09-09-30 Grattis Pauline!

Precis kommit upp ur sängen. Legat i mörkret och försökt sova nu ett bra tag, men sömnen vill inte komma & hungern tog över. Nu är jag uppe iallafall och med lite mat i magen. Det känns visserligen som om någonting ligger och trycker på ögonlocken, - vilket inte är så konstigt, då jag inte sovit någonting inatt och så känns huvudet som en tickande bomb, men jag är uppe på benen så det känns bra!
Jag hoppas verkligen att huvudvärken släpper lite snart. Jag har en massa skolarbeten att göra, hade varit skönt att få iallafall någon uppgift klar idag (om huvudvärken tillåter..)

Zoran har varit hemma från jobbet idag, inte mått bra. Hans hals låter riktigt risig, men jag hoppas han slipper bli sjuk. Övertalade honom att ta en dag ledigt för att vila upp sig, så idag blir det en riktig slappedag för oss båda. Vi ska ut och gå en liten runda senare idag. Det kan verkligen behövas. Vi har kommit överens att så fort det blir tid över att gå ut en runda ihop, det är för det första lika bra att få in rutinen - för det blir många smårundor runt kvarteret med barnvagnen och så gör den friska luften en gott.

En kompis från mammagruppen har precis fått sin lilla dotter, såg jag när jag var inne på webbisarna igår! Gud va roligt, jag kan knappt bärga mig från att höra av henne! Grattis, Pauline!

v. 34+6 idag. 34 dagar kvar, älskling ♥
Jag har kommit till underfund med att jag är i v. 39+5 på BF-datumet, alltså inte 40+0 den 3de november. Menmen, vad spelar det för roll egentligen? BF-datumet kan ju bli helt annorlunda oavsett om man ligger i fas med dagarna. Hon kommer när hon kommer, helt enkelt :)
Men mamma och pappa längtar ihjäl sig efter dig, ska du veta, så dra inte ut föör länge, älskling!


09-09-28 Otålig, blivande mamma!

Tänkte skriva ett litet inlägg nu innan sängdags. Morfar & Britt var nere idag och hälsade på, fick träffa dem en liten snabbis. De önskade mig all lycka nu när det blir dags för Belle att komma ut och det spädde bara på min otålan >.< Jag vill ha hem henne nu, jag vill verkligen det. Dessa veckor som är kvar, det är bara en lång väntan på det som skall komma. Egentligen är väl hela graviditeten det, men det är ju nu man verkligen börjar känna sig redo för att få hem sin lilla bebis. Sen är det också nu man är som allra tröttast på att vara gravid och gå runt med en värkande rygg >,< Fy va ont det kan göra, alltså. Jag tror inte man kan riktigt förstå det innan man själv känner av den molande värk som kommer och går i ryggslutet och som sedan sprider sig upp ändå till skulderbladen.. Men å andra sidan, är det någon som är värd alla dessa problem, så är det ens barn. Man får se det ur det perspektivet :) Det gör situationen betydligt lättare, tro mig!

Nu ska jag krypa ned i sängen jämte Zoran och nana. Jag väckte ju stackarn innan.. Jag hade glömt mina nycklar och var tvungen att stå och banka på altandörren tills han vaknade.. Fick lite dåligt samvete och han blev sur som ett bi. Men jag gjorde ordning några mackor till honom, så hoppas han förlåter mig (A) Godnatt, kära läsare. Förresten, skriv gärna en kommentar, så man vet vilka ni är! :) Nattinatti!

v. 34+4 idag. 36 dagar kvar, älskling ♥


09-09-28 Ny msn

Idag har jag hunnit med allt som planerat. Skönt - för som den tidsoptimist jag är, brukar det alltid strula till sig, men idag gick allting prima :) Jag hann med det jag skulle i skolan, sen åkte jag & Alex in till stan och lunchade på kinesrestaurang och hade mysigt. Jag drog med henne till Indiska, Lagerhouse & Hemtex för att glo efter lite fina ljus, men hittade ingenting.. Ett par silvriga blockljus är jag ute efter, men de tycks vara borta. Men jag ska ju till Gekås på söndag, så (A)
Jag gick även in och köpte biljetter till mig och mamma till Tjejkväll på Bond som är på fredag. Jag & mamma ska gå i sällskap av Tesse & hennes mamma och det ser jag jättemycket framemot :) Hoppas det blir roligt!

Linan hämtade upp mig i stan i sin Lille Skutt-bil :) Vi åkte hem till mig och pluggade religionskunskap. Vi kom rätt långt med vårt övande inför ett seminarium som ska äga rum på onsdag(!)..
Stackars Linan har också smittats av tröttsjukan >.< Men vi kämpar på så gott det går. Nu har hon åkt hem och jag ska strax krypa ned i sängen och vila lite. Kanske ska hem en sväng till mamma&pappa ikväll för att plugga lite nämligen, så måste samla krafterna nu isåfall.

Älsklingen är och får hjälp av Dannie & Johan med sin bil som krånglar lite med växlarna. Hoppas han kommer hem snart, så man kan snosa lite :)
Denna vecka händer det mycket; Köket ska målas om, köksluckorna ska monteras bort och ett par skåp ska rensas ut. Mycket i skolan också.. Men med lite planering (& mycket sömn) ska det nog gå att hinna med allt.
I helgen är det tjejkväll på Bond på fredag, Damir&Ankis lilla dotter Ellas dop på lördag samt Gekås på söndag.

Jag har skaffat mig en ny msn; [email protected]
Den förra, mella_babe@.. Jag gjorde den när jag vid i sexan (därav det otroligt pinsamma namnet) och har så otroligt mycket konstigt folk på den, så nu kändes det lagom att skaffa en ny!
Nu ska jag nana lite. Ha det fint!

v. 34+4 idag. 36 dagar kvar, älskling ♥


09-09-28 Tack Joanna!

Stort tack till Joanna som fixade bloggen åt mig igår :) Efter mycket slitsamt arbete blev detta resultatet; jättejättefint :] TACK TACK TACK!

Ska ta bussen om ca en timme nu. Precis ätit upp min frukost och nu sitter jag med mitt kaffe och försöker piggna till. Lättare sagt än gjort, minsan. Migränen ifrån igår sitter fortfarande i, så jag känner mig helt loj. Jag vaknade till ett x antal gånger inatt pga den.. Det känns som om huvudet ska sprängas, liksom. Det verkligen pulserar i tinningarna och gör svinont, rent ut sagt. Idag har jag en lektion, sen ska jag på mitt första PA-handledarmöte med Håkis. Jag hoppas jag kan få komma igång med arbetet snart. Egentligen borde det inte alls vara svårt, då man har så mycket tid. Men det är just det som är kruxet med det hela; man kommer aldrig till skott med det eftersom det inte ska vara klart förän nästa termin..
Iallafall, efter lite jobb på PA:et, ska jag luncha med Alex i stan. Så himla längesen vi hittade på någonting och jag hoppas på mycket skvaller och roliga berättelser (A) Därefter är planen att jag ska bli upphämtad av Linan och sen skulle vi bege oss hem till mig och plugga & dricka kaffe. Min dag i stora drag :)

På söndag är det som sagt full fart mot Gekås & nu ska även Therese&Dannie med. Ska bli jättetrevligt! :)
Nej, nu ska jag gå och pudra näsan. Ska ringa älsklingen också och se hur långt han kommit på jobbet.
Ha det fint!

v. 34+4 idag. 36 dagar kvar, älskling ♥



09-09-27 Grattis gårdagens födelsedagsbarn!

