09-04-30 Grattis lillebror 16 år!

Mamma Tack för allt du hjälpt mig med på senaste, eller förresten, allt du någonsin hjälpt mig med, tack!!
Jag är så  himla skör när det gäller press eller stress just nu och min mamma är verkligen min klippa! Hon hjälper mig med skolan, utan henne hade jag inte alls kunnat prestrera som jag gjort. Hon peppar mig när det går trögt och underlättar det för mig med hunden och städningen här hemma när jag har som mest att göra.
Nu när skolan slutar ska jag köpa henne en bukett blommor & en 'ostbricka-vindruvor-oliver-päron-choklad-fikonmarmelad-kex' korg till henne som tack för hjälpen.

Idag fyller Elliot år, grattis lillebror  ♥
Tror inte jag hinner åka in till stan med honom idag och köpa något till honom, så det får bli på lördag :) Har lovat honom att han ska få välja ut någon fin tröja till sig själv.

Idag är Zoran hemma hela dagen, till skillnad från alla andra dagar. Han hade en körning på morgonen och sen kunde han komma hem till mig och Tisha ^^ Nu är han ute och går med henne på stranden. Vi har blivit varnade för både ormbett och fästingar redan nu, så det blir till att hålla koll. Idag har jag jättemycket att göra; tvätta, städa inne & sopa altanen & plugga. Sen fyller ju lillebror som sagt år, så vi får åka dit och gratta honom. Imorgon blir det släktkalas, men Zorans pappa skall också fira sin födelsedag imorgon, så en snabbis till Elliot och sen till Drago.
Men inte bara det, jag ska nämligen också hem till Hanna och bli provsminkad (A) Det ska bli jättemysigt, sminkningen tar väl ungefär en timme men vi måste ju inkludera fika och en massa massa snack, så det besöket tar väl ungefär fyra-fem timmar :)

Ska ner och sätta på en maskin tvätt, Ciao


09-04-29 Hemma från skolan

Ingen skola för mig idag, inte. Trots att jag somnade klockan 10 igårkvkäll gick det inte att komma upp imorse. Zoran stackarn var tvungen att vakna vid halv fyra imorse för han hade en körning till Göteborg. Faktiskt hans första, han fick sitt lastbilskörkort igår på posten! Direkt ringde han till KP Netto och bad om att få köra. Att han orkar, men han är så duktig, min man :)

Jag måste bara säga tack för tipset som jag fick som kommentar av en annonym i mitt förra inlägg "orken har tagit slut". Uppskattar verkligen det!

Imorgon fyller min lillebror Elliot år, Han blir hela sexton år. Det känns väldigt sjukt att han faktiskt ska bli morbror vid sexton års ålder. Än så länge går han runt och kallar mig tjockis och tar på min "kagge", men jag vet att han ser framemot bebisen som kommer. Jag är inne i fjärde månaden imorgon och det känns helt overkligt. Är det inte nu magen ska puta ut en halvmeter och att sparkarna ska komma..? Magen har visserligen börjat komma men jag har nog alltid föreställt mig att magen kommer på ett poff och sen är den kvar där ett tag tills man fick bebben. Men jag har förstått nu att det kommer sakta men säkert. Jag har också hört att när man väl ligger där på BB med babyn så har graviditeten gått på ett ögonblick. Nej, jag ska inte tjata mer om det. Det kommer när det kommer :)

Nu ska jag kela med Tisha sen påbörja lite plugg, Ciao

Jag älskar dig

zoran tadic, kan inte med ord beskriva min kärlek till dig.
mamma hjärta pappa  ♥

09-04-28 Orken har tagit slut..

NU HAR ÄNTLIGEN VÅR SKÄNK TILL MATRUMMET KOMMIT! Gud vad glad jag är. Det har stått helt still på inredningsfronten hemma hos oss nu ett bra tag, men nu sätts det igång igen med en ny möbel. Vi har lite småsaker kvar att ta hand om nu, såsom köpa en ny matservis (vi är så trötta på vår nuvarande..) samt köpa kaffeservis, nytt soffbord & införskaffa oss en teve i sovrummet. Sen en massa småsaker som nya tavlor, gardiner samt mattor.
Men nu är iallafall skänken på plats, känns verkligen jätteskönt!

