fint



Belle älskling



Belle i mormors knä, klädd för natten i sin nya pyjamas.



Jag med Belle på magen. Haha, mitt lilla troll. KRULLTOTT ♥



Belle sussar gott på morfar. Gosigt


Första advent med julbak & julpynt

1 December 2009  Godkväll godkväll. Förlåt för det enorma tidsglappet som numera finns mellan mina inlägg. Jag får inte tiden att räcka till för att sitta framför datorn. Det var banne mig första advent i söndags! Julen närmar sig med stormsteg. Eftersom det är Belles första jul, eller överhuvudtaget för att Belle finns till, skall julen spenderas hemma. Inte alla dagar, men julafton blir här hemma. Det är visserligen julfrukost hemma hos mina föräldrar, så där får vi träffa farmor&farfar, mina farbröder och min kusin robin. Och som vi alla säkert vet, så bor jag och min mormor i samma hyreshus, så mormor&leif träffar vi med ALL sannorlikhet också på julafton ^^ Sedan kommer mina föräldrar förhoppningsvis hem till oss och firar, iallafall en stund. Jag ser framför mig en lugn & skön julafton med öppen brasa, pepparkakor&glögg, massa mys med mina båda älsklingar. Men framförallt ser jag framemot Belle i sin söta julklänning :]
Det har spenderats överdrivet massa timmar på stan i jakten på julpyntet. Inte julgranspyntet, utan jag har bland annat införskaffat mig nya dukar, julstjärnor i fönstret m.m. Idag var jag på Chilli och köpte två nya soffkuddar. Jag ska eventuellt dit imorgon och köpa två till. Förutom att ha varit på Stenalyckan med min kära mormor har jag absolut inte gjort någonting.. Jag har degat & kelat med Belle i princip hela dagen. Jag har tyvärr haft huvudvärk & kännt mig lite konstig överlag. Det var ung mammagrupp idag men det blev inget för mig..
Tillåt mig att få skryta lite om min duktiga prestation i köket i helgen ^^ Jag bakade en omgång lussekatter (SAFFRAN ÄR DYRARE ÄN KNARK.!) en omgång kanelbullar, vaniljhjärtan (pappas favorit) och nästa dag bakade jag en mjuk pepparkaka samt en toscakaka. Jag känner mig nöjd. Frysen är full och jag behöver inte tänka på om jag har något fikabröd hemma om det kommer besök. Nästa moment inför julen kommer bli att stå och baka (?) köttbullar med pappa. Farmor är en pärla och kommer hjälpa mig med julskinkan. Sedan saknas bara prinskorvar, röd-, brun- och grönkålen & jag tänkte fanimej ställa mig och baka matbröd till julbordet också. Givetvis ska det göras julgodis också, såsom knäck :)
Nej, nu måste jag påbörja middagen. Belle börjar vakna här i soffan också. Ligger och sträcker på sig & gör en massa ljud. Ha det fint!





Mammas lilla krulltott! Jag älskar dig mer än allt annat, min älskling ♥


RSS 2.0