Grattis Hanna & Nelliebellie som båda fyllde år igår, 26/9. Hanna blev myndig & lilla Nellie fyllde 1 år :]

Denna söndag började tidigt för vår del, Zoran vaknade vid 8 och ville envist få upp mig med -.- Efter frukosten pysslade vi lite med våra fotoramar. Köpte 6 stycken små fotoramar på IKEA för 30:- de var i ekfärg så vi fick måla dem svarta. Och nu har vi fått upp dem på väggen i matrummet. Det blev jättefint, men det ser lite fjuttigt ut med bara 6 stycken så vi ska köpa 6 stycken till. Vi målade också en vägghylla som vi ska sätta upp under spegeln i badrummet. Ska påminna Zoran att sätta upp den imorgon :)
Senare idag begav vi oss upp till BRIO och köpte en liten leksak till Nellie. Jag strosade runt och tittade på påslakan till spjälsängen. Jag hittade ett skitsött påslakan, det var vitt med spets på.. 500:- stod det på prislappen >.<
Vi ska ju som sagt till Gekås och titta där först, så jag får hålla mig tills dess. Att påslakan till en sådan liten säng kan kosta så mycket, helt ofattbart. Sen har jag ju en barnvagn som man halvt om halvt ska bädda också liksom.. Menmen, jag håller mig till Gekås :]

Sen idag åkte vi hem till Dannie&Therese och grattade Nellie. Ida&Johan kom dit också med deras lilla Lucas. Zoran skulle följa med och hjälpa Dannie att kolla bil någonstans. Han fick dock köra hem mig först, jag fick sådan sjuk jävla huvudvärk. Det var en släng av migrän och det har verkligen etsats fast i huvudet på mig, jag blir inte av med den. Jag däckade iallafall när jag kom hem och nu vaknade jag för att Leffe skulle sätta upp mitt namn på dörren (wihu) 
Fårse vad Zoran tycker när han kommer hem och det står TADIC MORELL på dörren ^^ 

Mamma kommer snart och hämtar mig; jag ska hem till dem och plugga. Göra klart mitt författarporträtt, dagboksskrivningen av Brott & straff (naturalismen) och 'Min plats i historien'. 
Jag har kommit till underfund med att jag är 11e generationen av Jean Maurel (konstig stavning av Morell) som fick fly ifrån Frankrike till Danmark, pga att han var hugenott (alltså protestant). Han kom till Danmark 1704 och några generationer senare var det min mammas farfar, Arne Morell-Larsen som kom över till Sverige och here we are. 
Jag är den 11e generationen av Jean Maurel som fick fly ifrån katolska Frankrike pga hans protestantiska tro och nu ska jag låta min dotter döpas katolskt... Jag är nog släktens svarta får nu, ^^
 
v. 34+3 idag. 37 dagar kvar, älskling ♥


09-09-26 Att göra-lista

Att göra-lista innan Belle älsklingen kommer hem ♥

[x] Byta namn - ta bort Petersson & bara ha Morell som efternamn.
[x] Byta adress - äntligen skrivs jag på Kringelängsv. 42. På dörren står det snart Tadic & Morell.
[ ] Byta bank, öppna sparkonto & fixa bankdosa
[x] Lämna papper till Försäkringskassan på att jag är gravid & be om papper hem ang. föräldrapenningen.
[ ] Hämta hem barnvagnen & skötväskan - kommer nu i början av oktober.
[ ] Åka till Ullared, Gekås & inhandla resten av vad som behövs till spjälsängen & barnvagnen.
[ ] Måla om i köket - inför de nya köksluckorna!
[ ] Åka till IKEA; köpa skoskåp & kökshyllor - smidigast att det blir av innan bebbe kommer hem :]
[ ] Besök på förlossningen - Fortfarande tillåtet? (med tanke på svininfluensan)
[ ] Packa BB-väskan!


På tal om BB-väskan så ska vi köpa kirurgtejp att ta med till BB ^^ Varför?
Jo, för att ett av mina öron är krökt - och detta krökta örat hade man kunnat fixa om man bara tejpade upp det med lite kirurgtejp när man precis är född. Inte vackert med varken krökta eller utåtstående öron, så kirurgtejp ska med i BB-väskan och stackars BelleBelle får stå ut med upptejpade öron på BB :)

Nu kom min man hem. Ha det fint!
v. 34+2 idag. 38 dagar kvar, älskling ♥


09-09-25 Sova..

Döda mig? Eller iallafall, låt mig sova -.-
Okej, nu ska jag inte klaga alltför mycket. Men inatt... Jag har aldrig haft så ont i ryggen som då. Var nära tårar så ont det gjorde! Att vara trött samtidigt som man har sjukt ont.. Ja, jag behöver inte kommentera den kombinationen, va?
Jag orkar inte mera nu. Sömn- och värktabletter är det enda som jag vill åt nu.

Igår pluggade jag hemma hos mamma på kvällen. Fick sitta några timmar och var helt död efteråt, men jag fick ganska mycket gjort så jag är nöjd. Min samhällskunskapsinlämning, Människa i utvecklingsinlämning och jag satt och påbörjade Min plats i historien - Historia C.
Jag är så trött att jag mår illa(?) Normal biverkning? Så jag ska precis bara göra det allra mest nödvändigaste idag i skolan. Lämna in mina inlämingsuppgifter, ha mitt muntliga snack i samhällskunskapen och sen ska jag bara vara. Ska söka lite fakta på biblioteket men annars.. nichta!
Zoran har lovat att ta hand om mig ikväll, så jag längtar efter att timmarna ska gå förbi.
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sätta på kaffe. Kan behövas en dag som denna. Menmen, det är fredag iallafall!
Ha det fint!

v.34+1 idag. 39 dagar kvar, älskling ♥


Bebisuppdatering, v. 34+0

24 September 2009  Bebisuppdatering:
Hej gott folk. Det är en trött & sliten Melanie som skriver, måste jag påpeka. Att denna trötthet aldrig försvinner.. Eller jo, den kommer försvinna. Eller kanske mer bytas ut? Nu är jag trött för ingenting. Sen kommer väl kanske vår lilla flicka ställa till det lite för både mig & Zoran på sömnfronten ^^ Men det är hon värd, vår lilla Belle ♥
Varje gång jag får "gravid-ont", ni som är gravida eller har varit, förstår vad jag menar - det finns nämligen vissa vaga smärtor i magen, buken och tillochmed underlivet som man kan kalla "gravid-ont" som man kan ha lite till och från. Innan var det inget speciellt över dessa smärtor, men nu.. varje gång jag känner något är det som om kroppen vaknar till, som om den tänker "Har det börjat hända något"?
Lite dumt att tänka så redan nu, men det är omedvetet. 6 veckor kvar och folk säger hela tiden att det kan komma närsomhelst och jag tror det är det som får mig att vakna till och börja känna efter en massa numera. Jag är så trött på att vara gravid, men hon ska inte ut förän om minst 4 veckor till! Efter det är det fritt fram, snuttan :]