Nu till lite tråkigare saker.. Jag mår inte bra. Jag vet inte vad det är som är med mig, men jag har ångerst. Riktig ångerst, och det är mest skolan det handlar om. Jag har varit med om att vara rysligt skoltrött men detta är ändå värre. Jag känner mig inte som mig själv längre och det är så himla tråkigt att känna så här. Det är nu som allt ska vara mysigt och magen växer, och ultraljudet om bara två veckor och ja, allt sånt där. Det är inte det att jag inte njuter av allt det där, utan det är bara att jag mår inte bra förtillfället. Jag behöver skolavslutningen nu, inte om en månad. På allvar, nu. Jag är stressad till max och det blir bara värre, eftersom jag kommer efter med saker och ting i skolan.
Igår började jag störtlipa (hormonerna spökar säkert också) över att inte ville upp till skolan dagen efter. Jag vill vara hemma och fixa och dona, ta hand om hunden ordentligt och bara leva. Jag lever inte som det är nu, jag har inte kunnat slappna av och ta det lugnt på jag vet inte hur många veckor och nu säger kroppen stopp. Det går fan inte längre, jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Nej, usch det är inte alls roligt. Någon som vet något knep för hur man ska orka?

09-04-28 Traditionella bröllop eller inte?

"inte filmstjärnigt snygg" - hah, så har jag beskrivits idag. Jag är totalt osminkad (på riktigt nu, inte osminkad som med massa foundation och rouge men inget på ögonen). Nej usch, allvarligt jag ser helt sjuk ut. Jag har haft Nationella i Engelska B nu i morse, sen har jag suttit i två timmar med Linan i skolan i väntan på att få tala om för Håkan att jag ska hem. Lyckat va?
Jag åkte hem och nu ska jag ut med Tisha, hon är värsta galningen nu. Hon har fått för sig att hennes stora uppgift i livet är att jaga flugor.. Hon hoppar upp i soffor och kutar omkring efter dessa flugor och nyss stod hon på fönsterbrädan i vardagsrummet!! Det där tycker vi inte om. Nu ligger hon snällt och väntar på  att jag ska ut med henne, duktig flicka. Det är klart man blir trött om man jagat flugor uppe på fönsterbrädan en hel dag..

En sak som jag hörde på radion igår, på Rix Fm var att några hade gift sig inne på ett gym. I sina träningskläder, svettiga och runt en massa främmande OCH istället för vigselring gav fästmannen sin älskade en hantel. Detta tyckte kvinnan på radion var hemskt oromantiskt och att det var helt absurt, och jag måste nästan hålla med. Det var lite över gränsen. Däremot fanns det några som hade vallt att ha sin vigsel i en luftballong. Alltså man, fru och en frivillig präst åkte upp i en luftballong och vigde sig. Sen fanns det även ett par som växlade ringar på havets botten någonstans. Ja, vad ska man säga? Det är upp till var och en hur man vill gifta sig. Fast det där med gymmet var lite väl.. ja, överdrivet. Men på Gothia Cup invigningen för något år sedan var det en man som friade till sin tjej som satt ovetandes i publiken och det var så sjukt romantiskt! Ett frieri kan man ha överallt enligt mig, på helt otippade ställen om man nu vill det.
Hur ska man gifta sig då? Själv så vill jag inte ha det i en kyrka, eftersom jag är ateist och jag tycker att kyrkan inte har någonting alls med kärlek att göra. Nej, hur ska man viga sig? .. Svår fråga.

Nej nu är det dax för Tishas runda, Ciao
Uppdatering; Går in i fjärde månaden på torsdag :)  Tiden går snabbt!


