EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER

EN HEL VÄRLD I DERAS HÄNDER - ett utdrag ut Ett Barns Första År

"Spädbarn suger ofta på fingrarna eller tummen – men ultraljud kan man faktiskt se dem göra det redan i livmodern. I början suger de förmodligen som tröst, men senare använder de munnen till att utforska saker och ting. De undersöker yta, form och smak på olika föremål med läppar och tunga, därför är det helt naturligt att de stoppar allting i munnen.
Barn håller också händerna framför sig och knäpper dem. Detta kan de sitta och göra i långa stunder. De stirrar stint på händerna, börjar lära sig var de finns i förhållande till resten av kroppen och vad han kan göra med dem. Om tre månader, när barnet är ett halvår, kommer det att kunna sträcka ut handen efter leksaker, ta upp dem och flytta dem från den ena handen till den andra.
Vid denna ålder kan de greppa tag om en leksak. Men de vet inte ännu hur de släpper den, så det är av reflexer som de tar upp och lägger ifrån sig leksaker."


Det är häftigt så mycket som händer nu i deras utveckling. Barnen är som en svamp och suger åt sig alla nya intryck. Belle har haft handen i munnen konstant nu i några veckor. Det började med att hon viftade och kämpade med att få handen till munnen. Det tog några dagar innan hon lyckades hitta rätt ^^ Efter det har hon sugit och tuggat på handen hela tiden. För någon dag sedan märkte jag att hon hittat tummen sin. Den satt hon nöjt och tuggade på. Jättegulligt. Jag har på känn att tummen kommer bli en kär vän till henne.

          
Hemma hos Therese&Dannie igår. Tesse skulle visa mig vilka mascaror hon använder ^^ Belle tyckte om dem. Tills hon började vifta så mycket att hon nästan fick dem i ögonen. Snuttan ♥


Kommentarer
Postat av: Pauline

Zelda har också lyckats hitta tummen mer o mer!

Och nu sover hon utan nappen sen i fredags :)

Något som hon bara valde själv... haha!

2010-02-07 @ 11:32:17
URL: http://kaerleksbarnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0