Jag är dålig med uppdaterandet av bilder, jag vet. Ni får förlåta mig, kära läsare. Grejen är bara att jag tror att magen slutat växa(?) Jag märker inte längre hur den växer i jämförelse med vissa kläder & så, och jag har tagit bilder med jämna mellanrum sedan jag kom tillbaka från Kroatien, och man kan inte se någon skillnad alls på v. 29-34. Tycker jag dådå, men jag får visserligen kommentarer att jag vuxit, så..

v. 34+0 idag. 40 dagar kvar, älskling ♥

Nu ska jag titta på Unga mödrar på TV. Återkommer efter programmet (:


09-09-23 (O)tappad plånbok!

Godkväll, folk. Idag har varit en kämpig dag, minst sagt. Jag har visserligen gått på tomgång nu ett ganska bra tag, men det börjar gå mot sitt slut nu. Graviditeten är det mest underbara jag varit med om, samtidigt som det har tärt på mig något fruktansvärt. Just nu längtar jag efter min lilla flicka och det är det enda jag kan förmå mig själv att fokusera på. Skolan.. det känns helt oväsentligt. Visst, jag klarar av att plugga men det är det att gå till skolan, befinna mig i skolan och plus på detta; få ta hem skolarbeten hem. Man kan liksom inte bara koncentrera sig på att överleva skoldagen, utan det handlar om att gå i skolan - komma hem med hur mycket arbete som helst och sitta med det också.
Detta är kämpigt vanligtsvis, gott folk. Men nu.. Det börjar säga stopp. Min kloka vän Tesse gick hemma sista biten av sin graviditet och varnade verkligen om hur trött man är i slutet.. Hon hade så rätt. Jag är helt död! Fårse vad som händer med dessa veckor som är kvar..

Igår trodde jag att jag hade tappat min plånbok.. Fyfan vilken hemsk känsla det är att tro att man blivit av med sin plånbok! Skulle gå på bussen ifrån skolan och började rota i väskan och hittar fan inte den jävla plånboken. Lyckades få åka med utan att betala, det kom en hel svärm med Sannarpselever efter mig så var tvungen att gå på ändå. Jag hade precis tagit ut en femhundring som låg i plånboken.. Nu var ju det så väl att jag inte tappat den, eller jo. Fast den tappades i mitt skåp i skolan, så den var i säkert förvar. Men tänk om! 500 kronor puts väck, mitt fritidskort och skolkortet borta. Mitt ID, bankkort, alla jävla butikskort (H&M, Kicks, Åhlens och en massa) Det är mycket pengar som hade försvunnit. Min mamma försökte lugna mig med att någon säkert hittat den och lämnat in den. "Kära, naiva mamma.. Tror du verkligen att en plånbok hade överlevt en skola full med pengabehövande studenter helt oskadd?" Aja, jag hittade ju den så sagen slutade lyckligt.. men tänk om!
Träffade min Hanna igår, vi åkte hem till mig och satt och tryckte i oss massa rostebröd & o'boy - gott :] Hon färgade mitt hår också, så nu är jag riktigt ljus i håret. Håret i nacken missade vi dock, så är aningen mörkare i nacken, menmen ^^

Nu sitter jag med ett samhällsarbete och försöker få lite gjort. Lättare sagt än gjort, sanna mina ord!
Menmen, värt ett försök. Ha det fint!

v. 33+6 idag. 41 dagar kvar, älskling ♥
Vi fick kudde & täcke till spjälsängen idag av mamma. Tack!


09-09-22 Gekås nästa helg!

Ska bege mig ut till bussen om några minuter, måste bara få dela med mig av min glädje av att älsklings Zoran precis ringde och sa att nästa helg är det Gekås som gäller (A) Jag älskar när han säger sådant ^^
Vi ska kolla efter lite prylar till Belle älskling samt lite smått & gott till lägenheten. Sen har vi också en tripp till IKEA att göra, där jag ska få inhandla mitt skoskåp & mina kökshyllor. Underbart :]
Nej, nu måste jag avsluta mitt glädje-inlägg. Linan räknar med att jag ska hinna med bussen, så :) Ha det fint!

v. 33+5 - 42 dagar kvar, älskling ♥


09-09-22 Blöjhinken färdig ^^

TRÖTT, KLUMPIG, TUNG, VÄRK I RYGG.. TRÖTT, KLUMPIG, TUNG, VÄRK I RYGG.. TRÖTT, KLUMPIG, TUNG, VÄRK I RYGG.. TRÖTT, KLUMPIG, TUNG, VÄRK I RYGG..
Jag är så trött på att vara gravid nu. Riktigt oerhört kopiöst trött på det. Ingenting känns som det brukar och jag är så trött. Hon har ännu inte fixerats och trycket över bröstet/revbenen är värre än någonsin. Jag kan knappt ha BH på mig och om nätterna.. Fy, svårt och sova är det minsta man kan säga. Jag ligger och vänder & vrider på mig hela tiden, för jag kommer inte till ro med trycket över bröstet.. Men hur lätt är det då att liggga och vända & vrida på sig när man väger ett ton och man är öm i hela ryggen..?
Man ska inte klaga egentligen, men jag kan nog garanterat säga att jag inte kommer vara en av de kvinnor som saknar gravidmagen! Absolut inte.. Men som mamma sa "Det är väl tur det, det är ju inte magen som är principen av att vara gravid". Jag tror ju att längtan efter Belle (eller ska jag säga otåligheten ^^) spelar stor roll också. Jag vill ju ha hem henne nu! Fast det är fortfarande saker & ting att ordna innan, så ge mamma & pappa iallafall någon vecka till.

Igår hämtade jag ut ett sådant där gratispaket ifrån Pampers. Där ingick det en blöjhink, blöjor, vårservetter, en liten napp, amningsskydd och lite broshyrer att läsa. Ett trevligt litet paket som jag hämtade ut på Babyproffsen. Jag passade på att fråga när vår barnvagn skulle komma, och det stod i anteckningarna 'början av oktober', så det är ju snart. Kan nog hämta ut både barnvagnen och skötväskan (som skulle ta två veckor att få i svart) samtidigt. Tjejen i affären tyckte jag var väldigt liten för att vara beräknad i början av november, och det kanske jag är? Jag har ingen aning faktiskt ^^ Men jag klagar inte över det, nänä. Jag har problem redan med att jag känner mig tung och klumpig!

Nej, nu ska jag äta lite frukost (frulle, som lillebror säger) och sen bege mig till skolan. Ha det fint!

v. 33+5 idag. 42 dagar kvar, älskling ♥


09-09-20 Burka på dagis?!