09-04-26 Nationella förberedelse med Linan

Nu har min kära Linan precis åkt. Hon kom hit i sällskap med Linnea som bara stannade för att säga hej, och sen har jag och Linan suttit och läst igenom engelska nationella samt druckit kaffe och ätit rulltårta. Så skönt att man kan sitta ute nu i trädgården. Jag kunde sitta ute och äta frukost med Tisha imorse också, jättemysigt! Jag har inte varit i skolan idag, jag kände mig lite krasslig när jag vaknade, så valde att stanna hemma. Zoran hade skola och inte hunnit vara hemma någonting idag, så Tack för sällskapet, Linan <3

Imorgon är det som sagt Engelska Nationella, en skrivuppsats och .. Fan, jag vill inte! Skolan känns bara förjävlig nu. Jag måste kämpa med att lyckas få G på Matte Nationella, vilket kommer bli kämpigt eftersom jag inte har gjort allt man ska ha gjort i matteboken. Imorgon har jag ett retoriktal också, som handlar om Rädda Barnen, så det får jag sitta och öva in idag. Samt ett historia arbete som jag så gärna vill få klart så jag kan lämna in det, idag helst! Och förbereda mig inför Nationella Engelska..                        Vad kan man säga.. Jag är körd?

Att smörja in magen morgon och kväll måste jag börja få in som en vana. Jag har visserligen inte värsta magen ännu, men den kommer och jag vill gärna göra allt jag kan för att slippa bristningar. Visst, inget jättebekymmer, men man gör vad man kan för att undvika det. Jag har en burk Cocoa Butter Cream som mamma köpte i Gambia som luktar himmelskt och som ska vara till för gravidmagar. Mamma köpte det till Zorans syster Gagi då hon väntade Antonio och den hann vi ge henne en timme eller så innan hon födde honom. Så det var väl inte till så mycket hjälp ^^ 
Nej, ordning och reda på mig. Jag får börja komma ihåg att smörja magen!!

Nu ska jag sätta in min broccoligratäng i ugnen, yummi!
Allt för mig, Ciao


09-04-26 Jag älskar mina Hannor <3

Från och med igår längtar jag tills min födelsedag som aldrig förr! Mina Hannor skall nämligen ge mig i present en fotografering. Jag och Zoran skall bli sminkade och fotograferade i en studio. Och ofcourse handlar det om bebismagen som skall framhävas! Jag vill så gärna ta sådana där fina bilder man kan rama in, med bebismagen i svartvitt eller  någonting sådant. Och nu har mina Hannor gjort det möjligt! Jag är jätteglad (A)  Hannorna, det finns inga bättre <3

Ikväll har vi grillat med Alen, och sen har Zoran och Alen suttit och glott på allt från bilar till husvagnar på Blocket och jag har suttit och läst min Solo tidning som jag införskaffade mig tidigare idag. Ska nog börja prenumerera på den, faktiskt. Brukar vanligtsvis inte läsa sådana tidningar, men det är på grund av att jag aldrig har pengar över till det. Men får göra slag i saken med att börja prenumerera, så blir det av! Fast nuföritden handlar varje tidning om att få till beachkroppen och just denna sommaren kommer det bli lite svårt för mig ^^

Nej, nu är diskbänken full med smutsig disk som jag får ta hand om. Imorgon är det skola och sen blir det plugg med Linan på Statsbiblioteket, det ser jag framemot :) <3
Allt för mig, Ciao


09-04-26 Söndag

Igår var det fullt upp hela dagen. Vi vaknade runt halv 10 tiden och började städa och göra iordning i huset, sen åkte jag och Tisha hem till mamma för att baka rulltårtor. Tisha har fått en ny hobby och det är att baka tårta. Hon stod för diskandet av bunkarna och visparna, och det trivdes hon verkligen med ^^
Sen bar det hemåt och Kandellis kom till mig, följd av Sara och Erica. Jag saknade Alex & Linan, men de får komma och äta rulltårta någon annan gång :) Hela mitt sommarlov kommer gå åt att umgås med vännerna (och att ta körkort) 
Senare på kvällen var det grillning och det var skönt väder så vi kunde alla sitta ute och äta. Tisha var jätteduktig, hon låg så fint och hoppade ingenting eller var jobbig. Ibland undrar jag om hon blivit sjuk, för hon har blivit helt förändrad under kanske en vecka eller så.