Tittade på nyheterna innan, då det handlade blandannat om det ska vara tillåtet med heltäckande burka (där man bara ser ögonen) i förskolor? Alltså, nu börjar väl detta gå överstyr..? VARFÖR VARFÖR OCH ÅTER IGEN VARFÖR?
Täck håret för all del, så era män inte blir sura - men gå runt i heltäckande burka på dagis? Jag hade inte gillat att lämna mina barn på det dagiset säger jag bara och jag är inte rasist på något sätt. Jag förstår bara inte poängen med att täcka sig och tycker inte det finns någon anledning till det - och speciellt inte runt barn! Kroppsspråk, bemötanden osv. Bara en sådan sak när det gäller små barn; att barnvagnen ska vara vänt mot dig, så du ser ditt barn & ditt barn ser dig när man är ute och går - det handlar inte bara om att man har koll på barnet utan det handlar ju om att barnet lär sig av att titta på hur mamman/pappan reagerar så saker och ting. Ansiktsuttryck osv. Hur fungerar det med en jävla massa tyg över hela fejan? Förlåt, alla har rätt att göra vad dem vill. Jag tycker bara att slöja, burka & allt det där, det står för kvinnoförtryck. Bevisa mig gärna fel, men det är min uppfattning om detta just nu och därför tycker jag verkligen inte att sådant ska vara tillåtet på dagis eller runt barn överhuvudtaget.

Jag kan inte sova, irriterande nog. Dock så somnade jag vid 8 och nu vaknade jag igen. Zorans sömnbehov fungerar ju med att somna klockan 8 eftersom han ska upp klockan 2 inatt, men det blir nog lite väl mycket för mig -.- Blev lite småhungrig också, så ska ta mig en macka och ett glas O'boy nu & så tänkte jag kolla lite på Ikea.se också, hehe :] Ha det fint!

v. 33+3 idag. 44 dagar kvar, älskling ♥


09-09-20 IKEA

Jag har smidit stora planer på hur vi ska fixa och dona med lägenheten. Ikea.se - TACK FÖR ATT DEN HEMSIDAN FINNS, jag älskar att sitta och titta på en massa där ^^ Hallen måste piffas upp. Ett skoskåp och en spegel hade jag tänkt stoppa in där. Hoppas Zoran också vill det bara (A) Jag stressar med allt, men det hade varit skönt att verkligen få ordning och reda innan Belle älskling kommer. Här är skoskåpet jag tänkt mig :) Sen till köket ska jag ju skaffa mig mina kökshyllor!
Jag vill till IKEA ♥



v. 33+3 idag. 44 dagar kvar älskling ♥


09-09-20 Mardrömmar ..

Slappesöndag. Dagen började med att jag vaknade av en mardröm - mysig start på dagen. Den jävla mardrömmen har förföljt mig hela dagen >.< Jag drömmer mardrömmar om att Zoran är otrogen. Normalt? Det har jag drömt nu flera gånger och det är lika hemskt varje gång. Innan jag blev gravid kunde jag drömma att jag var otrogen och så mådde jag skit av skuldkänslor när jag vaknade, men nu är det han som är boven och jag är så arg när jag vaknar. Haha, jag är fortfarande arg -.- Pricken över iet är ju också att han var otrogen med Lady Gaga.. Jag hade glott på MTV Awards och då var hon där, så det var väl därför hon fanns med i min dröm. Den utspelades ute på gatan utanför vårt hus. Lady Gaga trillade med sin cykel och en massa barn som springandes fram till henne och skulle hjälpa henne. Så gick jag och Zoran fram och skulle hjälpa till vi också, blablablablabla - det slutade med att Zoran skulle följa henne hem, och se till att hon kom hem okej. Blablabla, han kom hem och det kom fram att de haft sex inne på toaletten på Steakhouse.. (Är det någon som kan förklara denna dröm för mig?) Usch fy & blä, jag får inte drömmen ur huvudet! Ju närmare det blir till att Belle kommer, ju fler och hemskare mardrömmar har jag om att Zoran ska vara otrogen. Usch >.<

Iallfall, åter till vår slappesöndag.. Vi åkte till Söndrums IP och tittade på när lillebror spelade med A-laget. De förlorade med 0-1, men Elliot var jätteduktig. Annars har vi besökt Ljuba&Drago samt ätit middag hos mormor. Nu ska vi kolla på en film sen ska jag ta ett bad (A) Zoran ska upp klockan 2 inatt, så han däckar väl snart.
Menmen, nu ska jag avsluta inlägget och gosa i soffan med älskling (som jag fortfarande är jättearg på, haha -.-)
Ha det fint!

v. 33+3 idag. 44 dagar kvar, älskling ♥


09-09-19 FOTOGRAFERING SÖKES!

NÅGON SOM VET VART MAN KAN TA (GRAVID-)FOTOGRAFERING TILL BRA PRIS DÄR EN CD-SKIVA MED BILDERNA INGÅR?

Det börjar krisa med tiden nu - och det är en CD-skiva jag vill åt!

v. 33+2 idag. 45 dagar kvar, älskling ♥


09-09-19 Skötväskan beställd!

Skötväskan klar! Vi var inne på Babyproffsen idag och beställde en svart skötväska. Den kommer inom 2-3 veckor, så det blir prima :) Den kommer kosta 400 kr, så det var ett bra pris. Jag hade räknat med en tusenlapp så där kom vi billigt undan!
Vi köpte också en söt rosa filt som vi tänkte ha i barnvagnen.

Igår var det brainstorming med Tesse kring vårt PA. Det kändes skönt att komma igång och det gör man faktiskt bäst när man kan bolla idéer med någon. Senare på kvällen begav vi oss hem till mamma&pappa och åt pizza. Pappa hade gjort egen tillochmed :) Han hade visserligen köpt färdig pizzadeg, men det är oväsentligt ^^ Mycket roligare att göra själv. Jag & Zoran tänkte göra det också nu någon dag i veckan, - även där köpa färdigdeg. Förra gången vi skulle göra pizza, gjorde vi degen helt själv och det blev inte lyckat. Degen var hård som knäckebröd efter en pyttestund i ugnen >.<

Jag har blivit helt såld på några kökshyllor från IKEA. Tänkte hänga upp två stycken i köket - detta istället för mitt älskade vitrinskåp.. Jag orkar inte vänta på det och någonting måste hända i köket. Tänkte placera sådana glasburkar fyllda med kaffe, mjöl, socker, cornflakes m.m. på hyllorna. Det är så himla fint när man ställer fram sådant, tycker jag!

Imorgon ska vi gå och rösta i kyrkvalet! Mycket viktigt! Egentligen bryr jag mig inte alls om det där, men måste ju motarbete dessa Sverigedemokrater! Rösta får man göra från att man fyllt 16, så gå och rösta!

Nej, nu ska jag plugga. Jag har samhällskunskap, svenska, naturkunskap, religion, PA .. ja, det är nog dags jag sätter igång!

v. 33+2 idag. 45 dagar kvar, älskling ♥


09-09-17 mamma hjärta pappa



Jag älskar dig, ljubavi


09-09-17 Uppe med tuppen v.33

Godmorgon godmorgon! Jag väcktes av att älskling ringde mig halv sex i morse och behövde prata för att hålla sig vaken. Jag som aldrig har problem med att somna om efter att han ringt, satt och babblade med honom i kanske en halvtimme tills han kom fram till sin första butik i Ängelholm. Men somnar man om? Nej precis, det gick ju såklart inte imorse. Jag har ont i huvudet också.. Jäkla skit. Jag ringde Hanna precis och tänkte höra om hon ville åka in till stan innan skolan (hon börjar också sent på torsdagar) och ta en kaffe, men hon hade friluftsdag, stackarn och var påväg till något museum med klassen. Nästa torsdag bestämde vi :)  
Jag har inte mått speciellt bra denna veckan, jag vet inte riktigt vad det är för fel. Det är väl tröttheten som spökar, antar jag. Numera kan min trötthet jämföras med att vara febersjuk..
Ska knapra i mig lite alvedon sen hoppa in i duschen! Kanske tillochmed hinner med en liten runda innan jag tar bussen; frisk luft hade inte skadat!

v. 33+0 idag. 47 dagar kvar, älskling ♥
Jag längtar efter dig, Belle


Bebisuppdatering, v. 32+4

14 September 2009 Bebisuppdatering: Jag är idag i v. 32+4. MVC-besöket visade att SFmåttet ligger på 32cm (+2cm ifrån förra mätningen) och att Belles hjärtslag ligger på 140/minuten. Hon växer bra och allt ser fint ut :) Duktiga flickan! Vi kunde känna hennes lilla huvud igen. Hon ligger med huvudet neråt - vilket har känts, då sparkarna mot revbenen har ökat ^^ Zoran fick också känna men blev mest orolig att det skulle göra ont på henne. Vår barnmorska förklarade då att det gör inte ont, det 'irriterar' henne bara. Hon visade med hörapparaten hur hennes hjärtslag gick upp när man puffade på magen ^^ Vilket var bra, det visar att allt stämmer och att hon reagerar bra.
Hur jag mår? Jo, allting är bra med mig. Tröttheten och ryggen börjar kännas mer och mer, men bortsett ifrån det mår jag bra. Märkte igår att jag börjar få bristningar på låren & lite lite märken på sidan. Än så länge är de jättesmå, så det spelar ingen roll. Hoppas att mitt smörjande gör att de slipper blir fler eller större.
Vi är nu i full fart med att ordna med allt som skall ordnas med innan vår flicka kommer. Sängen är nu klar, bara bäddset saknas. Salvor, blöjor, filtar, kudde & lite fler bodys, strumpor & mössa behövs. Bröstpump & mjölkuppsamlare (tror jag det hette) skall också införskaffas. Och så väntar vi såklart på barnvagnen och åkpåsen! Vill kunna 'bädda' barnvagnen också ju. Sen lite nallar och annat gullegull måste man ju ha (A)
Ååå, Belle, om du bara visste hur vi längtar efter dig! ♥


v. 32+4 idag. 50 dagar kvar, älskling ♥




09-09-14 Nattafilm & Skräckfilm

Sitter här hemma och väntar på att älskling ska komma hem från jobbet. Jag har tid hos MVC idag, så jag hoppas att Zoran kan följa med. Om han nu hinner komma hem, vill säga. Inatt vaknade jag 03.30 och kunde bara inte somna om. Jag ringde Zoran och tjabbade lite, sen så satte jag på en film. '17 again' hette den; den var faktiskt helt okej. Sen så somnade jag efter att sett klart på den och vaknade runt 9. Alltså jag missade min lektion idag.. Typiskt. Jag hade faktiskt glömt att ställa väckarklockan helt och eftersom jag somnade som jag gjorde vaknade jag inte heller runt 06.30-tiden. Menmen -.-
Igår var vi hemma hos Dannie&Therese. När vi kom dit var Ida&Johan där med deras lilla son Lucas. Nellie & Lucas lekte på golvet, jättesöta ^^ Nellie och hennes pussar, haha. Skulle pussa Lucas hela tiden och klappa honom på huvudet. Sen kollade vi på en skitläskig film, 'The haunting' någonting hette den. Ni som gillar skräck - Kolla på den! Jag och Tesse satt och höll för ögonen säkert halva filmen, haha ^^  De kommer hit senare idag, så ska vi bjuda på kinamat :) Vårt favvosällskap (A)

Nej, nu måste jag nog fixa mig. Ser helt död ut, men orkar inte fixa till mig just nu -.-
Ha en bra dag, allihop!

v. 32+4 idag. 50 dagar kvar, älskling ♥


09-09-13 Spjälsängen klar!

Hejhej! Tack för alla vänliga kommentarer som jag fått på mina två senaste inlägg (:
Helgen har varit än så länge jättemysig. På fredagen efter skolan åkte vi hem till pappsen, med världens finaste delikatesskorg som present till honom. Det var en korg fylld med en vinflaska, olika ostar, kex, marmelader & choklad och invirad i cellofan. Allt detta gjort av min lilla älskling ^^ Han kan ju!
Kvällen flöt på fint, alla hade trevligt. Vi fick åka hem lite tidigare, både Zoran och jag var helt slut och däckade i säng direkt när vi kom hem.
Igår åkte vi ner till Helsingborg, hälsade på Gagi&Oliver och barnen sen begav vi oss till IKEA och införskaffade oss Belles spjälsäng. Det blev en vit spjälsäng som hette Gulliver samt med madrass, bäddmadrass & lakan. Allt i vitt, så nu ska vi in och leta efter en kudde och lite filtar i färg (rosa med andra ord). Zoran och Alen monterade ihop sängen, så nu står den inne i sovrummet jämte sängen och det spritter verkligen till av glädje i kroppen när man ser den. DET ÄR NÄRA NU! Snart kommer hon. Mamma & pappa längtar ♥
Senare på kvällen åkte vi hem till Therese&Dannie och åt tacos, jättegott :) Nellie vaknade precis efter vi kom och gud va underbar den lilla solstrålen är! Hon hoppade runt i soffan som en galning och hade jätteskoj, haha ^^ Sötnos!

Idag fyller Dannie år, grattis grattis gamle man ^^ Så jag och Zoran skall åka inom dem och gratta inom kort. Nu ska vi åka och handla lite, så måste avsluta skrivandet strax. Vill bara meddela att jag var och titta på min duktiga lillebror som spelade med i A-laget idag, de vann med 4-0!
Nu är Zoran otålig! Måste kila, skriver senare, ciao!

v. 32+3 idag. 51 dagar kvar, älskling ♥


09-09-11 Grattis pappa på födelsedagen!