I fredags umgicks jag med Alex, före vi åkte till Linnea och det var jättemysigt. Det är så tråkigt med mig och Alex, för trots att hon är en av mina bästa vänner umgås vi knappt alls. Det kan gå en månad mellan att vi ses och det är så tråkigt. Varför vet vi inte, men nu i sommar ska vi ta igen alltihop!
Jag köpte en ros till Zoran på StoraTorg och skrev en liten gullig lapp till honom. Det var uppskattat, även om han är lite gammeldags och tycker att det är killarna som ska uppvakta tjejerna med sånt. Men jag har haft så fullt upp med skolan denna vecka, att jag knappt hunnit städa eller göra iordning, så jag tänkte vara lite gullig.

Nej, nu ska jag påbörja mitt historia arbete som skall vara klart tills imorgon.

Först, en bild på magen. Jag har fått önskemål om att det ska finnas fler bilder på magen.




Vecka 15+1 (togs i fredags)
Imorgon är det bara två veckor kvar tills Ultraljudet, och både jag & Zoran längtar som bara den.


09-04-24 Födelsedagsfest & grillning i helgen

Ikväll blir det av hem till Linnea på födelsedagsfest. Linnea fyller 18 och det ska firas. Igår var jag och Sara i stan i jakt efter den perfekta födelsedagspresenten till henne. Efter ca 5 timmar så fick vi smått panik. Vi gick runt och runt, och fötterna värkte på oss båda. Men vi hittade iallafall någonting litet till henne, så hoppas det blir bra :)
Imorgon blir det grillkväll hemma hos oss i vår trädgård. Lite tjejer kommer hem till oss tidigt på dagen och då bjuds det på rulltårta och sen senare blir det grillning och då kommer även Zorans grabbar på besök.
Just nu sitter jag i en av skolans datasalar med Sara.. Men ingen Linan :(   Jag var med på idrotten idag, första gången på länge.. Haha, klasskompisarna vågar inte röra mig om vi håller på med fotboll eller något. Det är ju bra att de tar det försiktigt, men jag är inte gjord av glas ^^ Dessvärre finns det vissa som inte tar det speciellt varsamt och jag höll på att trilla framstupa idag, det kändes inte så roligt visserligen.

Mitt internet där hemma är kaputt så jag får passa på när jag åker hem till mamma&pappa nu i helgen ^^
Nej, nu ska jag & Sara gå och äta. Skriver när jag får tillgång till internet!

Therese, jag håller tummarna att lillflickan frisknar till snart!!


09-04-22 Majblommor

Dagens händelse; Köpte idag årets första (och troligtsvis årets enda) majblommor idag! Jag har en liten blomma som pryder min lill-väska (en såndär där det bara får plats med en mobil & nycklar, nivet) och jag ska pryda min stor-väska (en normalstor) med en blomma också :)

Godkväll. Sitter förtillfället hemma hos mina föräldrar. Mamma, pappa & lillebror är och införskaffar sig fotbollsskor och lite träbitar, och jag, Tisha & Misse (vår gamla kissekatt) sitter här hemma. Dessa träbitar som jag hoppas att mamma hittar, är materal till ett litet projekt som jag och mamma skall syssla med. Vi ska nämligen göra små typtavlor att hänga upp hemma hos mig & Zoran. Vårt matrum ekar, eftersom de enda möblerna är ett bord samt sex stolar och visserligen ett par tunna gardiner, men det dämpar inget ljud. Vi ska leta efter nya mattor, jag & Zoran, men det får bli när han börjat jobba på sitt nya jobb. Så nu ska jag och mamma köpa något snyggt tyg och häfta på dessa träbitar och göra tavlor av dem, det är jättefint om man lyckas med det, samt det dämpar ljud.
Jag vill så gärna bli mer huslig och pyssla mer än vad jag gör nu. Men det är svårt att ens hinna med att laga mat och städa, när det är mycket i skolan. Och just nu.. Jag vill gråta, det tar inte slut. Eller jo, sommarlovet kommer inom kort, men det kommer inte bli en lugn stund framtills skolavslutningen. De nationella proven börjar nu, och även om man inte kan plugga inför dem, skapar dem så enormt mycket stress! Igår skickade jag in den sista inlämningen som jag varit efter med, så nu ligger jag iallafall inte efter med några inlämningar. Men så fort ett blir klart, blir det fullt upp med ett annat. De nationella proven i matte kommer inte vara roligt.. Jag har inte gjort två prov samt jag fick IG på ett, och jag ska klara av nationella.. Det är mitt egna fel, men det är så strängt.
Jag längtar tills sommarlovet, för då vill jag börja jobba lite. Det var min tanke nu, för jag har kännt mig oansvarig som inte bidrar med några pengar, men det går ju inte! Jag hinner inte, för så fort det börjar lugna ner sig med skolan, måste jag börja ordna med körkortet. Och sen när jag kommit igång med det, blir det till att försöka jobba lite.
Jag behöver tid, tid som jag inte har..