Grattis pappa lilla! Hoppas att du får en underbar dag! ♥
Inte det mest ultimata att fylla år den 11de september kanske, menmen.. Idag blir det släktkalas hemma hos mamma&pappa och direkt efter skolan ska jag och Zoran bege oss dit och hjälpa till med maten och att duka fram och så.. Visserligen är ju min lillebror hemma och kan hjälpa till, men gör han det.? Nä, precis. Bortskämda skitunge ^^ Men vi älskar honom ändå.. OCH han gjorde ju faktiskt 2 mål på sin förra match och kom med i tidningen tillochmed, så någon nytta gör han ju ;] 
Just nu har jag håltimme.. Ifrån 12.40 - 14.25 -.- Fick sällskap av Joanna en liten stund framtills hennes lektion började men nu är jag själv igen. Egentligen har både jag och Linan hålan ihop, men just nu är hon hemma hos sin mormor och myser. Hoppas hon kommer snart (A)
Jag längtar efter min ryggmassage som Zoran lovat mig ikväll. En halvtimme, inte en minut kortare ^^  Just nu är sötnosen i full färd med att leta upp en korg och tillbehör att fylla den med, som vi ska ge till pappa i present. Tänkte fylla den med två vinflaskor, ost, korv, vindruvor, choklad och lite annat smått & gott. Hoppas Zoran hittar en korg och lite cellofan (om det nu stavas så) som vi kan vira in den i. Det kommer bli fint :)

Det börjar faktiskt störa mig en aning, alla dessa blickar som man överröstas med när man går i korridorerna. Jag vet att jag själv skulle uppmärksammas på om det gick förbi en gravid och titta - dock inte på ett negativt sätt; jag tycker helt enkelt att det är det finaste som finns - gravidmagar alltså. Sen blir man ju klart nyfiken på vederbörande, men Gud.. Jag HOPPAS verkligen att jag var mer diskret med tittandet än vad vissa människor är. Det är pinsamt att öppet glo som vissa gör och vrida huvudet 180 grader när man går förbi. Jag bryr mig inte vad folk säger, det är just den känslan att känna sig så uttittad och utpekad..
Igår så stod jag med klassen och väntade på att få beställa studentmössor. Tjejen som höll i beställningarna gick ut och skulle informera oss att vi skulle få vänta ytterligare tio minuter, för att de inte var beredda på såpass stora klasser som vår skola tydligen har. Det lät såhär "Vi blir lite sena, hoppas det inte gör alltför mycket om ni kan vänta 10 minuter till, så.." Titta på mig och skiner upp .."Oooh du är gravid!" Sen fortsätter hon.. "så får ni komma in efter när denna klassen är färdiga."
Tjejen var trevlig, så det gjorde ju inte så mycket och hon verkade jätteintresserad och allmänt positiv till unga mammor, så det var ingen förolämpling men själva känslan att bli så utpekad var rätt obehaglig.
Folk borde tänka på hur öppna de är med att titta ut folk, för även om jag inte tittar tillbaka och möter era blickar; så är jag mer än väl medveten om att ni tittar som ni gör.

Linan kommer om en halvtimme, så tänkte göra klart min läxa i Etik & livsfrågor innan hon kommer. Skriver (kanske) senare, om jag får tid! Ciao

v. 32+1 idag. 53 dagar kvar, älskling ♥


09-09-10 Magbilder




Bilder på magen! v. 29-32


09-09-10 Valross på ett ton kilo v. 32

Godkväll, kära läsare.. Inte för att jag har någon som helst aning om vilka det är som läser denna blogg, men godkväll på er iallfall ^^ Jag har precis kommit hem ifrån mina Hannor och nu känner mig jag så jäkla sliten och vill bara in i duschen och sen sova. Zoran ligger och sover och på köksbordet låg en lapp med texten "Två dubbel och en vanlig, tack!" Vad han syftar på är smörgåsar. Han vill ha två dubbelmackor och en vanlig till jobbet imorgon. Inget Älskling, är du gullig och gör iordning mina mackor tills imorgon, eller Ljubavi, glöm inte mina mackor.. eller ens något litet som Puss i slutet? Han blev sne för att jag inte tog bussen en halvtimme tidigare medan han var vaken >.< Snacka om att jag kommer tvinga honom att massera mig imorgon!! Då kan han inte skylla på att han måste sova för jobbet och någon annan lam ursäkt går jag inte på. Ryggmassage i en halvtimme - och jag kommer ta tid!

Främlingar har börjat komma fram och klappa mig på magen och börja prata med mig om graviditeten. Och nu menar jag verkligen främlingar; människor som jag aldrig träffat förut kommer fram. Idag fick jag utfrågningar kring om jag var tillsammans med pappan till barnet - följdfråga på svaret 'ja' blev också 'är ni förlovade?' Frågor kring hur mina föräldrar reagerade på graviditeten, om det var planerat, hur omgivningen ser på det m.m. Från som sagt, en människa jag aldrig träffat förut och som jag säkerligen aldrig kommer att träffa igen. Kanske därav alla frågor, iofs. De vet att de aldrig kommer träffa mig igen >.< Tja, passa på!

Nu tänkte jag klaga lite, om jag får...
JAG KÄNNER MIG SOM EN STOR JÄVLA VALROSS PÅ ETT TON KILO och mitt flåsande och pustande det blir bara värre för varje dag som går. Andnöd är väldigt bekant för mig numera. 
När jag ligger ned i sängen, så är jag totalt försvarslös. Zoran kittlade mig igår och det var det värsta jag varit med om. Jag kom ingenvart; kunde bara ligga och plågas då han inte slutade när jag sa till. Det gör väl inte jag heller när jag kittlar honom, så jag fick verkligen ryta till vilket gjorde situationen ganska snopen >.< 
Det tar evigheter att försöka vända på sig och blir man för varm och ligger invirad i täcket får man panik, då man inte har ork att lyfta på sig! Tesse varnade mig för att om man får sammandragningar i sängen, så kommer man inte upp utan får ligga och vänta ut dem.. Nu förstår jag precis vad hon menar -.-

v. 32+0 idag. 54 dagar kvar, älskling ♥


09-09-09 Ohyfs på bussar & klumpeduns #1

Godmorgon! Idag är det en långdag i skolan.. Det är religionskunskap, naturkunskap, mattestöd, historia samt geografi som står på schemat idag och den längsta rasten, förutom lunch är ynka 20 minuter lång.. Slutar 16.00 idag >< Mamma hämtar mig och lillebror efter skolan, så jag får iallafall skjuts hem (A) Vilket är skönt, för man orkar inte med dessa jävla bussar som går från Sannarp till stan. En kompis frågade igår ifall folk ställer sig upp och ger plats när man kommer in med magen. Alltså, numera ställer ingen sig upp för en gammal tanta med kryckor, så det gör de inte heller för mig. Det är faktiskt riktig dålig stil att inte ställa sig upp för gamla! Jag avskyr sådant. Den där skylten med gamla, gravida & skadade verkar inte gälla för fem öre längre. Och gamla går nästan före de andra också, men nänä, ingenting. För mig gör det ingenting att stå upp i bussen, men sen när alla dessa Idrottstudenterna kommer in med deras enorma träningsväskor och dunkar in i magen på en, då blir man en aning irriterad på både dem som hade kunnat ge plats så jag slipper pressas med magen och på dem som borde ha lite mer koll på hur stora deras väskor faktiskt är! Detta har jag försökt lära min lillebror som är gröngöling på skolan i en idrottsklass ^^

Igår hade jag sällskap av Saris i stan efter skolan, jättetrevligt :) Vi gick och kollade på babykläder på H&M - alltid lika uppskattat ^^ Jag måste köpa mössa och strumpor till Belle älskling. För övrigt är hon välförsedd med mysiga kläder, hundra bodys och mjukisbyxor och mormor stickar koftor till henne :) Men strumpor och mössa behöver hon.

Det är sjukt hur klumpig och tung man börjar känna sig numera. Inte när jag går omkring eller så, men t.ex att komma upp och ned från sängen eller soffan har ju blivit en riktig ansträning! Igår höll Zoran att ta livet av mig, han hittade massa roliga klipp på Youtube som han ville att jag skulle kolla på. Vilket blev jobbigt, då jag befann mig i soffan. Upp från soffan till datorn, tillbaka och lägga sig. Upp från soffan till datorn, tillbaka och lägga sig osv osv... Det blev riktigt jobbigt till slut, även om Zoran hjälpte till och drog upp mig >.<
Menmen, det är inte många veckor kvar nu, endast 8 ynka veckor kvar - alltså 2 månader bara!
v. 31+6 idag. 55 dagar kvar, älskling - Jag längtar ♥


09-09-07 Upphittat pennskrin - wihu

Hej igen. Jag sitter och funderar kring vad man ska hitta på en måndags eftermiddag som denna. Jag har varit på min lektion idag i skolan. Vi kollade på en aning skruvad film i Etik och livsfrågor. Skruvad men bra. Hemläxan tills nästa gång var att reflektera kring om alla människor har samma värde oavsett vad de gör. Tåls att tänka på, ja.
Zoran har gått och lagt sig för dagen, nämligen. Han har lite sömn att ta efter sedan i helgen, så jag låter honom hållas ^^ Mamma ska hämta mig nu på väg hem från jobbet. Trevligare att vara bland folk än att sitta och glo teve själv hela kvällen.

Imorgon har vi PA (Projektarbete) information på skolan. Alla lektioner är inställda och bytes ut mot en heldag PA info. Bara bra för mig, jag får inte bara en timmes extra sovmorgon utan jag hinner sluta i tid för Ungmammagruppen. Det kanske jag inte kan varenda gång nämligen, så det passade jättebra att iallafall kunna vara med på kickoff-fikat nu imorgon.

Ett irritationsmoment mindre att tänka på; Mitt försvunna pennskin är upphittat! Det låg inne hos Snällis-Håkis. Jag måste ha glömt det där första skoldagen och det har irriterat mig att den är borta något enormt. Haha, bagatellgrej egentligen, men det har verkligen förföljt mig att jag varit klumpig nog att tappa pennskrinet.. Aja, nu är det upphittat så jag slipper tänka mer på det ^^ 

Ikväll ska jag skämma bort mig med ett bad och ansiktsmask (A) Aja, nu ska jag klä på mig något annat än mjukis. Skriver senare om jag hinner, ciao!

v. 31+4 idag. 57 dagar kvar, älskling ♥

09-09-07 Tryck över bröstet..

Morning! Åter igen en jobbig natt, kunde knappt sova.. Trycket över bröstet kan ge mig panik ibland. Jag kan ju absolut inte ligga på rygg, då kan det kännas som att jag sakta kvävs! Jag ligger med armarna uppåt för att få lättare att andas och jag försöker sova på alla fyra, tillochmed. Inte det lättaste, precis. Jag tror jag väckte Zoran flertalet gånger också, när jag vred och vände på mig hela tiden.
Barnmorskan sade ju det att det är där någonstans efter v. 35 som barn brukar fixera sig. 'Då blir det nog lite jobbigt med trycket på blåsan'.. Jag längtar efter att hon fixerar sig! Jag går runt och pustar och suckar hela tiden och BH:n kan jag knappt ha för det känns som det trycker för mycket. Jag har tillochmed satt in ett såntdär "extra spänne" för att få BH:n sitta lösare. Aja, det är bara några få veckor kvar. Idag är jag i v. 31+4, så tiden går snabbt! 

Idag kommer han snubben som ska mäta köksluckorna! Men nu ska jag till skolan, skriver senare idag. Ciao! 

v. 31+4 idag. 57 dagar kvar, älskling ♥


09-09-05 Ikea i Göteborg

Hej igen. Det blev faktiskt IKEA och 5an i Göteborg idag, istället för Helsingborgs IKEA och Väla. Det var jättetrevligt och vi fick köpt det mesta vad vi behöver. Dock ingen spjälsäng, det fanns ingen plats att frakta hem den.. Men vi ska åka och införskaffa oss den om inte allt för länge :) Jag längtar!
Vi köpte parsiennerna, köksbestick, koppar, kastruller, kuddar, förvaringslådor och en sån där man hänger upp köksbestick på, stekspade och vips och det.. Liknande en sådan där skena man kan hänga upp knivar på, fast en 'pinne' med krokar till köksbestick istället. Sedan hittade jag en skötbordsdyna, en uppblåsbar med frottéöverdrag till. Vi ska nämligen inte ha något skötbord, vi har inte plats helt enkelt. Sovrummet har inte plats och absolut inte vårt lillalilla badrum, så vi får klara oss utan skötbord.
Aja, slutbetyget för dagens lilla tripp; fem av fem toast :) Tack för trevligt sällskap, Dannie & Therese!

Nu är jag med mina Hannor, som precis kommit in från deras lilla 'inhalera-giftig-rök-paus' så jag ska bege mig bort från datorn. Skriver mer imorgon! Ciao

v. 31+2 idag. 59 dagar kvar, älskling ♥



09-09-05 TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT

Usch, denna vecka har inte gått bra alls för mig. Jag har varit hemma från skolan två dagar p.g.a. en obeskrivlig trötthet samt huvudvärk. Mår bra en dag, komatrött den andra, mår bra igen nästa dag osv.. Ska ta det lugnt nu i helgen iallafall och samla krafterna. Kan behövas - jag är helt död efter skolan varje dag. Kommer hem och sover i två timmar varje dag nu sen skolan började. Men då kan man fråga sig om jag blir piggare av dessa powernaps? Svar; N E J .

Vi ska bege oss till IKEA & Väla nu strax med Dannie&Therese. Måste fixa mig! Ser ut som ett troll i håret >.<
Ha det fint!

v. 31+2 idag. 59 dagar kvar, älskling ♥





09-09-03 Ung mammagrupp!