Igår var jag på mitt första mammagruppmöte och dit kommer jag gå igen. Tyvärr tillåter inte mitt schema att jag kommer i tid till möterna, men jag får väl slinka in en kvart senare eller något sånt. Det var trevligt att höra om hur andra resonerade kring när man fick reda på graviditeten, hur de upplevt det och sen var det tre mammor med sina barn där, så det var roligt att vara där. Jag var yngst av dem som var närvarande samt jag var minst gången. Men som sagt, det var trevligt och jag ser framemot nästa möte.

Nu är det dags för mig att påbörja mitt retoriktal samt att plugga historia (som sagt, det finns ALLTID något att göra) Jag skriver nog ett litet inlägg innan jag beger mig hemåt.
Allt för mig, ciao.

09-04-21 i skolan ><

Jag hoppas på att älsklingen slutar lite tidigare idag, så han kan komma till min skola, så kan vi gå en runda. Jag har nämligen en tre timmars håla varenda jäkla tisdag och det hade varit mysigt med sällskap.
Annars idag så ska jag till Ungmamma gruppen för första gången, det ska bli trevligt.
Jag får ladda upp någon bild på magen, måste ha koll på utvecklingen lite mer >.<
Allt för mig, skriver senare ikväll.

09-04-20 Väntar på älskling att komma hem

Jag känner mig helt färdig efter en hel dags pluggande.. Det är hemskt vad det tär på mig numera, jag orkar helt enkelt inte alls lika mycket som förut. Det kanske beror på att det är så mycket som kommer på en gång för mig nu, eftersom jag missat mycket i skolan. Nu sitter jag och Tisha i soffan,  helt döda. Varför den slöfocken är trött är oklart, men hon somnar närsomhelst, sötnosen. Vi väntar på att pappa ska komma hem. Haha, det är så gulligt hur Tisha lystrar till ordet pappa, för hon vet att det betyder Zoran. Tillexempel, "Nu kommer pappa" och hon springer upp till dörren och skäller för full hals. Eller hur Zoran behandlar henne,  när han är ute med Tisha går han runt där med sin Amstaff, prestigefyllt som det är, och det ska vara hårda tag och hit & dit, men så fort han kommer hem gullar han med henne som om det vore hans dotter. På morgonen ligger Tisha i mitten i sängen, tryckt bort mig från hennes pappa och ligger och gosar med honom. Jag tycker så synd om henne nu när vi ska vänja av henne med att sova i sängen, där ska en liten bebis sova om inte allt för länge.. åå, som jag längtar! Nej, nu ska jag göra iordning mat till Zoran, han kommer snart. Allt för mig!


09-04-20 Godmorgon

Godmorgon
Måndag igen. Jag känner mig inte peppad för en ny skolvecka, men det är snart sommarlov och jag måste ligga i ny till slutet. Mitt behov av att göra bra ifrån mig i skolan har sjunkit drastiskt på sistonde, det känns inte viktigt längre. Men där misstar jag mig och det vet jag.. sen har jag inte riktigt samma ork som jag hade innan. Jag är trött och hängig för det mesta och illamående har inte lagt sig, men jag väntar på bättre tider.
Just nu sitter jag och slevar i mig cornflakes med äpplen. Om någon illamående gravid läser detta, så är det den ultimata frukosten! Nu under helgen, när jag ska göra frukost till Zoran spyr jag om vartannat på morgonen, eftersom det luktar för mycket. Bröd, skinka och sånt. Men cornflakes luktar ingenting och det går att stoppa i sig trots att man inte är så pigg på att äta.