Jag fick hem ett brev idag från Ungdomsmottagningen där de berättar att Ung mammagruppen startar nu den 8/9. Ja, men det lät ju jätteroligt. Men 15.00 - 16.30 på en tisdag? Jag har inte ens slutat skolan då!
Om det nu heter Ung mammagrupp och det sträcker sig mest till gravida (och mammor med bebisar fram tills de är 3 månader) så borde de väl ändå kännas ganska naturligt att några av dessa unga gravida fortfarande går på gymnasiet? Okej, innan sommaruppehållet var det bara jag i gruppen som var gravid under 18 år och som gick i skolan, men ändå.. Klockan 15.00 på en tisdag?
Jag hade sett framemot att få gå på dessa möten nu flitigt fram tills Belle kommer och såklart fortsätta fram tills hon är 3 månader, men nu kan jag ju knappt gå på någon av dessa möten innan hon kommer p.g.a. att jag måste prioritera upp den korta tid jag har kvar i skolan nu och få så mycket som möjligt klart.

Aja, fårse hur jag löser det. På tisdag vill jag iallafall försöka komma en liten stund. Menmen..
Godnatt, nu ska jag va tyst ><

v. 31+0 idag. 61 dagar kvar, älskling ♥


09-09-03 Stackars Zoran

Godkväll allesammans.
Fan, mitt humör idag har verkligen inte varit mysigt. Jag har stört mig på en massa och jag har totalflippat på Zoran. Tur för honom att han sover, annars hade det varit kalabalik här hemma >< Blev jätteupprörd över ingenting och ni vet hur det känns när ilskan sitter kvar, trots att man inte längre bryr sig över själva händelsen/saken.. Stackars Zoran. Jag ska strax krypa ned i sängen och försoningskramas med honom (A) Haha, det komiska är väl att jag har varit jättearg på honom idag och ska mysförsonas med honom, och allt detta utan att han ens varit vaken och vetat om någonting -.-
Det är sådant som jag märkt av när det gäller de omtalade hormonerna när man är gravid - jag har jättelätt att bli jättearg och förbannad, och sen har jag precis lika lätt att bli känslig och få dåligt samvete.
Egentligen är sådant inte speciellt jobbigt, men det är när man hamnar i vissa situationer där man inte känner igen sig själv i sitt tankesätt eller agerande, som dessa hormoner kan ställa till det för en. Men allvarligt talat, det finns inget värre när man får höra 'ja, nu är det hormonerna som spökar igen' och på något konstigt sätt blir man inte tagen på lika mycket allvar för att man råkar vara proppfull av hormoner! Nej, det ska jag tala om för er.. nämn inte ordet 'hormoner' inför en arg gravid kvinna i upplösningstillstånd.. Det bådar inte gott.
Jag och Zoran hade en av våra hemska problem-perioder nu för inte så längesen, och han nämde det där med hormoner en gång... Jag behöver inte säga mer, va?
Men sen å andra sidan, kände jag mig jättedum när jag fick höra att han hade sagt till min mamma att han inte längre kände igen sin Melanie längre. Då förstod jag att jag brusat upp lite väl extremt. För även om graviditeten "tär" på mig på ett annat sätt, så är även han känslomässigt invovlerad i allt detta. Han ska ju faktiskt bli pappa lika mycket som jag ska bli mamma.

Nej, nu ska jag snart krypa ned i sängen jämte min stackars man som fått så mycket skäll idag för ingenting och han har inte ens fått vara vaken och kunnat försvara sig själv..
Mamma hjärta Pappa

v. 31+0 idag. 61 dagar kvar, älskling ♥


09-09-03 Tiden springer iväg v. 31

Hej igen. Ska ta bussen om en kvart, så tänkte få tiden att gå framför datorn. Det fungerar alltid! Jag kom precis på att jag måste in till banken nu i veckan. Nu när man blivit myndig, så måste jag in och fixa en såndär dosa så jag kan kolla mitt konto via internet. Sen tänkte jag också öppna ett nytt sparkonto, där jag kan lägga över lite av mammapenningen varje månad sen när Belle kommit - vilket hon gör snart!! Jag kan inte förstå hur snabbt tiden gått. Jag minns när jag var i vecka 12 och längtade efter att det skulle börja synas och hur pirriga jag och Zoran var inför det första ultraljudet. Ja, det är ju lite konstigt, men vi har ju haft fyra ultraljud. Det första var på akuten, då vi åkte upp för att jag hade 'ligamentssmärtor'. Det gick jättesnabbt. Sen trodde vi ju att jag var ca 3 veckor längre gången än vad jag var, så det blev ett ultraljud v. 15 och sedan ett igen v. 18. Under mitt läkarbesök nu på MVC fick jag ju också se en snabb glimt av henne. Det var väldigt häftigt den senaste gången, för då kunde jag både se och känna henne. Alla hennes rörelser kan jag ju känna också. De tidigare ultraljuden så kunde vi bara se hur hon rörde sig men inte känna någonting alls. Första ultraljudet hos MVC kunde vi se att hon hade hicka, hehe. Det har hon fortfarande, och hela hon hoppar till i magen på mig! Lilla sprattelgrodan ♥

v. 31+0 idag. 61 dagar kvar, älskling ♥
Belle, mamma & pappa längtar efter dig


09-09-03 Endast mammakläder framöver

Godmorgon, folket. Idag börjar jag klockan 12, så det blev sovmorgon till klockan 9 (A) Gottigottgott. Idag måste jag sätta mig ned och få en överblick med vad jag måste få klart i skolan innan höstlovet. Det är nämligen sagt nu att jag ska försöka gå tillochmed v. 43 i skolan. V. 44 är det höstlov och Belle är beräknad v. 45, så.
Jag har tre stycken 50p kursen som jag måste få klart helt, sen finns det några 100p som jag kan studera hemifrån sista terminen. Allt känns bra, det är bara att jag måste få koll på hur mycket det är, så jag kan börja sätta mig med det redan nu. Det är inte många veckor kvar!

Idag går jag in i v. 31 minsan! Det går så fort allting. Bilder på magen kommer inom kort, jag ska bara få över dem på datorn >< Slitsamt arbete ju..
Jag har kommit till insikt nu att jag inte längre kan ha mina vanliga jeans och byxor längre.. Sorligt men sant -.-
De sitter visserligen fortfarande som de skall över låren & så, men magen behöver lite mer utrymme. i v. 30 sade det stopp för de vanliga jeansen. Så nu blir det bara mammakläder (& mjukis) framöver. Men jag ska verkligen inte klaga! Jag har en massa som jag fått ifrån Therese, Martina samt så har jag själv inhandlat lite ifrån H&M, så jag klarar mig galant.

På lördag ska vi till IKEA med Dannie&Therese. Det är jättekul att man kan göra sånt ihop, tycker jag :)
Vi ska kolla på spjälsäng, och kanske tillochmed köpa hem en (A) Lite tidigt kanske, men hur mysigt är det inte att få göra iordning sängkläderna och himmelsängen!
Vi ska också fixa ett sånt där IKEA Family kort och köpa parsienner till köksfönstret, badrumshink och filtar & kuddar.
På lördag kväll kommer mina Hannor hem till mig! Det ska bli så mysigt så, tänkte beställa hem kinesmat och ha det trevligt. Kärlek till mina Hannor ♥

Nu ska jag dricka mitt kaffe framför teven sen in i duschen. Ciao!
v. 31+0 idag. 61 dagar kvar, älskling ♥


RSS 2.0