Imorgon ska jag för första gången till Mamma-gruppen på Ungdomsmottagningen, och det ska bli jätteroligt. Det är nyttigt att få lyssna på andra och hur dem har det kring en graviditet och barn. Den som räddat mig från många frågetecken är Therese med sin dotter Nellie.
Tack, det har betytt jättemycket, Therese! Hoppas vi kan ses i veckan.

Nej, nu måste jag göra mig iordning och tvinga ut Tisha i trädgården.
Allt för mig!

Bebisuppdatering: Fick se Liten för första gången..

18 April 2009 Bebisuppdatering: Idag fick jag se Liten för allra första gången. En liten jobbig situation då jag skulle ligga och spreta med benen för en gynundersökning, blev till ett himmelsk ögonblick då de tog ultraljud för att se att allt stämde. Då fick vi se Liten, både jag och Zoran då han följde med mig upp till sjukhuset. Jag åkte in för buksmärtor (fast det handlade nog mest om oro kring om det inte stod rätt till) och det slutade med att vi kommer därifrån nästintill gråtfärdiga av lycka. Det var bara ett kort ögonblick som vi såg babyn på skärmen, då det var i ett medicinskt syfte och inte för att två blivande föräldrar ska sitta och titta på babyn. Detta betyder också sorligt nog att vi inte fick med oss någon bild hem.

Denna dag för övrigt har varit jättemysig. Vi har äntligen fått upp staketet i trädgården. Tisha har busat och sprungit över till grannens trädgård och eftersom de har små barn springandes i trädgården, ville vi sätta upp ett staket. Det var Leif, pappa & Drago, Zoran och lillpojken Emilio som kämpade med staketet. Jag och mamma försökte städa men jag låg mest i soffan p.g.a. magont. Mormor höll sig sysselsatt med att laga pyttipanna och steka ägg till arbetarna. Ljuba och Drago, Zorans föräldrar, kom över till oss på kvällen med Emilio, Zorans 3 åriga systerson och det var jättetrevligt. Sen kollade vi på Seven Pounds med Will Smith.. Jag grät hela okontrollerat i slutet, riktigt fin film!
Sen stack Zoran iväg till Affe en stund och då passade jag på att träffa Linnea. Vi är dåliga med att hålla kontakten, trots att vi bor bara några meter i från varandra. Men hon fyller 18 på lördag, så det skulle bli tjejkväll på fredag hemma hos henne. Det ska bli jättetrevligt! Tack för inbjudan & grattis i förskott, vännen <3  


09-04-17 Välkommen till min nya blogg!

Hejdär.
Eftersom detta är mitt första inlägg som ny bloggare, får jag nog presentera mig.
Mitt namn är Melanie Morell Petersson och jag är 18 i augustimånad. Jag bor ihop med min älskling Zoran och vår lilla hundvalp Tisha. Jag och Zoran väntar barn nu till mitten av oktober början av november och jag är nu 3 och en halv månader gången.
Trots min hopplöshet att skriva blogg (regelbundet) tänker jag göra ett försök med denna. Jag vill minnas min graviditet, väntan på Liten. Alla upp- och nedsidor, alla tankar kring bebisen och förhållandet till Zoran. Rubbet.


Mitt första inlägg skrivs nu när jag är i v. 14+1, alltså 14 veckor och 1 dag gången. Hur det känns? Overkligt. Det har inte riktigt ännu lagt sig, tror jag. Jag talar om mammakläder, bebisar, BB, förlossningen och jag har mått riktigt illa och varit jättehängig, men jag tror fortfarande att det inte riktigt sjunkit in.  Jag fick reda på att jag var gravid, när jag var i v. 6+4, så det hade gått ca två veckor utan att jag visste om det. Liten är inte planerad. Herregud, nej. Men har jag längtat efter någon så mycket förr? Aldrig.. Jag har aldrig sett han/henne, jag har inte känt av han/henne (inte mer än illamående och att jag blivit stor om magen) men jag älskar det lilla livet mer än vad jag någonsin kunnat ana. Min rädsla i början över att jag skulle förlora barnet i missfall, har nu övergått till att jag ska få reda på att det är någonting fel på barnet. Jag både bävar samt längtar till ultraljudet som nu inte är längre bort än en månad. Men jag tänker tänka positivt och hoppas på det bästa.

RSS 2.0